Proteza fixa provizorie maxilar incomoda
Luni 19.07 am facut 7 extractii dinti maxilar, sinus lift cu aditie osoasa si 6 implanturi. Miercuri 21.07 mi s-a pus proteza provizorie insurubata. De atunci m-am umflat la fata, invinetit si ma simt oribil cu aceasta proteza care este foarte groasa pe interior, muscatura pe dintii de jos este superficial adaptata si am in permanenta un disconfort mare si tensiune musculara. Cerul gurii este inflamat. Am fost la doctor vineri 23.07 si a zis ca muscatura e corecta si, i-am spus ca proteza trebuie neaparat ajustata deoarece nu ma simt bine deloc cu ea si nu voi rezista 6 luni cu ea pina la proteza finala.
Raspunsul doctorului m-a uimit: a zis ca nu mai da proteza jos si ca nu o poate ajusta, nu el a facut proteza ci tehnicianul, care e un tinerel care in opinia mea nu are suficienta experienta!!! Cand mi-a pus proteza, m-a chinuit rau de tot, tot insuruba si dezsuruba in implanturi, nu stiu ce nu nimerea...dar nici macar odata nu m-a intrebat cum ma simt cu ea: daca e inalta, daca se simte ok, nu, nu a pus astfel de intrebari. Apoi vineri 23.07 cand am vorbit cu doctorul, acesta parca ii lua apararea tehnicianului si vezi Doamne eu nu inteleg ca e bine ce a facut... Toata aceasta perioda am mancat numai supe, am respectat intru totul tratamentul cu antibiotoc, nurofen, arcoxia si nassonex picaturi nas, clatit cu solutie cu clorhexidina 12% dupa fiecare masa, periat cu periuta soft de 2 ori pe zi, clatiri cu ceai de salvie.
Intrebarea mea este: daca miercuri 28.07 cand voi merge sa imi scoata firele (dupa 10 zile de la implant) nu o sa ma inteleg cu ei sa ajusteze proteza provizorie, ce pot face?
Raspunsul doctorului m-a uimit: a zis ca nu mai da proteza jos si ca nu o poate ajusta, nu el a facut proteza ci tehnicianul, care e un tinerel care in opinia mea nu are suficienta experienta!!! Cand mi-a pus proteza, m-a chinuit rau de tot, tot insuruba si dezsuruba in implanturi, nu stiu ce nu nimerea...dar nici macar odata nu m-a intrebat cum ma simt cu ea: daca e inalta, daca se simte ok, nu, nu a pus astfel de intrebari. Apoi vineri 23.07 cand am vorbit cu doctorul, acesta parca ii lua apararea tehnicianului si vezi Doamne eu nu inteleg ca e bine ce a facut... Toata aceasta perioda am mancat numai supe, am respectat intru totul tratamentul cu antibiotoc, nurofen, arcoxia si nassonex picaturi nas, clatit cu solutie cu clorhexidina 12% dupa fiecare masa, periat cu periuta soft de 2 ori pe zi, clatiri cu ceai de salvie.
Intrebarea mea este: daca miercuri 28.07 cand voi merge sa imi scoata firele (dupa 10 zile de la implant) nu o sa ma inteleg cu ei sa ajusteze proteza provizorie, ce pot face?
2 comentarii
Poate fi usor adaptata. Dar lucrarea fixa provizorie nicidoata nu va arata extraordindar, e ceva facut sa zambiti, atata tot.
Se poate da jos proteza si adaptata sau se poate adapta fara a fi data jos, ceva gen slefuire? Va multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 51Solutii moderne de protezare
- 5Premolar cazut inainte de 18 ani
- 1proteza partiala
- 9mi-au cazut dinti din partea de sus in cativa ani
- 9despre proteza scheletata
- 4Protezare totala
- 4Lucrare dentara totala
- 3Lucrare sau implant?
- 1Interpretare radiografie rx
- 1Proteza dentara partiala
- 1Proteza parțiala pe arcada cu dinti îmbrăcați
- 2Proteza totala maxilar
- 3Proteza acrilica ruptă
- 1Extracție și proteză dentară
- 2Proteza provizorie
- 1Lipsa de spatiu suficient pentru o microproteza
- 1Sfaturi si optiuni pentru inlocuirea a 3 molari alaturati lipsa cu implanturi dentare
- 2Am facut „mare” castig, nu ? proteza totala mobila nu-mi sta in gura nici 2 secunde
- 1Proteza elastica totala tip Polyan
- 2Proteza dentara
Mai multe informații despre: Protezele dentare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: