Ocluzie inversa - tratament chirurgical?
Buna ziua,
In urma unei vizite la ortodont, mi s-a spus ca am malocluzie, practic dintii de jos vin in fata celor de sus.
Un aparat dentar nu ar corecta ocluzia dentara si mi s a recomandat sa urmez si un tratament ortognatic, practic mi se repozitioneaza mandibula si maxilarul.
Sunt terifiat de aceasta idee a operatiei si nu sunt deloc incantat.
Intrebarea mea este: Daca as purta doar aparatul dentar, nu as avea deloc rezultate? Nu s-ar imbunatati deloc muscatura? Nu imi doresc o muscatura perfecta, si din acest motiv am scris pe forum pt a afla daca as putea sa obtin rezultate minime doar purtand aparatul dentar.
Multumesc.
In urma unei vizite la ortodont, mi s-a spus ca am malocluzie, practic dintii de jos vin in fata celor de sus.
Un aparat dentar nu ar corecta ocluzia dentara si mi s a recomandat sa urmez si un tratament ortognatic, practic mi se repozitioneaza mandibula si maxilarul.
Sunt terifiat de aceasta idee a operatiei si nu sunt deloc incantat.
Intrebarea mea este: Daca as purta doar aparatul dentar, nu as avea deloc rezultate? Nu s-ar imbunatati deloc muscatura? Nu imi doresc o muscatura perfecta, si din acest motiv am scris pe forum pt a afla daca as putea sa obtin rezultate minime doar purtand aparatul dentar.
Multumesc.
1 comentarii
Buna seara. Atunci cand diferenta dintre oasele maxilare este mare, nu are niciun rost sa incepeti un tratament ortodontic, daca nu apelati si la chirurgie ortognata, pentru ca nu se pot scoate dintii in afara oaselor maxilare. Din pacate, uneori, la adulti, tratamentul ortodontic are nevoie de ajutorul chirurgical pentru a putea realiza o imbunatatire. Daca doar v-ati pune bracketi, ati putea agrava statusul parodontal al dintilor d.voastra. Nu stiu daca sunteti un caz la granita sau nu, dar banuiesc ca cel mai bine stie medicul care v-a consultat. O seara buna!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 180prognatism mandibular
- 4malocluzie dentara
- 1REGIM ocluzie intestinala
- 2Aparat dentar
- 6Corectare muscatura inversa fara operatie
- 2Protruzia dintilor superiori se poate trata?
- 2Ajutați-ma! Aparat ortodont sau nu la overjet protrusion ?
- 0Ocluzie deschisa. Aparat sau operatie ?
- 1Ocluzie inversă la un băiețel de 3 ani
- 0Overbite
- 1Muscatul buzei din cauza malocluzei
Mai multe informații despre: Malocluziile dentare Ocluzia dentara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: