Diaree, varsaturi, temperatura la un copil de 8 luni
Copilul are 8 luni si a fost internat de urgenta la spital cu diagnosticul Viroza Intestinala, insa de o saptamana copilul nu isi revine, analizele au confirmat viroza (cel putin asa zic medicii) si au infirmat existenta unei infectii, totusi a fost tratat5 cu Penicilina si apoi cu Cefotax, trecut la regim( mucilagiu de orez si supa de morcv) si totusi copilul continua sa nu manance normal ( adica nu accepta mancarea) are temperatura de pana la 39-40( nu in permanenta, sporadic temperatura creste si scade) scaune apa si o stare de apatie ( privire pierduta, moleseala). Din cate am mai citit medicii trebuiau sa ii elimine lactoza din alimentatie daca scaunele continuau sa fie moi dupa 24 de ore de mucilagiu si supa de morcov, insa ei continua cu lactoza ( incapatanare prosteasca), analizele proco au iesit negative la salmonela. Ce ar putea avea copilul ? De ce nu se stabilizeaza de o saptamana? E grav?
daca stiti ceva in legatura cu asta va rog frumos sa imi dati de stire -
daca stiti ceva in legatura cu asta va rog frumos sa imi dati de stire -
5 comentarii
v-am trimis un raspuns in mail pt ca aici nu stiu de ce nu s-a postat mesajul!!multa sanatate
atentie la hidratare!!daca are diaree, scaune dese, febra si varsaturi, pericolul cel mare este deshidratarea!
ca sa eviti acest pericol, ii dai copilului lichide: apa plata, ceai neindulcit (din plante: menta, sunatoare, musetel, tei). daca copilul are varsaturi, nu ii da sa bea cantitati mari, ci trebuie sa ii dai cateva lingurite din 5 in 5 minute - daca bea mult odata, vomita si degeaba!
solutia este un regim alimentar strict!!
1-a zi: doar lichide, date cu lingurita; daca nu vomita, poate sa rontaie sticksuri, biscuiti sarati, paine prajita
a 2-a zi: la meniul de ieri adaugi paine parajita, branza dulce de vaci, orez, supa de morcov (atentie: toate fara grasimi, de nici un fel!)
a 3-a zi (daca deja scaunele s-au redus ca numar, nu mai vomita; daca simptomele astea persista, continui cu regimul din ziua anterioara): adaugi supa de pui, putina carnita fiarta de pui, in supa de morcov poti pune 2-3 felii de cartof
din ziua a 4-a incepi sa-i dai, incet-incet, mere coapte, banana,
pentru a ajunge, treaptat, la alimentatia obisnuita a copilului.
Atentie! laptele, smantana, untul, iaurt, fructe acide (pere, portocale, prune, etc) sunt ultimele pe care i le dai!
sigur, in aceasta saptamana copilul slabeste vizibil, dar nu trebuie sa te ingrijorezi, va recupera rapid astfel ca peste inca 1-2 saptamani va ajunge la aceeasi greutate ca inainte!
pt febra ii dai antitermice - nurofen, panadol, etc.
ca sa eviti acest pericol, ii dai copilului lichide: apa plata, ceai neindulcit (din plante: menta, sunatoare, musetel, tei). daca copilul are varsaturi, nu ii da sa bea cantitati mari, ci trebuie sa ii dai cateva lingurite din 5 in 5 minute - daca bea mult odata, vomita si degeaba!
solutia este un regim alimentar strict!!
1-a zi: doar lichide, date cu lingurita; daca nu vomita, poate sa rontaie sticksuri, biscuiti sarati, paine prajita
a 2-a zi: la meniul de ieri adaugi paine parajita, branza dulce de vaci, orez, supa de morcov (atentie: toate fara grasimi, de nici un fel!)
a 3-a zi (daca deja scaunele s-au redus ca numar, nu mai vomita; daca simptomele astea persista, continui cu regimul din ziua anterioara): adaugi supa de pui, putina carnita fiarta de pui, in supa de morcov poti pune 2-3 felii de cartof
din ziua a 4-a incepi sa-i dai, incet-incet, mere coapte, banana,
pentru a ajunge, treaptat, la alimentatia obisnuita a copilului.
Atentie! laptele, smantana, untul, iaurt, fructe acide (pere, portocale, prune, etc) sunt ultimele pe care i le dai!
sigur, in aceasta saptamana copilul slabeste vizibil, dar nu trebuie sa te ingrijorezi, va recupera rapid astfel ca peste inca 1-2 saptamani va ajunge la aceeasi greutate ca inainte!
pt febra ii dai antitermice - nurofen, panadol, etc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2gastro-duodenita acuta! tot nu pot manca aproape nimic!
- 2diaree de sambata si nu-i mai trece
- 2de aprox o luna, de fiecare data cand ma trezesc dimineata am diaree
- 9ajutor!!!!! imi inarzie ciclul pe anticonceptionale
- 5La inceputul anului am avut diaree insotita de febra
- 12diaree frecventa
- 21Dureri de cap, varsaturi, tremurat, diaree
- 13Umflatura a abdomenului in partea dreata jos
- 2diaree, dureri abdominale si retrosternale.ajutati-ma!
- 7Paraziti, diaree apoasa si balonare
- 8Stare de disconfort dupa micul dejun
- 18Diaree
- 7Am probleme destul de grave cu intestinul... elimin sange!
- 0Febra si diaree bebe
- 2diaree si stare de voma persistenta
- 0Crampe abdominale, greata, diaree, constipatie
- 0diaree de o perioda de timp
- 2fobie sociala cu greata si varsaturi
- 1Am varsat pastila
Mai multe informații despre: Febra la sugari Varsaturile Diareea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: