prognatism mandibular

180 comentarii 1 2 ..... 5 6
0
16-04-2012, ora 09:20
alex75
Nu este medic/terapeut
alex75
Simo:X scri te rog adresa de mail dinou vreau sa vad poze si sa vb de operatie!
0
18-04-2012, ora 15:38
Simo:X
Nu este medic/terapeut
-* si eu m-am operat la Dr, Bucur:), sa imi precizati ca sunteti cu operatia ca sa va dau accept!!

(*modificat de admin)
0
27-05-2012, ora 17:16
TheoA
Nu este medic/terapeut
TheoA
Buna ziua.
S-a operat cineva de curand la domnul doctor Nicolescu? Daca da, imi puteti oferi raspunsuri referitoare la costurile exacte ale operatiei? Tratamentul ortodontic este imperios necesar sa fie facut de catre un medic ortodont care lucreaza cu dansul? Mentionez ca eu nu am cum sa ma deplasez pana la cabinetul domnului doctor pentru a afla raspunsuri la intrebarile mele.
Multumesc anticipat.
0
07-07-2012, ora 12:46
weezee
Nu este medic/terapeut
weezee
Buna,

Am 24 de ani si am o situatie mai complicata, imi lipseste un canin care este undeva pe cerul gurii, care trebuie tras pe arcada, dar am si ocluzie inversa pentru care m-am tratat cu aparat dentar, dar pana pe la 12 ani cand am renuntat si acum cu pierdea caninului am inceput sa merg la mai multi doctori sa aud pareri si am inteles de la toti 4(ortodonti si chirurgi) ca am nevoie si de o operatie asemanatoare sau chiar cea despre care discutati aici si am vazut ca recuperarea dureaza destul de mult si eu lucrez si chiar in domeniul vanzarilor si in call center, adica trebuie sa vorbesc 8 ore pe zi neaparat si nu am mai intrebat asta pe nimeni pana acum, dar se da concediu medical pentru perioada in care nu poti vorbi?La voi cum s-a intamplat? help pls!
1
07-07-2012, ora 13:06
Nu este medic/terapeut
Eu nu am avut nevoie de concediu ca eram in clasa a 10-a cand m-am operat si am facut operatia in timpul vacantei de vara, dar in salon cu mine era o fata care s-a operat la fel ca mine si i-a dat concediu de la sapital pe o luna si jumatate, timp in care poti sa inveti din nou sa vorbesti si mai ales sa mananci. Ma rog intr-o luna nu prea poti sa mananci ca ai gura blocata...
0
08-07-2012, ora 15:07
weezee
Nu este medic/terapeut
weezee
Merci frumos pentru raspuns 'Simo'
Ai putea sa-mi spui, aici sau daca ai un id de mess sa vb putin despre cum a fost experieta...e greu tare? si fizionomia ti-a schimbat-o mult? ca mi s-a explicat si mie cum se va modifica fata, dar ma gandesc ca o sa par ciudata cu noua fata :)) merci mult din nou!
0
06-12-2012, ora 13:32
bebelusha_cool
Nu este medic/terapeut
bebelusha_cool
Buna, sunt si eu operata de o luna jumate, abia azi mi-a deblocat gura, insa nu pot sa o deschid aproape deloc, deoarece ma doare groaznic. Dr. a zis ca trebuie sa o deschid cat mai mult ca sa ma pot spala pe dinti foarte bine si sa mananc. Nu intra nici macar o lingurita. La voi cum a fost? Sunt tare demoralizata.
0
14-01-2013, ora 11:25
aurelro
Nu este medic/terapeut
aurelro
buna ziua, am si eu nevoie de o operatie complicata, daca ma poate ajuta cineva ci sfaturi as fi foarte incantat, astept un Id de mess, un nr. de telefon pe PM, orice m-ar ajuta sa ma pregatesc pentru ce ma asteapta. multumesc, o zi buna tuturor
0
14-04-2013, ora 09:51
laurentiu90
Nu este medic/terapeut
laurentiu90
Buna. Mi-am facut si eu aceasta operatie, pentru corectarea prognatismului mandibular. Am facut-o acum 5 zile, la spitalul militar din Bucuresti si pot spune ca totul a decurs neasteptat de bine si de repede, tinand cont de natura interventiei. Mi-a fost data mandibula cu vreo 7-8 mm mai in spate. Este un moment traumatic, asta este clar, mai ales perioada asta de dupa operatie, deoarece am fata foarte umflata, dureri destul de mari si maxilarul blocat pt inca cateva zile, dar sper ca totul va trece cat mai curand. Este greu ca nu pot manca nimic solid, ma hranesc doar cu supe, sucuri naturale si apa, toate printr-un pai si am inteles ca dupa ce imi va debloca maxilarul tot nu voi manca ok pt o perioada, deoarece voi purta niste elastice speciale, dar asta e. Am inceput tratamentul ortodontic acum peste 2 ani si inca din prima zi am inceput sa ma pregatesc pt acest moment inevitabil. Tuturor celor care au facut sau vor face aceasta operatie, le urez din tot sufletul toata sanatatea din lume si sa fie puternici, deoarece in tot acest proces, rezistenta psihica este cea mai importanta.
0
14-04-2013, ora 22:36
delenitaaaa
Nu este medic/terapeut
delenitaaaa
Am si eu o mare problema dentara, in partea de sus am o coroana pe toata suprafata si la un dinte am observat ca
se retrage foarte mult gingia si mi se vede o radacina, rugamintea mea este...ce ma sfatuiti ca ar fi bine de facut., sunt foarte ingrijorata si imi e foarte frica de dentist.
0
06-05-2013, ora 20:18
dania85
Nu este medic/terapeut
dania85
Buna,
@laurentiu90 sunt curioasa cat te-au costat placutele si suruburile pentru operatie si la ce medic ai facut operatia.
Eu intentionez sa ma operez de retrognatism mandibular la Cluj, la dr Bran si ma costa 1600 lei, pentru ca la noi in Bucuresti am gasit numai medicii cu sume exorbitante pentru aceste placute ( 3000 de euro).
0
06-05-2013, ora 22:45
bebelusha_cool
Nu este medic/terapeut
bebelusha_cool
Buna, eu am facut operatia anul trecut in octombrie si placutele m-au costat 4300lei, pt. ambele parti.
0
08-05-2013, ora 23:06
dania85
Nu este medic/terapeut
dania85
bebelusha_cool- destul de mult 4300 lei pentru bugetul meu :). La Cluj pentru ambele maxilare ma costa 1600 lei.
Merci!
0
08-05-2013, ora 23:45
bebelusha_cool
Nu este medic/terapeut
bebelusha_cool
Stiu ca e mult, dar daca asta a fost pretul, n-am avut ce face.
0
14-05-2013, ora 11:40
laurentiu90
Nu este medic/terapeut
laurentiu90
Buna, @dania85.m-am operat la spitalul militar din bucurest, la dl doctor catalin dumitru. sunt foarte multumit de rezultat. mi-a pus cate 3 suruburi pe fiecare parte a mandibulei, un surub costand 150 sau 200 de lei maxim. o placuta este mult mai scumpa, in jur de 800-900 de lei parca, dar mi-e nu mi-a pus deoarece ar fi putut aparea niste complicatii destul de nasoale. La inceput, inainte de operatie, cand a facut comanda pt placute si suruburi, mi-a cerut pt tot setul, adica 6 placute si nu mai stiu cate suruburi in jur de 6000 de lei, dar evident, la sfarsit s-au returnat banii pt ce nu s-a folosit.
0
29-11-2013, ora 07:07
carmen28
Nu este medic/terapeut
carmen28
Buna tuturor! Si-a mai facut cineva recent vreo operatie de avansare mandibula sau ridicare maxilar caci sunt in procesul premergator operatiei(implanturi, aparat dentar, rezolvarea tututor cariilor)si as avea tare nevoie de niste pareri sau sfaturi de la o persoana care si-a facut o astfel de operatie.La domnul ion nicolescu o voi face (ridicare maxilar caci am acel gummy smile si avansarea mandibulei + avansarea barbiei.Dupa vindecare simti ca ai acele suruburi sau placute in gura sau totul revine la normal ?Legat de pret nu am discutat insa mai mult de 4000 de euro nu cred ca poate fi, ma refer strict la operatie si la tot ce implica ea(suruburi, placute etc).tare recunoscatoare as fi daca as primi niste pareri /raspunsuri de la cei care au trecut prin asta.kiss
P.S...imi tot spun prietenii ca sunt nebuna, cum sa fac asa o operatie caci daca ma lovesc mai tare sau primesc un pumn in fatza 'imi sar maxilarele' ma si amuza exprimarea:)) ce parere aveti? cat de tare se reface osul dupa vindecare? 100 %..adica mananc cu incredere, pot sa fac sport cu incredere dupa 1 an, sau e teama aia ca ma lovesc si apar complicatii????
0
07-12-2013, ora 23:36
flamy
Nu este medic/terapeut
flamy
buna! si eu as vrea sa stiu daca a mai suferit cineva o interventie chirurgicala de curand. m-ar interesa pretul. multumesc!
0
13-12-2013, ora 12:12
Cristian Birsan
Nu este medic/terapeut
Cristian Birsan
Buna ziua. Eu m-am operat in 2002 la domnul Dr. Bucur. Operatia a fost destul de dificila, am stat la terapie intensiva cca. 24 de ore si spitalizare post-operatorie 7 zile. Gura mi-a fost imobilizata cca 3 luni, buza de jos impreuna cu barbia fiind amortite cca. 1.5 luni. Rezultatul a fost unul extraordinar: ocluzie perfecta si fizionomie total schimbata. Dupa 2-3 ani, spre dezamagirea mea, mandibula a inceput sa inainteze putin cate putin iar acum dintii calca aproape unii peste altii. Imediat dupa opertatie am fost contactat de domnul Dr. Bucur si trimis la domnul Dr. Alex Petre (Dr. Ortodont). Cu dansul m-am vazut periodic pt a tine stabila ocluzia prin diverse mijloace (nu aparat). Acum as vrea sa stiu daca imi poate recomanda cineva un medic ortodont care sa ma poata ajuta in sensul acesta. Multumesc.
0
26-08-2014, ora 18:09
Impossible
Nu este medic/terapeut
Impossible
Buna ziua. Puteti incerca la doamna dr. Popescu Manuela. Dansa colaboreaza cu domnul prof.Bucur.
0
27-08-2014, ora 15:16
alexandratatiana
Nu este medic/terapeut
alexandratatiana
si-a facut cineva operatia la iasi ? daca da la ce medic si cat va costat ?
0
19-03-2016, ora 06:00
Misu Mihai
Nu este medic/terapeut
Misu Mihai
Buna! Trebuie sa fac si eu operatie de avansare maxilar superior! As vrea sa stiu daca pe coroana de portelan se poate pune aparat dentar deoarece pe dintii de sus am coroana de portelan si cam cat m-ar costa cu totul o astfel de operatie!
0
09-04-2016, ora 16:50
Panaite Ana
Nu este medic/terapeut
Panaite Ana
Buna,
Eu am problema cu mandibula, este usor mai avansata fata de maxilar care este ingust si mai scurt.
Ca si medic pentru operatie l-am ales pe domnul dr. Nicolescu.
Rugamintea mea este ca cei care s-au operat sa-mi spuna cat a durat pana s-a intervenit chirurgical si care este pretul operatie deoarece am auzit foarte multe pareri in legatura cu costurile acesteia.
Rog cine s-a operat recent sa-mi spuna cat a platit pentru operatie.
Multumesc si multa sanatate tuturor!
0
30-05-2016, ora 21:30
Isabella777
Nu este medic/terapeut
Isabella777
Buna. Am 25 de ani si as vrea sa ma operez intrucat am ocluzie inversa si medicul ortodont mi-a zis ca nu pot rezolva doar cu aparat dentar. Am fost la 2 medici pana acum (din Bucuresti) si unul, mai renumit, mi-a cerut foarte mult pentru cat imi pot permite :(. Mai mult, fiecare mi-a propus interventii diferite a.i. nu stiu ce sa mai aleg.

As vrea sa stiu daca merita sa fac operatia (ptr ca din cate am citit sunt dureri groaznice postoperatorii, si nu stiu daca raportul beneficii - riscuri ar mai fi ok) si daca stiti vreun medic pe care l-ati recomanda (si care sa nu ia mai mult de 1500 euro - aici ma refer strict la operatie). Multumsc din suflet!
0
30-05-2016, ora 21:59
Isabella777
Nu este medic/terapeut
Isabella777
S-a operat cineva de prognatism mandibular la dl dr. Iulian Filipov si poate oferi mai multe informatii? Multumesc!
0
13-06-2016, ora 11:00
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
v as putea recomanda doi -trei medici chirurgi insa mai intai as vrea sa vad planul de tratament al ortodontului si radiografiile pe care le aveti, sa vedem impreuna daca gasim o varianta mai buna pentru dumneavoaastra decat aveti in acest moment.si din pucnt de vedere medical cat si financiar.
0
23-08-2016, ora 16:22
Misu Mihai
Nu este medic/terapeut
Misu Mihai
Buna ziua! Va rog sa imi recomandati un medic ortodont in Brasov la care m-as putea duce! As vrea sa incep si eu un astfel de tratament!
0
06-10-2017, ora 18:40
Flowers
Nu este medic/terapeut
Flowers
Buna tuturor..Am Si o problema medicala si as dori sa aflu daca cineva s a operat in Iasi la Dr Costan...problemea mea este urm.: Latero-deviatie mandibulara dreapta datorita careia am facut o foarte urata artroza temporo-mandibulara cu erodarea condilului mandibular.(dr chirurg mi a explicat ca voi avea nevoie de cel putin 1an si jumatate de tratament ortodontic + 2 interventii chirurgicale una ptr largirea maxilarului si una la nivelul mandibulei)..Va rog cine a facut asa ceva dati mi si mie un raspuns...Mi-e ff teama de ce inseamna complicatiile postoperatorii si de perioada de recuperare.probleme e ca daca nu fac aceste 2 interventii chirurgicale se va agrava totul si n o sa se mai poata face nimik...Din Pacate in romania suntem ff in urma cu ortodontia fata de alte tari deoarece mi e daca pana in varsta de 18 ani mi se punea un anume aparat dentar eu nu mai eram nevoita acum sa ma opereze de 2 ori...Ceea ce ma doare e ca cym acum imi cer mii de euro pe tratamente dc nu i au spys in trecut mamei mele ca in tara nu se poate rezolva"ca suntem inapoiati"...Dar in alte tari se putea rezolva problema mea..asta ma doare cel mai mult..Ptr ca doar ce nu ei sufera ci noi si famiile noastre...va multumesc..astept raspunsurile voastre
0
14-11-2017, ora 20:16
Razvan1555
Nu este medic/terapeut
Razvan1555
Hi there. As dori sa discut cu un medic daca se poate, am nevoie de cateva informatii inainte de a decide sa mi fac operatia. Sunt putin stresat in privinta asta si chiar as avea nevoie de putin ajutor. Multumesc. :)
0
12-12-2018, ora 22:58
Alma.
Nu este medic/terapeut
Alma.
Buna, sunt insarcinata si as vrea sa nasc pe cale naturala, as vrea sa stiu daca in timpul nasterii s.ar putea duce mai tare mandibula la nastere, deoarece eu musc invers.
0
29-10-2020, ora 02:42
Pinketta
Nu este medic/terapeut
Pinketta
Buna tuturor!

Am si eu nevoie de operatie ortognatica si am tot revenit in ultimii doi ani pe forumul acesta sperand ca vor aparea comentarii noi de la persoane operate. Din pacate, observ ca lumea se fereste sa vorbeasca public pe tema asta.

Cum n-am gasit nicio informatie recenta despre chirurgii care ma interesau pe mine pe niciun alt blog sau forum, am hotarat sa deschid un grup privat de discutii pe FB despre anomaliile maxilo-faciale >> Bimax Romania [-------*]

In grup sunt persoane operate recent sau in tratament la dr Nicolescu si dr Catalin Dumitru (ambii din Bucuresti), dr Bran (Cluj), dr Onica (Iasi) si imi doresc sa intre si pacienti operati de alti doctori (din tara sau din strainatate).

Sper sa nu fie perceput comentariul meu ca unul de promovare. Stiu ca sunt multe persoane disperate sa afle detalii despre operatii recente, preturi, perioada de recuperare etc si nu gasesc niciun mijloc de informare online.

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns
180 comentarii 1 2 ..... 5 6

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Beneficiile alăptării asupra dentiției copiilor
  • Mușcătura strâmbă
  •