Piele uscata

25-02-2019
EU2017
Nu este medic/terapeut
EU2017
Buna ziua.De ceva timp.ma confrunt cu gura uscata...buze uscate.piele foarte uscata...limba crapata.ce poate fi?
7 comentarii
0
26-02-2019, ora 18:07
Dr. Dumitru Florin
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Dumitru Florin
Buna ziua!
Pot fi multiple cauze dar uneori simptomele pe care le descrieti pot fi semnul unor deficite de minerale si vitamine.
Ar fi bine sa dozati; sideremia, fierul, vitamina b12, acidul folic.De asemeni este utila si dozarea TSH ( hormonul tiroidian).
O alta posibila explicatie, cel putin pentru uscaciunea de la nivelul mucoasei orale, ar putea fi un sindrom numit Sjogren.
In cazul in care problema persista ar fi bine sa mergeti la un consult medical.
0
26-02-2019, ora 22:36
EU2017
Nu este medic/terapeut
EU2017
Aceste simprome sunt asociate si cu dureri musculare...ganglioni imflamati la gat...hpv genital.
0
27-02-2019, ora 12:49
Dr. Dumitru Florin
Dr. Dumitru Florin
Pe langa analizele de mai sus ar fi bine sa faceti si un test HIV.
Avand in vedere asocierea de simptome va recomand sa mergeti la un consult medical in urmatoarea perioada.
0
27-02-2019, ora 18:04
EU2017
Nu este medic/terapeut
EU2017
Am facut 7 teste hiv la 1 sapt...la 1 luna..3...5...6...8..10...12 luni si o sapt.si au iesit negative.(peeioada de rimp de la un presupus risc de infectare.Am vizitat un infectionist de cel putin 10 ori...dermato la fel...am facut toate bts urile la 1 saptamana...la 45 zile.sifilisul si hepatitele si la 6 luni...si la 1 an.
Oare exista posibilitatea ca la 1 an corpul meu sa nu fii dezvoltat anricorpi care sa fie depistati.si eu sa fiu infectat?Toate testele au fost gen a 4 a combi cu p24.
0
27-02-2019, ora 21:00
EU2017
Nu este medic/terapeut
EU2017
Considerati ca mai este cazul sa mi fac testul hiv.hepatele sau oricare alt test pt bts?
0
27-02-2019, ora 22:21
Dr. Dumitru Florin
Dr. Dumitru Florin
Buna ziua!
Nu cred ca mai trebuie facute teste pentru BTS avand in vedere cate sunt efectuate pana acum.
Putin probabil ca in decurs de un an sa nu dezvoltati anticorpi la o eventuala infectie din cele pentru care au fost facute investigatiile.
Inteleg ca aveti multe vizite la infectionist si dermatolog si au fost facute investigatii ce tin de aceste specialitati.
Faceti determinarile de vitamine si minerale de care care va pomeneam in prima postare si sa aveti in vedere, eventual, si teste pentru boli autoimune si neoplazice avand in vedere durerile musculare, uscaciunea cutanata, adenopatiile ( ganglioni inflamati) aparent fara o cauza infectioasa decelabila in cele 10 vizite la infectionist.
Cred ca ar fi bine sa va vada si un medic internist si reumatolog.
0
27-02-2019, ora 23:54
EU2017
Nu este medic/terapeut
EU2017
Va multumesc din suflet d.le dr.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Buzele uscate
  •