Posibil HIV / SIDA ? Sfatul medicului ?
Buna ziua am si eu o problema.Am 25 ani iar In urma cu aproximativ 2 ani de zile am avut un contact oral neprotejat cu o prostituata ( 69 ). Domnisoara era curata / ingrijita iar ulterior nu am sesizat nici-o schimbare sau problema de sanatate imediata dupa contactul sexual.
De ceva timp insa, aproximativ 6 luni de zile am urmatoarele simptome :
1. gura foarte foarte uscata / buzele crapate mereu ( mentionez ca sunt fumator inrait 2 pachete la zi de mai bine de 10 ani.Fiind fumator am dezvolat ticul de a imi umezi buzele constant deoarece daca nu o fac uneori mi se desprinde pielea de pe buze pe filtrul de la tigara atunci cand o scot din gura, probabil acest tic nu lasa zona sa se vindece complet )
2. candidoza ( zic eu ) pete albe putin umflate care mi-au aparut pe interiorul obrajilor si care au suferit traumatisme nu stiu din ce motiv insa am tendinta de a imi musca obrajii in somn ( involuntar ) de cand au aparut aceste umflaturi prin urmare sufera traumatisme constant. Am neglijat putin igiena orala la viata mea
3. Obosesc repede insa mentionez ca in acesti 2 ani am luat in greutate mai bine de 25 kg in plus fapt cu care corpul meu nu a fost obisnuit pana acum ( nu am fost niciodata asa de plinut sa zic asa ) plus fumatul excesiv ma face sa ma gandesc ca acesti factori sunt de vina pentru senzatia de oboseala
4. Uneori am contractii musculare involuntare ( nedureroase ) pur si simplu imi zvacnesc muschii de la maini sau picioare din cand in cand
5. Am avut un episod cu febra, transpiratii si frisoane, curs nasul etc insa mi-a trecut in 2 zile cu parasinus ( am imbolnavit inca un membru din familie la momentul respectiv deci daca se ia ma gandesc ca a fost o raceala sau gripa mai puternica ) Insa desi mi-a trecut de buzele uscate nu pot sa scap
Am citit intamplator despre HIV / SIDA si m-au pus putin pe ganduri simptomele acestea. Intrebarea mea este care credeti ca sunt sansele sa fiu infectat HIV avand in vedere ca singurul mod prin care as fii putut contacta boala este acest singur episod de sex oral neprotejat ?
Sa fie aceste simptome un cumul care se datoreaza stilului de viata nesanatos : stil de viata sedentar, fumat excesiv, luare in greutate, neglijarea igienei orale etc ?
Ce as putea sa fac ?
De ceva timp insa, aproximativ 6 luni de zile am urmatoarele simptome :
1. gura foarte foarte uscata / buzele crapate mereu ( mentionez ca sunt fumator inrait 2 pachete la zi de mai bine de 10 ani.Fiind fumator am dezvolat ticul de a imi umezi buzele constant deoarece daca nu o fac uneori mi se desprinde pielea de pe buze pe filtrul de la tigara atunci cand o scot din gura, probabil acest tic nu lasa zona sa se vindece complet )
2. candidoza ( zic eu ) pete albe putin umflate care mi-au aparut pe interiorul obrajilor si care au suferit traumatisme nu stiu din ce motiv insa am tendinta de a imi musca obrajii in somn ( involuntar ) de cand au aparut aceste umflaturi prin urmare sufera traumatisme constant. Am neglijat putin igiena orala la viata mea
3. Obosesc repede insa mentionez ca in acesti 2 ani am luat in greutate mai bine de 25 kg in plus fapt cu care corpul meu nu a fost obisnuit pana acum ( nu am fost niciodata asa de plinut sa zic asa ) plus fumatul excesiv ma face sa ma gandesc ca acesti factori sunt de vina pentru senzatia de oboseala
4. Uneori am contractii musculare involuntare ( nedureroase ) pur si simplu imi zvacnesc muschii de la maini sau picioare din cand in cand
5. Am avut un episod cu febra, transpiratii si frisoane, curs nasul etc insa mi-a trecut in 2 zile cu parasinus ( am imbolnavit inca un membru din familie la momentul respectiv deci daca se ia ma gandesc ca a fost o raceala sau gripa mai puternica ) Insa desi mi-a trecut de buzele uscate nu pot sa scap
Am citit intamplator despre HIV / SIDA si m-au pus putin pe ganduri simptomele acestea. Intrebarea mea este care credeti ca sunt sansele sa fiu infectat HIV avand in vedere ca singurul mod prin care as fii putut contacta boala este acest singur episod de sex oral neprotejat ?
Sa fie aceste simptome un cumul care se datoreaza stilului de viata nesanatos : stil de viata sedentar, fumat excesiv, luare in greutate, neglijarea igienei orale etc ?
Ce as putea sa fac ?
7 comentarii
Mai degraba oboseala, gura uscata si contractiile musculare se datoreaza covidului. Multi oameni raman cu ele dupa ce trec prin boala. Inclusiv eu.
Daca vrei sa vezi exact cauza simptomelor mergi sa faci niste analize, anume HIV si pachetul acela care se recomanda post-covid.
Daca vrei sa vezi exact cauza simptomelor mergi sa faci niste analize, anume HIV si pachetul acela care se recomanda post-covid.
Habar n-am, fa analiza daca vrei sa stii sigur.
Sunt sanse extrem de mici dar exista. Faceti test hiv la orice laborator de analize.
Boli care se iau prin sexul oral
- infectia cu virusul HIV
- herpesul sau virusul herpetic
- gonoreea sau boala produsa de bacteria Neisseria Gonorrheae
- candida
- chlamydia (boala produsa prin infectia cu bacteria Chlamydia Trachomatis)
- sifilis
- virusul HPV cancerigen
- virusul HPV care provoaca veruci sau negi (negii apar in gura sau pe buze)
- hepatita A
- hepatita B
- hepatita C
Totodata faceti si testele pentru hepatite. Pentru acestea puteti lua trimitere de la medicul dermato-venerolog. Testul hiv se plateste. E in jur de 50 de lei.
Sanatate multa!
P.S.: Fumatul excesiv duce la depunerea de placi de aterom pe vasele de sange. Fratele meu a murit de ateroscleroza la varsta de 38 de ani din cauza fumatului.
- infectia cu virusul HIV
- herpesul sau virusul herpetic
- gonoreea sau boala produsa de bacteria Neisseria Gonorrheae
- candida
- chlamydia (boala produsa prin infectia cu bacteria Chlamydia Trachomatis)
- sifilis
- virusul HPV cancerigen
- virusul HPV care provoaca veruci sau negi (negii apar in gura sau pe buze)
- hepatita A
- hepatita B
- hepatita C
Totodata faceti si testele pentru hepatite. Pentru acestea puteti lua trimitere de la medicul dermato-venerolog. Testul hiv se plateste. E in jur de 50 de lei.
Sanatate multa!
P.S.: Fumatul excesiv duce la depunerea de placi de aterom pe vasele de sange. Fratele meu a murit de ateroscleroza la varsta de 38 de ani din cauza fumatului.
Buna! daca te interesează iti las mai jos niste video-uri scurte cu simptomele HIV, inca de la debut. Sunt in engleză, sper să nu fie o problemă. E foarte bine ca ai intrebat și vrei sa fi informat.
---------*
Sper să îți fie de dolos pe viitor și multă sănătate :)
(*modificat de admin)
---------*
Sper să îți fie de dolos pe viitor și multă sănătate :)
(*modificat de admin)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3test hiv
- 2sex oral neprotejat infectare hiv posibilitati ?
- 4gonoree din sex oral
- 4Va rog, am nevoie de cateva sfaturi (de la persoane specializate daca se poate) HIV
- 10Relatii sexuale protejate cu o pers. purtatoare de hiv.
- 6Hiv ajutor
- 2sex oral, stafilococul auriu
- 4infectie cu hiv vreau un raspuns
- 2am calcat pe o pioneza, simptome hiv
- 13Posibilitate contactare HIV?? Va rog un raspuns.
- 6Pot fi infectat cu HIV ?
- 1Boli care se iau prin sex oral
- 1Simptome HIV ????
- 19Am hiv? Sunt disperat!!!!
- 3HIV/Sida
- 6Durere in gât
- 1Intrebare HIV Sex oral
- 2Testare HIV
- 2Expunere HIV
Mai multe informații despre: infectia cu HIV gura uscata buzele uscate BTS prin sex oral
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: