pot ramane insarcinata?

23-03-2012
ruxi30
Nu este medic/terapeut
ruxi30
im doresc un copil, de 5 luni nu ma mai protejez, in 2009 analizele erau TPO:1.00, T3:0.98, T48.93, TSH:1.25, ESTRADIOL:40, PROGESTERON:0.4, Ecografia tranvaginala anul acesta:uter in pozitie anteversala, cu axul longitudinal al corpului uterin7.17, ax antero posterior3.14cm, ax transversal3, 83cm, endometru8.86mm, col uterin 2.66cm, ovar drept dimensiuni3.19/2.51cm, cu4-5 foliculi cavitari si un folicul dominant D3E 14mm, ovar stang 3.16/1.64cm, cu numerosi folicului cavitari dispusi la periferie, stroma ovariana minima(aspect sugestiv de ovar micropolichistic)Am menstruatie neregulata uneori la 33, la40, la22 de zile, sunt in a treia luna de utogestan, va rog sa imi spuneti pot sa raman insarcinata, nu am luat anticonceptionale niciodata, dar intodeauna ne-am protejat prin alte metode, dar de 5 luni de cand incerc nu se prinde, am sop?pot ramane insarcinata cu celalalt ovar care nu este micropolichistic, doctora nu a stiut sa imi spuna daca ovulez in urma ecografiei, ecografia era in a 18 zi
9 comentarii
0
27-03-2012, ora 16:44
ruxi30
Nu este medic/terapeut
ruxi30
Va rog sa imi raspundeti sunt foarte dezamagita, deja cred ca nu o sa am copii niciodata, menstruatia mi-a venit nu am ramas nici luna asta, luna trecuta mi-a venit la 22 de zile acum 2 luni la 40 desi luam utrogestan, eu nu cred ca ovulez in perioada cand credeam ca o sa ovulez incepeau durerile de sani pe care le am inainte de menstruatie si mi se duceau toate sperantele.
0
30-03-2012, ora 22:51
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu aveti niciun motiv sa fiti dezamagita. Ecografia este OK. Sunteti foarte departe de definitia infertilitatii, care inseamna neinstalarea unei sarcini dupa UN AN de neprotejare.
Ramane neclar pentru ce anume luati Utrogestan. Suferiti, poate, de o boala? Ar fi bine sa nu luati medicamente, in special hormoni, fara avizul medicului dv de familie.

Adeseori am observat un fel de nerabdare de a ramanea insarcinata. Cupluri care aplica ani de zile tot felul de metode contraceptive sunt foarte ingrijorate ca, exact atunci cand vor ele, barza indrazneste sa nu vina. Lasati timpul sa lucreze, duceti un mod de viata sanatos, iar dintre medicamente, singurul care, in mod evident, l-ar ajuta pe viitorul dv copil este acidul folic.

Succes !
0
01-04-2012, ora 21:21
ruxi30
Nu este medic/terapeut
ruxi30
Va multumesc pentru raspuns, Utrogestanul mi sa dat sa il iau pentru reglarea menstruatiei si pentru progesteronul foarte mic nespunandu-mi sa mai refac analizele, acum 2 ani medicul endocrinolog dupa ce a vazut analizele mi-a spus ca nu pot face copii cu analizele alea respectiv cele de sus cu progesteronul mic si mia dat yaz, dar nu le-am luat pt ca am mastopatie fibrochistica la san si medicul ginecolog mi-a spus ca nu este bine sa iau din cauza sanului, medicul endocrinolog nu mia dat multe informatii in schimb mi-a precris reteta cu anticoncept yaz si mia scris la diagnostic sop, m-am speriat tare mult si sunt f stresata stiu ca este f grav sa ai sop, deasemeni am si ovarul micropolichistic, cea ce coincide cu sop, nu stiu la ce doctor sa ma duc, unde sa mi se dea atentie si sa vada in realitate ce am si sa ma ajute sa pot avea un copil, timpul trece am deja 30 de ani, iar un doctor bun nu am gasit
0
03-04-2012, ora 22:04
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
OvarUL micropolichistic ? Adică una bucată ovar ? Atunci, în mod evident, nu aveţi SOP. SOP înseamnă 'sindromul ovarELOR micropolichistice', adică este o afecţiune a AMBELOR ovare. Iar 'sindrom' înseamnă 'conglomerat de mai multe semne'. Care sunt acestea, că, de fapt, nu aţi menţionat niciunul. Adevărata dv problemă este aceea că vă stressaţi singură, crezând că suferiţi de cine ştie ce boli.
Duceţi un mod de viaţă sănătos, feriţi-vă de medicamente, în special hormonale, luate fără avizul medicului dv de familie. O tabletă de acid folic luată de două ori pe săptămână este tot ce vă trebuie în această etapă. Eventual un consult homeopatic ar putea creşte şi mai mult probabilitatea de a rămânea însărcinată, reglând mai bine ciclul. Altfel, dacă aveţi cicluri şi de 40 de zile, este absolut normal să aveţi progesteron 0, 4, fiind foarte posibil ca dozarea aceea din 2009 sa fi fost facuta inainte de ovulatie. Deci, utrogestanul este un tratament foarte indicat dacă există o infertilitate din cauză de insuficienţă de corp galben, numai că la dv nu există nici infertilitate, nici vreo dovadă că avem insuficienţă de corp galben. Şi atunci, pentru ce să luaţi utrogestan ? Este falsă impresia că el ar regla menstruaţia. Ia nu mai luaţi o lună utrogestan şi veţi vedea că menstruaţia este la fel de bramburită ca înainte de a-l lua.
0
06-04-2012, ora 19:04
ruxi30
Nu este medic/terapeut
ruxi30
Va multumesc din suflet pentru ca mi-ati raspuns, vorbele dumneavoastra m-au incurajat si mi-au dat sperante, astazi mi-am cumparat acid folic de 5mg, pe care o sa il iau de 2 ori pe saptamana, credeti ca ar trebui sa il iau zilnic?In legatura cu semnele sindromului ovarului polichistic, ar fi unul pilozitatea nu este foarte excesiva dar este destul de evidenta, grasuta nu sint dimpotriva sunt slaba.
0
07-04-2012, ora 12:44
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Necesarul zilnic de acid folic este de 0, 8 miligrame. Prin urmare, doza de 5 miligrame de două ori pe săptămână acoperă şi chiar depăşeşte necesarul. Fiind vorba de o vitamină asimilabilă grupului B, depăşirea necesarului nu comportă riscuri. Nu există "hipervitaminoză B".

2. Hirsutismul care apare adesea în SOP nu înseamnă atât pilozitate în exces, cât pilozitate în locuri în care în mod normal nu apare la femei sau într-o dispunere care nu apare la femei. Spre exemplu, păr pe frunte.
Deci, o femeie care ar avea mai mult păr pe braţe decât obişnuit nu se poate spune că suferă de hirsutism. "Hipertricoză" este denumirea diagnostică rezervată pentru această situaţie. Deosebirea este importantă, fiindcă, în timp ce cauza hirsutirmului este, cel mai asesea, endocrină, cauza hipertricozei este cel mai adesea genetică.

Pentru orice alte nelămuriri, adresaţi-vă cu încredere medicului dv de familie.
0
13-06-2012, ora 11:01
ruxi30
Nu este medic/terapeut
ruxi30
D-nul Doctor nu am ramas insarcinata, sotul a facut spermograma si este ok, eu am o menstruatie din ce in ce mai neregulata si la 55 de zile, nu inteleg ce se intampla?ma sperie acel diagnostic de sop de care mi-ati spus nu imi da pace.oare pot ramane insarcinata cu o menstruatie asa de tarzie?Au fost si teste de ovulatie pozitive desi temperatura bazala nu era relevanta pt ovulatie.
0
16-11-2013, ora 15:19
kris75
Nu este medic/terapeut
kris75
buna ziua!am si eu o problema.Nu reusesc sa raman insarcinata, cu toate ca-mi doresc un copil foarte mult.In urma cu 7 ani am avut o sarcina ectopica dreapta si in urma interventiei chirurgicale am ramas cu o singura trompa care este si ea lipita de intestinul gros.Asa mi-a spus atunci medicul care m-a operat.As vrea sa stiu daca exista vre-un tratament naturist cu ceaiuri sau ceva care sa ma ajute.Va multumesc.Mentionez faptul ca medicul care m-a operat mi-a spus ca nu exista metoda chirurgicala sau medicamentoasa pentru afectiunea mea.
0
24-11-2013, ora 12:48
Dr. Cosmina Brummer
Obstetrica-ginecologie, Rm.Valcea
Dr. Cosmina Brummer
Ovulatia poate fi confirmată prin:
-ecografie transvaginala:se măsoară endometrul si foliculul/foliculii dominanti;
-analize hormonale efectuate in anumite zile in funcţie de data ultimei menstruatii.
In cazul in care pacienta nu ovuleaza, se face monitorizarea foliculara ecografic si de poate declanşat ovulatia.Este foarte important dacă este permeabila trompa pe parte ovarului care ovuleaza.
Medicul ginecolog va urmări evoluţia Dvs.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •