Infectie cronica masea
Am si eu o infectie cronica la o masea de jos de aproximativ 7 luni. Este de dimensiuni mici se simte la palpare si nu doare. Am facut o radiografie si dentistul mi-a zis ca e o infectie cronica care se datoreaza unei masele care impinge in radacina alteia. A zis ca nu-i ceva grav dar daca vreau pot scoate maseaua. Ma intreseaza daca pot aparea complicatii gen degradarea osului sau cancer la mandibula.
In cazul complicarii situatiei ar trebui sa fie ceva simtomatic gen inflamare de proporti sau dureri?
Ceva grav ar aparea si intr-o radiografie dentara?
Va multumesc!
In cazul complicarii situatiei ar trebui sa fie ceva simtomatic gen inflamare de proporti sau dureri?
Ceva grav ar aparea si intr-o radiografie dentara?
Va multumesc!
1 comentarii
Buna seara! Infectia cronica nu trece spontan, asa ca spre bine nu va evolua de la sine. Infectia trebuie tratata prin tratarea canalelor dintelui sau prin extractie dintelui si curatarea locului ( chiuretaj ). Daca maseaua mai poate fi salvata, apelati la tratament cat mai este posibil, eventual si la "extractia maselei care impinge in radacina alteia". Lipsa tratamentului va duce la extindrea infectiei si la un moment dat abces, osteita etc. precum si la pierderea celor doi dinti.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9infectie la masea
- 3extractie infectie
- 6imi puteti recomanda ceva medicamente care sa distruga puroiul?
- 3Durere masea aflata in tratament dupa infectie
- 1Slabit din cauza infectiei la masele?
- 5durere masea, nerv scos, infectie dentara, plomba
- 0infectie sub coroana ceramica?
- 3masea cu infectie
- 9Ganglion sub urechea stanga si un fel de ganglion in partea cealalta la jumatea gatului
- 0Infectie de culoare galbena care se extinde pe gingie
- 2Am probleme cu infectia dentara
- 2Durere de masea
- 2Infectie masea (cred), nu pot ajunge la stomatolog decat peste o saptamana
- 2Infectie dentara
- 3Infecție măsea, dureri in gat
- 0Infectie la radacina dintelui!?Va rog ajutor!
- 8Extractie pe infectie
- 1Infectie la radacina molarului?
- 1Infecție la dinte
- 2Se poate face extracție deși este punga puroi la rădăcină?
Mai multe informații despre: infectia dentara