Proteza dentara mobila pe 4 miniimplanturi -mandibula
Buna ziua, in urma cu 2 luni mi s-a rupt un dinte sub lucarea dentara maxilar inferior, lucrarea era pe cca 5 dinti central iar in rest de o parte si alata 1 proteza scheletata.Am fost multumita insa ddin pacate nu a tinut foarte mult, in urma cu 2 luni s-a rupt un dinte si apoi altul.Am fosr la medic, care a facut cele 5 extractii rstul fiind cu infectie.Am intrerupt datorita pandemiei, acum trebuie sa merg sa fac lucrarea, mi s-a propus, proteza mobil a, proteza mobila pe 4 mini implanturi si o alta varinata cu dantura intr-o zi dar care este la un pret prea ridicat pentru buzunarul meu :)).Acum intrebarea mea eset, pentru ca am auzit ca nu are stabilitate si se cam misca la vorbit si mancat .pot eu sa fac lucrarea pe mini imlanturi tanad cont ca varsta este 63 de ani, ca am o hipotiroidie si glaucom cu unghi deschis, si ca am avut osteoporoza cu mai multi ani in urma ? Acum am osteopenie ! Voi face o radiografie 3 d si o sa vada starea osului.Ma intereseaza ce este mai bine, proteza obisnuita sau pe mini implanturi ? Tanand cont ca si sus stau foarte prost si o sa urmeze cu siguranta tot o proteza totala.Multumesc si asptept un raspuns cat mai rapid, trebuie sa ma hotaresc ce am de facut !
3 comentarii
Buna ziua! Starea de sanatate va fi verificata prin niste analize recente si este posibil sa vi se recomande si controale medicale de specialitate. Diagnosticele mentionate nu reprezinta contraindicatii. Este foarte important sa va amintiti ce medicatie ati luat cand ati avut osteoporoza ( daca ati luat Fosamax, Bonviva etc specificati neaparat medicului ). Proteza obisnuita sa poate face initial si se pot adauga mini-implanturile. Stabilitatea protezei pe miniimplanturi este foarte buna sau se va regla pana se obtine, mai ales daca este vorba de 4 mini-implanturi ( indicat minim 3 ). Miscarile protezei obisnuite la vorbit/masticatie pot sa apara, dar mai putin atunci cand e stabilizata. Numai bine!
Va multumesc pentru raspuns, ma intereseaza daca e posibil ca osul sa respinga mini implanturile, daca operatia este dificila si care este perioada in timp pana la finalizarea lucrarii ! Datorita situatiei financiare voi apela daca e posibil la proteza pe maxilar inferior cu miniimplanturi iar pe superior fara.Multumesc, sanatate si toate cele bune !
Buna ziua din nou, orice este posibil, dar dupa ce faceti Ct-ul, medicul dumeavoastra va analiza starea osului si va va da toate detaliile. Sanse sa fie bine sunt mult mai mari ca cele nefavorabile. Multa sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 51Solutii moderne de protezare
- 2Semiportelan sau acrilat?
- 2Sinuzita maxilara in urma unei lucrari protetice necorespuzatoare
- 3infectie dupa protezarea unei coronite?
- 5Premolar cazut inainte de 18 ani
- 8proteza dentara fixa - ciobita
- 4proteza prea mare
- 9despre proteza scheletata
- 8durere cu proteza provizorie
- 6durere de la proteza fixa
- 7Protezele dentare- informatii/sfaturi
- 4Protezare totala
- 1Proteze second hand
- 1Interpretare radiografie rx
- 1Proteza dentara partiala
- 3Proteza scheletata