pot face sportul la scoala daca am scolioza?
Buna! Am si eu o intrebare..am 17 ani si sufar de scolioza din nastere.pot face orice gen de exercitiu fizic?
Mentionez ca in copilarie am facut gimnastica medicala, cam de la 5 pana la 7-8 ani..apoi nu am mai facut deloc.
Acum 2-3 ani, medicul de familie mi-a spus ca m-am vindecat, in ciuda faptului ca eu simt ca am coloana curbata(in forma de S) si soldurile imi sunt asimetrice si late.Nu pot spune ca am dureri, dar cateodata simt un oarecare incomfort. Sunt sigura ca nu mi-a trecut scolioza, avand in vedere faptul ca nu am facut gimnastica medicala in perioada cand mi s-a recomandat sa fac.
Deci, as dori sa stiu daca exista niste exercitii fizice care imi pot dauna, sau pot face orice tip de exercitiu(aerobic, sala)?
Va multumesc!
Mentionez ca in copilarie am facut gimnastica medicala, cam de la 5 pana la 7-8 ani..apoi nu am mai facut deloc.
Acum 2-3 ani, medicul de familie mi-a spus ca m-am vindecat, in ciuda faptului ca eu simt ca am coloana curbata(in forma de S) si soldurile imi sunt asimetrice si late.Nu pot spune ca am dureri, dar cateodata simt un oarecare incomfort. Sunt sigura ca nu mi-a trecut scolioza, avand in vedere faptul ca nu am facut gimnastica medicala in perioada cand mi s-a recomandat sa fac.
Deci, as dori sa stiu daca exista niste exercitii fizice care imi pot dauna, sau pot face orice tip de exercitiu(aerobic, sala)?
Va multumesc!
3 comentarii
Eu zic ca da, nu are ce sa-ti dauneze.Si nu trebuie sa ai motive de ingrijorare, sa fim seriosi, ai doar o ora-doua pe saptamana, si in cls. a XI-a si a XII-a nu cred ca domnul profesor chiar incearca sa va pregateasca pentru olimpiada.Numai bine!
salut!sunt profesor de cfm si cu parere de rau iti spun ca o scolioza nu se vindeca asa cum ti-a spus medicul tau.am fost socat sa vad ca un medic iti poate spune asa ceva.eu spun sa mergi la un medic b.f.t adica de recuperare medicala si sa-ti faci o reevaloare a scoliozei tale.in funcie de rezultat vei sti ce trebuie sa faci.in orice caz e pacat ca ai intrerupt gimnastica medicala exact in perioada in care puteai sa faci ceva.multe din exercitiile fizice care se fac in timpul unei ore de ed fizice nu sunt bune pt tine.bafta
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2despre scolioza- un raspuns va rog mult
- 2Scolioza
- 5hernie discala curiozitate
- 11Scolioza - vindecare?
- 3scolioza cronica
- 0scolioza toracala
- 9De o saptamana imi poscneste ceva in ureche
- 1miopie si scolioza
- 0Posibila corelatie intre scolioza lombara de aproximativ 7 ani si disfunctia erectila
- 4durere la baza gatului si ceafa de aprox. 3 ani
- 1E bine sa fac sala la 15 ani?
- 0Va rog interpretare RMN COLOANA LOMBARA
- 1Cum pot ameliora scolioza?
- 2Durere cervicala in partea dreapta
- 0Ajutati-ma sa inteleg ce se petrece.
- 1Radiografie
- 0Exercitii recomandate pentru scolioza
- 1Hipermobilitate, scolioza, miopie si dureri
Mai multe informații despre: Scolioza sportul la adolescenti
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: