Pot fi insarcinata chiar daca mi a venit menstruatia?

07-07-2016
Evolinne
Nu este medic/terapeut
Evolinne
Buna tuturor si scuze pentru povestea cam lunga dar am nevoie de sfaturi pentru ca deja ma alarmez.
Luna trecuta pe data de 7/06/2016 mi a venit menstruatia. In prima zi a fost negru vascos si mai mult pot spune ca am patat decat sa mi fi curs sange. Abia a doua zi a inceput sa curga destul de mult ca in a 4 a zi 10/06/ 2016 sa elimin un cheag foarte mare de sange de marimea unui ficat de pui ca si consistenta insa nu atat de greu. Ulterior doctorul mi a spus ca am pierdut o sarcina :(. Mentionez ca imi doresc foarte mult un bebe si, , lucrez'' la aceasta de anul trecut. Probeleme mele sunt variate in aceasat privinta. Intrucat acum 9 ani am facut o intrerupere de sarcina si nu am avut probleme menstruale pana in momentul in care am inceput sa am contact neprotejat cu sotul meu. Inainte de menstruatie si chiar intre perioade am asa numitul SPOTTING. Menstruatia mea dureaza intre 7 si 8 zile iar perioada dintre este de 27 zile. Ovulatia survine in a 13 a si a 14 a zi dupa tedaca ma i au dupa testele de ovulatie. Acum menstruatia mi a venit pe data de 4/07/2016 dar la fel am patat maro spre negru si foarte putin ca mai apoi abia in a 4 a zi adica 7/07/2016 sa inceapa sa mi curga, cei drept nu foarte mult dar exista curgere.Tot timpul la menstruatie am migrene iar luna trecuta dupa ce am eliminat acel cheag am avut dureri crunte de ovare aproape o saptamana si spotting pana cu 3 zile inainte sa mi vina urmatoarea menstruatie.
Intrebarile mele sunt:
1. Pot fi insarcinata? Cand pot face testul?
2.Pot avea probleme in a ramane insarcinata datorita spottingului? datorita varstei (31 ani)
3.Am rinichi polichistici (conditie genetica), pot afecta in vreun fel? (Mentionez ca mi am facut toate testele in ceea ce priveste functia reproducatoare si toate testele mi au iesit normale)
8 comentarii
0
07-07-2016, ora 19:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ce mijloc de contraceptie ati folosit inainte de a dori sa ramaneti insarcinata ?
0
07-07-2016, ora 20:09
Evolinne
Nu este medic/terapeut
Evolinne
Doar prezervative. Sunt de 9 ani impreuna cu sotul meu si nu ne am gandit la altceva tot ca sa nu afecteze
0
07-07-2016, ora 21:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E bine ca nu ati folosit anticonceptionale. Ele subtiaza uterul si apoi e risc sa pierdeti sarcina.
Daca a venit menstra la timp nu mai e cazul sa faceti test de sarcina.
Dupa menstra mergeti sa faceti o ecografie transvaginala (~100 lei) sa vedeti cauza spottingului si sa va asigurati ca nu sunt alte probleme inainte de a ramane insarcinata.
0
07-07-2016, ora 22:38
Evolinne
Nu este medic/terapeut
Evolinne
Am facut si eco transvaginala, si abdominala, papanicolaou test plus inca un test in care mi s a prelevat monstre din vagin.(am uitat denumirea exacta in engleza) Toate au iesit normale. Acum Dr mi a cerut sa fac la 21 de zile dupa 1 zi a CM test de ovulatie timp de 2 luni. Sunt destul de ingrijorata acum daca se va dovedi ca am si probleme ovulatorii.
Exista cazuri in care sa poti ramane insarcinata chiar daca ai spotting in permanenta?
0
10-07-2016, ora 23:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
A fost odata o mamica insarcinata cu gemeni. Unul dintre gemeni i-a murit in burtica.
Trebuiau sa ii faca avort iar avortul este o operatie in orb. Ii omorau si celalalt copil.
S-a rugat la sfintii Efrem cel Nou si Nectarie.

In cateva zile a disparut copilul mort din burta fara sa aiba nici o scurgere si nu a mai facut nici un avort.
A ramas cu cel viu.

Daca aveti credinta cred ca ramaneti insarcinata cu spotting cu tot.
0
30-08-2016, ora 15:06
Evolinne
Nu este medic/terapeut
Evolinne
Buna si ms de raspunsuri! Observ ca subiectul este destul de cautat!:)
Revin cu detalii noi referitor la subiectul meu. Am facut testul de ovulatie la data respectiva si se pare ca ovulez, ulterior am facut iar o eco transvaginala si abdominala si se pare ca au reusit sa surprinda si momentul in care se forma oul (expresia DR meu :) ) dar si un chist foarte foarte mic pe ovarul stang. Asta a fost in luna iulie.
Acum trebuia sa mi vina CM in data de 27/08/2016 si se pare ca a venit cu o zi mai dvrm. Debutul a fost unul clasic, migrena si o pata maronie spre negru foarte mica in prima zi.
Mentionez ca sambata am avut dureri groaznice de stomac, ma simteam foarte balonata si abia puteam merge.
Asta a durat toata ziua ca spre seara sa mananc intr una. Eu de regula nu am pofta de mancare si abia pot servi ceva in primele 3-4 zile.
Sunt in a 5 a zi si nu am patat macar un tampon asa cum patam de obicei, nu exista curgere iar ceea ce vad este doar o pata maronie usor vascoasa. In momentul cand urinez, la fel nu curge nimic iar pe hartie sangele daca pot spune asa, este de fapt maroniu in nici un caz rosu aprins. Nu am dureri, nici macar nu pot spune ca sunt la menstruatie. Am facut un test de sarcina care a iesit negativ desigur, dar ulterior am citit undeva pe net ca trebuie sa mai astept inca o sapt pana la un eventual test. Nu vreau sa ma imbat cu apa rece, dar cred ca e ceva acolo :) si stiu ca mi s a mai intamplat sa mi vina peste si sa pierd. Ser ca de data asta sa fie cu noroc si Dzeu sa ma ajute sa trec cu bine lunile ce vor urma!
0
30-08-2016, ora 23:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Posibil. Test la 3 saptamani de la data ultimului contact. Mergeti cu credinta inainte.
Endometru a iesit bine la eco ?
0
28-11-2016, ora 09:45
Mihaela Elena 28
Nu este medic/terapeut
Mihaela Elena 28
Buna ziua.Am o problema..De 1 an si 8 luni i-au Yasmin..menstruatia imi vine normal...dar o mica teama..de 2 luni am o durere foarte tare de stomac cu balonari crampe constipatie diaree..dar am niste miscari caudate prin burta..am facut teste nu mi-au iesit positive..menstra mi-a venit exact aceasi data..dar a tinut 2 zile jumatate..si s-a oprit..pot avea o sarcina care sa nu iasa in testul de sarcina?Sau toate starile astea cudate sa fie de la balonarile ce mi le poate provoca stomacul?Va rog ajutati-ma.Pt a fi linistita sa merg sa-mi fac HCG?Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: