Respiratie grea
De aproximativ 4 ani am probleme mari de respiratie asta constand in faptul ca nu simt ca primesc destul oxigen in corp iar ca sa simt ca primesc trebuie sa casc. In ultimul timp casc din aproximativ 2 in 2 minute ca sa pot simti ca respir. Am ajuns sa am atacuri de panica atunci cand incerc sa casc si nu reusesc. Am facut tomografie la plamani si nu mia iesit nimic in neregula. Uneori mai simt si dureri de spate in zona plamanilor. Multumesc anticilat
15 comentarii
Bună ziua! În primul rând trebuie să știu vârsta dumneavoastră și greutatea. Lipsa de aer (dispneea) poate avea mai multe cauze, dar cel mai adesea este de natură pulmonară sau cardiacă. Lipsa de aer apare la efort sau și în repaus? Aveți și alte simptome? Dacă da, vă rog să le descrieți cu cuvintele dumneavoastră, cât mai amănunțit. Dacă ați făcut un CT toracic și nu există afectare pulmonară, atunci cel mai probabil inima cauzează lipsa dumneavoastră de aer. Inima dumneavoastră poate fi dilatată, poate fi o insuficiență cardiacă sau alte afecțiuni ale acesteia. Vă las un link unde puteți citi mai multe despre lipsa de aer, dacă găsiți ceva ce pare relevant cu situația dumneavoastră actuală vă rog să îmi scrieți. Link-ul este acesta: https://www.romedic.ro/lipsa-de-aer-motive-pentru-care-ai-putea-respira-cu-dificultate-0P36531. Ar fi bine să mergeți la medicul de familie pentru o trimitere la un cardiolog (pentru ECG, ecocardiografie și ce va mai considera necesar medicul respectiv), lipsa cronică de aer influențează negativ mai multe organe, inclusiv creierul, inima, rinichii. Aștept să-mi scrieți. Sper că v-am fost util. O zi liniștită și multă sănătate!
Buna ziua,
Si eu ma confrut cu aceasta problema, lipsa de aer, aceelasi lucru trebuie sa fac si eu sa casc sa pot primii acel aer adanc.In luna decembrie am avut o raceala mai puternica in jumatate de ora mi s-a infundat nasul si sau inflamat amigdalitele, chiar am vrut sa chem salvarea ca simteam ca ma sufoc.A doua zi am fost la medicul de familie si mi-a dat antibiotic Augmentin 10 zile si diverse Olynth, coldrex etc.Deja din a doua zi de tratament mi-a fost mai bine.La ceva timp dupa aceasta raceala mi-a aparut aceasta lipsa de aer.Am fost la medic de familie si mi-a spus ca totul este mental.Dar a tot persistat aceasta lipsa de aer si atunci am decis sa merg la cardiologul la care sunt luata in evidenta.Mi-a dat sa mi fac ecocardiograma si testul de efort care au iesit bine, inclusiv ECG, atunci dct cardiolog mi-a spus sa consult un pneumolog.Am fost pe data de 05.02.2019 la control si mi-a dat sa fac spirometrile si analiza la sange Lgl (analiza care a iesit bine), spirometria trebuie sa merg cu ea sa mi-o interpreteza.Mi-a dat tratament cu foster-1006-micrograme-pe-doza-solutie-de-inhalat-presurizata si ventolin la nevoie.Am inceput acest tratament dar vad ca nu prea da rezultate.Astept sa fac o luna de tratament asa cum mi-a prescris dct si sa revin la control.Astept si o alta parere de aici.Multumesc
Si eu ma confrut cu aceasta problema, lipsa de aer, aceelasi lucru trebuie sa fac si eu sa casc sa pot primii acel aer adanc.In luna decembrie am avut o raceala mai puternica in jumatate de ora mi s-a infundat nasul si sau inflamat amigdalitele, chiar am vrut sa chem salvarea ca simteam ca ma sufoc.A doua zi am fost la medicul de familie si mi-a dat antibiotic Augmentin 10 zile si diverse Olynth, coldrex etc.Deja din a doua zi de tratament mi-a fost mai bine.La ceva timp dupa aceasta raceala mi-a aparut aceasta lipsa de aer.Am fost la medic de familie si mi-a spus ca totul este mental.Dar a tot persistat aceasta lipsa de aer si atunci am decis sa merg la cardiologul la care sunt luata in evidenta.Mi-a dat sa mi fac ecocardiograma si testul de efort care au iesit bine, inclusiv ECG, atunci dct cardiolog mi-a spus sa consult un pneumolog.Am fost pe data de 05.02.2019 la control si mi-a dat sa fac spirometrile si analiza la sange Lgl (analiza care a iesit bine), spirometria trebuie sa merg cu ea sa mi-o interpreteza.Mi-a dat tratament cu foster-1006-micrograme-pe-doza-solutie-de-inhalat-presurizata si ventolin la nevoie.Am inceput acest tratament dar vad ca nu prea da rezultate.Astept sa fac o luna de tratament asa cum mi-a prescris dct si sa revin la control.Astept si o alta parere de aici.Multumesc
Buna ziua. Am 21 de an si 64 kg. Am doi copiii cea mica avand 8 luni. Dar problema cu resoiratia o am de mult timp. Aprox 4 ani. Respir greu si daca stau jos, sau daca merg, sau daca stau aplecata si ma ridic. Uneori am atacuri de panica din cauza asta.
Bună ziua! Doamna Boboc, recomandările medicului pneumolog și tratamentul instituit sunt corecte. Urmați acest tratament o lună și mergeți pentru interpretarea spirogramei. Restul depinde de medicul pneumolog curant. O zi liniștită!
Bună ziua! Doamna Lili, vă recomand să mergeți la medicul de familie pentru o trimitere la cardiolog. Ați făcut vreodată ecocardiografie, ECG sau alte explorări în sfera cardiologică? Dacă CT pulmonar nu a arătat nimic, este bine să investigați și cordul. În cazul în care se exclude orice patologie cardiacă, mergeți cu CT-ul pulmonar la alt medic pentru interpretare, e posibil să fi omis ceva. Sper să vă fie de folos indicațiile date. O zi liniștită!
Multumesc de raspuns domnul doctor.O zi frumoasa
Cu drag! O seară liniștită și multă sănătate!
Buna seara doamna doctor va rog daca ma puteti ajuta si pe mine cu o interpretare la un CT toracic pulmonar lam facut dupa o radiografie toracica la care nu a iesit nimika pe ia doar ca am vrut sa investighez mai mult plamani.deoarece ma confrunt cu o lipsa de aer...dificultati respiratori.am momente cand nu pot sa finalizez respiratia sa spun asa trag aer si parca nu intra suficient.nu gasesc senzatia acea de ati trage ofu sa spun asa.cateodata pot cateodata nu pot, pe computeru tomograf a reiesit ca asi avea cateva bule de enfizem subpleurale la nivelul lobilor superiori.intrebarea mea este aceste bule imi pot influenta dificultatea asta de aer cu care ma confrunt?despre ce este vorba am tot cautat si nu am gasit nimik.exista vrun tratament pentru asa ceva?se poate face ceva?va rog ajutatima sa inteleg daca respiratia mea mai dificila eate pusa pe seama acestui rezultat.va multumesc
Am 31 de ani am fost fumator.dar am renuntat la fumat de 2 luni.aceste dificultati respiratori mentionez au aparut la o luna dupa ce mam.lasat de fumat.am fiat si la inima am facut ekg plus ecografie.nu sa vazut nici o modificare.
Bună ziua! Am răspuns mesajului dumneavoastră postat în cealaltă rubrică.
Bună...ați mai aflat ce aveți până la urmă cu lipsa de aer...la fel am si eu senzația că nu ajunge aerul unde trebuie si trebuie sa casc sau sa oftez mereu si in repaus senzația de lipsa de aer o am de vreo luna...si pe chestia asta am făcut atacuri de panică si mereu mi-e frică ca se întâmplă ceva rău...acum mai nou simt ca ma înteapa in piept partea stânga dar in diferite locuri care iradiază până în spate aceași zonă...ce poate fi, ați mai aflat, sper sa mi se răspundă deși sunt câteva luni de când ați postat
Bună ziua, doamna Nicoleta! Ați făcut spirometrie, radiografie la un spital de pneumologie? Cardiac ați fost investigată? Sunteți supraponderală? Este important să investigați inima și plămânii pentru a vedea care este cauza acestei lipse de aer. De asemenea, poate fi și ceva psihic dacă sunteți anxioasă. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi liniștită!
Buna ziua acum trei luni am avut tensiunea mare (20) am făcut ECG, test de efort, ecograf și analize.la analize trigliceridele sunt 320 colesterolu est bun, la ecograf câteva fire de nisip foarte fin pe rinichiul stâng jos, testul de efort bun, inimă bună, am tratament triplixam, nebilet și seara lipantil.seara am la câteva zile stări de lipsa de aer ziua lucrez și nu am nimic seara e problema.ce pot sa fac in cazul asta și dacă există un tratament(am 1;78, 86 kg și nu am fumat niciodata
Bună ziua! Faceți o spirometrie la pneumologie pentru evaluarea funcției pulmonare. De asemenea, ar fi indicat să mai slăbiți puțin. O zi liniștită!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Tuse + expectoratie
- 3raceala - defectiune de respiratie
- 4crize de respiratie
- 5baietelul meu respira foarte greu de 3 saptamani
- 5probleme serioase cu discalculia si frica de spatii deschise
- 1respiratie ciudata
- 10mi s-a facut rau la scoala
- 1Intrebare problema respiratorie
- 3Ficatul marit, durere sub coasta
- 2Respiratie grea copil 3 ani jumatate
- 1Lipsa de aer
- 8Lipsa de aer la trezire.
- 4Lipsa de aer-durere toracica
- 3Respiratie greoaie
- 1Buna seara. am fost foarte stresat si acum nu imi mai gasesc linistea
- 0apasare pe piept
- 0Tiroida - simt un nod in gat, insomnii, senzația că nu am aer
- 2Respirație grea, senzație de greutate în piept.
- 2Respiratie grea si presiune in piept
- 4Probleme respiratorii fetița 13 ani rog un răspuns
Mai multe informații despre: Dificultatea in respiratie Respiratie dificila lipsa de aer
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: