Plomba provizorie, dureri ingrozitoare
Buna ziua! Am fost cu 3 zile in urma la stomatolog pentru tratarea unei masele. In urma unei radiografii s-a constatat ca radacinile maselei sunt bune, deci poate fi salvata. Problema mea este urmatoarea: dupa ce stomatologul a terminat partea chirurgicala (scoaterea infectiei, cariei si taierea unei bucati de gingie aflata peste masea), a spus ca maseaua nu are nerv si mi-a pus un pansament gen plomba. Mi-a spus ca, in cazul in care ma doare foarte tare, pot sa o scot. Prima zi nu am avut probleme, insa de 2 zile am dureri foarte mari, ingrozitoare as putea spune. Am incercat in aceasta dimineata sa scot pansamentul/ plomba, insa este foarte tare. Am facut si ceva spalaturi si...degeaba. Daca aveti un raspuns pentru ceea ce as putea sa fac. Multumesc anticipat! O zi buna!
4 comentarii
Cu siguranţă este vorba de o inflamare, o infecţie care neavând un canal de drenaj, apasă pe zona aceea pe măsură ce se dezvoltă, provocând aceste dureri. Concluzie: stingerea focarului de infecţie cu un tratament cu antibiotic -gen Augumentin dacă nu aveţi alergie la el.
Multumesc pentru raspunsul rapid! Da, urmez un tratament cu Augumentin inca de cand au inceput durerile(asa cum am facut de fiecare data cand a fost vorba de dureri puternice), insa nu prea isi face efectul. Totusi, acel pansament intarit...ce as putea face sa-l scot, sau sa mai reduc din durere?
Este complicat cu scoaterea pansamentului. Vă recomand să luaţi calmante impotriva durerii dar vă rog să nu faceţi excese deoarece vă puteţi intoxica chiar pe parcursul unei zile. Puteţi căuta un stomatolog cu program permanent -şi o să vă doară un pic, sau puteţi suporta în continuare până când puroiul acumulat va trece pe sub măsea, va forţa gingia şi va crea un abces. În momentul creerii abcesului, durerea va dispare şi el se poate sparge de la sine după aceea, dacă îl lăsaţi să se dezvolte în continuare.
OK, o sa astept. Cam in cat timp se va crea abcesul?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7durere la masea plombata - un sfat, va rog
- 5Ce pot face sa dispara durerea de masea?
- 3aseara o plomba mai veche mi-a cazut cu o bucata din dinte
- 6Am probleme foarte mari cu dantura si cu dintii in general
- 3replombare masea dupa 20 ani
- 10radiografie curata, dureri insuportabile. cauza?
- 1Plomba sparta si pusa iar
- 4tratament canal
- 7problema cu o masea
- 1dinti plombati
- 1Tratament pentru o plomba cazuta
- 4Spatiu intre dinti dupa plombare
- 1Despre plombele fotopolimerizabile
- 2scoatere nerv sau doar plomba
- 1Problema masea cariata
- 6Durere dupa extragere nerv
- 3Umflatura sub masea dupa plombare temporala
- 1Problema molari de minte