Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT | Forumul Medical ROmedic

Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12650 comentarii 1 2 ..... 717273 ..... 421 422 ÃŽnainte ›
0
15-09-2013, ora 10:47
mada2007
Nu este medic/terapeut
mada2007
Valer,

am inteles eu gresit sau ai inceput tratament medicamentos? daca da, cum te simti?

am fost si eu la o doamna care este psiholog si psihiatru si mi-a dat tratament pe care l-am inceput. iau de 2 zile cipralex 0, 5 dim si anxiar 0, 5 seara, dar trebuie sa cresc dozele dupa alte 2 zile. a mai luat cineva? eu sunt cam ametita de cand l-am inceput, dar sper sa fie doar pana ce se obisnuieste organismul. am tot luat inainte medicamente pe baza de plante, homeopate, am incercat masaj, terapie bowen, etc. orice am facut am reusit doar ameliorare pe perioade scurte de timp. ajunsesem sa ma minunez cand traiam cateva ore fara simptome intr-o zi. starile de bine erau mai rare ca cele cu nod in gat, ameteala, oboseala, irascibilitate. asa ca mi-am luat inima in dinti si incerc primul tratament. da, mi-e teama de reactiile adverse si de posibilitatea de a deveni dependenta, dar doctorita mi-a spus ca daca lucrurile merg bine, in 3 luni sunt un alt om. dupa ce am stat de vorba, i s-a parut cea mai buna solutie. eu speram sa facem psihoterapie, dar asta a fost alegerea ei. sper sa fiu bine pentru ca ea mi s-a parut o tipa pregatita si am incredere in ea. mi-a placut ca mi-a spus sa nu citesc prospectele medicamentelor, sa am incredere in ea si sa nu mai citesc pe net nimic legat de anxietate. sa ma concentrez pe exteriorul, nu pe interiorul meu.
astept sa vad daca am luat decizia cea buna.
0
15-09-2013, ora 11:36
kitkat86
Nu este medic/terapeut
kitkat86
@mada, si eu la fel ca si tine am incercat si varianta naturista si alte tehnici, care m au ajutat ce i drept, ma simt mult mai bine, dar lq sfatul medicului am inceput cu jumatate de seroxat pe zi. de ieri am inceput...am fost un pic mai ametita ieri si cu o usoara greata, dar nu este ceva groaznic mai ales k stiu k in 2 saptamani deja o sa se vada efectele. Fac si psihoterapie :) sanatate tuturor
0
15-09-2013, ora 21:25
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
e greu oameni buni sa ne revenim, mai ales daca trecem prin asta o perioada mai lunga de timp dar trece, incetul cu incetul trece.trebuie doar sa avem muuuultaaa rabdare, sa nu fim dezamagiti daca dupa o perioada in care v-ati simtit bine urmeaza niste zile groaznice.nu am mai luat nici o pastila de multe saptamani ca nu simt nevoia, dorm foarte bine, uneori chiar si dupa amiaza dar cred ca totul se datoreaza terapiei bowen si incercarii mele de a-mi controla gandurile.cum v-am mai spus la mine problema era cu somnul si gandurile.mergeam pe strada si ma uitam la oameni si ma gandeam ca eu nu sunt ca ei, ca nuu am viata normala, ca nu o sa ajung nici macar la 50 de ani, ca nu stiu daca o sa ma descurc in viata, ca viata e plictisitoare si tot astfel de ganduri care imi provocau o teama si o stare de neliniste incat nu puteam sa stau 5 minute intr-o singura pozitie.trebuia sa ma misc, nu simteam ca traiesc realiatea, era groaznic
Am inceput imi inlatur cat de cat gandurile, cand simt ca apar incep sa-mi spun singura in cap ca o sa fie bine, ca sunt sanatoasa, ca a o viata frumoasa, ca mai am atatea lucruri de facut in viata asta si incerc sa imi distrag atentia cu alte lucruri, alte ganduri.Multumesc lui Dumnezeu pentru perioada minunata prin care trec, sunt constienta ca o sa mai fie si zile in care o sa-mi doresc sa dispar, sa nu mai traiesc chinul acesta dar sa stiti ca timpul le vindeca pe toate.stiti cum e.daca te-a durut vreodata ceva in perioada urmatoare esti putin marcat de acea senzatie, dar pe masura ce trece timpul uiti cum e sa ai acea durere si cand apare din nou reactionezi ca si cum ar fi prima data dar totusi stii cum sa reactionezi.Nu stiuu daca m-am facut inteleasa dar ideea e ca odata cu trecerea timpului si lasand in urma aceste episoade triste din vietile noastre o sa devenim iar oamenii obisnuiti care isi traiesc viata linistiti.o seara placuta.
0
15-09-2013, ora 21:34
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
ronicolle
Foarte frumos spus :D si prima parte pe care ai scris-o este identica si in cazul meu :) exact aceleasi ganduri si agitatie.
1
16-09-2013, ora 11:24
valer 2007
Nu este medic/terapeut
valer 2007
buna
..da mada2007 am inceput de o luna si aproape 3 saptamani tratament medicamentos, pentru ca eu conduc ostilitatile si pentru ca eu stiu ce e mai bine pentru mine.In ceea ce priveste depenendenta asta atat de discutata nu o mai consider o frica.Ceea ce face depresia netratata din mintea omului e mai grea ca suferinta decat dependenta.Si sa stau si sa astept sincer nu am rabdare si e doar parerea mea, daca eu nu fac nimic atunci ce sa astept rezultate?
..am mai scris, am reusit sa fac autohipnoza si o fac in mare masura foarte bine, reusind sa imi imprim in minte ceea ce vreau de la mine, dar ma repet, asta se poate realiza cu mare succes in relaxare totala indusa de catre tine prin imaginarea diverselor situatii care te fac sa fii inert si daca reusesti, atunci trebuie sa incerci regresia hipnotica pana la somn profund.Eu am reusit sa adorm si azi de dimineatza cand m-a trezit aiurea pe la 04.45.M-am relaxat si am facut tot posibilul sa adorm si am si adormit.
..se poate ajunge la autohipnoza numai prin exercitiu, nu este ceva iesit din comun, este de fapt o stare de relaxare inert profunda care te ajuta sa poti sa te organizezi mintal mult mai bine si te ajuta in decursul timpului sa iti impui singur aceea gandire pozitiva de care vorbeste toata lumea.Repetarea sugerata de ganduri precum sunt relaxat, sunt calm, sunt echilibrat, sunt stapan pe sine, vreau si stiu ca pot sa fiu sanatos tun, vreau si stiu ca pot sa ma controlez in orice situatie si multe alte indemnuri induse, reprogrameaza mintea sa gandeasca in directia corecta, logica, pozitiva si mai ales clara.
...multi se sperie de cuvantul hipnoza, cum se sperie de o alta droaie de alte minunatii la care mintea individului le considera de pe alta planeta.Hipnoza e o stare des folosita de mintea individului, in multe situatii de viatza, ce-i drept ea nu tine decat cateva secunde.Ei hipnoza indusa, generata, va tine atat timp cat doreste individul, dar e de preferat sa fie mai mare de 15 minute.Eu am stat si 40 minute, dar am adormit in cele din urma.
..regresia hipnotica se realizeaza foarte usor prin inchipuiri de genul coborarii unor scari si pe masura ce se coboara mai jos spre ceva frumos, o plaja, un loc placut, dorit de individ, sau prin alte si alte inchipuiri cum ar fi un lift de sticla cate tot coboara, un tobogan cu apa calda si placuta, o cadere cu parasuta, orice alta situatie in care cu cat cazi mai jos cu atat te relaxezi.Cu fiecare alunecare spre locul unde vrei sa ajungi iti repeti continuu in minte, ma simt atat de bine sunt atat de calm de relaxat, sunt sigur si stapan pe mine, sunt fericit, sunt bucuros, rad de fericire...
...am vb iar mult, sper sa se inteleaga cu ce se mananca hipnoza autoindusa si poate nu va mai temeti de ceva ce e de mult incercat si trait de voi adica autohipnoza...
..hai macar incercati, nu are nici un efect advers sau vreun alt efect nedorit...e doar o stare profunda de relaxare..ATAT
0
16-09-2013, ora 13:50
mada2007
Nu este medic/terapeut
mada2007
Valer, ce iei si cum te simti? ai fost ametit la inceput? esti mai bine?

kitkat, cum iti e? eu sunt ametita, e o stare destul de ciudata dimineata pana pe la 2, dupa care sunt ok. tu iei antidepresiv? iei si seara iei ceva? oare o sa mai fim vreodata ok?
0
16-09-2013, ora 14:03
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
anxietatea asta e diferita la toti, gandurile, simtomele in mare parte sunt aceleasi dar totusi exista o diferenta in toate...eu una mai tare ma incurajam cand eram pe strada si vedeam tineri de varsta mea care faceau lucruri de care mie imi era frik, si incet am inceput si eu sa fac ceea ce imi provoca candva frik si imi spuneam altii cum pot, eu de ce nu a-si putea, bolnava nu-s...am auzit la cineva zilele astea care isi descria anxietatea in felul urmator...se joaca cu mintea mea si face ce vrea din mine, imi da alarme false continuu iar eu ma agit degeaba...am renuntat la tot ce imi provoaca agitatie, cafea, ciocolata, bautura...deci oarecum gandim toti la fel si inlaturam aproape definitv tot ce ne provoaca rau in mintea noastra...eu am si uitat gustul cafelei, nu eram fana mare dar dimineata beam una slaba, acum am mai bine de un an jumate de cand nu am mai pus gura pe cafea, sincer acum mie frik ca daca a-si lua-o de la capat cu obiceiurile de dinainte, mi-asi provoca sg in timp rau si anxietatea ar putea sa fie declansata iar.numai am anxietate deloc, de 2luni.nu stiu de unde vine minunea asta, care e motivul intradevar de mi-a disparut asa dintr-o data si daca se intoarce din nou la mine voi fi mai bine pregatita sa lupt, prima oara nu stiam nimik si nu stiam ce se intampla cu mine.mai am si acum diferite dureri ciudate si pe care nu le inteleg de ce totusi le am la o varsta atat de tanara, dar nu ma mai inspaimant deloc, nu mai dau atentie chiar la tot ce ma supara, indiferenta e cea mai buna.eu una mi-am demonstrat mie ca pot si fara medicamente, sper sa raman la fel de vesela si multumita ca acum si sa numai las nimik sa-mi umbreasca fericrea...si desi inainte nu-mi puteam imagina viata altfel, credeam ca am sa raman cu anxietatea si cu frik asta ptr totdeauna, acum imi dau seama ca odata ce scapi de ea, deloc nu te mai supara si gandesti ca atunci cand nu stiai ce este anxietatea.
0
16-09-2013, ora 14:35
valer 2007
Nu este medic/terapeut
valer 2007
sal
antidepresivul cel mai bun e acela care dupa o luna il iei ca trebuie sa il iei.Eu nu mai simt nimic altceva.La inceput eu imi faceam ganduri zi de zi si cred ca si pastila o fi reactionat cumva cu corpul meu.Aveam o stare ciudata, nu de frica ci de asteptare a ceva.Cum e la xanax, te tranchilizeaza.Pastila asta nu imi da nici o stare.Stiu doar ca nu mai am frica, nu ma simt nici ca la 20 de ani, dar e o stare de comfort.Sunt inca nereparat din cauza ca am stat 2 ani in depresie cu rau si bine alternand.Acum cand trebuie sa rad la o faza o gluma ceva, intai ma intreb oare stiu sa rad?...dar ca si ganduri, ca si senzatie de panica nu mai am.Sechelele trecutului, anumite probleme din prezent ma fac inca sensibil, asta e cuvantul, in rest sunt mai toata ziua cu ganduri de viitor, nu ma mai sacaie gandurile fricii, sunt si un pic cam dezinteresat, cumva sa le platesc multora faptele lor care m-au facut sa sufar si poate sa ajung la depresie.
...am cam toata dupa-amiaza cat a fost soare si cald petrecuta pe salteaua mea gonflabila, cu stari de relaxare si bucurie deplina.Un vid in care am stat ore in shir.O pauza parca dupa o lunga si grea incrancenare.Atat de mult imi place starea de letargie si simt cum ma odihnesc total.De dormit mi-am dat 10 plus.Pun capul pe perna la 22 si ma trezesc cu greu la 7, dar mai stau o jumate de ora inca in pat si lenevesc, asta dupa ce in decurs de cateva saptamani bune nu am facut nimic fizic.Si se stie ca daca nu te misti nici nu dormi.Am si slabit destul de mult, nu ma mai agit cu mancarea decat fructe dupa-amiaza si popcorn sau sucuri de fructe, neparat va si recomand sa pune-ti in storcatorul de fructe pe langa mere si morcov un cartof sau doi.Linistete stomacul pe deplin.Iti da o stare de bine la matze si nu glumesc.
...fac pasi mici dar pasi linistiti si ma simt bine si mai bine si poate revin la normalul de dinainte cat mai degraba posibil...
0
16-09-2013, ora 15:13
daria10
Nu este medic/terapeut
daria10
vreau sa va intreb ceva pe cei care ati trecut prin asa ceva de vreo 2 zile am asa o durere in piept cu intepaturi in zona inimii ati avut asa ceva?eu m am speriat am mers de dimineata la pneumologie mi am facut film si mi s a spus ca e ok nu enimic grav doar o bronsita pe care o am de mai mult timp si stiam acest lucru fiind si fumatoare.la inima nu cred sa am nimic m am gandit initial la infarct etc va dati seama dar oare sa fie simptome tot din cauza anxietatii ?am avut zile cu mult stres
0
16-09-2013, ora 16:03
Ela777
Nu este medic/terapeut
Ela777
Valer...am citit tot ceea ce ai scris! Spune-mi te rog de ce in hipnoza...tu spui mereu ca sa ne gandim la o COBORARE : scara, lift...DE CE NU URCARE...de ce nu sa ne imaginam ca...urcam??? Care este "secretul"? Eu, daca-mi imaginez ca, cobor...e gata...mi-a stricat starea si dorinta de relaxare.Stiu ca fiecare face cum se simte mai bine, nu conteaza urcare-coborare, dar doar te-am intrebat din curiozitate! Eu, de exemplu, nu imi place absolut deloc sa ma imaginez coborand, ci ma simt mult mai bine cand ma imaginez ca URC CEVA...o scara, un lift, un deal-munte, ca ma apropii de cer si-l vad mai aproape in adiere de vant.De exemplu, daca privesc si ascult totodata muzica relaxanta si privesc o pasare (video), exemplu...un condor care planeaza in aer...ma simt excelent parca-mi da putere...parca zbor cu el...Dar ce pacat ca doar e o imaginatie de moment...si apoi trebuie sa "cobor"cu picioarele pe pamant...
0
16-09-2013, ora 17:19
Ela777
Nu este medic/terapeut
Ela777
Am rugamintea la voi sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarele : atat la Zoloft, Asentra si Sertralina, denumirea internationala este aceeasi la toate...adica SERTRALINUM 50 mg...cum stiu eu care este dintre ele, adica sa stiu precis ce iau pt ca pe reteta data de medic scrie doar SERTRALINUM 50 mg. Si care o fii cea mai "tare din parcare"...de da cat de cat rezultate???
0
16-09-2013, ora 21:17
kitkat86
Nu este medic/terapeut
kitkat86
@ mada@valer prima zi de seroxat (o jumatate pe zi) mi a dat ameteli moderate, a doua zi, ameteli f slabe si rare, m am simtit chiar bine, a treia zi, adica azi m am simtit groaznic. M am trezit ff agitata, k la inceputuri si am facut 2 atacuri de panica azi, inclusiv unul pe scaun la coafor...nu mai tin minte de cat timp nu am mai facut atac de panica...si la coafor a fost si fff intens..nu m am panicat mai rau decat o facea fluxul de adrenalina prin corpul meu: arsuri in piept, palpitatii, ameteli...am vb cu coafeza despre asta, am luat un xanax intreg, si mi am revenit..sa vedem maine, daca ma voi simti la fel imi voi suna doctorul..eu chiar ma simteam ok cat de cat, mai aveam ceva ameteli si o usoara tristete...
tu cum te simti mada?
0
16-09-2013, ora 22:24
mada2007
Nu este medic/terapeut
mada2007
kitkat,
ma simt groaznic si m-am decis sa nu mai iau pastile. cred ca sunt prea tari pt mine. azi m-am simtit pe alta lume, ceva greu de spus. parca nici creierul nu-mi functiona cum trebuie. am inceput serviciul de 2 sapt si ma simteam ok, dar nu stiu ce mi-a venit sa tai raul din radacina. aseara cand am luat un anxiar, ziceai ca sunt drogata. ma sperie efectele astea!!! tu ce ai de gand? continui? psihiatra mi-a spus ca 90 % din vindecare vine cu inceperea serviciului. sper sa ma simt bine si fara pastile si daca nu, voi vedea. eu rezolvam starile proaste cu un sedatif pc. dar starile nu erau atat de rele incat sa-mi limiteze miscarile. imi pare tare rau ca m-am dus la dr si ca am inceput trat. sper ca nu ma va afecta negativ, in fond am luat doar 3 jumatati de pastila. am sa continui terapia bowen si am sa iau legatura cu un homeopat.
mai scrie-mi despre tine.
0
16-09-2013, ora 22:52
kitkat86
Nu este medic/terapeut
kitkat86
@mada, si eu tot 3 jumatati de pastila am luat dar sincer cred k atacurile de panica de azi din cauza seroxatului le am avut.. scrie pe prospect la efecte secundare...o sa imi sun maine doctorul...nu as vrea sa renunt la ele de capul meu. nu mai stiu ce sa cred :) ma asteptam sa fiu bine pana acum
0
17-09-2013, ora 00:32
mada2007
Nu este medic/terapeut
mada2007
kitkat,

din pacate, exact ca si tine, medicamentele astea m-au facut sa am stari pe care nu le-am mai avut de mult. nici nu pot sa dorm, mi-e somn, dar cand ma asez in pat ma apuca o stare care ma obliga sa ma ridic. parca imi trec curenti prin ceafa, desi am capul greu si sunt rupta de oboseala. nu pot sa cred ca mi-am facut asta cu mana mea! mi-au revenit toate starile vechi. oare vor trece? incredibil e faptul ca tocmai am facut o sedinta bowen in seara asta si ar fi trebuit sa dorm dusa. casc de mi se rup falcile, dar doar atat. sa-mi spui ce ti-a recomandat dr. in mod sigur iti va spune sa continui ca sunt doar efecte adverse care trec. groaznice medicamente! tu ai mai luat vreodata? poate de-aia ne e atat de rau, ca nu suntem obisnuite cu genul asta de medicamente.

scriu ce patesc ca sa aveti un exemplu de "asa nu"!!
0
17-09-2013, ora 01:02
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Sincer, "bucurati-va" de anxietate. Eu acum incep sa ii duc dorul, pentru ca i-a luat locul o depresie care ma dispera si parca as fi preferat atacurile alea de panica decat tristetea asta asa de mare in sufletul meu.
0
17-09-2013, ora 09:13
valer 2007
Nu este medic/terapeut
valer 2007
buna
elisa777 coborarea inseamna regresie hipnotica, adica sa te relazezi si mai tare.Nu cobora brusc.. ci linistit niste scari numarand de la 1 la 100 sau invers de la 100 la 1 si la cateva coborari iti spui in minte sunt calma, relaxata.Ma simt bine.
..kitkat, mada..nu asteptati efectele decat dupa doua luni apoi renuntati, asa spune orice antidepresiv.Atacul de panica vi-l provocati singure pentru ca asteptarile voastre sunt prea mari si nu aveti rabdare.E drept ca unii schimba tratamentul pentru ca de la unele antidepresive se simt foarte rau.Nu as vrea sa va speriati si mai mult, insa eu nu am mai luat seroxat, pentru ca ma simteam aiurea si aveam ochii mari tot timpul, ce-i drept ma indopase doctorita si cu lexotan pe care il luam si ziua, eram in sesiune la facultate si voiam sa rezist stressului.Nu stiu care si de ce imi era rau atunci.Am renuntat la un moment dat de tot la pastile am si scris pe forum prin ianuarie, februarie si am luat-o pe passiflora.Cipralex a luat si un prieten de al meu, dar de la stari aiurea l-a schimbat pe valdoxan care e f scump ceva in jur de 240 ron, dar iti da compensat undeva platesti la 40 ron.
...nu stiu care e mai aiurea sau care e mai recomandat ca antidepresiv, asta hotaraste medicul.Eu de la asentra nu am nush ce efecte adverse, ma simteam aiurea o perioada, sa zicem 3 saptamani, dar fara atac de panica.De fapt ma asteptam sa fiu sanatos ca dupa o raceala, dar recaptarea serotoninei se face pe termen lung.Va trebuie rabdare si exercitii de relaxare.
...e normal sa se schimbe ceva in mintea voastra ca veti avea din nou serotonina, substanta care a fost deficitara in creier si acum incepe sa isi faca treaba.Nush cum sa va explic, e o noua stare.Poate ca si voi v-ati complacut in frica si panica si acum daca ceva s-a schimbat imediat a-ti reactionat prin ganduri si iar ganduri care duc la panica si neliniste.
.eu raman la concluzia ca isi fac treaba si voi trebuie sa aveti rabdare.Daca dupa doua luni de tratament chiar nu se schimba nimic, dar dupa ce povestiti voi deja se schimba ceva, pare ca e de rau, dar nu e asa, de fapt schimbarea va face sa simtiti frica nu efectele pastilelor, parerea mea.Dar cum aveti medic cu care vorbiti, incercati sa vorbiti deschis sa va lamureasca.Pentru contracararea rapida a efectelor nedorite se ia tranchilizant.Sa punem in calcul ca sunt si zile in care va simtiti rau si fara pastile.Toate cumulate va face sa ganditi negativ.Nu e cazul.Stiu ca tranchilizantul rezolva problema repede si bine tocmai de aceea se prescrie antidepresivul care nu da dependenta si care se poate lua pe termen lung si va inlocui treptat xanaxul, anxiarul etc.
...cereti sedinta de relaxare, sa va invete...hai lasati frica, ca nu e buna la nimic...
0
17-09-2013, ora 11:22
kitkat86
Nu este medic/terapeut
kitkat86
@ mada @ valer, am vb cu doctorul si mi a zis k tb sa insist cu seroxatul...asta e, stau si indur :) totusi sper sa nu se mai repete atacurile de panica...
0
17-09-2013, ora 11:47
valer 2007
Nu este medic/terapeut
valer 2007
...cauta sa te gandesti si la altceva in afara de anxietate...fa ceva nou ceva care sa iti placa...lasa gandurile ca numai ele sunt de vina.Inca nu am auzit de vreo pastila pe lumea asta care sa iti dea atac de panica sau depresie.In schimb care trateaza depresia si anxietatea sunr destule.
...cauta ceva mai in urma exercitiile pe care le-am postat si eu de respiratie si cum simti ceva aiurea respira si sa ai la indemana si un xanax daca nu trece.Nu iti fie frica de dependenta.Cand te simti bine de tot nu vei mai sti ce-i dependenta.Adica poti sa renunti la pastile foarte usor.Frica te face sa crezi in dependente si alte minunatii inchipuite.Tu concentreaza-te sa iti fie cu zi ce trece mai bine nu conteaza la ce apelezi, fie pastile, fie altceva ce te relaxeaza.
..pare o lupta dar nu e.E vb de o sensibilizare cam prea apasatoare nimic mai mult.Si fara prea multe intrebari si ganduri despre evolutia anxietatii sau despre involutia acesteia.Gandurile ma repet dau anxietate si nu faptele...
...hai fii relaxata cu orice faci..fii optimista..fii barbata..
0
17-09-2013, ora 12:36
kitkat86
Nu este medic/terapeut
kitkat86
mersi pt incurajari valer :)
0
17-09-2013, ora 13:39
valer 2007
Nu este medic/terapeut
valer 2007
si mai e ceva gresit in gandirea anxioasa.Nu orice discomfort fizic trebuie transpus in anxietate.De cate ori nu ne simtit vlaguiti si cand suntem perfect sanatosi mintal?...dar mai avem si zile rele.Migrene, dureri de burta de oase, alte stari neclare.Asta nu inseamna ca numai anxietea le produce pe toate.Si raceala si melancolia tomnateca si schimbarea de temperatura le traim ca si cum ar fi depresii dar nu e asa.Stim ca azi e o zi mai nasoala dar majoritatea timpului avem numai comfort.V-ati gandit vreodata ce bine si ce bucurie e viatza insasi.Ce bucurie e ca te trezesti dimineatza, ca simti gustul ceaiului sau cafelei, ca poti privi cerul, ca ai un pat comfortabil, ca poti vedea emisiunea preferata, ca te suna oamenii si vorbesti cu ei, ca poti sa auzi lumea care te inconjoara.Toate sunt numai bucurii.Ne cramponam acum de o stare de frica cand pe zi experimentam mii si mii de stari care produc numai bucurie.Sa privesti oamenii, pasarile, constructiile, sa mananci orice vrei cand vrei, sa faci ce te taie capul.Sa mergi la servici, sa butonezi calculatorul, sa asculti muzica, sa stai intins, sa iubesti, sa tresari...toate sunt bucurii traite numai de fiinta aceasta care se numeste omul.
...ai uitat si vad ca te blochezi la gandul ca suferi.Dar ca poti vorbi, ca poti privi, ca poti auzi, ca poti merge, ca poti canta, ca poti spera, ca poti gandi, ca poti glumi, ca poti rade, ca poti simti atatea si atatea bucurii nu te gandesti?...Ce bucurie mai mare decat insasi viatza e mai importanta pentru tine?...
...sa lasam sensibilitatea asta anxioasa sa faca si ea nazurile ei, dar sa ne gandim la restul de o suta de mii de alte stari pe care le experimentam cu placere, cu cea mai mare placere.
0
17-09-2013, ora 20:48
myre2007trc
Nu este medic/terapeut
myre2007trc
Buna, am si eu o rugaminte mare! Cine imi trimite si mie metoda linden, adresa de mail este ca cea din id. Multumesc din inima, sanatate multa!
0
17-09-2013, ora 22:28
Ela777
Nu este medic/terapeut
Ela777
valer ai perfecta dreptate in tot ceea ce spui...insasi viata trebuie tradusa BUCURIE...stiu, ai cuprins toate frumusetile vietii pe care multi nu le vad...nu le aud...ca nu vor...trec nepasatori de parca li se cuvine...ei nu inteleg ca este un DAR MINUNAT.Stiu...noi...ne "impiedicam"de "fleacurile"astea prin care trecem zi de zi...anxietati, panici...dar din pacate astea iti rapesc din frumusetile vietii si din ani.Ai vazut cand treci prin ele...parca esti in iad...cand scapi...chiar si un pic de ele...SIMTI CA TOATA LUMEA ESTE A TA, SIMTI pana si URATUL CA ESTE...FRUMOS, TE SIMTI MAI BUN, MAI IMPACIUITOR CU LUMEA DIN JUR, CHIAR ESTI IN STARE SA-I IERTI SI PE DUSMANI...SA TRECI MULTE CU VEDEREA...SIMTI VERDELE CRUD AL PRIMAVERII, SOARELE ARZATOR AL VERII SI FRUNZA GALBENA A TOAMNEI...ATUNCI SIMTI INTRADEVAR CA TRAIESTI...aminteste-ti doar o clipa ce insemna...inainte...panica...pana ai "descoperit"tehnici peste tehnici...erai "varza", parca erai "rupt"de lume, te suparai in sufletul tau ca numai poti sa fii ca ei, ai fii dat orice...macar sa-ti fie un pic de bine, SA SIMTI SI TU O STARE MAI "NORMALA"NU CEA PRIN CARE TRECEAI DE PARCA ERAI LA 22OW IN CAMERA DE TORTURA.Au f chinuri de iad cu tot "arsenalul"de stari peste stari...ca nu stiai ce se intampla.Eu...daca nu as fii descoperit acest forum si alte SITURI...credeam ca numai sunt ca toti oamenii...ca m-au nenorocit...dusmancele cu farmece.Dar, Slava Domnului ca am "descoperit"ca sunt un om normal, ca cei din jur...dar cu "mici"probleme care pana la urma s-or "plictisii"de mine si m-or lasa in pace. Stiu, noi, avem tot comfortul descris excelent de tine, fata de altii, de exemplu, am vazut cu cateva saptamani in urma pe DigiLife un documentar in India.Aia ce sa mai zica care au chiar o viata de cosmar, lucreaza 18 ore si dorm la locul de munca...prin gunoaie pe un ban de nimic, chiar eram uimita ce rezistenta au, numai aveau timp sa sufere de panici, erau ca niste caini hamesiti...si ca ei sunt si alte popoare...care doar ca sa-si asigure hrana zilnica trebuie sa munceasca... no comment! De multe ori ma gandesc si multumesc lui Dumnezeu ca nu m-am nascut in vreun...trib...pe o insula.E bine asa cum si unde suntem chiar daca panicile, anxietatile ne mai "bantuie".
0
17-09-2013, ora 22:35
Ela777
Nu este medic/terapeut
Ela777
myre2007trc ti-am trimis-o eu...vezi linkul jos...dar trebuie sa o traduci:

http://www.scribd.com/doc/147977246/The-Linden-Method-Manual
0
17-09-2013, ora 23:44
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Huu, am reusit sa readuc anxietatea la putere, imi e mult mai bine asa decat depresiv.
0
17-09-2013, ora 23:49
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
Cheyenne
Nu mai ai cont pe face book?
0
18-09-2013, ora 11:43
kitkat86
Nu este medic/terapeut
kitkat86
@mada cum te mai simti? mai iei pastile? eu am renuntat la seroxat, nu vreau sa ma simt rau 2 saptamani sau 3 pana isi face el efect, si apoi sa il iau 6 luni sau un an.m am gandit mai bine si nu vreau...continui cu xanaxul pentru ca il iau doar de 2luni, nu pot spune k il iau de ani de zile si k sunt dependenta...totusi la mine "buba" e recenta..o sa iau 5htp, am inteles k este bun chiar daca se vad efectele in timp. este chiar aiurea sa ma simt mai rau ca la inceput, cand eu inainte de sroxat ma simteam ok. Continui si cu sedintele de psihoterapie, mi se par utile.
Sa auzim de bine!
0
18-09-2013, ora 11:48
kitkat86
Nu este medic/terapeut
kitkat86
http://www.huffingtonpost.com/2013/09/16/happiness-habits-of-exuberant-human-beings_n_3909772.html

un articol interesant despre obiceiurile oamenilor fericiti( este in engleza) cred k in loc sa formulam intrebarea : ce sa fac sa nu mai fiu depresiv/anxios, ar fi mai bine sa o formulam asa : ce sa fac sa fiu fericit?
0
18-09-2013, ora 13:17
valer 2007
Nu este medic/terapeut
valer 2007
kitkat..e bine ca suportul tau e in ceva, psihoterapie, sau in gandirea simpla-ce sa fac sa fiu fericit?...modul de tratare cel mai corect e acela pe care si-l stabileste individul insasi.Acceptarea de catre individ a sortii si a tuturor fenomenelor sociale si personale e calea cea mai buna de automultumire care duce si la autovindecare.
..e doar o etapa din viatza noastra.Ce conteaza atat de mult ca e cu sau fara satisfactii.E viatza noastra si o acceptam.Furia produsa subconstient de neacceptare si de negarea a trairilor noastre intarzie vindecarea.Suntem ceea ce gandim spunea un oarecare intelept tot din lumea asta.Insa eu am o teorie proprie.Ce ma intereseaza ce gandeste sau cum gandeste altul, de ce sa ma influenteze el cu gandirea lui pe mine.Sunt o entitate cu caracter si personalitate unic in felul meu si pot si vreau sa imi pun amprenta prin tot ceea ce realizez in primul rand fata de mine.E bine stiuta nevoia de sprijin la greu a individului si aceasta se realizeaza fizic, adica sa stea cineva si sa te ajute concret, insa acel cineva iti insufla doar practici si metode de a te autocontrola si autostapani tu pe tine.Inca un motiv sa inveti ca tu individul ai toate capacitatile necesare sa fii stapan, puternic, concis, matur, sigur pe propria-ti persoana si identitate.Ai capacitatea de a face orice, poate uneori nevoia de a fi stimulat sau invatat, dar ai toate resursele in tine sa evoluezi continuu.
..tu esti ceea ce te face maret sau infim.Tu coordonezi trupul, mintea si calitatea vietii.Trebuie sa intelegi ca ai toate resursele in tine si numai ce le vei descoperi vei pune avea autocontrolul deplin si imediat.
..fii tu insati..fii asa cum vrei sa fii..ai curaj..hai ca se poate..
0
18-09-2013, ora 14:10
kitkat86
Nu este medic/terapeut
kitkat86
@ valer, adevarat. Asa cum imi spune toata lumea, inclusiv psihologul, mintea umana este deosebit de puternica. Pastilele sau orice altceva sunt adjuvante, dar noi tb sa rezolvam "problema"
Adaugă un comentariu / răspuns
12650 comentarii 1 2 ..... 717273 ..... 421 422 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul