Proteza scheletata
Buna ziua,
Va rog frumos imi puteti spune daca pe 3 incisivi sanatosi, un incisiv pilit pe care a fost o lucrare si pe 2 molari(primul in partea dreapta si ultimul in partea stanga, se poate face o lucrare protetica scheletata? Dar o lucrare fixa? Multumesc!
Va rog frumos imi puteti spune daca pe 3 incisivi sanatosi, un incisiv pilit pe care a fost o lucrare si pe 2 molari(primul in partea dreapta si ultimul in partea stanga, se poate face o lucrare protetica scheletata? Dar o lucrare fixa? Multumesc!
Buna seara,
Proteza scheletata se poate, dar o punte fixa, nu. Sunt prea putini dinti stalpi care sa sustina o punte atat de mare.
Proteza scheletata se poate, dar o punte fixa, nu. Sunt prea putini dinti stalpi care sa sustina o punte atat de mare.
Multumesc pentru raspuns! Se poate de asemenea sa mi spuneti ce se potriveste mai bine :o lucrare scheletata sau o lucrare mobile normala dar pentru cae nu mai trebuie slefuiti alti dinti?Pentru lucrarea scheletata se slefuiesc toti dintii ramasi?
Proteza partiala acrilica cu crosete se va misca mereu, va fi instabila. Daca este la mandibula va fi aproape imposibil de purtat deoarece va fi mobilizata de limba, obraji, planseul bucal.
Crosetele protezei se prind de dinti, deci in 2-3 ani ii veti mobiliza si veti ramane cu un singur dinte bun.
Cea mai buna solutie e proteza scheletata chiar daca va slefuieste dintii, ii veti avea mai mult timp in gura.
Crosetele protezei se prind de dinti, deci in 2-3 ani ii veti mobiliza si veti ramane cu un singur dinte bun.
Cea mai buna solutie e proteza scheletata chiar daca va slefuieste dintii, ii veti avea mai mult timp in gura.
Multumesc mult. Medicul se gandeste ca oricum ii pierd si pe cei sanatosi si ca ar fi bine sa incerc o punte fixa.Numai ca am temerea ca va ceda imediat puntea fixa...
Buna dimineata,
O punte fixa nu va rezista, sunt prea putini dinti stalpi care sa o sustina, aveti doar 3 incisivi, nici macar un canin.
Cea mai buna solutie este proteza scheletata cu sprijin mixt, dinti+ gingie.
O punte fixa nu va rezista, sunt prea putini dinti stalpi care sa o sustina, aveti doar 3 incisivi, nici macar un canin.
Cea mai buna solutie este proteza scheletata cu sprijin mixt, dinti+ gingie.
Imi puteti spune va rog daca materialul pentru o proteza scheletata se alege in functie de caz? Poate fi folosita ceramiac in orice fel de caz, sau este mai grea decat alt material/?Multumesc.
Buna ziua,
Proteza scheletata are doua parti componente: partea fixa pe dinti care se face din metalo-ceramica si partea mobila care este metal, acrilat sau rasina si dintii de pe proteza care pot fi din compozit sau acrilat.
Daca baza protezei este din acrilat va recomand si dintii din acrilat deoarece se stau mai bine fixati in proteza.
Proteza scheletata are doua parti componente: partea fixa pe dinti care se face din metalo-ceramica si partea mobila care este metal, acrilat sau rasina si dintii de pe proteza care pot fi din compozit sau acrilat.
Daca baza protezei este din acrilat va recomand si dintii din acrilat deoarece se stau mai bine fixati in proteza.
Ma refeream la dintii de pe proteza, nu am fost prea clar. Voiam sa stiu daca pot si din ceramica.Multumesc
Nu are sens sa ii faceti din ceramica, voi fi grei.
Din experienta mea, cel mai bine pe proteza stau cei din acrilat.
Din experienta mea, cel mai bine pe proteza stau cei din acrilat.
Buna seara.Va rog daca se poate sa mi mai raspundeti la o intrebare.In cazul in care pe molari au fost prinse lucrari, -(care din au picat din cauza ca au cedat caninii) se pot folosi pentru proteza scheletata?Multumesc
Nu se poate folosi nimic din lucrarile vechi.
inteleg ca in acest caz nu mai merge o proteza scheletata?doar cu 3 incisivi?sau ce solutii sunt in acest caz? la radiografie radacinile ar fi ok.
Ma scuzati, am inteles gresit. Deci proteza scheletata va fi ancorata pe incisivi si pe cei doi molari pe care ii aveti.
Multumesc inca o data. Intre timp am facut tomografie pentru a putea vedea daca ma pot indrepta catre un implant.Din consult anterioare am inteles ca am resorbtii mari de os pe langa sinusurile care trebuie ridicate. In caz ca acest lucru este foarte costisitor( multe operatii )as merge catre aceasta proteza scheletata. Numai ca molarii nu sunt "noi"au sustinut lucrari care nu au rezistat pentru ca s au fracturat caninii.
Proteza nu se va spijini doar pe dinti va sta si pe gingii, cerul gurii. Molarii vor oferi stabilitate protezei sa nu se miste stanga- dreapta.
Buna ziua,
Imi puteti pune aici o radiografie cu acesti dinti pe care ii mai aveti sa va pot raspunde mai precis? Varianta de lucrare fixa nu prea cred ca i buna si nici de cea schelatata dar depinde foarte mult si de ceea ce se vede radiologic.
Astept radiografia.
Multumesc!
Imi puteti pune aici o radiografie cu acesti dinti pe care ii mai aveti sa va pot raspunde mai precis? Varianta de lucrare fixa nu prea cred ca i buna si nici de cea schelatata dar depinde foarte mult si de ceea ce se vede radiologic.
Astept radiografia.
Multumesc!
Buna ziua, o sa pun o radiografie imediat ce voi cere o copie.Varianta de proteza scheletata imi puteti spune de ce nu ar fi buna?Multumesc!
Buna ziua! Imi puteti spune va rog cum as putea atasa o radiografie aici? Multumesc!
Buna dimineata,
nu stiu exact sa va zic cum se ataseaza.
Proteza scheletata fara sa aiba o sustinere si o echilibrare foarte buna a dintilor restanti pe arcada, nu va avea o durabilitate foarte mare si daca veti pierde un dinte cu care s a fcaut compromis in pastrarea lui, veti pierde cel mai probabil si proteza pentru ca e greu sa mai poata fi refolosita si readaptata.
Astept radiografia atasata aici, si rediscutam apoi
nu stiu exact sa va zic cum se ataseaza.
Proteza scheletata fara sa aiba o sustinere si o echilibrare foarte buna a dintilor restanti pe arcada, nu va avea o durabilitate foarte mare si daca veti pierde un dinte cu care s a fcaut compromis in pastrarea lui, veti pierde cel mai probabil si proteza pentru ca e greu sa mai poata fi refolosita si readaptata.
Astept radiografia atasata aici, si rediscutam apoi
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Se poate sa trimit aceasta radiografie pe o adresa de email?
Buna seara. imi puteti spune va rog daca numai pe 3 dinti incisive sanatosi se poate realia o proteza scheletata?Multumesc
Buna ziua,
Nu se poate realiza proteza scheletata pe trei dinti, poate doar una pe capse. Trebuie vazut...:)
Nu se poate realiza proteza scheletata pe trei dinti, poate doar una pe capse. Trebuie vazut...:)
Am inteles...Proteza pe capse ofera un discofonfort mai mare decat una scheletata?Inseamna ca cei 3 dinti vor fi slefuiti, sau inseamna o croseta care se va lega de dintii ramasi?Nu cred ca se poate atasa o radiografie aici...Multumesc
Mentionez ca am 40 de ani, inclin spre implanturi, dar pentru ca mi e groaza de un esec al acestora si de operatii de sinus lift si aditii de os(necesare in urma studierii tomografiei) incerc sa ma informez si depsre celellate solutii care pot fi aplicabile pe restul de dinti care mi-au ramas.Multumesc.
Buna ziua,
Avand in vedere varsta va recomand tratamentul cu implanturi.
Avand in vedere varsta va recomand tratamentul cu implanturi.
Multumesc. Daca as fi avut o structura osoasa buna nici nu m as fi gandit la alta varianta decat implant.
Structura osoasa poate fi construita.
sansele unui implant se vad dupa aditia de os si sinuslift(7-9 luni de la operatie)sau efectiv dupa aplicarea implantului se vede ca nu este stabil?aici este ingrijorarea mea, sa nu merg in continuare cu operatiile, implantul si apoi sa vad ca nu e poate(mai aleas ca partea financiara este destul de costisitoare).Multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5proteza dentara.. CNAS ii deconteaza o parte din cheltuieli?
- 6proteza totala cam cat ar costa?
- 11punte dentara sau proteza fixa???
- 9mi-au cazut dinti din partea de sus in cativa ani
- 1Recomandare proteza..va rog..
- 3despre proteze mobile
- 0despre proteza scheletata
- 3lucrare fixa sau mobila?
- 3lucrare compozit crapata
- 1Lucrare dentara
- 4Protezare totala
- 1Proteze second hand
- 1Interpretare radiografie rx
- 2Proteza provizorie
- 3Proteza dentara mobila pe 4 miniimplanturi -mandibula
- 3Ajutati-ma! Mi s-a dezlipit proteza dentara si pot sa ajung la stomatolog doar peste 3, 4 luni.
- 2Proteza dentara
- 1Proteza acrilica
- 2Proteza dentara
- 1Proteze fixe pe implanturi dentare
Mai multe informații despre: Protezele dentare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: