Respir greu si ma apasa pieptul

02-12-2018
Mihaitrm
Nu este medic/terapeut
Mihaitrm
Buna ziua, m am lasat de alcool 2 -3 zile dar inca fumez tigara electronica..de la ea nu am patit nimic dar de cand am lasat alcoolul brusc respir greu si ma tine in piept in toata partea stanga..tensiunea e 15 cu 8 iar cand stau relaxat e 13-14 cu 8-9..respir greu si am stari de agitatie usoare.. Am incercat sa beau iar sa vad daca trece dar tot ramane acel respirat greu.. Mentionez ca in trecut mi s a intamplat la fel cand fumam tot tigara electronica..si cand m am oprit sa o fumez si am revenit la tutun mi a trecut.. Si inca ceva..problema a aparut de cand am schimbat tigara electronica cu una mult mai puternica in watti..
1 comentarii
0
14-12-2018, ora 14:11
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! În primul rând aș vrea să știu dacă consumați zilnic alcool. Dacă nu, atunci cât de des consumați și ce cantitate (aproximativ un pahar, o cană sau mai mult). Ce tip de alcool consumați este de asemenea important (vin, bere sau băuturi mai tari). De asemenea, aș vrea să știu de cât timp fumați și aproximativ câte țigări/pachete pe zi (înainte de a trece la țigara electronică). Ce ați simțit dumneavoastră este posibil să fi fost un fenomen de sevraj etanolic și tabagic combinat. Vă sfătuiesc să încercați să renunțați și la alcool și la țigara electronică (nu are beneficii față de cea clasică, ci doar produce particule mai mici care ajung mai adânc în plămân și apar forme mai agresive de cancer pulmonar numite adenocarcinoame, spre deosebire de sarcoamele care sunt produse de țigara clasică). Aștept răspunsul dumneavoastră. O zi bună!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: