Posibila intoleranta la lactoza?
Am o fetita de 7 luni si cam acum o luna mi-a facut o diaree urata. La sfatul medicului de familie, i-am scos pentru un timp laptele ei (Nan2) si i-am dat lapte fara lactoza, zeama de orez, supa de morcov si am tratat-o cu Hidreasec si Biotics Baby. Problema este ca de cate ori incerc sa ma intorc la un lapte normal (am si schimbat formula, am trecut la Milupa, in ideea ca nu mai tolereaza Nan), ii revin scaunele moi si de o neobisnuita culoare galbena. Mai nou a inceput si sa vomite, ceea ce nu a facut pana acum. E posibil sa fie o intoleranta la lactoza sau este altceva? Deja sunt exasperata. (Mentionez ca papam piure de legume cu crnita de pui, branzica de vaci, piure de fructe cu biscuit si seara, la culcare, cereale) Va rog un raspuns cat mai urgent, daca se poate, de la un medic. Multumesc.
11 comentarii
Doamna, nu trebuie sa fie neaparat de la lactoza la cate toxine sunt in acest "lapte, desi lactoza este componenta din lapte de vaca continut in orice lapte praf care da cel mai des alergie.
Dar daca va uitati pe eticheta sa evdeti cate toxine contine acest "lapte", cred ca cele mai mici griji trebuie sa vi le faceti de la lactoza !. Fetita are o recatie f. sanatoasa le caev foarte toxic pt. corpul ei firav: laptele praf.
Laptele praf este dusmanul Nr. 1 la sanatatea bebelusilor !
Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare
Medicii din ziua de azi, invatati de industria farmaceutica tot felul de aberatii si neadevaruri,
invata la randul lor mamele sa dea la copii lapte praf in loc de lapte natural (vaca sau capra) atunci
cand nu este lapte de san (care la multe mame a fost oprit tot din cauza sfaturilor gresite si tratamentelor gresite date de doctori : acid folic, calciu anorganic, medicamente, vaccinuri in timpul sarcinii, etc.)
Argumentele aduse pentru laptele praf de cei care il fabrica sunt urmatoarele :
- laptele de vaca ar fi alergen
- laptele de vaca nu ar contine tot de ce are nevoie copilul
- nu exista pericol de infectii de la laptele praf
- laptele praf ar contine tot de ce are nevoie copilul
- laptele praf ar fi identic cu cel de mama
Toate aceste argumente sunt ridicole si neadevarate caci:
- laptele praf contine in mod evident lucruri care nu sunt prezente in laptele de mama.
- laptele praf contine tot produse din lapte de vaca si mai ales lactoza. Lactoza este componenta din lapte care creeaza cele mai multe alergii
- cu lapte praf se face un profit urias in lumea intreaga.
- laptele praf este plin de toxine chimice si medicamente, contine chiar droguri (inositol) si excitante nervoase (taurina)
- exista pericolul de a intoxica corpul copilului cu multe minerale anorganice (fier, calciu, magneziu) care nu sunt absorbabile in aceasta forma, mai ales la aceasta varsta
- copilul este determinat in mod automat si subconstient sa consume mai tarziu cu predilectie mancare care contine substante artificiale datorita anumitor componente din laptele praf care il programeaza la aceasta varsta frageda.
Mai jos o analiza despre substantele continute in laptele praf "Milupa Aptamil HA 2" (care este un lapte mai bun decat NAN 1)
Datele au fost extrase de la linkurile urmatoare:
http:// www.kommt-gleich.de/product_info.php/info/p1456_Milupa-Aptamil-HA-2-Hypoallergene-Folgenahrung.html
si
http:// www.dooyoo.de/babynahrung/milupa-aptamil-ha-2-pulver-600-g/1337769/
Milupa Aptamil HA 2 este un lapte mai bun, un lapte hipoalergen ! (deci exista si lapte praf care face alergii !!)
Zer concentrat - ghici din ce ? DIN LAPTE DE VACA
Lactoza - GHICI DIN CE, TOT DIN LAPTE DE VACA
ulei (rafinat) - Ce cauta ulei rafinat in "laptele de mama" ?
Amidon - Ce cauta amidon in "laptele de mama" ?
Galactooligosaccharide (din lapte) - GHICI DIN CE, TOT DIN LAPTE DE VACA
Fructooligosaccharide,
sirop de glucoza - un produs care nu se gaseste in laptele de mama
Emulgatori (Ester din acid citric de la Mono- si Diglyceride din acizi grasi ),
- ce cauta emulgatori artificiali in "laptele de mama" ?
Fosfat de potasiu - daunator, caci este anorganic
Clorura de calciu - daunator, caci este anorganic
Fosfat de calciu - daunator, caci este anorganic
Vitamina C - artificiala.
Clorid de Cholin - este o combinatie de amoniac, toxica ca orice alta combinatie din amoniac si recunoscut ca fiind toxica !! Se foloseste ca medicament. Link : de.wikipedia.org/wiki/Cholin. Ce cauta cholinul in "laptele de mama" ?
Carbonat de calciu - indeosebi la copii produce dereglarea asimilarii calciului din alimentatie, blocand canalele de calciu din celula, infunda canalele fine din corp cauzand otite, infectii la amigdale, etc.
Taurina - substanta similara ca efect cu hormonii de taur. A fost identificata pt. prima data in testiculele de taur. Tauraina este substanta principala din bautura energizanta "Red Bull"
Ce cauta taurina in "laptele de mama" ?
Lecitina din soia - o substanta artificiala produsa din plante manipulate genetic care afecteaza dezvoltarea creierului. Sunt prezente peste tot, nu numai in lapte.
Uridin- nimic bun pt. sugari
Cytidin- nimic bun pt. sugari
Adenosin - Adenosinul blocheaza producerea la toti neurotransmiterii ca Dopamina, Acetylcholina sau Noradrenalin. (Link : en.wikipedia.org/wiki/Adenosin.
Ce "sanatos" trebuie sa fie pentru un bebelus acest Adenosin !!!
Inosin- o substanta produsa de corp insa nu este cunoscuta inca bine si nici ca ar exista in laptele de mama. Este folosita ca medicament. A fost incercat si fabricat dar oprit ca medicament din cauza ca nu se cunosc efectele lui prea bine. (Link : en.wikipedia.org/wiki/Inosine ). Cu alte cuvinte experimente pe copii.
Guanosin-5-monophosphat
Sulfat de fier - fier anorganic, toxic pt. om si animale
Vitamina E - vitamina artificala, produce daune de la un anumit dozaj
Sulfat de zinc - o combinatie de zinc anorganic, FOARTE toxic pt. vietati. Zincul in aceste forme si dozaje creeaza boli de nervi si ale aparatului reproducator. In special ticul de a da din picioare permanent.
Inositol - se foloseste ca medicament antidepresiv si ca un drog ieftin. Se foloseste de dependentii de cocaina si N-Methylamphetamin ca sa ecomiseasca ceva din aceste doua substante; are efecte similare cu cocaina. Cu aceasta substanta se creeaza la copii o predispozitie la droguri si afecteaza creierul.
L-Carnitin,
Niacin,
Pantothensäure, -
Biotin - vitamina toxica cand depaseste anumite nivele (inca necunoscute) si care deregleaza nivelul de estrogeni
Sulfat de cupru - cupru anorganic, FOARTE toxic pt. om, creeaza epilepsie, crampe, spasme, anemie (substituie fierul in celule)
Vitamin A, - de mult timp dovedita ca fiind toxica
Acid folic, - o substanta toxica care nu este prezenta decat in mod natural in anumite alimente pe care omul nu le consuma decat foarte rar si nici nu sunt sanatoase (dupa cum spuneam in alt posting)
Vitamin B12, - substanta artificiala daunatoare in aceasta forma
Vitamin B 1, - substanta artificiala daunatoare in aceasta forma
Vitamin D, - toxica (blocheaza calciul ionic)
Vitamin B 6, - substanta artificiala daunatoare in aceasta forma
Iodat de potasiu -nu se gaseste in laptele da mama. FOARTE TOXIC. Se pune si in sarea iodata. Se aduna din desuri industriele (unele si radioactive dupa ce au fost folosite in medicina ca substante de contrast.)
Mangan-II-sulfat - mangan anorganic, deci toxic, Creeaza anemie substituind fierul din celule.
Vitamina K, - medicament, afecteaza coagularea sangelui
Natriumselenit - Selenul este o substanta toxica pt. organism.
-
Cantitatile de substante la 100 gramme
*Proteine 1, 6g
*Kohlenhydrate 8, 2g
*Lactoza 5, 7g
*Polysaccharide 0, 7g
*Stärke 1, 4g
*Fett 3, 2g
*gesättigte Fettsäuren 1, 4g
*Ballaststoffe 0, 8g
*Natrium 26mg
*Kalium 78mg
*Chlorid 43mg
*Calcium 64mg
*Phosphor 35mg
*Magnesium 5, 4mg
*Eisen 1mg
*Zink 0, 52mg
*Kupfer 41ug
*Mangan 7, 7ug
*Selen 1, 5ug
*Jod 13ug
*Fluor 15ug
*Vitamin A 60ug
*Vitamin D 1, 4ug
*Vitamin E 1, 1 mg
*Vitamin K 5, 1ug
*Vitamin B1 0, 05mg
*Vitamin B2 0, 12mg
*Vitamin B6 0, 04mg
*Niacin 0, 44mg
*Pantothensäure 0, 34mg
*Folsäure 8, 5ug
*Vitamin B12 0, 2ug
*Biotin 1, 9ug
*Vitamin C 9, 3 mg
*L-Carnitin mg
*Cholin 10mg
*Inositol 3, 4mg
*Taurin 5, 4mg
-
Credibilitatea si naivitatea oamenilor este IMENSA iar perversitatea concernelor este cel putin la fel de mare.
Daca oamenii ar sti sa citeasca ingredientele de pe medicamente si alimente, ar poseda internet si si-ar folosi gandirea ar putea sti si ei toate aceste si fara diplome. Am impresia insa ca cei mai multi nu stiu sa citeasca si nici nu au internet.
Hrana ideala pt. un copil se reduce la lapte exclusiv pana la varsta de un 12-16 luni care nu trebuie sa fie prea gras si trebuie sa fie natural in caz ca mama nu are lapte. (mai jos o descriere)
Dand fructe si legume la sugari, mai ales sub varsta de 6-10 luni, cand digestia copilului nu este inca formata deajuns va duce des la boli si probleme la sugari si este exact ceea ce ar trebui evitat si exact ceea ce doctorii din ziua de azi recomanda oamenilor dupa ce au fost ei insusi prostiti de industria farmaceutica, o industrie care ne invatata totul contra naturii umane, spre interesul lor financiar.
Diversificarea prea din timp a hranei sugarilor este la fel de gresita ca si datul de lapte praf in loc de cel de san sau natural. In orice alta tara care traieste si gandeste natural sugarii sunt alaptati numai cu lapte cel putin 12 luni si prezinta o sanatate de invidiat fata de tarile in care se practica diversificarea hranei sau consumul de lapte praf. 90% din bolile sugarilor provin de la laptele praf si de la alimentatia gresita a sugarilor dupa teoriile moderne si gresite in care mamele de azi cred orbeste.
Cel mai prost lapte este cel praf, urmat de cel de vaca omogenizat, urmat de cel pasteorizat.
Cel mai bun lapte este cel de vaca sacu capra neprelucrat, care insa pt. bebelusi trebuie diluat cu apa dupa descrierea de mai jos.
-
Despre hranirea sugarilor de la Dumnezeu
"Daca mama are laptele ei este bine, insa trebuie sa aiba grija sa-si pastreze temperamentul linistit si bun caci orice iritatie a firii, tristetea si spaima sunt pentru copii o otrava si atunci acesta se va imbolnavi si se va pricaji. Daca nu se poate schimba nimic in aceasta privinta este mai bine ca copilul sa fie hranit cu lapte de vaca.
Sa nu se ia insa lapte sterilizat (pasteorizat), ci numai lapte proapspat de vaca si anume de la acele vaci care dau lapte sanatos si bun, adica care pasesc pe pajiste sau sunt hranite cu furaje sanatoase si tinute in grajduri sanatoase.
Se ia numai lapte proaspat, se fierbe si se amesteca cu doua treimi de apa curata (nu cu ceai care actioneaza excitant pentru fiinta firava) si cu acest amestec se hraneste copilul. Cu un astfel de lapte care consta dintr-o treime de lapte si doua de apa, ceea ce corespunde laptelui de mama, se hraneste copilul in primele 6 luni.
Incepand cu 6 luni se amesteca jumatate de lapte si jumatate de apa (insa nu se pune zahar in el) si se continua inca jumatate de an. De la un an copilul se hraneste ori cu doua treimi de lapte si una de apa ori cu lapte pur, daca il suporta, depinzand de constitutia sa corporala.
Mai tarziu parintii incep sa hraneasca copilul cu tot felul de mancaruri fara sa se gandeasca ca stomacul copilului este foarte slab si gingas. Hranit cu laptele dupa indicatiile de mai sus copilul va fi sanatos si puternic, de aceea trebuie sa fiti foarte precauti cu hrana puternica care nu are voie sa-i fie data prea din timp caci altfel se cauzeaza bietii fapturi colici ingrozitoare.
Fructe de padure (n.t. si strugurii), mere fierte, paine alba sau usoara, deci numai manacuri usoare se pot da copilului in al doilea an si trebuie avansat asa foarte incet si prudent, observand mereu ce ii face bine si ce nu ii face bine copilului. Este greu de facut o regula generala caci constitutia copiilor este foarte diferita."
Dar daca va uitati pe eticheta sa evdeti cate toxine contine acest "lapte", cred ca cele mai mici griji trebuie sa vi le faceti de la lactoza !. Fetita are o recatie f. sanatoasa le caev foarte toxic pt. corpul ei firav: laptele praf.
Laptele praf este dusmanul Nr. 1 la sanatatea bebelusilor !
Laptele praf - un cocktail toxic cu efecte daunatoare
Medicii din ziua de azi, invatati de industria farmaceutica tot felul de aberatii si neadevaruri,
invata la randul lor mamele sa dea la copii lapte praf in loc de lapte natural (vaca sau capra) atunci
cand nu este lapte de san (care la multe mame a fost oprit tot din cauza sfaturilor gresite si tratamentelor gresite date de doctori : acid folic, calciu anorganic, medicamente, vaccinuri in timpul sarcinii, etc.)
Argumentele aduse pentru laptele praf de cei care il fabrica sunt urmatoarele :
- laptele de vaca ar fi alergen
- laptele de vaca nu ar contine tot de ce are nevoie copilul
- nu exista pericol de infectii de la laptele praf
- laptele praf ar contine tot de ce are nevoie copilul
- laptele praf ar fi identic cu cel de mama
Toate aceste argumente sunt ridicole si neadevarate caci:
- laptele praf contine in mod evident lucruri care nu sunt prezente in laptele de mama.
- laptele praf contine tot produse din lapte de vaca si mai ales lactoza. Lactoza este componenta din lapte care creeaza cele mai multe alergii
- cu lapte praf se face un profit urias in lumea intreaga.
- laptele praf este plin de toxine chimice si medicamente, contine chiar droguri (inositol) si excitante nervoase (taurina)
- exista pericolul de a intoxica corpul copilului cu multe minerale anorganice (fier, calciu, magneziu) care nu sunt absorbabile in aceasta forma, mai ales la aceasta varsta
- copilul este determinat in mod automat si subconstient sa consume mai tarziu cu predilectie mancare care contine substante artificiale datorita anumitor componente din laptele praf care il programeaza la aceasta varsta frageda.
Mai jos o analiza despre substantele continute in laptele praf "Milupa Aptamil HA 2" (care este un lapte mai bun decat NAN 1)
Datele au fost extrase de la linkurile urmatoare:
http:// www.kommt-gleich.de/product_info.php/info/p1456_Milupa-Aptamil-HA-2-Hypoallergene-Folgenahrung.html
si
http:// www.dooyoo.de/babynahrung/milupa-aptamil-ha-2-pulver-600-g/1337769/
Milupa Aptamil HA 2 este un lapte mai bun, un lapte hipoalergen ! (deci exista si lapte praf care face alergii !!)
Zer concentrat - ghici din ce ? DIN LAPTE DE VACA
Lactoza - GHICI DIN CE, TOT DIN LAPTE DE VACA
ulei (rafinat) - Ce cauta ulei rafinat in "laptele de mama" ?
Amidon - Ce cauta amidon in "laptele de mama" ?
Galactooligosaccharide (din lapte) - GHICI DIN CE, TOT DIN LAPTE DE VACA
Fructooligosaccharide,
sirop de glucoza - un produs care nu se gaseste in laptele de mama
Emulgatori (Ester din acid citric de la Mono- si Diglyceride din acizi grasi ),
- ce cauta emulgatori artificiali in "laptele de mama" ?
Fosfat de potasiu - daunator, caci este anorganic
Clorura de calciu - daunator, caci este anorganic
Fosfat de calciu - daunator, caci este anorganic
Vitamina C - artificiala.
Clorid de Cholin - este o combinatie de amoniac, toxica ca orice alta combinatie din amoniac si recunoscut ca fiind toxica !! Se foloseste ca medicament. Link : de.wikipedia.org/wiki/Cholin. Ce cauta cholinul in "laptele de mama" ?
Carbonat de calciu - indeosebi la copii produce dereglarea asimilarii calciului din alimentatie, blocand canalele de calciu din celula, infunda canalele fine din corp cauzand otite, infectii la amigdale, etc.
Taurina - substanta similara ca efect cu hormonii de taur. A fost identificata pt. prima data in testiculele de taur. Tauraina este substanta principala din bautura energizanta "Red Bull"
Ce cauta taurina in "laptele de mama" ?
Lecitina din soia - o substanta artificiala produsa din plante manipulate genetic care afecteaza dezvoltarea creierului. Sunt prezente peste tot, nu numai in lapte.
Uridin- nimic bun pt. sugari
Cytidin- nimic bun pt. sugari
Adenosin - Adenosinul blocheaza producerea la toti neurotransmiterii ca Dopamina, Acetylcholina sau Noradrenalin. (Link : en.wikipedia.org/wiki/Adenosin.
Ce "sanatos" trebuie sa fie pentru un bebelus acest Adenosin !!!
Inosin- o substanta produsa de corp insa nu este cunoscuta inca bine si nici ca ar exista in laptele de mama. Este folosita ca medicament. A fost incercat si fabricat dar oprit ca medicament din cauza ca nu se cunosc efectele lui prea bine. (Link : en.wikipedia.org/wiki/Inosine ). Cu alte cuvinte experimente pe copii.
Guanosin-5-monophosphat
Sulfat de fier - fier anorganic, toxic pt. om si animale
Vitamina E - vitamina artificala, produce daune de la un anumit dozaj
Sulfat de zinc - o combinatie de zinc anorganic, FOARTE toxic pt. vietati. Zincul in aceste forme si dozaje creeaza boli de nervi si ale aparatului reproducator. In special ticul de a da din picioare permanent.
Inositol - se foloseste ca medicament antidepresiv si ca un drog ieftin. Se foloseste de dependentii de cocaina si N-Methylamphetamin ca sa ecomiseasca ceva din aceste doua substante; are efecte similare cu cocaina. Cu aceasta substanta se creeaza la copii o predispozitie la droguri si afecteaza creierul.
L-Carnitin,
Niacin,
Pantothensäure, -
Biotin - vitamina toxica cand depaseste anumite nivele (inca necunoscute) si care deregleaza nivelul de estrogeni
Sulfat de cupru - cupru anorganic, FOARTE toxic pt. om, creeaza epilepsie, crampe, spasme, anemie (substituie fierul in celule)
Vitamin A, - de mult timp dovedita ca fiind toxica
Acid folic, - o substanta toxica care nu este prezenta decat in mod natural in anumite alimente pe care omul nu le consuma decat foarte rar si nici nu sunt sanatoase (dupa cum spuneam in alt posting)
Vitamin B12, - substanta artificiala daunatoare in aceasta forma
Vitamin B 1, - substanta artificiala daunatoare in aceasta forma
Vitamin D, - toxica (blocheaza calciul ionic)
Vitamin B 6, - substanta artificiala daunatoare in aceasta forma
Iodat de potasiu -nu se gaseste in laptele da mama. FOARTE TOXIC. Se pune si in sarea iodata. Se aduna din desuri industriele (unele si radioactive dupa ce au fost folosite in medicina ca substante de contrast.)
Mangan-II-sulfat - mangan anorganic, deci toxic, Creeaza anemie substituind fierul din celule.
Vitamina K, - medicament, afecteaza coagularea sangelui
Natriumselenit - Selenul este o substanta toxica pt. organism.
-
Cantitatile de substante la 100 gramme
*Proteine 1, 6g
*Kohlenhydrate 8, 2g
*Lactoza 5, 7g
*Polysaccharide 0, 7g
*Stärke 1, 4g
*Fett 3, 2g
*gesättigte Fettsäuren 1, 4g
*Ballaststoffe 0, 8g
*Natrium 26mg
*Kalium 78mg
*Chlorid 43mg
*Calcium 64mg
*Phosphor 35mg
*Magnesium 5, 4mg
*Eisen 1mg
*Zink 0, 52mg
*Kupfer 41ug
*Mangan 7, 7ug
*Selen 1, 5ug
*Jod 13ug
*Fluor 15ug
*Vitamin A 60ug
*Vitamin D 1, 4ug
*Vitamin E 1, 1 mg
*Vitamin K 5, 1ug
*Vitamin B1 0, 05mg
*Vitamin B2 0, 12mg
*Vitamin B6 0, 04mg
*Niacin 0, 44mg
*Pantothensäure 0, 34mg
*Folsäure 8, 5ug
*Vitamin B12 0, 2ug
*Biotin 1, 9ug
*Vitamin C 9, 3 mg
*L-Carnitin mg
*Cholin 10mg
*Inositol 3, 4mg
*Taurin 5, 4mg
-
Credibilitatea si naivitatea oamenilor este IMENSA iar perversitatea concernelor este cel putin la fel de mare.
Daca oamenii ar sti sa citeasca ingredientele de pe medicamente si alimente, ar poseda internet si si-ar folosi gandirea ar putea sti si ei toate aceste si fara diplome. Am impresia insa ca cei mai multi nu stiu sa citeasca si nici nu au internet.
Hrana ideala pt. un copil se reduce la lapte exclusiv pana la varsta de un 12-16 luni care nu trebuie sa fie prea gras si trebuie sa fie natural in caz ca mama nu are lapte. (mai jos o descriere)
Dand fructe si legume la sugari, mai ales sub varsta de 6-10 luni, cand digestia copilului nu este inca formata deajuns va duce des la boli si probleme la sugari si este exact ceea ce ar trebui evitat si exact ceea ce doctorii din ziua de azi recomanda oamenilor dupa ce au fost ei insusi prostiti de industria farmaceutica, o industrie care ne invatata totul contra naturii umane, spre interesul lor financiar.
Diversificarea prea din timp a hranei sugarilor este la fel de gresita ca si datul de lapte praf in loc de cel de san sau natural. In orice alta tara care traieste si gandeste natural sugarii sunt alaptati numai cu lapte cel putin 12 luni si prezinta o sanatate de invidiat fata de tarile in care se practica diversificarea hranei sau consumul de lapte praf. 90% din bolile sugarilor provin de la laptele praf si de la alimentatia gresita a sugarilor dupa teoriile moderne si gresite in care mamele de azi cred orbeste.
Cel mai prost lapte este cel praf, urmat de cel de vaca omogenizat, urmat de cel pasteorizat.
Cel mai bun lapte este cel de vaca sacu capra neprelucrat, care insa pt. bebelusi trebuie diluat cu apa dupa descrierea de mai jos.
-
Despre hranirea sugarilor de la Dumnezeu
"Daca mama are laptele ei este bine, insa trebuie sa aiba grija sa-si pastreze temperamentul linistit si bun caci orice iritatie a firii, tristetea si spaima sunt pentru copii o otrava si atunci acesta se va imbolnavi si se va pricaji. Daca nu se poate schimba nimic in aceasta privinta este mai bine ca copilul sa fie hranit cu lapte de vaca.
Sa nu se ia insa lapte sterilizat (pasteorizat), ci numai lapte proapspat de vaca si anume de la acele vaci care dau lapte sanatos si bun, adica care pasesc pe pajiste sau sunt hranite cu furaje sanatoase si tinute in grajduri sanatoase.
Se ia numai lapte proaspat, se fierbe si se amesteca cu doua treimi de apa curata (nu cu ceai care actioneaza excitant pentru fiinta firava) si cu acest amestec se hraneste copilul. Cu un astfel de lapte care consta dintr-o treime de lapte si doua de apa, ceea ce corespunde laptelui de mama, se hraneste copilul in primele 6 luni.
Incepand cu 6 luni se amesteca jumatate de lapte si jumatate de apa (insa nu se pune zahar in el) si se continua inca jumatate de an. De la un an copilul se hraneste ori cu doua treimi de lapte si una de apa ori cu lapte pur, daca il suporta, depinzand de constitutia sa corporala.
Mai tarziu parintii incep sa hraneasca copilul cu tot felul de mancaruri fara sa se gandeasca ca stomacul copilului este foarte slab si gingas. Hranit cu laptele dupa indicatiile de mai sus copilul va fi sanatos si puternic, de aceea trebuie sa fiti foarte precauti cu hrana puternica care nu are voie sa-i fie data prea din timp caci altfel se cauzeaza bietii fapturi colici ingrozitoare.
Fructe de padure (n.t. si strugurii), mere fierte, paine alba sau usoara, deci numai manacuri usoare se pot da copilului in al doilea an si trebuie avansat asa foarte incet si prudent, observand mereu ce ii face bine si ce nu ii face bine copilului. Este greu de facut o regula generala caci constitutia copiilor este foarte diferita."
Daca vreti sa dati legume si fructe copilului trebuie sa stiti urmatoarele lucruri despre ele:
- sub 8-10 luni orice fructa si leguma negatita ii face rau in mod sigur copilului, cu atat mai mult anumite lucruri si mai greu de digerat ca paste fainoase sau alimente care fermenteaza.
- dovleacul este cea mai sanatoasa leguma, este hranitor si are putere de vindecare si ca leguma ajunge singura pt. a creste copii sanatosi si puternici
- morcovii si pastanacul nu contin nimic hranitor pt. organism, nu ajuta la crestere, nu au putere de vindecare dar nici nu sunt daunatori. sunt ceva de umplut burta si ajuta mai degraba la slabit si mentinut greutatea decat de la crescut copii.
- cartofii sunt alimente toxice, contin alcaloizi care nu dispar nici macar prin fierbere si ar trebui evitati cat mai mult pt. orice adult sau copil, iar la sugari ar trebui evitati complet. Un cal care musca dintr-o planta de cartofi se imbolnaveste sau moare. Din aceeasi familie de plante toxice este si tutunul, ardeiul, vanata si rosia care iar nu au ce cauta in hrana copiilor.
- sucul proaspat de fructe la sugari este daunator, creeaza fermentatie si probleme si ar trebui evitat pana la cel putin 1 an. Un compot este mai sanatos, copilul nu are nevoie de vitamine, el si le produce singur. Sucul pasteorizat de la sticla nu mai se poate numi suc de fructe ci este ceva mort. Mai bine un compot proaspat de mere decat un astfel de suc. Calitatea unui fruct depinde de natura plantei si de faptul daca a fost coapta complet in soare.
- compotul de mere este ceva bun si hranitor si de preferat la orice alte fructe, mai ales la cele exotice
- o fructa nu este snatoasa decat daca este copt natural de la soare si in caz ca nu prin gatire se elimina din el substantele daunatoare pe care soarele nu a mai avut timp sa faca. Este o diferenta mare intra a manca o banana care s-a compt in magazin si un mar din livada copt in pom.
- perele crude sunt daunatoare iar ca compot ar trebui evitate in afara de faptul ca zeama in care s-au fiert este aruncata si se pastreaza numai carnea lor dupa fierbere
- fainoase date sub 1-1, 5 ani creeaza probleme la copii caci nu pot fi digerate complet. Sub un an ar trebui complet evitate
- gutuile sunt fructe f. sanatoase dar pt. copii trebuie gatite
- fructele de padure, zmeura, etc. (mai putin fragii) si strugurii sunt cele mai sanatoase in general cand sunt mancate crude.
- piersicile, nectarinele, prunele si capsunile sunt fructe nesanatoase si ar trebui evitate la copii si cu atat mai mult ales la sugari
- dovlecelul este o leguma relativ buna care poate fi folosita gatita ca si dovleacul.
Marul ras cu biscuiti este ceva care fermenteaza imediat si de care se poate convinge orice adult.
Fructe proaspete nu se pot da amestrecate cu fainoase fara a creea fermentatie. Fructele si fainoasele trebuie mancate mereu separat. Fermentatie este sinonima cu boala sau producerea unei boli.
Eu copilului meu nu i-as da decat lapte natural pana la un an si dupa aceea as adauga numai mere si dovleac fiert ca hrana de baza si absolut nimic altceva pana cand copilul nu a crescut deajuns. Cunosc pe cineva care si-a vindecat copilul numai cu dovleac fiert dupa ce i-a fost imbolnavit cu sfaturi gresite in alimentatie.
Orice aliment care nu poate fi digerat complet cauzeaza in organismul copilului o boala care va aparea mai devreme sau mai tarziu. De multe ori sunt otite, amigdalite, colici, polipi, apendicite, si tot felul de boli pe care atat mamele cat si doctorii nu si le pot explica dar care provin exact din greselile facute de ei.
Medicina nu stie nimic adevarat despre calitatea adevarata a alimentelor, nici despre modul cum ar trebui sa fie hraniti sanatosi copiii si nici nu exista cineva din cei care ii invata pe doctori aceste lucruri care sa aiba vreun interes sau folos in a ne invata cele bune si adevarate.
Stiinta a aruncat la gunoi traditia in care omenirea a crescut copiii de mii de ani incoace in mod sanatos si numai cu lapte de san si a inceput sa preia orbeste teoriile industriei farmaceutice care ne invata acum sa ne hranim si traim ca sa consumam cat mai multe medicamente de-a lungul vietii.
Medicina se lasa prostita si va duce si pe voi in directia gresita cu sfaturile ei, ceea ce se vede foarte bine de la numarul imens de bolnavi, la faptul ca nu mai aveti lapte de san pt. a va hrani copii asa cum a prevazut Dumnezeu, in faptul ca nu mai aveti copii sanatosi, ca spitalele sunt pline si numarul doctorilor cresc dar fara a putea sa ajute pacientilor.
- sub 8-10 luni orice fructa si leguma negatita ii face rau in mod sigur copilului, cu atat mai mult anumite lucruri si mai greu de digerat ca paste fainoase sau alimente care fermenteaza.
- dovleacul este cea mai sanatoasa leguma, este hranitor si are putere de vindecare si ca leguma ajunge singura pt. a creste copii sanatosi si puternici
- morcovii si pastanacul nu contin nimic hranitor pt. organism, nu ajuta la crestere, nu au putere de vindecare dar nici nu sunt daunatori. sunt ceva de umplut burta si ajuta mai degraba la slabit si mentinut greutatea decat de la crescut copii.
- cartofii sunt alimente toxice, contin alcaloizi care nu dispar nici macar prin fierbere si ar trebui evitati cat mai mult pt. orice adult sau copil, iar la sugari ar trebui evitati complet. Un cal care musca dintr-o planta de cartofi se imbolnaveste sau moare. Din aceeasi familie de plante toxice este si tutunul, ardeiul, vanata si rosia care iar nu au ce cauta in hrana copiilor.
- sucul proaspat de fructe la sugari este daunator, creeaza fermentatie si probleme si ar trebui evitat pana la cel putin 1 an. Un compot este mai sanatos, copilul nu are nevoie de vitamine, el si le produce singur. Sucul pasteorizat de la sticla nu mai se poate numi suc de fructe ci este ceva mort. Mai bine un compot proaspat de mere decat un astfel de suc. Calitatea unui fruct depinde de natura plantei si de faptul daca a fost coapta complet in soare.
- compotul de mere este ceva bun si hranitor si de preferat la orice alte fructe, mai ales la cele exotice
- o fructa nu este snatoasa decat daca este copt natural de la soare si in caz ca nu prin gatire se elimina din el substantele daunatoare pe care soarele nu a mai avut timp sa faca. Este o diferenta mare intra a manca o banana care s-a compt in magazin si un mar din livada copt in pom.
- perele crude sunt daunatoare iar ca compot ar trebui evitate in afara de faptul ca zeama in care s-au fiert este aruncata si se pastreaza numai carnea lor dupa fierbere
- fainoase date sub 1-1, 5 ani creeaza probleme la copii caci nu pot fi digerate complet. Sub un an ar trebui complet evitate
- gutuile sunt fructe f. sanatoase dar pt. copii trebuie gatite
- fructele de padure, zmeura, etc. (mai putin fragii) si strugurii sunt cele mai sanatoase in general cand sunt mancate crude.
- piersicile, nectarinele, prunele si capsunile sunt fructe nesanatoase si ar trebui evitate la copii si cu atat mai mult ales la sugari
- dovlecelul este o leguma relativ buna care poate fi folosita gatita ca si dovleacul.
Marul ras cu biscuiti este ceva care fermenteaza imediat si de care se poate convinge orice adult.
Fructe proaspete nu se pot da amestrecate cu fainoase fara a creea fermentatie. Fructele si fainoasele trebuie mancate mereu separat. Fermentatie este sinonima cu boala sau producerea unei boli.
Eu copilului meu nu i-as da decat lapte natural pana la un an si dupa aceea as adauga numai mere si dovleac fiert ca hrana de baza si absolut nimic altceva pana cand copilul nu a crescut deajuns. Cunosc pe cineva care si-a vindecat copilul numai cu dovleac fiert dupa ce i-a fost imbolnavit cu sfaturi gresite in alimentatie.
Orice aliment care nu poate fi digerat complet cauzeaza in organismul copilului o boala care va aparea mai devreme sau mai tarziu. De multe ori sunt otite, amigdalite, colici, polipi, apendicite, si tot felul de boli pe care atat mamele cat si doctorii nu si le pot explica dar care provin exact din greselile facute de ei.
Medicina nu stie nimic adevarat despre calitatea adevarata a alimentelor, nici despre modul cum ar trebui sa fie hraniti sanatosi copiii si nici nu exista cineva din cei care ii invata pe doctori aceste lucruri care sa aiba vreun interes sau folos in a ne invata cele bune si adevarate.
Stiinta a aruncat la gunoi traditia in care omenirea a crescut copiii de mii de ani incoace in mod sanatos si numai cu lapte de san si a inceput sa preia orbeste teoriile industriei farmaceutice care ne invata acum sa ne hranim si traim ca sa consumam cat mai multe medicamente de-a lungul vietii.
Medicina se lasa prostita si va duce si pe voi in directia gresita cu sfaturile ei, ceea ce se vede foarte bine de la numarul imens de bolnavi, la faptul ca nu mai aveti lapte de san pt. a va hrani copii asa cum a prevazut Dumnezeu, in faptul ca nu mai aveti copii sanatosi, ca spitalele sunt pline si numarul doctorilor cresc dar fara a putea sa ajute pacientilor.
m vazut deja, din multe alte mesaje, ca esti un dusman infocat al laptelui praf si al medicinei traditionale. Astept, daca se poate, un raspuns avizat din partea unui doctor
As mai avea o intrebare. Ce analize ar trebui sa ii fac copilului pentru a stabili o posibila problema cu lactoza? doctora mea nu mi-a dat nicio analiza.
NU MAI MINTI OAMENII!
cred ca ti s-a mai spus o data functia taurinei de exemplu: care ajuta la digestia grasimilor si la formarea saurilor biliare, are rol foarte important in dezvoltarea neuronilor si laptele de mama este foarte bogat in taurina mai ales in primele saptamani si luni de la nastere!!!! (mai citeste si tu informatii inainte de a te gandi imediat la red bull)
nu zice nimeni ca laptele praf e identic cu laptele de mama, mai mult industriile creatoare de lapte recomanda foarte riguros folosirea laptelui praf doar in caz ca nu poate fi folosit cel mama!
si exista lapte hipoalergen pentru toti cei care sunt alergici la lactoza- deci ei nu vor suporta niciun fel de lapte de pe lume.
in plus argumentele tale sunt foarte invechite pt ca nu esti in stare sa citesti informatii noi- care au fost repetate si rerepetate
argumentele contra laptelui de vaca sunt altele:
- creeaza anemii prin lipsa de fier, poate provoca diabet, poate duce la infectii daca nu a fost luat dintr-o sursa buna si insuficient preparat, grasimile din el sun greu digerabile si pot provoca de asemenea diaree, nu doar lactoza din lapte da alergii- ci anumite componente care sunt purificate si inlaturate pentru a preveni alergiile- in special proteinele!!!!- care nu au nimic de a face cu lactoza in caz ca stii chimie!!!- de aia s-au facut si lapte hipoalergice- pentru ca scot si lactoza pe langa PROTEINELE alergene ale laptelui de vaca!
in plus raporturile de Ca si P din laptele de vaca nu sunt adecvate si nici nu seamana cu cel al laptelui de mama, laptele de vaca are o osmolaritate de 290 mOsm/l- risc de diarei masive osmotice, pe cand laptele de mama are 187 mOsm/l, iar majoritatea formulelor de lapte praf sunt in jurul acestei valori,
acidul folic, ti am raspuns in alt posting esti total dezinformat! este continut in oua, ficat, spanac, verdeturi, banane, fasole, mazare, porumb, rosii, portocale, capsuni, pepene, drojdie si multe alimente care nu lipsesc din alimentatia umana! ma rog poate din a ta... nu mai minti oamenii!!
si laptele de vaca e gratis? habar n-aveam poate ar trebui sa ma mai interesez. familia mea cumpara pe saptamana cel putin 10 litri (evident nimeni nu mai e sugar)- si inmultind asta cu costul unui litru de lapte cred ca vei vedea cine are profitul urias de fapt
si da laptele praf, are la sursa laptele de vaca dar e modificat din toate punctele de vedere pentru a inlatura orice problema
in plus industria laptelui praf este una dintre cele mai meticulos controlate din lume- pentru ca nu isi permit sa faca greseli, sa fie contaminari bacteriene sau orice problema- vaca vecinei de la colt cine o verifica? de unde poti fi sigur ca nu scapa bacterii? nu ai de unde!!!
mai citeste un pic despre compozitia laptelui de mama, a laptelui de vaca, diferentele dintre acestea si felul in care se apropie de ideal
Doamna nu va speriati de afirmatiile acestui om nebun, pentru ca nu are dreptate si are niste argumente care ar fi de ras pentru oricine care a citit cat de cat.
nu cred ca o sa ii treaca vreodata obsesia pentru laptele praf si ar prefera sa ramanem toti in epoca de piatra, sa nu evoluam si sa descoperim mai nimic.
cred ca ti s-a mai spus o data functia taurinei de exemplu: care ajuta la digestia grasimilor si la formarea saurilor biliare, are rol foarte important in dezvoltarea neuronilor si laptele de mama este foarte bogat in taurina mai ales in primele saptamani si luni de la nastere!!!! (mai citeste si tu informatii inainte de a te gandi imediat la red bull)
nu zice nimeni ca laptele praf e identic cu laptele de mama, mai mult industriile creatoare de lapte recomanda foarte riguros folosirea laptelui praf doar in caz ca nu poate fi folosit cel mama!
si exista lapte hipoalergen pentru toti cei care sunt alergici la lactoza- deci ei nu vor suporta niciun fel de lapte de pe lume.
in plus argumentele tale sunt foarte invechite pt ca nu esti in stare sa citesti informatii noi- care au fost repetate si rerepetate
argumentele contra laptelui de vaca sunt altele:
- creeaza anemii prin lipsa de fier, poate provoca diabet, poate duce la infectii daca nu a fost luat dintr-o sursa buna si insuficient preparat, grasimile din el sun greu digerabile si pot provoca de asemenea diaree, nu doar lactoza din lapte da alergii- ci anumite componente care sunt purificate si inlaturate pentru a preveni alergiile- in special proteinele!!!!- care nu au nimic de a face cu lactoza in caz ca stii chimie!!!- de aia s-au facut si lapte hipoalergice- pentru ca scot si lactoza pe langa PROTEINELE alergene ale laptelui de vaca!
in plus raporturile de Ca si P din laptele de vaca nu sunt adecvate si nici nu seamana cu cel al laptelui de mama, laptele de vaca are o osmolaritate de 290 mOsm/l- risc de diarei masive osmotice, pe cand laptele de mama are 187 mOsm/l, iar majoritatea formulelor de lapte praf sunt in jurul acestei valori,
acidul folic, ti am raspuns in alt posting esti total dezinformat! este continut in oua, ficat, spanac, verdeturi, banane, fasole, mazare, porumb, rosii, portocale, capsuni, pepene, drojdie si multe alimente care nu lipsesc din alimentatia umana! ma rog poate din a ta... nu mai minti oamenii!!
si laptele de vaca e gratis? habar n-aveam poate ar trebui sa ma mai interesez. familia mea cumpara pe saptamana cel putin 10 litri (evident nimeni nu mai e sugar)- si inmultind asta cu costul unui litru de lapte cred ca vei vedea cine are profitul urias de fapt
si da laptele praf, are la sursa laptele de vaca dar e modificat din toate punctele de vedere pentru a inlatura orice problema
in plus industria laptelui praf este una dintre cele mai meticulos controlate din lume- pentru ca nu isi permit sa faca greseli, sa fie contaminari bacteriene sau orice problema- vaca vecinei de la colt cine o verifica? de unde poti fi sigur ca nu scapa bacterii? nu ai de unde!!!
mai citeste un pic despre compozitia laptelui de mama, a laptelui de vaca, diferentele dintre acestea si felul in care se apropie de ideal
Doamna nu va speriati de afirmatiile acestui om nebun, pentru ca nu are dreptate si are niste argumente care ar fi de ras pentru oricine care a citit cat de cat.
nu cred ca o sa ii treaca vreodata obsesia pentru laptele praf si ar prefera sa ramanem toti in epoca de piatra, sa nu evoluam si sa descoperim mai nimic.
Intoleranta la lactoza nu trebuie sa se pastreze, e posibil sa treaca de la sine in cativa ani, in general cred ca se face un test in spital cand ii da bebelusului ceva cu continut de lactoza crescut si se urmareste reactia. trebuie sa vorbesti cu pediatrul mai bine, sigur stie sa te trimita- exista chiar testare alergica, cred ca se numeste panel pediatric.
@Alina. Nu sunt un dusman al nimanui. Pur si simplu informez oamenii. Aici este un forum unde se cer si se primesc informatii. Daca nu-ti convine nu crede si fa ce vrei. O sa vezi roadele la ce faci in sanatatea copilului. Doamna de mai sus este singura in acest forum care combate pe cineva sau pe ceva aici in forum - chiar cu ajutorul la insulte personale - si asta in functie de "psiholoaga specializata in conciliere " Nu ai decat sa te iei dupa astfel de conciliatori si sa ignori eticheta de la laptele praf si reactia copilului la el.
Nu este singura care e de acord cu laptele praf şi anti lapte de vacă- chiar cu mine ai purtat o discuţie lungă pe vremuri, dar nu mai am de gând să stau să mă cert. Argumentele ei sunt perfect valide, ştiinţifice, perfect adevărate, documentate, pentru care nu pot decât să o felicit.
Despre diversificarea alimentaţiei- recomandare pt sugarii care primesc şi lapte matern- să înceapă pe la 5-6 luni. Are avantaje- favorizează dezvoltarea guriţei, dinţişorilor, muşchilor implicaţi în mestecare, duce la creştere în greutate, oferă aportul necesare de vitamine, fibre, fier- laptele nu mai este de ajuns pentru toate astea, orice ar mânca mama copilului
La noi în ţara în general se începe progresiv cu suc de citrice, suc de morcov, mere- crescând treptat cantitatea de pulpă mixată şi volumul- putând să fie înlocuită una din mesele de lapte cu masă de fructe cu succes începând cu vârsta de 6 luni.
Cărniţă se poate după 6 luni, iniţial fiarta şi mixată, amestecată cu supă de legume- care poate fi introdusă în alimentaţi cu 2-3 săptămâni înainte de carne- să fie de pasăre sau vită (porcul şi peştele după vârsta de 1 an!)
Mai se poate da brânzică de vaci, eventual amestecată cu piureu de fructe
orez fiert, pasat, cu brânzică de vaci
Cu mare atenţie la cantitatea de zahăr din diferite produse- cum e compotul- nu e bine să îmbibi copilul cu zahăr mai ales rafinat (nici adultul!)
Biscuiţii la fel sunt de evitat- conţin gluten şi pot duce la intoleranţă la acesta- la fel trebuie evitat orice conţine gluten- evident pot exista produse fără gluten
Albuşul de ou, căpşuni, fragi, peşte- sunt alergizante şi trebuie mai târziu, după vârsta de 1 an
la sugari pot fi întâlnite intoleranţe la lactoză, mai ales după o diaree sau o infecţie, care în general sunt temporare şi trec de la sine- evident trebuie lăptic fără lactoză o vreme
La noi în ţara în general se începe progresiv cu suc de citrice, suc de morcov, mere- crescând treptat cantitatea de pulpă mixată şi volumul- putând să fie înlocuită una din mesele de lapte cu masă de fructe cu succes începând cu vârsta de 6 luni.
Cărniţă se poate după 6 luni, iniţial fiarta şi mixată, amestecată cu supă de legume- care poate fi introdusă în alimentaţi cu 2-3 săptămâni înainte de carne- să fie de pasăre sau vită (porcul şi peştele după vârsta de 1 an!)
Mai se poate da brânzică de vaci, eventual amestecată cu piureu de fructe
orez fiert, pasat, cu brânzică de vaci
Cu mare atenţie la cantitatea de zahăr din diferite produse- cum e compotul- nu e bine să îmbibi copilul cu zahăr mai ales rafinat (nici adultul!)
Biscuiţii la fel sunt de evitat- conţin gluten şi pot duce la intoleranţă la acesta- la fel trebuie evitat orice conţine gluten- evident pot exista produse fără gluten
Albuşul de ou, căpşuni, fragi, peşte- sunt alergizante şi trebuie mai târziu, după vârsta de 1 an
la sugari pot fi întâlnite intoleranţe la lactoză, mai ales după o diaree sau o infecţie, care în general sunt temporare şi trec de la sine- evident trebuie lăptic fără lactoză o vreme
Nu trebuie sa fiti de acord cu mine si nici eu cu voi. Fiecare are dreptul sa-si spuna opinia. Traim in demo-cra-tie. Termina macar facultatea si pe urma mai vorbim.
bine, vorbim peste o lună :)))))) (timp în care am două săptămâni de ore la morgă şi încă două la oftalmologie)- dar dacă zici că astea o să mi schimbe cu totul viizunea asupra medicinei şi o să mă deştepte dintr-o dată perfect de acord :))
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Diaree, varsaturi, temperatura la un copil de 8 luni
- 1Durerea de spate cu diaree si greata
- 9tulburari digestive
- 6MPV crescut, diaree, lipsa poftei de mancare, irascibila/nervoasa
- 12diaree frecventa
- 5diaree frecventa
- 10voma diaree si varsaturi
- 5Diaree cronica de 4 luni, pe baza stresului si a anxietatii
- 1Diaree de aprox. 2 saptamani
- 1Nan fara lactoza???
- 4de 5 zile am dureri de burta si diaree
- 3colon iritabil cu diaree si depresie
- 1diaree, lesin.
- 22Diaree cronica.
- 0Shigella mai fercvenat decat se crede dar greu de izolat
- 1Durere pelvina si diaree
- 0Toxinfectie sau altceva?
- 1Diaree crampe
- 1Am greșit când am înlocuit laptele fără lactoză cu cel cu lactoză inițial
Mai multe informații despre: Intoleranta la lactoza Diareea lactoza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: