Cea mai fiabila proteza scheletata ?
Am cei 8 dinti de pe mandibula sanatosi si pregatiti pentru amprentare coroana fixa de ceramica. Din cauza ca unde au fost maselele mandibulei, am gingia "creasta de cocos" si nu se poate face acum implant, am hotarat sa port o proteza scheletata.
As vrea sa aflu care proteza scheletata este mai buna in situatia mea, tinand cont ca doctorul imi recomanda Biodentaplast cu crosete, iar tehnicianul dentar imi recomanda scheletata cu culise.
Care proteza scheletata are cel mai bun sistem de prindere, sa fie comoda, practica, rezistenta, fara sa balanseze cand mananci si fara sa distruga dintii de care ea este ancorata ?
Poate din experienta in ani pe care o aveti cu pacientii cu proteze scheletate, stiti care e cea mai fiabila in timp..
As vrea sa aflu care proteza scheletata este mai buna in situatia mea, tinand cont ca doctorul imi recomanda Biodentaplast cu crosete, iar tehnicianul dentar imi recomanda scheletata cu culise.
Care proteza scheletata are cel mai bun sistem de prindere, sa fie comoda, practica, rezistenta, fara sa balanseze cand mananci si fara sa distruga dintii de care ea este ancorata ?
Poate din experienta in ani pe care o aveti cu pacientii cu proteze scheletate, stiti care e cea mai fiabila in timp..
5 comentarii
daca am inteles bine.toti dintii din fata sunt prezenti.as opta ptr cea scheletata, cea cu culise.dar poate ca medicul dvs are anumite motive ptr care nu o indica. Ar trebui sa discutati cu el aceste nelamuriri.
Mai exact, care scheletata sa accept, cea propusa de medicul dentist, sau cea de tehnicianul dentar ? De la medic aud ca Biodentaplastul cu crosete turnate e cea mai buna varianta in prezent deoarece nu solicita dintii bunni si se poate interveni usor la rebazare etc, , pe cand tehnicianul dentar imi spune chiar razand ca nu voi putea mesteca cu niste dinti din cauciuc, normal exagerand si fortand descrierea protezelor elastice, sustinand totodata ca cea cu culise imparte forta masticatiei catre toti dintii... Nu mai inteleg nimic si nu stiu ce sa aleg. Cum spuneam, pe mine ma intereseaza sa nu balanseze cand mananc si sa nu-mi distruga dintii de care e ancorata.
Sunt in ceata si in criza de timp, deoarece in functie de hotararea mea, coroana fixa de ceramica va include sistemul special de prindere al protezei sau nu. Va multumesc si astept in continuare raspuns
Sunt in ceata si in criza de timp, deoarece in functie de hotararea mea, coroana fixa de ceramica va include sistemul special de prindere al protezei sau nu. Va multumesc si astept in continuare raspuns
daca o sa cititi mai atent mesajul trimis anterior, o sa observati ca v-am raspuns deja.si eu consider ca parerea tehnicianului in cazul de fata e mai viabila.
Va sfătuiți si cu tehnicianul, nu numai cu medicul?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7e grav?
- 5Aditie de os
- 2Sinuzita maxilara in urma unei lucrari protetice necorespuzatoare
- 1Fractura mandibula
- 4Doi dinti lipsa jos si mandibula deplasata
- 3Proteza falsa sau masca dentara
- 6lipoma (neck mass)
- 1Recomandare proteza..va rog..
- 9despre proteza scheletata
- 0despre proteza scheletata
- 5O umflatura sub mandibula partea stanga
- 3Operatie mandibula
- 16Maseaua de minte (gaura mare in mandibula dupa scoaterea firelor)
- 3Ma doare mandibula
- 33Proteza scheletata
- 1Tehnici moderne de realizare a protezelor totale
- 1Proteza dentara-dificultate masticatie
- 2Proteză fixa sau mobilă la nivel maxilar pe 5 implanturi
- 3Proteza mobilizabila, tip, radacini sensibile
Mai multe informații despre: Protezele dentare mandibula
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: