Dereglare sau sarcina ?
Bună ! Am și eu o problemă mai complicată. Pe 2 august am avut menstruatia, pe 11 august am luat Escapelle în urma unui contact sexual neprotejat, după care mi a venit menstruatia pe23-24 august. Pe 16 septembrie am avut alt contact neprotejat și suntem în data de 5 octombrie și încă nu mi a venit ciclul.., am făcut test de sânge beta hcg pe 3 octombrie dar a ieșit negativ, mai sunt șanse să fiu însărcinată sau este o dereglare ?
1 comentarii
Utilizarea pastilei de a doua zi, cum este Escapelle, poate influența semnificativ ciclul menstrual. Aceasta poate provoca modificări ale perioadei de menstruație, fie provocând o sângerare mai devreme sau mai târziu decât este obișnuit. Acest lucru este cauzat de doza mare de hormoni din pastilă, care are ca scop prevenirea unei sarcini.
Dat fiind că testul beta hCG efectuat pe 3 octombrie a fost negativ, este puțin probabil să fiți însărcinată, mai ales dacă testul a fost realizat la mai mult de două săptămâni de la ultimul contact sexual neprotejat. Totuși, dereglările hormonale provocate de pastila de a doua zi pot continua să influențeze ciclul menstrual pentru câteva luni.
Dacă ciclul nu se reglează sau aveți alte simptome care vă preocupă, ar fi indicat să consultați un medic ginecolog pentru a exclude alte posibile cauze ale întârzierii menstruației și pentru a discuta despre metode contraceptive pe termen lung, care să vă ofere o protecție mai consistentă și să evite stresul asociat cu situațiile de urgență contraceptive.
Dat fiind că testul beta hCG efectuat pe 3 octombrie a fost negativ, este puțin probabil să fiți însărcinată, mai ales dacă testul a fost realizat la mai mult de două săptămâni de la ultimul contact sexual neprotejat. Totuși, dereglările hormonale provocate de pastila de a doua zi pot continua să influențeze ciclul menstrual pentru câteva luni.
Dacă ciclul nu se reglează sau aveți alte simptome care vă preocupă, ar fi indicat să consultați un medic ginecolog pentru a exclude alte posibile cauze ale întârzierii menstruației și pentru a discuta despre metode contraceptive pe termen lung, care să vă ofere o protecție mai consistentă și să evite stresul asociat cu situațiile de urgență contraceptive.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1pot sa fiu gravida?
- 1poate exista sarcina in acest caz?!
- 4sunt insarcinata?
- 8A ramas insarcinata sau nu???!!! [AJUTOR]
- 10Pot sa raman?
- 2pot ramane insarcinata?
- 8pot fi insarcinata? raspundeti-mi urgent
- 2e posibil sa fie insarcinata?
- 5Se poate sa ramai gravida desi esti virgina?
- 3sunt gravida?
- 5se poate sa ramana insarcinata
- 3Exista riscul unei sarcini? As dorii un raspuns cat mai rapid..
- 5se poate sa fiu insarcinata
- 6Sunt foarte confuza si speriata... sunt insarcinata?
- 1Exista posibilitatea de a fi ramas insarcinata inainte de a incepe sa iau AC?
- 0sarcina sau dereglare hormonala?
- 1Sarcina?
- 0Dureri de sani, sani mariti ca volum. Posibila sarcina?
- 2Panică!! Oare e vorba de sarcină ?
- 0Oare e sarcina ???
Mai multe informații despre: sunt insarcinata?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: