regulon contraceptiv

26-09-2009
golla
Nu este medic/terapeut
golla
buna ziua, am o intrebare vizavi de contraceptivele Regulon, cit sunt de eficiente si bune.eu administrez Yasmin, la prescriptia medicului, dar as vrea sa trec la altceva si as dori sa stiu daca se poate fara prescriptia medicului de schimbat contraceptivele si daca merita sa schimb Yasminul cu Regulon?Yasmin iau de o luna(dupa o intrerupere de jumatate de an).Pt mine conteaza mult deoarece vreau sa fiu mamica pe viitor.astept raspuns.
merci mult
10 comentarii
0
26-09-2009, ora 07:31
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Si Regulon este la fel de bun, sunt din aceeasi categorie de contraceptive, il poti lua fara grija.Numai sa fii sigura ca-l gasesti cateva luni bune la farmacii, ca te poti aproviziona regulat cu el, si nu vei mai fi nevoita sa treci pe alt contraceptiv Dupa o pauza de 7 zile, din a 8-a zi incepi folie noua de Regulon.
0
19-10-2010, ora 13:58
mmarisha
Nu este medic/terapeut
mmarisha
buna ziua! folosesc pentru prima data contraceptive, medicul mia prescris regulon. este abia prima luna si am in continuu singerari intermenstruale. Am citit despre preparat si e scris ca poate avea loc o astfel de reactie a organismului. Intrebarea este- oare pe parcursul intregii administrari voi avea astfel de deranjuri, pentru ca in afara de asta mai am si greturi, vome, tensiune in sini. Nu pot duce o viata sexuala din cauza acestor eliminari, iar medicul nu-mi recomanda sa opresc administrarea.
0
21-01-2011, ora 15:04
marian@
Nu este medic/terapeut
marian@
buna ziua, as dori un sfat, ce contraceptive maresc sinii sau care stimuleaza mai bine zis cresterea lor, sora mea mai mica a folosit cu ceva timp in urma contraceptive din cauza unei boli si iau crescut sinii foarte mult, ar putea si la mine fi asa?ms anticipat
0
13-02-2011, ora 23:40
Minulica
Nu este medic/terapeut
Minulica
Buna seara!am si eu o intrebare.Ar putea regulon sa actioneze asupra tenului?De o saptamina folosesc regulon, dar de 3 zile fata mea arata ca a unei adolescente de 17 ani, nu am avut asa ceva...:(
0
01-07-2014, ora 10:25
cenusa93
Nu este medic/terapeut
cenusa93
buna ziua!am si eu o intrebare, folosesc contraceptivele Regulon, am baut 3 pastile si a 4 am uitat so beau, pot s continuu s le beau sau diacuma numai are rost?imi spuneti va rog.astept rsp urgent.
0
05-07-2014, ora 11:21
Dr. Laurentiu Craciunas
Obstetrica-ginecologie, Manchester, UK
Dr. Laurentiu Craciunas
Buna cenusa93, poti sa continui, dar eficienta contraceptiva ar putea sa fie afectata, deci ai nevoie de o protectie suplimentara (prezervativ) in primele 7 zile.
0
06-07-2014, ora 23:26
cenusa93
Nu este medic/terapeut
cenusa93
multumesc fte mult p/u raspuns!
0
24-09-2024, ora 06:52
Elena02
Nu este medic/terapeut
Elena02
Bună ziua, medicul mi-a prescris Regulon, am băut timp de
21 zile, am avut 7 zile pauză (în acest timp m-am protejat)
în care mi-a venit menstruatia,
Și în a 8a zi am uitat să iau pastila. Astăzi a 9a zi încep să le iau
Întrebarea mea: sunt protejată din această zi sau nu?
Ar trebui să folosească prezervativ? Afectează cumva
ca am uitat să iau pastila în ziua a 8a?
Vă mulțumesc pentru răspuns.
0
24-09-2024, ora 08:12
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua! Uitarea unei pastile din contraceptivul oral poate influența eficacitatea metodei în prevenirea sarcinii, depinzând de momentul ciclului în care s-a întâmplat acest lucru și de numărul de pastile uitate.

Pentru majoritatea tipurilor de contraceptive orale combinate, cum este Regulon, uitarea unei singure pastile, mai ales în prima zi a unui nou ciclu, poate reduce eficacitatea contraceptivă. În general, se recomandă utilizarea unor metode contraceptive suplimentare, precum prezervativul, pentru cel puțin 7 zile după uitarea unei pastile. Aceasta este o măsură de precauție pentru a reduce riscul unei sarcini nedorite.

În cazul în care ați uitat să luați prima pastilă din ciclul nou și ați început pachetul cu o zi întârziere (în a 9-a zi după pauza de 7 zile), ar fi indicat să folosiți prezervative în următoarele 7 zile. Continuați să luați pastilele conform schemei obișnuite.

Uitarea unei pastile poate avea și un mic impact asupra ciclului menstrual, putând cauza sângerări neregulate sau spotting, dar acestea sunt de obicei temporare și nu afectează serios sănătatea.

Dacă uitați pastile frecvent, ar putea fi util să discutați cu medicul despre o metodă contraceptivă mai puțin dependentă de aderența zilnică, cum ar fi implantul contraceptiv, injecțiile sau dispozitivul intrauterin.
0
24-09-2024, ora 21:53
Elena02
Nu este medic/terapeut
Elena02
Va multumesc pentru explicațiile date,
Mi-au fost de mare ajutor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •