Parca nu respir suficient si trebuie sa casc ca sa imi umplu plamanii de aer
M-am lasa De fumat De 4 saptamani, in prima saptamana fumam 3-4 tigari pe zi, a 2 saptamana nu am mai fumat deloc pana acum si nu am luat nici un medicament, doar din cand in cand iau, in sipor ce contine valeriana.
De cateva zile cand respir Parca nu respir sufficient si trebuie sa casc ca sa imi umplu plamani De aer, simpt in deranji in piper si in spate si Parca am toti muschi incordati.asta numai ziua cand ma pun la somn respir bine.
Imi da cineva in sfat ce sa fac?
Multumesc!
De cateva zile cand respir Parca nu respir sufficient si trebuie sa casc ca sa imi umplu plamani De aer, simpt in deranji in piper si in spate si Parca am toti muschi incordati.asta numai ziua cand ma pun la somn respir bine.
Imi da cineva in sfat ce sa fac?
Multumesc!
2 comentarii
Mergeti intai sa faceti niste teste la un medic Pneumolog.
NikyCaro, dacă medicii nu ți-au găsit nicio problemă relevantă la plămâni, inimă ș.a., în acest caz - este foarte probabil sa fie vorba de hiperventilație (simptom provocat de stres și anxietate).
Problema se poate trata prin ședințele de psihoterapie. Poți ȋnvăța să iți monitorizezi ritmul respirator și să ȋți ȋnlocuiești respirația toracică (greșită) cu respirația abdominală (corectă). Astfel ȋți vei echilibra respirația și te vei simți mai bine.
Modul în care respirăm este extrem de important şi influenţează starea noastră de bine. O respiraţie adâncă şi regulată este specifică unui organism calm şi relaxat, o astfel de respiraţie este incompatibilă cu agitaţia şi stresul. După perioade lungi de stres cronic ajungem să respirăm tot timpul mai alert, mai sacadat, fără să ne dăm seama iar echilibrul trebuie restabilit.
Problema se poate trata prin ședințele de psihoterapie. Poți ȋnvăța să iți monitorizezi ritmul respirator și să ȋți ȋnlocuiești respirația toracică (greșită) cu respirația abdominală (corectă). Astfel ȋți vei echilibra respirația și te vei simți mai bine.
Modul în care respirăm este extrem de important şi influenţează starea noastră de bine. O respiraţie adâncă şi regulată este specifică unui organism calm şi relaxat, o astfel de respiraţie este incompatibilă cu agitaţia şi stresul. După perioade lungi de stres cronic ajungem să respirăm tot timpul mai alert, mai sacadat, fără să ne dăm seama iar echilibrul trebuie restabilit.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Fetita mea respira greu, zgomotos si are mucozitati
- 3Nasuc infundat de 10 zile si nu mai trece
- 3Respiratie greoaie
- 6desi nu consum alcool decat f rar, intr-o zi m-am intins mai mult si am baut cam 3 l de bere
- 3Dureri mari la spate :( probleme respiratorii
- 4Umidificatorul aer este util in cazul dificultatii de respiratie?
- 1nu mai poate respira cand plange
- 6Durere spate, lipsa de aer dupa ce mananc
- 2Picaturi de nas
- 1Dificultate respiratie
- 2De doua saptamani nu pot respira, senzatie de sufocare
- 1Nara infundata cu mâncare
- 0Vocal Cord Disfunction sau laringita
- 0apasare pe piept
- 1Înțepătura in partea dreapta sus lângă sân și dificultate de a respira
- 0Respiratie greoaie
- 2Nu pot respira profund
- 1De ce am des senzații de sufocare, respir greu și simt că nu am suficient aer ?
- 6Eructatii si dificultati respiratorii
Mai multe informații despre: Dificultatea in respiratie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: