Infectie cronica masea
Am si eu o infectie cronica la o masea de jos de aproximativ 7 luni. Este de dimensiuni mici se simte la palpare si nu doare. Am facut o radiografie si dentistul mi-a zis ca e o infectie cronica care se datoreaza unei masele care impinge in radacina alteia. A zis ca nu-i ceva grav dar daca vreau pot scoate maseaua. Ma intreseaza daca pot aparea complicatii gen degradarea osului sau cancer la mandibula.
In cazul complicarii situatiei ar trebui sa fie ceva simtomatic gen inflamare de proporti sau dureri?
Ceva grav ar aparea si intr-o radiografie dentara?
Va multumesc!
In cazul complicarii situatiei ar trebui sa fie ceva simtomatic gen inflamare de proporti sau dureri?
Ceva grav ar aparea si intr-o radiografie dentara?
Va multumesc!
1 comentarii
Buna seara! Infectia cronica nu trece spontan, asa ca spre bine nu va evolua de la sine. Infectia trebuie tratata prin tratarea canalelor dintelui sau prin extractie dintelui si curatarea locului ( chiuretaj ). Daca maseaua mai poate fi salvata, apelati la tratament cat mai este posibil, eventual si la "extractia maselei care impinge in radacina alteia". Lipsa tratamentului va duce la extindrea infectiei si la un moment dat abces, osteita etc. precum si la pierderea celor doi dinti.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Infectiile de masele se pot duce si la gat, nas, urechi?
- 8masea umflata de aproape o saptamana
- 6Infectie sau nu? ma doare o masea cand apas, adica cand mananc ceva sau inchid gura
- 9Abces la masea. Ce pot sa fac sa imi treaca infectia?
- 1Slabit din cauza infectiei la masele?
- 5durere masea, nerv scos, infectie dentara, plomba
- 0Puroi la masea de 6 zile:((
- 4unde sa apelez
- 7niste curiozitati: antibioticele si anticonceptionalele
- 0Infectie masea
- 0Infectie de culoare galbena care se extinde pe gingie
- 4Posibila infecție la măsea pusa
- 2Intoleranta la antibiotice
- 2Infecție la masea
- 1Infectie la radacina molarului?
- 1Masea ingropata in gingie
Mai multe informații despre: infectia dentara