Infectie cronica masea

21-11-2013
bogbog
Nu este medic/terapeut
bogbog
Am si eu o infectie cronica la o masea de jos de aproximativ 7 luni. Este de dimensiuni mici se simte la palpare si nu doare. Am facut o radiografie si dentistul mi-a zis ca e o infectie cronica care se datoreaza unei masele care impinge in radacina alteia. A zis ca nu-i ceva grav dar daca vreau pot scoate maseaua. Ma intreseaza daca pot aparea complicatii gen degradarea osului sau cancer la mandibula.
In cazul complicarii situatiei ar trebui sa fie ceva simtomatic gen inflamare de proporti sau dureri?
Ceva grav ar aparea si intr-o radiografie dentara?
Va multumesc!
1 comentarii
0
26-11-2013, ora 18:43
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna seara! Infectia cronica nu trece spontan, asa ca spre bine nu va evolua de la sine. Infectia trebuie tratata prin tratarea canalelor dintelui sau prin extractie dintelui si curatarea locului ( chiuretaj ). Daca maseaua mai poate fi salvata, apelati la tratament cat mai este posibil, eventual si la "extractia maselei care impinge in radacina alteia". Lipsa tratamentului va duce la extindrea infectiei si la un moment dat abces, osteita etc. precum si la pierderea celor doi dinti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul