Mici probleme la un incisiv plombat
Buna ziua.Acum 4 zile am plombat cei doi incisivi din fata sus, exact din mijloc.Sunt plombati de o parte si de cealalta, adica lateral, in stanga si in dreapta fiecaruia.Plombele sunt la mare distanta de gingie.Problema este ca unul din ei, cel din dreapta, ma deranjeaza in felul urmator:cand zgarii putin cu unghia pe plombe, sau cand trec firul interdental simt un fior enervant pana in creier, asemanator senzatiei care se simte cand cineva scartaie cu creta pe tabla de la scoala.E exact acolo unde sunt plombele.Si simt fiorul acela foarte des in timpul zilei chiar si fara sa ating, fara stimuli externi.Uneori mi se pare ca simt ca o intepatura, dar nu doare.Facusem radiografie inainte si era totul bine.Mai am inca de mers la dentist dar ma tem ca o sa-mi zica sa scot nervul, si nu vreau nici in ruptul capului.Cer doar cateva pareri, de la alti medici daca e posibil, sau de la cineva care a trecut prin situatii asemanatoare, cateva sperante ca ar putea fi alta cauza, si ce altceva credeti ca as putea incerca inainte de a lua decizia finala de a scoate nervul.Multumesc.
1 comentarii
Nu pare sa fie necesara scoaterea nervului.
Pare sa fie o problema de adeziune a plombei pe dinte. Cel mai probabil va trebui data jos si refacuta (plomba).
Pare sa fie o problema de adeziune a plombei pe dinte. Cel mai probabil va trebui data jos si refacuta (plomba).
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8mereu probleme cu aceeasi masea..
- 5Umflatura la gingia maselei
- 7durere la masea plombata - un sfat, va rog
- 4anodontie de incisivi
- 82Ma doare o masea plombata ieri
- 3replombare masea dupa 20 ani
- 1Plomba sparta si pusa iar
- 6Am ambii incisivi laterali suprapusi/inghesuiti
- 4Durere masea cu nervi scosi
- 7Dinte cariat se mai poate "salva" ?
- 2plomba pe canin
- 7Puroi la masea si nu stiu ce sa fac!
- 1Tratament pentru o plomba cazuta
- 6Imbracarea dintilor, o decizie corecta sau nu?
- 7Puroi la incisiv
- 0DENTAR - Durere de incisivi
- 2plomba buclucasa
- 3Plomba dentara.
- 1Plomba premolar
Mai multe informații despre: Plombele dentare incisivul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: