Astm sau alergie?
Buna seara,
Am de ceva timp o senzatie de apăsare pe piept urmata de o tuse seacă. Câteodată aceasta criza..care persistă cu precădere seara sau cand sunt afara in praf, este urmata de o senzatie de cădere în gol..asa simt in dreptul gâtului- pieptului. Mai am momente de nas înfundat, secretii apoase, strămutat si mancarime ochi. Medicul de familie spune ca este posibil sa am alergie la praf, dar am tot citit pe net si aceasta senzatie de apăsare si tuse sunt mai caracterizante pentru astm decat alergie. Cum decurge un control la alergolog? Se face si un test pentru astm inclus in consultatie?
Multumesc,
Gabriela
Am de ceva timp o senzatie de apăsare pe piept urmata de o tuse seacă. Câteodată aceasta criza..care persistă cu precădere seara sau cand sunt afara in praf, este urmata de o senzatie de cădere în gol..asa simt in dreptul gâtului- pieptului. Mai am momente de nas înfundat, secretii apoase, strămutat si mancarime ochi. Medicul de familie spune ca este posibil sa am alergie la praf, dar am tot citit pe net si aceasta senzatie de apăsare si tuse sunt mai caracterizante pentru astm decat alergie. Cum decurge un control la alergolog? Se face si un test pentru astm inclus in consultatie?
Multumesc,
Gabriela
1 comentarii
1. un organism intoxicat sau care are intoleranta la lactate, gșluten.. este predispus sa faca Alergii care pot fi de diverse forme.. cutanate, rinita alergica sau astmă..sau toate odata... important este sa cauti si sa tratezi cauza.. nu doar rinita sau astmul
2 din cele descrise.. cred ca e cazul de consult ORL.. dar si de consult la gastrologie..fiindca o esofagita de reflux.. poate da senzatii neplacute de apăsare pe piept urmata de o tuse seacă. din cauza acidului gastric
despre asta am mai scris mult pe forum
2 din cele descrise.. cred ca e cazul de consult ORL.. dar si de consult la gastrologie..fiindca o esofagita de reflux.. poate da senzatii neplacute de apăsare pe piept urmata de o tuse seacă. din cauza acidului gastric
despre asta am mai scris mult pe forum
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 14Pareza de coarda vocala
- 5tuse seaca, durere in gat, febra, raguseala = raceala ?
- 3tuse seaca de aprox. 2 ani
- 4durere insuportabila in gat si o tuse seaca si foarte persistenta...
- 4Tuse seaca de trei saptamani
- 3am ramas dupa o raceala puternica, cu o tuse seaca
- 2Tuse seaca si flegma in cantitati uriase
- 0tuse seaca si sufocare din gat
- 1tuse seaca rara si diconfort in piept
- 1dupa o bronsita de trei saptamani, a inceput o tuse seaca
- 1Tusea seaca !
- 1tuse seaca si geva in gat
- 7Raceala cu tuse seaca si febra mica de 2 saptamani
- 0tuse și iritație la nivelul gâtului
- 2Nu pot sa respir
- 2Tuse seaca copil 4 ani