Proteza dentara-dificultate masticatie | Forumul Medical ROmedic

Proteza dentara-dificultate masticatie

10-04-2020
crbik6
Nu este medic/terapeut
crbik6
Buna ziua tuturor,
Anu trecut (noiembrie 2019) am ales proteza completa. Un cosmar pentru mine. In fine, am facut si fac eforturi sa ma obinuiesc cu ideea ca '' am o viata mai buna''. Nu mi se pare, dar, asta este ce mi se intampla mie. Care este problema? Dupa 5 luni de la aceasta decizie am inca mari probleme cu masticatia. Primele 3-4 luni am mancat doar supe, piureuri, pasat, totul foarte moale. Incerc sa tai hrana in bucatele mici, dar nu o pot mesteca corect. Cea mai mare parte o inghit nemestecata. Am fost o mare amatoare de legume si fructe. Acum nu pot mesteca o felie de rosie sau o salata. Fructele le trec prin procesor si mananc acest piure. Imi poate spune cineva cat dureaza acest proces de acomodare? Mai exista o speranta sa pot manca macar o banana fara o tai in bucati si practic sa o strivesc cu limba? :( Protezele dentare stau acum fara fixodent - care de altfel imi crea stari de voma permanente si folosesc uneori hartie adeziva). Simt ca pur si simplu intru in depresie. Am pierdut enorm in greutate in timpul asta. Nu vorbesc de mancat gutui sau alune, deja sunt amintiri. Dar macar alimente cu o structura decenta, fara sa ma trezesc ca pun ceva in gura si trebuie sa scuip? Ma incurajeaza careva? Multumesc mult si sanatate tuturos. Aveti grija de voi.
1 comentarii
1
11-04-2020, ora 07:40
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Trebuie sa mergeti la medicul care v-a facut protezele ca sa va echilibreze ocluzia. Dupa aceasta manopera o sa puteti mesteca mai bine.
Multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi proteze dentare 3D îmbibate cu medicamente pentru a combate infecÈ›iile
  • Utilizarea protezelor dentare poate proteja împotriva declinului cognitiv
  • Cum influenÈ›ează proteza dentară alimentaÈ›ia unei persoane?
  •