Molar crescut stramb

Buna ziua, am o foarte mare problema, de cateva saptamani ma dor ingrozitor cateva masele de pe partea stanga jos dar si vreo 2 de sus, intr-un final m-am gandit sa ma duc la stomatolog sa-mi fac o radiografie, si mi-a gasit ca imi creste maseaua de minte stramb, le impinge pe restu si se inghesuie si de aceea am dureri. Poza cu radiografia: http://tinypic.com/r/jgsk2d/8
Mi sa spus ca trebuie interventie chirurgicala, operatie. Si mi-e cam frica, as vrea sa stiu daca a mai trecut cineva prin asta sau daca cunoasteti, este grav ce am sau este dureros la operatie ? Sau cat dureaza operatia ? Trebuie sa umble si la cealalta masea ? Tin sa mentionez ca molarul s-a infipt in maseaua cealalta si a strambat-o la cat a impinso.
Astept un raspuns, va multumesc mult !
Mi sa spus ca trebuie interventie chirurgicala, operatie. Si mi-e cam frica, as vrea sa stiu daca a mai trecut cineva prin asta sau daca cunoasteti, este grav ce am sau este dureros la operatie ? Sau cat dureaza operatia ? Trebuie sa umble si la cealalta masea ? Tin sa mentionez ca molarul s-a infipt in maseaua cealalta si a strambat-o la cat a impinso.
Astept un raspuns, va multumesc mult !
1 comentarii

Buna ziua! Este un caz clasic de incluzie dentara de molar minte inferior. Operatia se face cu anestezie locala ( sau in anumite cazuri, cu anestezie generala ), deci nu ar trebui sa fie dureroasa. Trebuie facuta o radiografie in care se vede toata maseaua, de preferat radiografie panoramica sau alta radiografie retroalveolara. Din pacate alta varianta nu exita, doar sa amanati interventia, dar este posibil sa va tot dea complicatii acest molar.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 49rezectie apicala molar 2 cu infectie
- 9probleme premolar si o masea
- 7maselute rupte
- 13umflatura dupa scoaterea maselei
- 110Durere de masea cu nerv scos
- 7de aproximativ 1 saptamana ma doare o masea jos dreapta...
- 6durere infernala de masea
- 7Masea rupta, durere
- 4Pulpa Inflamata Molar
- 6imi puteti recomanda ceva medicamente care sa distruga puroiul?
- 5Radacina ramansa dupa extractie este o problema?
- 7infectie la masea, durerea dentara
- 11Cat timp se poate tine un pansament cu arsen?
- 6Molari care ii imping atat in stanga cat si in dreapta sunt foarte cariati
- 8Puroi la masea
- 6Probleme mari stomatologice
- 17Sinuzita! Ajutor! Probleme si cu maseaua
- 1tratament molar nr 6
- 1Se poate face ceva cu dintele acesta?
- 5pivot pe molar
Mai multe informații despre: molarul