Sangerari la ovulatie
Buna. De 3 luni ma confrunt cu o problema. Eu și soțul meu inceracam sa avem un bebe. Acum 3 luni mai exact 6 si 7 noiembrie am avut scurgeri de culoare roz si dureri de burta. Ovulația fiind pe data de 10. Am fost la um control ginecolog la care mi-a zis ca nu este problema scurgerile fiind din cauza ovulației dar pana atunci nu m-am confruntat cu asa ceva.În luna decembrie am avut contact sexual neprotejat înainte cu o zi de a avea ovulația. Urmatoarea zi au început iar durerile de burta si scurgerile fiind ziua ovulației dar acum prezentau firicele de sange apoi următoarele 3 zile sangerari nu foarte abundente. Următoarea menstruatie a fost regulata. Pe data de 24 decembrie si S-a încheiat pe 30. Luna aceasta din nou aceeași problema..pe data de 6 contact sexual neprotejat iar urmatoarea zi din nou scurgeri cu firicele de sange..am făcut pe data de 8 un test de ovulatie care a ieșit pozitiv insa următoarele zile scurgerile au început sa fie tot mai abundente si închise la culoare(asemănătoare menstruației) cu cheaguri plus dureri de burta insa mai accentuate in partea dreapta jos. M-am prezentat la urgente unde mi s-a luat proba de sange, analizele fiind toate bune+proba la urina fiind si ea ok si m-au trimis la ginecolog. Am făcut din nou programare la ginecolog si m-am prezentat azi pe data de 12. Sângerările fiind încă prezente. Mi-a făcut un ecograf si analiza la urina răspunsul fiind "e totul ok, nu este nici o problema, e normal"
13 comentarii
Tin sa precizez ca ma aflu în Germania. Nu am primit nici un răspuns concret nici un tratament.. Dacă e cineva care s-a confruntat cu aceasta problema va rog sa îmi dați un răspuns. Poate fi vorba de ovulatie? E normal asa ceva asa cum mi s-a spus? Sunt foarte stresata si citind pe internet tot felul de comentarii ma îngrijorează foarte tare..
Te rog intră pe watsap meu ---------* am aceeasi problema sunt in depresie rău din cauza asta
(*modificat de admin)
(*modificat de admin)
Salut. Ati gasit ceva solutie? si eu sunt tot asa, am 29 de ani, ginecologul se zice ca totul ii inordine, iar des am dupa ovulatie un sangere light care tine pana la menstruatia urmatoare. Si noi planuim sa avem un bebe.
Buna..nu am găsit nici o rezolvare. Eu de 5 luni încerc sa rămân însărcinată și exact de atunci am început cu problema asta..primele 2 luni am avut foarte puține scurgeri roz după ovulatie și in Ianuarie am avut sânge ca la menstruație care ma ținut exact pana in data in care trebuia sa am perioada iar apoi perioada mi-a întârziat cu o săptămâna. Am fost la un alt ginecolog care la fel mi-a spus ca e totul in regula
Însă sunt totuși îngrijorată fiindca am observat ca sângerarea o am doar după contact la ovulatie cu ejaculare. Luna trecută nu am avut contact și nu am avut nici sângerări. Luna asta din nou însă aceeași problema. Contact la ovulatie și a doua zi secretie cu firicele de sânge apoi următoarea zi secretie roz. Apoi 2 zile nimic
După 5 zile de la ovultie a început din nou..asta fiind din 18, sângerare ușoară roșu deschis-maro doar la toaleta dupa urinare curge puțin și pe hârtie la ștergere. Și astăzi încă la fel..menstruația ar trebui sa îmi vina pe 2 însă cred totuși ca va întârzia din nou. In Ianuarie am avut pana in data in care trebuia sa îmi vina perioada atunci sa oprit însă menstruatia mi-a întârziat cu o săptămâna.
Am sunat din nou l doctorița săptămâna asta și mi-a zis ca sa nu ma sperii ca e o dereglare hormonală și sa urmăresc sa trec pe calendar. Însă pe lângă sângerări am și dureri de burta din când in când mai ușoare ca la menstruație plus sânii foarte sensibili la atingere și balonări.
