Posibila costocondrita, recomandare specializare medicala

23-04-2021
Alexandru L
Nu este medic/terapeut
Alexandru L
Buna ziua, acum 2 luni de zile in timp ce stateam la calculator, am simtit in zona sternului o agitatie care s-a repetat de 2 ori la un interval de cateva secunde. La scurt timp dupa acest eveniment, am sunat la salvare, deoarece am considerat ca am o problema cardiaca. Dupa consultul care s-a efectuat, s-a constatat faptul ca am suferit un atac de panica si nu sunt probleme cu inima.

A doua zi, am simtit acelasi lucru, fapt ce m-a determinat sa merg la un cardiolog. In urma consultului, s-a constatat ca nu am probleme cu inima, doar pulsul era putin mai mare (90 batai/minut) si am primit diltiazem de 2 ori pe zi (1 dim, 1 seara) (am mereu emotii foarte mari cand ajung la medic). Tensiunea dimineata si seara este (120/80 - 126/85), iar pulsul 70-79. (chiar si inainte de tratament era ok, rar se ducea spre 130/85)

Dupa ce m-am linistit ca nu am nimic la inima, am incercat sa inteleg de ce simt o presiune in zona pieptului (ca o curea de jur imprejur) sau o durere la atingerea sternului sau a coastelor din zona sternului, de ce trozneste sternul cand respir mai profund si dupa nu mai trozneste o buna perioada de timp sau de ce respir mai greu (simt ca se deschide mai greu cutia toracica, aer am suficient, la debutul problemei a fost mai greu).
In urma acestor lucruri, am decis sa merg la pneumolog si am facut si o radiografie, iar in urma consultului a reiesit faptul ca nu sunt probleme la plamani si ca nu sunt probleme la respiratie.

Dupa, am decis sa merg la ORL, deoarece incepeam sa simt si un nod in gat si aveam atacuri de panica mai des (deoarece starea mea de santate nu se imbunatatea considerabil, simteam un stres permanent). In urma consultului, a reiesit faptul ca nu am nimic in gat care sa imi dea acele stari, iar acel nod in gat ar fi dat de o anxietate.

Dupa ce m-am linistit ca nu am nimic in gat, am inceput sa am atacuri de panica mai rar, de obicei cand mai simteam cate un junghi in zona pieptului, iar atunci masuram si tensiunea si pulsul, tensiunea era in medie 120/80, pulsul crestea usor usor spre 90 de batai, ceea ce era normal (maini albe si reci, transpiratie, etc).

Dupa aceasta perioada, am decis sa merg la un psihiatru, deoarece in urma acestui discomfort din zona pieptului, s-a instalat anxietatea si am primit un tratament care m-a ajutat sa ma linistesc.

Acum 3 zile, am pus mana in zona sternului pentru a intelege daca durerea a disparut, tot simteam dureri la atingere (mai ales in zona sternului), dar mai suportabile, si tot facand eu asta, s-a instalat o nevralgie care s-a ameliorat abia dupa alte 3 zile. (simteam inclusiv dureri in zona frontala a capului, nu stiu acum daca aceasta durere de cap este cauza medicamentului de la psihiatrie).

Am observat de asemenea ca imi troznesc articulatiile de ceva timp (lucrand in IT, fac destul de putina miscare) (inaltime 1.75, greutate 82 kg), dar s-a mai ameliorat fata de acum 2 luni.

Analizele de sange au iesit bune conform medicilor la care am fost, cu exceptia vitaminei D (11.45 ng/ml; Deficient: <20), B12 (193 pg/mL; > 211 - 911 pg/mL) si Acid Folic (3.29 ng/mL; > 5.38 ng/ml).

Locuiesc in Ploiesti, am 29 de ani, ma intereseaza sa stiu spre ce medic sa ma indrept pentru a putea rezolva aceasta problema.

Multumesc anticipat
4 comentarii
0
24-04-2021, ora 13:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Mergeti la medicul de familie sa va dea tratament. Aveti deficit mare de vitamina D.
0
07-05-2021, ora 10:07
XControl
Nu este medic/terapeut
XControl
Așa a început și la mine de la o durere in piept. E doar anxietate și atac de panica. Am făcut toate analizele sânge, inima, RMN cap etc. toate bune. Nu exista niciun tratament specific. Eu de la pastile m-am simțit și mai rău. Cele mai eficiente lucruri sunt : sportul in special cardio 20 min/ zi, respirația, dar nu chestii de astea sa respir adânc și nush ce ( intra pe YouTube și caută systema breathing, îți las aici un link și vezi videourile de la 5 la 9
care explica exact problema asta -------* )
Și cam asta e, in rest multă voința și curaj. Eu am scăpat de multe senzații am rămas doar cu frica sa nu îmi cedeze inima, deși știu clar ca nu are cum e o frica idioata plus ca am și inima de atlet cică.

O zi faina !

(*modificat de admin)
0
07-05-2021, ora 11:03
Alexandru L
Nu este medic/terapeut
Alexandru L
Multumesc pentru raspuns, am observat si eu asta de curand, nu am crezut vreodata ca poate exista o astfel de problema, probabil ar trebui sa respect mai mult "limitele" impuse de corpul meu si sa ma relaxez mai mult. Eu de fel lucrez foarte mult, nu ma deranjeaza, chiar imi place, dar aparent corpul meu nu se simte confortabil cu asta.
0
07-05-2021, ora 12:25
XControl
Nu este medic/terapeut
XControl
Sa nu pui botul la tot felul de prostii pe net ca nu te poți vindeca sau nush ce și sa nu citești nimic legat de boala deoarece cu timpul tot o sa se întărească ideea ca ai avea ceva. Doar interepretarea e greșita a psihicului și psihicul nu e legat doar de cap și de un ansamblu de comportamente, corp, creier etc. Psihicul trebuie antrenat cum antrenezi muschii flexezi ( tensiune ) după relaxare. Panica e ca un val dacă te opui te lovește rău, dacă faci surf o sa fie lin și mai urmează un val și o sa fie și mai ok și tot așa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum recunoști angina pectorală și de ce apare această durere
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  • Durerile în piept - sunt dureri de inimă sau nu? (cum faci diferența)
  •