ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Solutii moderne de protezare

11-01-2007
Dr. Bogdan-Ionut Dobrovat
Radiologie si Imagistica medicala, Iasi
Dr. Bogdan-Ionut Dobrovat
Deschid acest topic pentru a discuta despre ultimele noutati si solutii de protezare dentara
51 comentarii 12 Înainte ›
0
02-02-2007, ora 00:00
crimus
Nu este medic/terapeut
crimus
As dori sa aflu si eu care sunt materialele indicate si care sunt cele contraindicate pentru o lucrare dentara. Anul acesta mi-am propus sa rezolv aceasta problema care o tot aman de mult timp. Cert este ca nu am reusit - in ciuda discutiilor cu diverse persoane mai mult sau mai putin avizate sa aflu care sunt materialele din care ar trebui sa imi fac lucrarea. Stiu doar ca gaudent - nu stiu daca e scris bine- este un material total contraindicat. Si mai stiu ca nu vreau nici cea mai ieftina lucrare, dar nici cea mai scumpa. Vreau ceva de calitate insa.

Am inteles ca ar fi probleme la scoaterea / taierea lucrarii pentru interventii ulterioare. Ce materiale au aceasta problema. Sau tehnologia din cabinetele stomatologice prezente rezolva problema taierii lucrarii?

Nu vreau gust de metal in gura. De fapt nu vreau sa mi se vada metal cand rad sau cand casc. Care e solutia propusa.

Daca sunteti stomatolog si daca va considerati bine ancorat in dezvoltarea actuala a stomatologiei va rog luminati-ne si pe noi!
Sau daca aveti lucrare si aveti probleme spuneti-mi care sunt pentru a le putea evita.
0
02-02-2007, ora 00:00
Dr. Bogdan-Ionut Dobrovat
Radiologie si Imagistica medicala, Iasi
Dr. Bogdan-Ionut Dobrovat
Draga crimus astept si eu cu interes parerile avizate ale medicilor stomatologi.
Pana atunci, multa sanatate
0
04-02-2007, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
In primul rand sa discutam despre gaudent...nu se mai fac lucrari protetice din acest aliaj..este MALPRAXIS. Cea mai des folosita metoda de protezare este reprezentata de coroanele/puntile metalo-ceramice total fizionomice...adica este asa cum iti doresti..nu se vede metalul si nici nu simti gustul lui :-) pentru ca metalul este in interiorul protezei pentru a oferi rezistenta, pe cand partea fizionomica este la suprafata..la vedere...si este din ceramica..sau portelan in limbaj popular.Are avantajul ca nu isi modifica in timp culoarea (care se alege in functie de ceilalti dinti), dar dezavantajul ca la dintii respectivi/vecini spatiului este necesara scoaterea"nervului".Daca mai vrei si alte lamuriri, cu mare placere.
0
06-02-2007, ora 00:00
crimus
Nu este medic/terapeut
crimus
Multumesc pentru raspuns. Va invit sa intrati in contul dvs si la "modificati profilul" sa va completati in descriere numele cabinetului unde lucrati, adresa, orasul, nuamrul de telefon si alte date necesare pentru a putea fi contactat de cei care isi doresc acest lucru.
Ce parere aveti despre acel material numit "semiportelan " in limbaj popular ?
Exista mai multe feluri de astfel de semiportelanuri?
De exemplu, din cate m-am interesat eu, un dinte de "portelan " costa 4 milioane in timp ce unul de semiprtelan costa 2 milioane.
Avand in vedere diferenta mare de pret si numarul marisor de dinti pe care trebuie sa ii " pun" ce sfaturi aveti? Care este varianta optima?
Ce sfaturi imi puteti da in alegerea stomatologului. Asta mi se pare sincer o alta problema pentru multi!
0
06-02-2007, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Referitor la semiportelan..este un amestec de portelan si compozit fotopolimerizabil(material din care se pun plombele cu lumina aceea albastra) tot cu parte metalica pe interior.Ca aspect fizionomic este apropiat de cel al portelanului 100%, nu este mai dur decat dintii, dar... unii spun ca este f posibil ca partea fizionomica sa plesneasca si sa se desprinda.Sincer la pacientii mei nu li s-a intamplat asa ceva pana acum.Cat despre costuri...cred ca la portelan poti gasi si mai jos..un 3.5 mil si daca sunt multi...se mai negociaza.Numai bine si sanatate!
0
08-02-2007, ora 00:00
GuineaPig
Nu este medic/terapeut
GuineaPig
Interesant. Aflu acum ca Gaudent este un material daunator. Am o punte din Gaudent de 22 de ani pe partea laterala. Doctorii toti cred ca-i de aur si cind le spun ca nu e, se uita la mine cu neincredere ca nu stiu ce vorbesc.
N-am reusit sa aflu pe net de ce nu mai e bun, de ce e interzis. Daca imi face rau sint dispusa sa-l scot dar trebuie sa stiu intii care sint, daca sint, efectele lui secundare. Spuneti-mi si mie daca stiti. In afara ca arata galben stralucitor ca aurul nu am nici o problema. Cind mi-am pus eu lucrarea asta materialul era considerat o stralucita inventie romaneasca. Acum sint multe pe piata care arata mai estetice si probabil mai bune. Daca nu am schimbat lucrarea pina acum e pentru ca din cite stiu de fiecare data cind ai o noua lucrare se ma "slefuiesc" un pic dintii si devin din ce in ce mai fragili. Deci ce e cu Gaudentul?
0
09-03-2007, ora 00:00
aby27
Nu este medic/terapeut
aby27
BUNA ZIUA!NU VA SUPARAT AM SI EU O RUGAMINTE..SUNT STUDENTA NUL 5 SI AM CA TEMA DE PROIECT :PORTELANUL DENTAR..MA POATE AJUTA CINEVA CU CARTI. SAU INFORMATII?.VA MULTUMESC
1
14-03-2007, ora 00:00
cristina petrescu
Nu este medic/terapeut
cristina petrescu
Va rog frumos sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema: mama mea are 60 de ani si de-a lungul anilor si-a pierdut majoritatea dintilor si maselelor de pe maxilar. I-au ramas doar cei 2 dinti din fata. A avut o proteza mobila dar nu prea putea sa o poarte pentru ca era f incomoda. As vrea sa stiu daca i se pot face 2 implanturi laterale de care sa se poata lega o proteza fixa. (din cate am auzit, implanturile nu se pot face daca a trecut mult timp de la scoaterea dintilor respectivi pentru ca s-a retras gingia). Daca puteti sa-mi recomandati si un cabinet sau un doctor bun. Va multumesc!
0
01-05-2007, ora 00:00
Silvi589
Nu este medic/terapeut
Silvi589
Buna ziua. In primul rand vreau sa imi cer scuze pentru cazul in care raspunsul meu este duplicat pe aici pe undeva, nu stiu de ce, dupa ce l-am postat nu l-am mai vazut :)
In al doilea rand trebuie sa subliniez faptul ca nu sunt medic stomatolog, iar daca domnii doctori care au raspuns la intrebarile anterioare din acest topic, considera ca am gresit cu ceva, ii rog sa ma corecteze.
Domnul/Doamna GuineaPig : Gaudentul a fost foarte mult folosit in stomatologie inainte de 1989, fiind un material ieftin si in aparenta, calitativ. Nu stiu in ce an s-a interzis folosirea lui, acum fiind ilegal in laboratoarele de tehnica dentara respectiv in cabinetele dentare din cauza calitatilor lui slabe comparate cu alte materiale (duritate, conductibilitate termica).Dar este interzisa folosirea lui in special datorita faptului ca s-a descoperit ca este CANCERIGEN.De aceea va pot sfatui sa eliminati aceasta lucrare si sa o inlocuiti cu una care sa corespunda actualelor norme de sanatate orala.
Aby27 Am absolvit facultatea in urma cu 3 ani, la Timisoara. Iti pot recomanda numai carti ale fostilor mei profesori, sper sa-ti foloseasca. Au scris in general carti mixte, pentru stoma (clinic) si tehnica (tehnic :P) dar vei putea alege din fiecare ceea ce ti se cere la curs. Cauta carti semnate de domnul Dorin Bratu, Marius Leretter, Mihai Rominu.
Cristina.Inainte de a te decide asupra solutiei oferite de implanturi, data fiind varsta mamei tale si cunoscutele probleme pe care le avem noi femeile cu uratele afectiuni ale oaselor, te sfatuiesc sa mergi cu ea la un medic dentist, sa o consulte si sa iti spuna daca maxilarul mamei tale poate suporta o astfel de interventie, daca poate sustine o proteza pe implanturi.De cele mai multe ori, in asemenea cazuri solutia ideala este o proteza totala.Asta pentru starea generala a pacientului si pentru buzunarul sau.
0
03-05-2007, ora 00:00
SIMOAICA
Nu este medic/terapeut
SIMOAICA
va rog daca se poate sa imi spuneti daca se poate face un implant dentar total pt o doamna de 58 ani, are paradontoza si i-au cazut toti dintii, si daca se poate un pret estimativ daca stie cineva. Va multumesc anticipat
0
03-05-2007, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Raspunsul ar fi arfimativ in cea mai mare masura.dar trebuie investigat mai bine cazul respectiv, adica in ceea ce priveste starea generala a pacientei si altele.Ca plan de tratament (im mare)ar fi implanturi dentare si apoi punte totala pe implanturile respective.
0
28-08-2007, ora 00:00
alexga
Identitate neconfirmată
alexga
intr-adevar gaudentul poate da diferite tulburari, de la gust/miros neplacut pana la aparitia unor formatiuni tumorale ce pot avea uneori si caracter malign.Acest lucru a fost demonstrat in colaborare cu medicii elvetieni.Pt a evita aparitia acestor probleme medicul trebuia sa recomande inlocuire lucrarii la 2 ani.Dar cati o faceau???asa ca aici interveneam noi chirurgii si nu de putine ori pacientului nu-i venea sa creada ca de la o banala lucrare dupa ani si ani trebuie operat.Dar era adevarat.
0
18-10-2007, ora 00:00
drdumitriu
Identitate neconfirmată
drdumitriu
Gaudentul a fost scos de pe piata din mai multe motive. principalul ar fi ca nu existau studiile necesare in primul rand introducerii lui pe piata. Dupa cum se stie pentru a introduce pe piata orice material, medicament care vine in contact cu corpul omenesc sunt necesare studii aprofundate despre tolerabilitatea lui, si eventualele reactii secindare.
Pe piata insa exista si la ora actuala aliaje dentare care "seamana" ca si compozitie cu gaudentul, dar care au studiile necesare folosirii lor in stomatologie, Asa ca sa nu ne pripim sa credem ca orice e in gura si nu e aur ar fi Gaudent. Este drept ca in ultimii ani se folosesc alte aliaje care sunt mai bine "vazute" de mintile luminate din stomatologie si care, de altfel sunt special concepute si pentru solutiile fizionomice ca ceramica sau compozitul.
0
20-10-2007, ora 00:00
lolica
Nu este medic/terapeut
lolica
SI EU AM ACEST METAL IN GURA DE VREO 7-8 ANI SI NU M-AM GANDIT NICIODATA CAND MA DUREA CAPUL SAU AVEAMAALTE SIMTOME PANA DE CURAND CAND AM FOST LA STOMATOLOG PENTRU O LUCRARE DIN CERAMICA SI DE ATUNCI SIMT TOT TIMPUL GUST DE METAL IN GURA.NU POT CONSUMA SUCURI GAZOASE. APA MINERALA SAU ORICE ALIMENTE ACIDE.AM FOST LA MEDICUL DE FAMILIE SI MI-A ZIS ATAT;JOS CU EL! DE CE OARE?
0
02-04-2008, ora 00:00
roxanne_onea
Nu este medic/terapeut
roxanne_onea
Buna tuturor, am o mare, mare problema: am de facut un proiect despre aplicarea ultrasunetelor in endodontie si nu gasesc material in romana pe nicaieri. iar traducerea din engleza in romana (cu termeni tehnici si medicali) imi ia o vesnicie. Daca cineva pote sa imi sugereze unde as putea gasi materiale pentru finalizarea lucrarii mele... i-as ramane sigur indatorat. Multumesc
0
14-04-2008, ora 00:00
pacient disperat
Nu este medic/terapeut
pacient disperat
Mi s-a spus ca exista acum un nou tip de proteze dentare, cu o aderenta mai mare...care se muleaza cumva pe gingie. Poate cineva sa-mi spuna mai multe despre ele? In afara de 6 bonturi in fata, pe maxilar pe care am o lucrare de ceramica si de sase dinti ai mei, tot in fata pe mandibula eu nu mai am alti dinti. Multumesc anticipat.
0
25-01-2009, ora 21:41
c.gina35
Nu este medic/terapeut
c.gina35
doresc si eu un raspuns de la domnul doctor.In luna septembrie mi-am pus lucrare dentara din portelan.Este o coronita din 12 bucati.am tratament pe toate canalele si 3 pivoti parca.Lucrarea este foarte reusita in sensul ca dintii arata f bine.este partea de sus.Jos mai am 5 dinti in fata si urmeaza si aici o lucrare dar cu proteze laterale ceva deosebit din cate am inteles cu capsule.De doua saptamani mi s-a decimentat lucrarea de sus si asta m-a intristat foarte mult pentru ca nu trebuia asa repede dar nu mai spun si cat a costat aceasta lucrare.Ma intreb ce s-a intamplat ?Nu a fost bine cimentata sau din motiv ca nu am si jos dinti?
0
25-06-2009, ora 17:06
andreea georgiana
Nu este medic/terapeut
andreea georgiana
Buna ziua am si eu o problema. Mama mea 42 ani trebuie sa isi puna in jur de 25 de dinti din potelan sau semiportelan cum va alege ea insa mi s-a parut ca sunt foarte scumpi: 100 euro dintele din portelan si 200 RON cel din semiportelan. Tinand cont ca isi pune 25 nu este normal sa ii cumpere mai ieftin In total ar costa-o 2.500 de euro daca si-ar pune din portelan. Banii i-ar da pana la urma insa tot ce vreau este sa nu fie pacalita. Exista si mai ieftini
0
25-06-2009, ora 17:07
andreea georgiana
Nu este medic/terapeut
andreea georgiana
Buna ziua am si eu o problema. Mama mea 42 ani trebuie sa isi puna in jur de 25 de dinti din potelan sau semiportelan cum va alege ea insa mi s-a parut ca sunt foarte scumpi: 100 euro dintele din portelan si 200 RON cel din semiportelan. Tinand cont ca isi pune 25 nu este normal sa ii cumpere mai ieftin In total ar costa-o 2.500 de euro daca si-ar pune din portelan. Banii i-ar da pana la urma insa tot ce vreau este sa nu fie pacalita. Exista si mai ieftini
0
25-06-2009, ora 20:34
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
sa negocieze cu medicul ca la piata... .daca suma per dinte este standard si medicul nu a facut nicio reducere.atunci poate dar daca este deja reducere facuta.
0
25-06-2009, ora 21:14
drdumitriu
Identitate neconfirmată
drdumitriu
nu pot fi de acord cu genul de negociere ca la piata pentru ca intr-un cabinet medical nu este la piata la medic nu mergi sa cumperi rosii ci o serie de servicii medicale. din nefericire balcanismul specific mioritic inca ne bantuie.
0
26-06-2009, ora 09:28
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
mii de scuze...am uitat sa adaug 3 semne de intrebare...le adaugasem dar am sters din greseala cand am modificat...asa ca...nici nu se pune problema de negociree ca la taraba.deci... sa negocieze cu medicul ca la piata e formularea corecta.mea culpa.
0
26-06-2009, ora 09:29
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
se pare ca nu apar semnele.degeaba le scriu.
0
26-06-2009, ora 09:30
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
.. .e de la ei atunci
0
21-07-2009, ora 16:33
Dr. Bogdan-Ionut Dobrovat
Radiologie si Imagistica medicala, Iasi
Dr. Bogdan-Ionut Dobrovat
test
0
09-11-2009, ora 14:19
facaldo
Nu este medic/terapeut
facaldo
AM SI EU O NELAMURIRE! TREBUIE SA IMI PUN CATIVA DINTI IN FATA SI NU STIU CE SA ALEG.AM FOST LA UN DENTIST SI MIA RECOMANDAT PORTELAN HIBRID.CE PARERE AVETI DESPRE ACEST MATERIAL?
0
16-04-2010, ora 15:31
pryntzy2
Nu este medic/terapeut
pryntzy2
Buna ziua!Am si eu o intrebare pentru d-nul doctor, mai bine zis am nevoie de o alta parere...
Am colaborat cu un medic stomatolog timp de cateva saptamani bune, pentru o curatenie totala a danturii, ceea ce a insemnat:extractii, plombe, si, mai ales completare a dintilor extrasi prin proteza partiala..cred ca asa se numeste...Ceea ce m-a afectat f mult a fost aspectul dintilor pusi, care sunt din plastic exterior si metal interior.
neavand dinti pusi pana acum, nu am stiut ca asa vor arata, dat fiind faptul canu mi-a aratat un model dinainte...inca sunt afectata f mult de felul cum aratapt ca parca as avea o potcoava in gura...in partea de jos...la ultima programare nu am mai fost, urma sa polizeze si in partea stanga sus si sa-mi puna si acolo 5 dinti
am doar doi extrasi...de ce 5????????????
Mor la gandul ca imi va umple gura cu metal...de aceea am apelat la un alt medic, care mi-a zis ca, daca vreau ma va ajuta ca sa-mi puna doar patru si dintr-un material recent descoperit cica in Romania, care costa in jur de 230 per dinte...nu stiu daca e semiportelan sau cum se zice...cert e faptul ca vor fi albi si nu se va vedea metalul ala ingrozitor...Nu stiu ce sa fac pt ca nu mai am bani pt dinti de portelan...si m-as bucura ca imi salveaza caninul sanatos, deci al cincilea dinte de sus...Tin sa mai specific ca lucrarea medicului cu care am lucrat s-a potrivit perfect si mi-a cimentat-o pe loc...la fel a facut si cu plombele, le-a rezolvat direct, cu material permanent...
nu a trebuit sa merg de trei ori pt o plomba..dar simt o sensibilitate la rece sau cald atat la ele cat si la dintii pusi si le am de vreo doua saptamani.
ce parere aveti despre acest lucru si ce sfat imi puteti da in legatura cu partea de sus??????????
Va rog din suflet lamuriti-ma.ca nu mai stiu ce sa fac!
0
18-04-2010, ora 11:16
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
In primul rand trebuia sa vi se arate sau macar sa vi se explice cum arata o lucrare metalo-acrilica. Intr-adevar este inestetica, mai ales in partea de jos unde se vede metalul imediat cum deschideti gura si in plus acrilatul(partea alba) in timp isi modifica culoarea.Lucrarile din semiportelan si ceramica sunt estetice, cu mentiunea ca lucrarile din ceramica sunt foarte rezistente si cu stabilitate coloristica in timp (deci cele mai recomandate din toate punctele de vedere). In privinta slefuirii dintilor, nu mentionati ce dinti lipsesc, dar oricum principiul este ca dintii care sustin lucrarea (dintii stalp) sa fie de rezistenta cel putin egala cu aceea a dintilor ce trebuie inlocuiti (corpul de punte). Deci, banuiesc ca daca medicul v-a spus ca trebuie slefuiti 3 dinti inseamna ca inlocuirea dintilor care lipsesc (desi sunt 2), pentru rezistenta lucrarii necesita slefuirea a 3 dinti. Puteti solicita lamuriri medicului in acest sens. In privinta sensibilitatii dintilor, niciodata o lucrare nu se cimenteaza direct definitiv, ci se pune pt. o perioada de proba, odata pentru a se "aseza" si a va obisnui cu ea si cel mai important pentru a vedea daca nu apare o inflamatie pulpara, posibila la dintii slefuiti si pentru a putea rezolva aceasta problema fara compromiterea lucrarii. Altfel, daca lucrarea este cimentata definitiv si apare o astfel de problema, lucrarea trebuie gaurita pentru a se scoate nervul
0
18-04-2010, ora 22:21
pryntzy2
Nu este medic/terapeut
pryntzy2
Va multumesc pentru raspuns...imi pare rau ca nu am solicitat din timp aceste informatii, dar neavand experienta in acest domeniu m-am bazat pe incredere...ma bucur totusi ca m-am oprit la jumatatea lucrarii...sper ca asta sa fie mai buna...
nu-mi ramane decat sa ma rog sa nu am complicatii la dintii cimentati deja si sa-i suport cativa ani pana reusesc sa strang bani sa-i schimb...in privinta dintilor care lipsesc in partea stanga sus sunt premolarul 1 si molarul 1...credeti ca pot salva slefuirea celui de-al cincilea dinte, respectiv a caninului sau sa-l sacrific si pe acesta pentru o sustinere mai buna?
oricum...va multumesc din suflet ca existati si aveti rabdare si cu noi, cei nestiutori si amarati...
0
19-04-2010, ora 08:25
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Teoretic, daca molarul 2 si premolarul 2 sunt cu radacinile sanatoase si integre se pot slefui doar ei si sa se faca o extensie meziala pe premolarul 1 fara sa mai slefuiti caninul. Intrebati medicul de aceasta varianta. Intr-adevar, e pacat sa se slefuiasca caninul, care e sanatos si mai ales ca varianta de care v-am spus e perfect viabila in conditiile mentionate
Adaugă un comentariu / răspuns
51 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi proteze dentare 3D îmbibate cu medicamente pentru a combate infecțiile
  • Utilizarea protezelor dentare poate proteja împotriva declinului cognitiv
  • Cum influențează proteza dentară alimentația unei persoane?
  •