Am mai întrebat pe forum aici in Germania sunt multe care au problema asta dar zic ca totuși au rămas însărcinate..nu știu ce sa zic..doctorița mi-a dat doar acid folic sa iau îl iau din Februarie altceva nu mi-a dat. Tu de când ai problema asta? De când încerci sa rămâi însărcinată?
eu cred ca ar trebui sa mergem la endocrinolog, ca ginecologul nu se uita la hormoane. Totusi ii un semn bun ca la organe reproductive totul ii in ordine. Si mie m-au zis la fel. Eu am asta de mult timp, adica nu in continuu, dar de la adolescenta, ca intre ovulatie si menstruatie am din cand in cand curgerea asta de roz/marou. La orice ginecolog m-am dus, m-au zis ca totul arata perfect la organe, nu am ciste sau asa. Totusi pe mine m-a deranjat si ma deranjeaza asta totdeuanuna. Daca sunt i. stres, sau ma duc la calatorii apare asta. De noiembrie anul trecut incerc sa raman insarcinata. Iar de atuncia fiecare luna apare asta. Exceptie luna trecuta cand nu aveam contact sexual in timpul ovulatiei.nu stiu ce ar fi asta. Dar eu totusi cred ca eu semn care nu trebuie sa fie ignorata, orice zic doctorii. Asta ii bun, daca ai citit, ca si asa au ramas unii insaecinati, desii si eu incep sa fiu ingrijorata de asta :( ma bucur ca am ovulatii in regula, si imi vine si menstruatie normal, dar curgerea asta nu cred ca ar fi ceva ok.
Si eu iau acid folic de noiembrie, cred ca is plina cu el acuma...nici eu nu stiu csf. Mananc sanatos, fac miscare, dorm bine, incerc sa am grija de mine. Nu stiu ce altceva as putea sa fac.
Si mie pe 2.aprilie trebuie sa imi vine menstruatia, la mine ii destul de punctuala, dar tot am spottingul asta si acuma de niste zile, si sani foarte sensibili. Mai folosesc o crema naturala de progesteron de niste luni, care trebuie sa fie folosita in partea a doua a ciclului menst dupa ovulatie pana la ziua a 26. Ajuta la simptome premenstruale. Poti sa citesti dupa, ca se zice ca curgerea asta inainte de menstruatie este de nivel scazut de progesteron. Dar cand am contact sexual la ovulatie, nu prea imi ajuta nici asta, ca tot imi apare curgere de marou.
Eu aveam menstruația regulata. La 30-31 de zile. In Ianuarie doar a întârziat o săptămâna din cauza sângerărilor dar in Februarie a venit bine iarăși. Acum sunt curioasa luna asta dacă o sa se deregleze din nou. O sa merg la medic sa fac din nou niște analize. Am făcut in Decembrie și au fost bune. O sa controlez progesteronul cam toată lumea zice ca e din cauza asta..cred ca e și pe baza de stres doar ca nu am avut foarte mult stres pana nu au început problemele astea..
Buna! In sfarsit un grup in care vad ceea ce patesc si eu. Incerc cu partenerul de 4 luni sa facem bebe insa am patit exact ceea ce ati patit si voi: contact cu ejaculare la ovulatie? -> sangerari dupa.. primele 2 luni au durat 2-3 zile. Urmatoarea luna fara contact la ovulatie -> fara spotting. Urmatoarea luna, contact cu o zi inainte de ovulatie, iar spotting si il tot am de 9 zile. Primele trei zile un rosu mai inchis si acum (sper eu spre final) maro inchis. E f putin, cateva pete insa nu am mai avut niciodata si am 32 de ani. Ati reusit sa aflati ce se intampla? Sunt programata la consult zilele viitoare, abia astept sa vad ce si cum. Multumesc in avans!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8sangerari intre menstre!?
- 6nu stiu ce avem? Ne dorim un copil..
- 3teste ovulatie
- 3sangerare inainte de menstruatie
- 7Nerespectarea programului de anticonceptionale
- 8Cand putem sa o facem neprotejati?
- 0sange dupa o saptamana de la menstruatie
- 4secretie maronie
- 9teste de ovulatie si trompe infundate
- 3Secretii maronii intre menstruatie.
- 2O nelamurire in privinta ovulatiei
- 2Sângerări la mijlocul menstruației
- 0Răspuns rapid!!!!!
- 3Secretie cu sânge?!
- 6Sângerări între menstruati
- 2Menstruație de 2 ori pe lună.
- 0Poate ramane insarcinata daca i-am bagat degetul cu sperma in vagin?
- 2Sângerări la efort fizic sau stress
- 0Menstruația după histerosalpingografie
Mai multe informații despre: ovulatia sangerarile intermenstruale (spotting)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: