Proteza scheletata probleme | Forumul Medical ROmedic

Proteza scheletata probleme

01-01-2025
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, ma numesc daniela, am 34 ani si am dintii imbracati in coroane dentare de la varsta de 14 ani.
Amânand refacerea lor s a ajuns la edentatie totala pe arcada maxilarului superior, ramanand sus cundoar 4 incisivi vainde mama lor.
Pe riscul nostru, am decis sa facem o proteza scheletata compusa dinn5 telescoape, de fapt 4 dar legatura de 5. 3 lipsa unul sininca unul.
Acela singur si parasit..s a desprins, misca insa lucrarea telescoapelor e lipita bine in celelalte 3 telescoape.

Frictiunea dintre telwacoape si proteza e foarte slaba, folosesc si corega.
Cei 4 incisivi sunt reconstuiti, am suferit si o alveoloplastie, mi s a ridicat nivelul osului maxilar.
Am suferit modificari faciale, am buzele cazute, obrajii dar nu foarte tare, am doar 8 luni de la edentatia ' totala'.

Se mai poate reface acel dinte sau lucrarea telescoapelor ca sa mai port proteza telescopata?
Sau e nevoie de edentatie totala si proteza totala clasica?
Mi s a spus ca nu e indicata la varsta mea insa ce alte solutii as mai avea? Implanturile ma sperie, oasele imi sunt cam slabe sa zic asa, insa edentatia totala ma sperie enorm.de mult vazand de pe acum asa mari modificari faciale.
Mi e frica tare sa nu ajung la 50 ani fara os, si asa nu am foarte mult nici acum.

Ce alte feluri de proteze mai exista? Cum ma mai pot târî cativa ani pana la proteza totala clasica?
Nu ca imi place sa ma ' târăsc" dar... ma sperie mult mai mult proteza clasica.
Oricum mananc mai moale, as manca numai moale numai sa am o infatisare cat de cat acceptabila, am fata foarte mica...
Eu sunt o persoana foarte vesela, vorbareata insa am devenit depresiva de cand nu mai pot vorbi, rade fara frica de a nu cadea, pt ca nu e foarte stabila proteza aceasta, insa as face totusi orice numai sa nu extragem acei 4 incisivi.

Cine ma poate ajuta cu idei?
O proteza elastica, ceva doar sa pot zambi cat decat si manca cat de cat.
Am radacinile scurte, din nastere... nu stiu cum s ar proceda cu implanturile, in cazul in care as putea sa apelez la ele.
Imi este frica de riscurile implantului.
Daca apar complicatii peste ani, la implanturi, daca acestea trebuiesc scoase, se mai poate face ceva? Se pierde os mult? Va ramane ok osul pt o proteza clasica?

Multumesc frumos !
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi proteze dentare 3D îmbibate cu medicamente pentru a combate infecÈ›iile
  • Utilizarea protezelor dentare poate proteja împotriva declinului cognitiv
  • Cum influenÈ›ează proteza dentară alimentaÈ›ia unei persoane?
  •