Psihoza si/sau antipsihoticele provoaca leziuni cerebrale?

25-07-2023
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Mi a atras atentia pe Un forum strain legat de aceasta boala, si anume faptul ca Un utilizator spunea ca are leziuni cerebrale din cauza psihozei, Desi nu a facut Un CT pentru a si confirma acest diagnostic.
Aceasta convingere o are in urma problemelor cognitive pe care Le are!
Acum, nu neaparat ca l am crezut, dar stie cineva, sunt associate leziunile cerebrale cu psihoza si in speta cu utilizarea pe termen lung a antipsihoticelor?
9 comentarii
0
25-07-2023, ora 19:55
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
un raspuns exact nu o sa primesti de niciunde. faptul in sine ca doctorii au o retinere in reducerea tratamentului, ar trebui sa-ti dea un raspuns. doar ca adevarul e undeva la mijloc. depinde de norocul fiecaruia.

daca vrei ceva mai elocvent, mai bine citesti putin despre bolile psihiatrice din surse bune (in speta, schizofrenia :) ), despre functiile creierului pe regiuni, despre functiile neurotransmitatorilor.
pe mine m-au ajutat sa inteleg unele lucruri. poate te ajuta si pe tine

sau puneti intrebarile de jos si vezi daca gasesti o conexiune intre ele si boli

- ce se intampla cu un muschi neantrenat ? circula mai putin sange prin el si ridica greutati mai mici. raportat la creier, inseamna cognitie scazuta.
- ce se intampla cu un muschi foarte stimulat ? oboseste si are nevoie de timp pentru recuperare
- ce se intampla cu unul supra-antrenat, peste limitele lui ? se rupe.se poate recupera ? da, dar procesul de recuperare e mai lung.

eventual poti sa-ti pui aceleasi intrebari pt oase.

P.S dada, stiu.. nu ai putere de concentrare...
0
25-07-2023, ora 20:15
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
rectificare: prin " conexiune intre ele si boli" am vrut sa zic "element comun intre ele."
0
25-07-2023, ora 20:57
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
conform dex, leziune e egal unei rane...acum vad. nu asta am dezbatut mai sus, ci altfel de 'leziuni'...sa le zic probleme functionale
scuze pentru confuzie si postari multiple...
0
25-07-2023, ora 21:02
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Nu e nici o problema. Merci oricum pentru raspuns!
1
25-07-2023, ora 21:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu.
Ce se intampla in creierul unui bolnav de schizofrenie ramane un mister; tot ce s-a putut vedea este ca persoanele bolnave au creierul diferit de cei sanatosi in aspectul ventriculilor laterali, precum si a masei de substanta cenusie din lobii frontal si temporal. Asadar schizofrenie e considerata o maladie a creierului si nu una de ordin strict psihic / psihologic cum sunt cele produse de traume. Biochimic la bolnavi se vede o depreciere a cailor dopaminergice si serotoninergice, iar medicatia are acel rol de a restabili aceste cai perturbate.
In plus la RMN ies modificari. Ventriculii cerebrali mariti (lateralii) si substanta alba mai abundenta in temporal si frontal. Amanuntele astea folosesc la diagnosticare.
Persoanele cu schizo au tot ventriculii laterali mariti, dar susbtanta cenusie e modificata.
La tab e alba, la schizo e cenusie.
In general la psihotici ventriculii apar mariti.
1
25-07-2023, ora 21:52
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Multumesc mult Clara! Sanatate multa!
0
26-07-2023, ora 00:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Multumesc, la fel, tuturor!
1
26-07-2023, ora 12:06
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
e chiar putin hilar faptul ca a observat o reducere a cognitiei iar de aici si concluzia ca are modificari fizice ale structurii creierului. haha
saracu de el.
sau poate nu ai tradus corect cuvatul? in loc d lesion, a folosit alt cuvant
sau poate ca nici el n-a stiut, ca mine de altfel, semnificatia mai profunda a cuvantului :) who knows
0
26-07-2023, ora 15:01
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Da stiu ce zici :)) si pe mine m a amuzat. Nu problema lui, cu felul in care si a dat singur diagnostic. Initial chiar am crezut, si l am intrebat daca si a facut CT. A zis ca nu, dar daca si ar face, sigur I ar iesi leziuni cerebrale.
In engleza termenul e brain damage.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul