plomba dureroasa
Buna ziua. Cu o saptamana in urma am fost la stomatolog si mi-a plombat o masea de minte. Plomba definitiva mi-a fost pusa din prima, fara a mi se scoate nervul.Problema cea mare este ca, de cand mi s-a pus plomba am dureri mari numai noaptea iar cand apas pe ea ma doare ( ziua nu ma supara deloc). Vreau sa mentionez ca, pe partea de sus unde este maseaua, am un dinte langa canin care este cam mobil si uneori ma doare. Sa fie asta o cauza si sa mi se transmita durerea si catre masea?
7 comentarii
Posibil sa fie ambii dinti cu probleme.
Greu de spus fara un consult.
Greu de spus fara un consult.
Buna ziua. Am fost la stomatolog si mi-a spus ca trebuie extras dintele si facut un implant (asta datorita instalarii unei paradantoze). Chiar nu s-ar fi putut trata si fara extractie? In cazul unui implant care ar fi cea mai buna alegere?
"Chiar nu s-ar fi putut trata si fara extractie?"
Asta poate hotari doar medicul care va consulta.
Eventual puteti sa-mi trimiteti pe email o poza a radiografiei (o pozati la fereastra, contra luminii), dar raspunsul pe care vi-l pot da e doar orientativ.
Trimit un mesaj privat cu adresa de email.
Asta poate hotari doar medicul care va consulta.
Eventual puteti sa-mi trimiteti pe email o poza a radiografiei (o pozati la fereastra, contra luminii), dar raspunsul pe care vi-l pot da e doar orientativ.
Trimit un mesaj privat cu adresa de email.
Despre ce radiografie este vorba? Mie doctorul nici nu mi-a pomenit de asa ceva. Efectiv, mi-a spus ca trebuie dintele extras. Cand se face aceasta radiografie?
Decizia de a extrage un dinte se poate lua in majoritatea cazurilor fara radiografie.
Radiografia insa ajuta la a vedea ce mai e prin os (rezorbtii, granulom, raportul cu sinusul, etc), precum si forma radacinii. Eu personal nu fac nici o extractie fara radiografie.
Radiografia insa ajuta la a vedea ce mai e prin os (rezorbtii, granulom, raportul cu sinusul, etc), precum si forma radacinii. Eu personal nu fac nici o extractie fara radiografie.
Am inteles acum. Desi era necesara radiografia, totusi, dintele l-am extras ieri. Referitor la implant, doctorul mi-a spus ca trebuie piliti cei doi dinti de langa el pentru a face legatura. Marea rugaminte a mea este sa-mi spuneti daca este posibil asa ceva, tinand cont de faptul ca cei doi dinti sunt perfect sanatosi si cred eu ca nu ar fi necesar sa fie stricati prin pilire. Din cate am citit, eu am inteles ca implantul unui dinte se face pe surub din titan fara a fi afectati alti dinti. In cazul in care totusi ar fi compromis osul dintelui ce alternativa ar fi? Daca aleg impantul din acril cat m-ar costa toata lucrarea? Va rog sa nu va suparati ca pun atatea intrebari dar as vrea sa fiu lamurita pentru a face totusi o alegere buna( eventual sa schimb si medicul). Multumesc.
In primul rand, daca se alege solutia implantului, nu se mai slefuiesc dintii vecini, asta este avantajul implantului : conservarea dintilor vecini sanatosi. Trebuie evaluata situatia osului si daca exista resorbtie se face si aditie de os premergator implantului
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Infectie post-operator extractie masea de minte
- 6tratament pentru un molar: coronita?
- 3URGENT - Molar de minte Scos
- 5am facut hemoragie de la un dinte plombat...
- 4Acum cateva luni mi s-a spart plomba...
- 1Probleme dentare
- 3durere de dinte dupa opturatie de canal
- 4Plomba, durere de dinti
- 1Rubeola, puroiul in gat si maseaua de minte.
- 1Plomba masea
- 1Radacina fracturata + chist
- 1Dureri după plombarea dinților !
- 1Durere dupa tratament de canal
- 5Operație molar de minte
- 1Probleme masea minte-Dureri cap
- 1Ajuta.ti.ma - durerea persista la rece si la dulce.. ce poate fi??
- 3Masea plombata dureroasa
- 1Tradatul medicilor dentisti si dinte care nu se mai repara cu lunile
- 2Durere si pulsatie dinte dupa pregatirea de coroana dentara
- 1Durere după plombare
Mai multe informații despre: Plombele dentare Maseaua de minte durerea dupa obturatie