Infectarea unei masele dupa aplicarea plombei!

31-01-2009
leaualorin
Nu este medic/terapeut
leaualorin
Buna ziua D-le doctor! Am o mare nelamurire legata de complicarea unei situatii banale de altfel: avand o plomba de metal sau amalgam, mai veche, sub care s-a cariat maseaua, am zis sa merg la un doctor stomatolog care sa repare maseaua, si sa o plombeze din nou! Am mers la un doctor oarecare care am considerat eu ca ar fi "mai bun"! M-am prezentat la el, m-a examinat, si mi-a spus ca trebuie facuta radiografie si dupa poate sa faca ceva! Am fost la un cabinet de radiologie, am facut radiografia dupa indicatiile Dumnealui si m-am prezentat in alta zi la el! Totul a decurs "normal", mi-a facut anestezie si a rezolvat maseaua! Dar, dupa a observat ca si maseaua urmatoare din fata celei cariate era afectata! Nu mult, dar era... Asa ca am stabilit o alta zi in care sa o plombeze si pe aceea! Din nou, episodul s-a repetat: anestezie, curatat maseaua si plombat!Acum vine partea "interesanta"... Dupa ce a plombat-o am inceput sa am dureri MARI care se propagau pana la partea de jos, a danturii..! Cand a plombat-o pe cea cariata putin D-l doctor mi-a zis ca trebuie sa-i scoata nervul! Eu n-am fost de acord pt. ca am mai facut asta la o alta masea si in maxim jumatate de an s-a stricat de tot acea masea si a trebuit s-o scot ! A facut ca mine D-l doctor iar in doua zile am fost inapoi la Dumnealui de data asta cu MARI dureri la acea masea! Asta se intampla in data de 29.01.2009, Joi! La acea vizita nu a mai facut nici o anestezie ci doar a "ajustat" inaltimea plombei prin frezare sau cum se cheama procedeul... Cu toate ca pe mine ma durea deja foarte tare si mai aveam putin si urlam dar nu puteam pt. ca lucra la "inaltimea plombei"...Inainte de asta a testat daca ma dor si alte masele din apropiere prin lovirea lor cu un instrument dentar! Mi-a recomandat la sfarsit sa vin a doua zi sa scoata nervul deoarece asta este cauza durerii! Am venit a doua zi la prima ora cu dureri si mai mari dupa o noapte nedormita din cauza durerii! Dupa ce m-am asezat pe scaun si se pregatea sa scoata nervul, D-l doctor m-a intrebat daca am radiografia veche, pe care am facut-o! Normal ca nu o mai aveam deoarece i-am lasat-o Dumnealui cand a plombat si ultima masea! Mi-a spus ca nu poate lucra fara radiografie si ca sa merg sa fac o radiografie unde am facut-o si pe ultima!Am mers la acel laborator de radiologie si am constatat ca programul incepe la ora 10:30 iar D-l doctor are program doar pana la ora 11:00, fiind Vineri, zi cu program scurt!M-am intors la Dumnealui si mi-a zis sa revin Luni cu radiografia... Dupa o mica "cearta" am plecat nervos la un alt doctor deoarece eram deja in mari dureri si chiar nu mai puteam sa stau pana LUNI... Din fericire am gasit un cabinet stomatologic care m-a primit asa, fara nici o programare, programul cu pacientii programati incepand la ora 11:00 in acea zi! Aici m-a asezat pe scaun m-a examinat si tot pe scaun mi-a facut si radiografia, in urma careia a stabilit ca cele doua masele plombate aveau nervii infectati si ca trebuie neaparat tratarea lor! In timpul lucrarii a descoperit puroi mult si mi-a spus ca daca mai stateam pana luni situatia ar fi fost foarte grava... Doctorul acesta a curatat tot si mi-a recomandat si un tratament cu Ketorol 10 mg de 3 ori pe zi si Amoxicilina 500 mg o data la 6 ore!
Acum va intreb pe DVS. : este normal sa se intample asa ceva?!Care sa fie cauza acestei infectii? Precizez ca primul Doctor a lucrat de fiecare data fara manusi, cu mainile goale, iar celalalt Doctor care a descoperit infectia numai cu manusi chirurgicale ! Eu nu mai stiu ce sa zic, dupa atatea zile de indurat dureri insuportabile si bani cheltuiti, doar ca sa descopar ca am o infectie la doua masele si ca se putea ajunge si mai rau daca stateam pana luni cum mi-a recomandat primul Doctor!Se poate sa fie vina mea pt. ca m-am opus extragerii nervului inainte de aplicare plombei la maseaua cariata mai putin?
Am descoperit din greseala acest forum cautand o explicatie pentru ceea ce mi s-a intamplat zilele acestea!Intamplare care inca nu a ajuns la final...
Va multumesc anticipat !
Gabriel!
3 comentarii
0
31-01-2009, ora 18:27
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Buna seara! faptul ca nu lucra cu manusi.e degradant ptr el ca medic, dar nu asta a provocat puroiul.ci faptul ca ceva exista de mult acolo sau probabil dintele s-a supraincins cand a frezat medicul respectiv si nervul a murit prin combustie. iar faptul ca nu pastreaza radiografiile pacientilor...iar este un lucru care inseamna o bila neagra ptr dumnealui.
0
01-02-2009, ora 17:52
leaualorin
Nu este medic/terapeut
leaualorin
Va multumesc mult pentru raspuns! Acum, deja, faptul este consumat... DAR, stau si ma intreb daca ar mai trebui sa pastrez aceste doua masele care au fost cat de cat "afectate"... sau daca ar trebui sa le scot ca sa fiu sigur ca nu mai patesc asa ceva ! Am ceva antecedente cu infectii aparute din senin( o peritonita la 12 ani care a aparut aproape fara nici un fel de durere, plus un furuncul la un picior de care nici nu mi-am dat seama, pana cand nu s-a umflat piciorul rau tare!)
Oricum, pana miercuri nu mai este mult si de-abia astept sa port o discutie cu doctorul al doilea si care m-a scapat de cosmarul durerii! As vrea sa le scot totusi, si nu sa le mai tratez/recuperez! Chiar daca raman cu doua goluri mari in dantura... Imi este cam frica de infectii, mai ales ca nu este prima aparuta deodata!
Va tin la curent cu evolutia problemei!
Gabriel!
0
02-02-2009, ora 08:25
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Buna ziua!
Avand in vedere prin ce ati trecut este de inteles ca vreti sa le scoateti. Sfatul meu insa este sa le pastrati daca medicul dvs va spune ca se mai pot pastra, mai ales daca v-a prescris un tratament cu antibiotic. Nici o lucrare protetica, nici macar un implant nu este la fel de bun ca dintele propriu. Mai aveti putina rabdare cu ele. Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul