anticonceptionale Dezorele sunt bune?

27-01-2012
simona_ana-maria
Nu este medic/terapeut
simona_ana-maria
Buna ziu tuturor utilizatorilor saitului RO MEDIC.Am si eu o intrebare.Folosesc anticonceptionale Dezorele de 2 ani si as vrea sa stiu daca sunt destul de bune sau macar sa va dati cu parerea si as vrea sa stiu cand sau la ce perioada de timp trebuie sa fac pauza de medicamente.Si inca ceva mai pot sa raman insarcinat daca eu iau de mai multi ani de zile anticonceptionale si abia de doi ani iau dezorele.
3 comentarii
0
27-01-2012, ora 20:07
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Cel mai bun anticonceptional este acela potrivit pentru dv si care este bine tolerat.
2. Nu este necesară nicio pauză. Efectuarea pauzelor, care era indicată în trecut, nu oferă niciun avantaj real, în schimb poate aduce de fiecare data micile neplaceri ale opririi si (re)introducerii antinceptionalelor, pe primul loc fiind micile hemoragii ("spotting")
3. Puteţi rămânea însărcinată când doriţi. Anticoncepţionalele ar putea fi legate de malformaţii fetale pentru sarcinile în curs, nu pentru sarcinile viitoare.
Pe de altă parte, folosirea îndelungată a anticoncepţionalelor este factor de risc pentru sterilitate.
0
28-01-2012, ora 21:11
Alina06
Nu este medic/terapeut
Alina06
buna am si eu o intrebare iau pentru prima data anticonceptionale artizia am terminat prima folie si mi-a venit menstruatia in tot acest timp. Multumesc!
0
29-01-2012, ora 10:19
simona_ana-maria
Nu este medic/terapeut
simona_ana-maria
domnule doctor Dragomir va multumesc pentru sfatul pe care mi lati dat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •