probleme plomba
buna ziua am pus un pivot la o masea in partea dreapta jos acum vreo 3 luni si trebuia sa o si imbrac maseau dar am o durere acolo, pe radiografie zice dl doctor ca este nervul omorat, dar e posibil sa fi fost canalul stramb si nu a ajuns sa-l curete pana jos, adica nu a omorat nervul tot?se mai poate scoate pivotul, spuneti va rog ce pot sa mai fac. multumesc frumos
11 comentarii
Buna seara!
Pivotul poate fi indepartat in cabinet fara nicio problema. Daca nervul a fost scos in intregime sau nu se poate observa cu o radiografie sau microscop endodontic.
Pivotul poate fi indepartat in cabinet fara nicio problema. Daca nervul a fost scos in intregime sau nu se poate observa cu o radiografie sau microscop endodontic.
as dori va rog frumos daca ati putea sa imi recomandati un cabinet in pitesti sau mioveni unde se poate face asa ceva, va multumesc
buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
acum o saptamana am fost la dr deoarece mi-a cazut plomba unei masele (nerv scos acum 6 ani, canale obturate). Deoarece pe radiografie s-a vazut ca obturarea nu era completa, pana la varf, dr a propus curatarea canalelor si refacerea obturarii, urmand ca ulterior sa punem pivot. Preventiv, am facut o anestezie :).
Flux : radiografie, diga, dezinfectat si lucrat cu acele, apexlocator, gutaperca.
Operatiunea nu a durut, decat spre final, cand a trecut si efectul anesteziei si de la acele racaieli pe canal si spre vaf simteam ca-mi ia foc fata.
Am luat un ketonal si m-a mai lasat.Insa, de atunci, deci de 7 zile, iau ketonal (2/zi) in fiecare zi deoarece nu trece durerea! Incepe ca o jena..si se transforma in durere, ca si cum am un corp strain in masea, sau o rana/apasare la radacina dintelui.
Nu ma doare la cald-rece, si nici pulsatii nu sunt, decat o durere continua.Ca si cum..am ceva in masea, ce nu trebuie sa fie acolo, ceva ce apasa pe mandibula.Trece imediat cu ketonal, reapare in cateva ore.
Radiografia de dupa arata ok..nu sunt probleme, am inteles..
Aceasta masea nu m-a mai durut de 7 ani, de cand I s-a scos nervul, daca nu se reintervenea pe canal, nu as fi avut acum nici o problema ïŒ((( Nu avea infectie, nu ma jena nimic, decat ca-i cazuse plomba.
Este normal sa ma doara atat de tare, asa de mult timp? Stomacul meu nu mai suporta ketonal, nu stiu ce sa mai fac...Multumesc!
acum o saptamana am fost la dr deoarece mi-a cazut plomba unei masele (nerv scos acum 6 ani, canale obturate). Deoarece pe radiografie s-a vazut ca obturarea nu era completa, pana la varf, dr a propus curatarea canalelor si refacerea obturarii, urmand ca ulterior sa punem pivot. Preventiv, am facut o anestezie :).
Flux : radiografie, diga, dezinfectat si lucrat cu acele, apexlocator, gutaperca.
Operatiunea nu a durut, decat spre final, cand a trecut si efectul anesteziei si de la acele racaieli pe canal si spre vaf simteam ca-mi ia foc fata.
Am luat un ketonal si m-a mai lasat.Insa, de atunci, deci de 7 zile, iau ketonal (2/zi) in fiecare zi deoarece nu trece durerea! Incepe ca o jena..si se transforma in durere, ca si cum am un corp strain in masea, sau o rana/apasare la radacina dintelui.
Nu ma doare la cald-rece, si nici pulsatii nu sunt, decat o durere continua.Ca si cum..am ceva in masea, ce nu trebuie sa fie acolo, ceva ce apasa pe mandibula.Trece imediat cu ketonal, reapare in cateva ore.
Radiografia de dupa arata ok..nu sunt probleme, am inteles..
Aceasta masea nu m-a mai durut de 7 ani, de cand I s-a scos nervul, daca nu se reintervenea pe canal, nu as fi avut acum nici o problema ïŒ((( Nu avea infectie, nu ma jena nimic, decat ca-i cazuse plomba.
Este normal sa ma doara atat de tare, asa de mult timp? Stomacul meu nu mai suporta ketonal, nu stiu ce sa mai fac...Multumesc!
Buna, nu e normal. Aveti posibilitate sa trimiteti o radiografia?
din pacate sistemul nu are aceasta optiune, sa incarc poze :(
si eu nu poate sa scrie pe forum adresa de mail :-(
Am trimis pe adresa site-ului cisodental, mulţumesc frumos!
Buna ziua,
Din radiografie reiese ca ar fi posibile doua cauze : obturatia canalara este fara apex sau granulomul de la radacina dintelui vecin (molar).
Pentru programare va rof sa contactati secretariatul clinicii
Cu stima,
Prof.Dr. Giuseppe Scandale
Din radiografie reiese ca ar fi posibile doua cauze : obturatia canalara este fara apex sau granulomul de la radacina dintelui vecin (molar).
Pentru programare va rof sa contactati secretariatul clinicii
Cu stima,
Prof.Dr. Giuseppe Scandale
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4probleme cu giniga... cred!
- 7durere la masea plombata - un sfat, va rog
- 7Am o problema cu o masea plombata anul trecut
- 4este oare normal sa simt o asemenea durere dupa plomabre?
- 64Durere dupa plombarea dintilor
- 82Ma doare o masea plombata ieri
- 7problema cu o masea
- 1Mici probleme la un incisiv plombat
- 3problema masea
- 4Dungulita metalica la lucrare dentara VA ROG AJUTOR!
- 4Plomba temporara si dureri
- 1Despre plombele fotopolimerizabile
- 2Cat costa o plomba?
- 0Retratament de canal.
- 2plomba buclucasa
- 1Probleme masele
- 1Problema molari de minte
- 7Plomba amalgam premolar
- 0Mic sondaj: aveti plombe din amalgam/metalice?
Mai multe informații despre: Plombele dentare
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: