Iau egolanza si nu-mi pot amintii ce invat.
Buna ziua! Am inceput tratamentul cu egolanza de 10 mg in septembrie anul acesta si mi-am dat seama inca din primele doua sau trei saptamani ca nu-mi pot amintii ce invat. Invat de exmplu o pagina intr-o zi iar a doua zi nu-mi mai amintesc nimic si imi este greu si sa invat deoarece stau chiar si 2 ore la o singura pagina, pe cand alti colegi de-ai mei invata o pagina si intr-o jumatate de ora. Nu stiu ce sa fac in aceasta situatie, sunt clasa a 11-a se apropie simularea plus ca la anul dau bac-ul si nu ma descurc deloc.
Credeti ca toata aceasta problema este din cauza medicamentului daca da, ar trebui sa-l schimb sau sa miscorez doza?
Va multumesc mult.
Credeti ca toata aceasta problema este din cauza medicamentului daca da, ar trebui sa-l schimb sau sa miscorez doza?
Va multumesc mult.
10 comentarii
Este de la problema pt care iei tu Egolanza. Sa iti cumperi lecitina pt memorie.
Bună ziua,
pentru ce luaţi Egolanza? Luaţi doar Egolanza sau este vorba despre un tratament mai complex, care include, de exemplu, medicamente benzodiazepinice contra anxietăţii, cum ar fi alprazolam, bromazepam, lorazepam sau diazepam?! Care este starea psihică actuală, în remisie? Cred că lucrurile sunt puţin mai complicate, dar nu e un motiv de îngrijorare, există oameni care în ciuda bolii şi a tratamentului au devenit chiar doctori în ştiinţe. Evident, un episod al bolii poate fi cauza, nu neapărat tratamentul, dar vă rog să-mi scrieţi şi să-mi spuneţi.
pentru ce luaţi Egolanza? Luaţi doar Egolanza sau este vorba despre un tratament mai complex, care include, de exemplu, medicamente benzodiazepinice contra anxietăţii, cum ar fi alprazolam, bromazepam, lorazepam sau diazepam?! Care este starea psihică actuală, în remisie? Cred că lucrurile sunt puţin mai complicate, dar nu e un motiv de îngrijorare, există oameni care în ciuda bolii şi a tratamentului au devenit chiar doctori în ştiinţe. Evident, un episod al bolii poate fi cauza, nu neapărat tratamentul, dar vă rog să-mi scrieţi şi să-mi spuneţi.
Evident, sunt pe aceeaşi lungime de undă cu Clara, ca întotdeauna de altfel! În timp ce eu scriam, Clara a postat şi da, poate fi aşa cum credem amândoi, din cauza bolii.
Ce ne-am face face fără specialiştii noştri consacraţi în psihofarmacologie, care fac studii şi apoi pun o concluzie pertinentă, ştiinţifică, în urma unor studii în timp: e de la tratament toată ziua... Nu luaţi în seamă, sunt obişnuit cu acest gen de abordări, atât de incisive şi fără suport. Luaţi cum zice şi Clara, lecitină, discutaţi şi cu medicul psihiatru şi să ne mai scrieţi şi nouă.
Omule, daca Levi a sesizat clar ca la 2-3 saptamani dupa inceperea tratamentului au inceput si tulburarile de memorie, ce studii stiintifice mai doresti?! E la mintea cocosului.Dar poti citi si prospectul olanzapinei, fiindca sunt convins ca e trecut si acest simptom la posibile efecte adverse.Lecitina e frectie la picior de lemn.
p.s. Deci da, scrie clar in prospect ca la 1 din 100 persoane apare 'Pierdere a memoriei sau uitare'...
p.s. Deci da, scrie clar in prospect ca la 1 din 100 persoane apare 'Pierdere a memoriei sau uitare'...
Multumesc pentru raspunsuri!
Alaturi de Egolanza mai iau si Convulex (1 dimineata si 1 seara).
Diagnosticul pus a fost de tulburare deliranta, iar de cand iau tratamentul boala nu s-a mai manifestat aproape deloc, parca nici nu o mai am.Mai sufar si de tulburare obsesiv-compulsiva pentru care nu iau tratament.
Alaturi de Egolanza mai iau si Convulex (1 dimineata si 1 seara).
Diagnosticul pus a fost de tulburare deliranta, iar de cand iau tratamentul boala nu s-a mai manifestat aproape deloc, parca nici nu o mai am.Mai sufar si de tulburare obsesiv-compulsiva pentru care nu iau tratament.
Antipsihoticele au un efect sedativ puternic, de asta nu se mai manifesta 'boala' ta, fiindca creierul iti este amortit, iar de asta experimentezi si tulburarile de memorie.Psihoterapie faci?
p.s. Marele matematician John Nash, ce suferea de schizofrenie, refuza sa-si ia tratamentul tocmai din motivul ca ii 'ucidea' gandirea creativa.Constiinta are nevoie de un creier ce functioneaza la parametri optimi, pt a forma ganduri creative si pt a memora idei, pt a se manifesta corect, cu alte cuvinte.
p.s. Marele matematician John Nash, ce suferea de schizofrenie, refuza sa-si ia tratamentul tocmai din motivul ca ii 'ucidea' gandirea creativa.Constiinta are nevoie de un creier ce functioneaza la parametri optimi, pt a forma ganduri creative si pt a memora idei, pt a se manifesta corect, cu alte cuvinte.
Ca acele ganduri creative se pot transforma si in ganduri delirante, asta tine foarte mult si de noi, de cat de bine stim sa controlam gandurile cu ajutorul constiintei.Poti incerca meditatia, fiindca ajuta foarte mult in privinta asta.
In cazul celor care sufera de schizofrenie, ce se manifesta prin diferite tipuri de halucinatii, problema e ceva mai complexa...
In cazul celor care sufera de schizofrenie, ce se manifesta prin diferite tipuri de halucinatii, problema e ceva mai complexa...
trebuie sa iei lecitina, si eu am aceasta problema, si am acelasi diagnostic daca vrei mai vorbim pe mess, id-ul meu este clepsidra2, te astept sa mai vorbim.iti doresc numai bine.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6cine a luat rivotril si cum l-a suportat?
- 8efecte adverse din cauza medicatiei
- 34Reducere tratament cu antipsihotic
- 13Zyprexa + Alcool
- 6Aveți chef de viața cu antipsihotice luate?
- 5Leponex sau Abilify?
- 6Exista antipsihotice fara efecte secundare ca amenoreea?
- 3Sunt interesat despre Trevicta?
- 3Priapism?
- 0Durere inima De ce
- 13Puteți dormi fara pastile? Eu nu pot sa dorm fara pastila
- 7Olanzapina
- 4Abilify Maintena întrebare?
- 10Mai ia cineva (Parnido) Paliperidona sau care a luat in trecut?
- 1Latuda
- 4Quetiapina în tulburare anxios-depresiva
- 35Tulburare bipolara
Mai multe informații despre: antipsihoticele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: