despre scolioza- un raspuns va rog mult
am o nepotica in varsta de 11 ani si se vaita mereu ca o doare in zona burtii. A fost cu ea la un control si a i s-a spus ca are un inceput de scolioza si i s-a prescris gimnastica de care nu prea s-a tinut.( asta se intampla acum 8 luni) Acum iar s-a au inceput sa o i-a durelile in zona in care zicea acum 8 luni ca o durea. Ce tratament poate sa mai faca daca de gimnastica nu se tine.Poate un corset este indicat? Precizez ca la varsta ei este ff slaba si mananca fff mult dar nu asimileaza.Va multumesc anticipat
2 comentarii
De obicei se poate recomanda un corset numai daca scolioza are un unghi destul de accentuat, insa se poate purta si in cazul scoliozelor incipiente, dar tot gimnastica este mai utila pentru ca intareste musculatura paravertebrala. De asemenea, trebuie supravegheata pozitia la scris, geanta scolara tip rucsac, o saltea ceva mai rigida la pat si suplimente cu cacliu si vitamina D gen Cal-C-Vita.
Buna sunt o fata de 19 ani din buzau ma numesc flory si de curand am facut o interventie chirurgicala la coloana am avut 95 de grade si acum mai am 30.Spuneti-mi ce sanse sunt ca sa mai corectez ceva sa ajung pe la vreo 24 asa tin sa spun ca mi-a pus tija din titan si dati-mi niste sfaturi ce s-ar mai putea face.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Degete amortite.. sufar si de cifoza si scolioza
- 3scolioza de gradul 2
- 4Cifoza si scolioza
- 5Spondiloza + scolioza, migrene groaznice si amorteli
- 4scolioza lombara si o viitoare sarcina
- 2Scolioza
- 2are scolioza de cand era mica (vizibil pe la 6 ani)
- 17tratament osteofite L4, L5+sacralizare L5 ?
- 5cu corset sau fara
- 3pot face sportul la scoala daca am scolioza?
- 5tratament scolioza lombara si hiperlordoza
- 5scolioza, ciocuri si hernie intraspongioasa - incotro?
- 7Durere chinuitoare in zona omoplatului drept
- 11Scolioza
- 8Rog interpretare RMN COLOANA LOMBARA
- 0Scolioza
- 1Scolioza?Rinichi Bolnav ?
- 1Cum pot ameliora scolioza?
Mai multe informații despre: Scolioza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: