Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
![valer 2007](/arata_img.php?img=cont_140558.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
benzoadiapidele(anxiar, xanax, etc) sunt tranchilizante dar sunt cele mai recomandate in caz de rau si pentru atenuarea imediata a starilor.Se stie ca in maxim o ora ele ating valoarea plasmatica maxima.Foarte adevarat ca dau dependenta daca cresti dozele f rapid.Nu e recomandat acest lucru.Eu am luat pana la 2 pe zi maxim(anxiar) acum 2 ani.Acum iau o jumatate seara pe la 21 inainte de culcare.Multi nu dorm de la anxiar.Nu iau pe timpul zilei de mult tranchilizante.Dar eu sunt bine, pe timpul zilei.
..antidepresivele sunt niste pastile care nu au nush ce alte efecte.E f nasoala prima saptamana, dar e recomandat sa iei cu benzoadiazepide, pana accepta corpul substanta.Vrajela ca nush ce efecte adverse are, e o mare pacaleala.Nu mi-e somn, nu mi-e rau, nu mi se usuca gura.Asta si inseamna sa gasesti antidepresivul care ti se potriveste, dar sa nu renunti, la primul antidepresiv prescris decat dupa minim 2 luni.Trebuie sa ai incredere si rabdare...
..Eu am barometrul meu.Daca fumez si nu-mi este rau atunci e ok.Fumez iar si am baut si cafea cu tigara...Am o stare de neliniste cateva minute, dar dispare f repede...
...Am crezut in tratament, cred in el..dar cred ca nu e zi sa nu fac anumite exercitii de relaxare si motivare personala, cu toate ca nu mi-e rau, le fac ca sa ma pot schimba si pentru a preveni recurenta...
..psihoterapia facuta de profesionisti ajuta enorm..te vor invata si vei deslusi multe secrete sa te ajuti dupa singur.
..antidepresivele sunt niste pastile care nu au nush ce alte efecte.E f nasoala prima saptamana, dar e recomandat sa iei cu benzoadiazepide, pana accepta corpul substanta.Vrajela ca nush ce efecte adverse are, e o mare pacaleala.Nu mi-e somn, nu mi-e rau, nu mi se usuca gura.Asta si inseamna sa gasesti antidepresivul care ti se potriveste, dar sa nu renunti, la primul antidepresiv prescris decat dupa minim 2 luni.Trebuie sa ai incredere si rabdare...
..Eu am barometrul meu.Daca fumez si nu-mi este rau atunci e ok.Fumez iar si am baut si cafea cu tigara...Am o stare de neliniste cateva minute, dar dispare f repede...
...Am crezut in tratament, cred in el..dar cred ca nu e zi sa nu fac anumite exercitii de relaxare si motivare personala, cu toate ca nu mi-e rau, le fac ca sa ma pot schimba si pentru a preveni recurenta...
..psihoterapia facuta de profesionisti ajuta enorm..te vor invata si vei deslusi multe secrete sa te ajuti dupa singur.
![Psiholog Cristina-Mihaela Stoian](/arata_img.php?img=cont_149074.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
pt @valer: welcome back! Oricand vor fi binevenite marturiile tale Valer! Asa ajuti alti oameni care sufera sa inteleaga si mai ales, sa accepte ce au de facut, daca vor sa traiasca din plin viata, cu bune si cu rele!
Succes in tot ce faci!
Cu drag,
Psih. Cristina Stoian
Succes in tot ce faci!
Cu drag,
Psih. Cristina Stoian
![constantin2012](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Exista asa de multe aspecte ale starii de spirit...fiecare, cred, ca le avem.Problema este ca atunci cand mai multe evenimente neplacute se succed se intampla sa picam in starea de depresie si desigur afectiunile inrudite...eu am tot fost pe la doctori...si cam degeaba.Doar ca starile tot veneau...mai vin si acuma.Ceea ce incerc sa fac e sa nu ma las...sa nu ma condamn pt ele, sa nici nu ma judec si nici sa ma patetizez...Si mai cu seama sa incerc sa repar cumva "defectiunea sufleteasca"! Va salut si va imbratisez pe toti ! Numai bine!!!
![onedream](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Salutare! Intr-un final am decis sa-mi fac si eu cont aici... sa incep cu o prima intrebare. La "pachetul" cu simptome ati avut dureri de umar care apar si dispar? Uneori se lasa spre antebrat pana in degete.. mic si inelar. O alta problema care ma pune pe ganduri si nu imi da pace.. o durere de maxilar in stanga care la fel.. apare si dispare. Vreau sa spun ca si eu am frica asta sa nu am ceva la inima. Am facut 2 ecocardiograme, ekg.. sa nu mai zic ca am ajuns si pe la urgente de 3-4 ori.. asta atunci cand aveam atacuri de panica si nu stiam despre ce e vorba. Acum sunt "calit" sa zic asa, nu ma mai sperie orice durere in partea stanga. La inceput luam 2 pilule de xanax pe zi... cu timpu l-am lasat de tot. Acum iau Fevarin si inca 2 feluri de pilule. Astept raspunsul vostru. Multumesc !
![OvidiuOvis](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
@onedream stai linistit ca nu ai probleme.. si eu acuzam aceleasi stari ca si tine... mana stanga o aveam aproape toata ziua amortita la fel si partea stanga a gatului... dar mi-a zis medicul ca sunt doar muschii se incordeaza... zii merci ca nu ai palpitatii alea sunt mai nasoale
![Leoni28](/arata_img.php?img=cont_147931.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Salutare la toata lumea.Nu am mai scris nici eu de ceva vreme pe aici.Am cam fost ocupat cu serviciul si alte distractii, la urma urmei asta ne lipseste.Cam de vreo 2 sapt ma simt bine, nu am mai avut anxietate cu toate ca am lucrat si de noapte si oboseala.Se pare ca isi face efectul tratamentul cu toate ca la inceput am crezut ca intrerup medicatia pt ca imi era destul de rau, de la efecte adverse, dar au trecut cu timpul.O sa continui cu medicatia sa fac un tratament eficace exact cum mi-a zis doctorul.Sper ca si voi sa va simtiti mai bine.Sincer si eu am suferit cam mult cu anxietatea asta.Am avut si perioade mai bune si mai rele.Am incercat cu motivatie pozitiva, dar fara efect, am incercat cu plante, la fel nici un efect.Poate era cat de cat bine o perioada dar iar urma un atac de panica de toata frumusetea.La mine nu a prea mers nimic decat acum cand fac tratament adevarat.Bineinteles nu toata lumea este la fel, poate la unii functioneaza plantele, motivatia, e foarte bine.Sa aveti o seara placuta toata lumea.
![Ela777](/arata_img.php?img=cont_133151.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Leoni, scuza-ma ca te intreb...am uitat ce medicamente ai zis ca iei?La mine nicio zi nu e la fel! Adica ieri mi-a f bine, fara panica...anxietate...decat f usoare...fara sa le dau importanta, in schimb...azi cand sa ies dimineata...au inceput nodurile care stii ca sunt pe fond emotional si pleaca din stomac pana in gat...m-a luat brusc, fara motiv, pe nepregatite...nu am inteles nimic din "comportamentul" acestui"personaj invizibil" ce a avut cu mine?!Abia mi-am putut cumpara...ceva de mancare...apoi a aparut senzatia aia de oboseala nejustificata si senzatia de somnolenta...fara sa-mi fie somn...Iau de toate de un timp xanax 1/2 dimineata si 1 intreg seara, lexotan 1 sfert dupa amiaza si un sfert seara pt ca imi e teama sa iau mai mult, coenzimaQ10, Omega 3, Spirulina, Calciu, magneziu cu B6...dar cam degeaba...pt ca eu cred ca pune "capac"nemultumirea mea din suflet care...cam imi da de furca...
Va urez tuturor o seara minunata!
Va urez tuturor o seara minunata!
![kitkat86](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
@eliza, nici xanax nici lexotanilul nu sunt antidepresive. Ele sunt calmante, Te relaxeaza p moment Dar nu rezolva pb. De aia dau dependenta. Cred k ar Tb Sa consulti un psihiatru pt tratament cu antidepresiv, SI Tb Sa reduci treptat doza de xanax pt a evita sevrajul din kte stiu. EU am redus xanaxul Dar nu ma simt grozav. Deja imi Cerea corpul Mai mult. Luni am prima sedinta de psihoterapie Dar nu exclud varianta antidepresivelor.
![ronicolle](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
eu azi am fost la psiholog si am facut din nou terapie bowen asa ca inainte de nunta sa ma relaxez putin.cum am ajuns acasa am mancat si am si dormit cam 2 ore..rar se intampla sa dorm dupa-amiaza mai ales acum cand sunt asa stresata dar se pare ca terapia chiar isi face efectul si am avut energie pentru tot restul zilei, creierul il simteam odihnit, nu mai imi veneau toate gandurile negative deodata, chiar mi-a fost bine.am fost si la biserica si ne-am spovedit si ma simt chiar bine.sper sa fie si maine la fel, dar pentru orice eventualitate mi-am pregatit jumate de alprazolam si un plic cu calciu si magneziu.am inceput din nou cura cu ceai de sunatoare, stiu ca e bun pentru depresie pentru ca am mai avut o perioada cand am baut ceai si m-am simtit cat de cat bine.sa vedem cum o sa fie si de acum incolo cu toata agitatia asta.toate cele bune tuturor
![valer 2007](/arata_img.php?img=cont_140558.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
salut
...la toti, aceeasi problema, lipsa rabdarii.Anxietatea depinde si de individ dar se trateaza in timp foarte indelungat.Parerea mea si doar a mea acum dupa cativa ani de panica si anxietate.Tratati-o cu orice fel de tratament inca de la inceput.O sa va simtiti foarte rau o perioada, dar aveti rabdare.
..Psihoterapia se plateste.Dar nu stiu daca cineva iti scoate vreo masea, sau iti face freza fara sa platesti.Psihoterapeutul nu este prietenul tau.El isi face treaba cum a invatat la scoala.Va aplica ceea ce stie, insa tu esti cel care trebuie sa bage la cap, tot ceea ce te va invata.E ca si un profesor din scoala generala sau liceu care incerca sa te invete o materie, insa tu te plictiseai si nu-ti prea placea la scoala.N-ai cum sa te tratezi ca la medicul stomatolog, ca nu-ti pune o plomba si gata.De fapt e vb de invatarea mintii sa fie iar fericita si implinita.Cumva anxietatea iti fura starea de liniste si bucurie si tu trebuie sa o "cultivi" din nou si sa o cresti pana ajunge mare.Premiza de la care plecati marea majoritate ca absolut nimic nu ajuta te face sa crezi numai anxietatea.De fapt tot ajuta.Orice sfat, orice actiune te ajuta.Asta-i gandirea noua de care ai nevoie acum.
..hai sa va invat cateva trucuri.
1.ti-e frica sa intri intr-un magazin.Ok.Respira adanc, insipra de cateva ori.Incepe a te uita imprejurul tau si cauta frumusetea in tot ceea ce te inconjoara.Fiecare gard, copac, masina, om, fiecare ti se pare un tablou frumos, ceva placut.Ca si cum ai descoperit lumea acum.Intri in magazin, poti sa iei o gura de apa, daca ai de unde.Acolo in magazin, priveste in detaliu fiecare culoare, fiecare produs sa ti se para ceva nou, fantastic.Focalizeaza-ti privirea spre lucruri, spre culori care parca te incanta, te linistesc.Daca ai casti la telefon, da pe un post sau o muzica care iti place.Simte-te ca acasa.Destinde-te.
2.exercitii de respiratie zilnic unde ai si posibilitatea sa te si intinzi putin sau macar sa stai cat de cat comod.Incepe prin a relaxa pleoapele.Le relaxezi atat de tare cu imaginatia subconsienta incat sa ti se para ca nu le poti deschide atat de grele si relaxate sunt.Daca ai relaxat pleoapele complet sa nu le poti deschide, continua prin a relaxa tot in acelasi fel capul si mai apoi cobori la corp pe care sa il simti, dar sa nu poti sa te misti..ca la hipnoza.http://www.youtube.com/watch?v=1hdFSvwx9B8.
3.in orice stare de relaxare, maxima, cand va simtiti f bine, induceti subconsientului vostru repetand in continuu...de azi ma simt tot mai bine, timp de cateva luni, dar numai cand sunte-ti relaxati complet si cand reusiti sa va relaxati total.Numai atunci subconstientul va asculta, absolut orice ii ve-ti transmite.Nu exagerati cu ideea de ma simt bine decat cateva ori pe zi si ma repet, numai in relaxare totala.Degeaba iti spui ca ti-e bine cand esti incordat si ti-e f rau.
4.simtiti ca va paste starea de rau.O simtiti ca vine.Lasati-o sa vina nu va opune-ti.Opunerea si lupta cu aceasta da si mai mare anxietate.O primiti, o lasa-ti sa va cuprinda total, ajuta-ti raul sa ajunga la o valoare maxima.Nu va opune-ti.Stati si acceptati raul, ca dupa rau vine bine vb cantecului.Va ganditi simplu.Lasa sa isi faca de cap si dupa voi fi bine intreaga zi.
5.tot ceea ce relaxaeaza simturile, miros, gust, atentia distributiva, ganduri, trebuie sa fie din cele mai bune.Mancati in secundele alea de panica o bucatica de ceva ce va place enorm, sau beti ceva care la fel, va incanta maxim gustul.Mirosurile cele mai preferate, sa domneasca in casa voastra, imprejurul vostru.Muzica pe care o ascultati sa fie una foarte placuta, dar eu am observat la mine, sa nu fie una melancolica, sub nici o forma, de preferat ceva dance, club, ceva ritmat.Gandurile, cele care ne-au si adus aici trebuie schimbate radical cu fiecare zi ce trece.Optimism.E f greu de facut asta, in primele zile, dar cu zi ce trece trebuie inlocuite cele rele cu cele traite si care ti-au adus sau iti pot aduce linistire.
.ma repet, ca sa ma fac inteles.RELAXAREA e cheia tratatarii anxietatii.De ce marea majoritate iau si ani de zile benzoadiazepide.Pentru starea de tranchilizare care o dau acestea.Insa creierul trebuie invatat, sa renunte la pastile treptat(nu deodata) pe masura ce creste linistirea si impacarea personala a fiecarui individ.Pe masura ce toate exercitiile si toate armele care vor anihila anxietatea isi vor atinge scopul.
...nu mai consumati excitante nervoase.Va termina si va intoarce-ti cu fiecare tigara, cafea, pahar de alcool in plus de unde ati plecat.Somnul trebuie respectat ca pe Dumnezeu.Fiecare noapte trebuie odihna.E f bine si in timpul zilei pentru cei care au posibilitatea.Odihna e alta cheie la fel de importanta ca si diversele tratamente si terapii.Nu va mai uita-ti la stiri la tv.Sunt zeci de posturi care va pot relaxa.Evitati situatiile anxioase total.Evitati persoanele pesimiste..total.
...nu stati cu mana in san si cu passiflora in buzunar daca nu trece in 2 luni.Se va instala o depresie care va creste cu fiecare zi.Depresia ascunde si alte tulburari ale mintii si le va activa daca nu e tratata rapid.Tulburarea obsesiv compulsiva, meteodependenta, anxietea sociala, anxietatea anticipationala, diverse fobii.Merge-ti la specilaisti si aveti incredere in ei.Ei au mai vazut ca voi si stiu ce e de facut.Nu va lasa-ti cu una cu doua, ca spune unul ca nu ajuta.Orice ajuta in depresie, orice ajutor, orice vorba, orice tratament, orice exercitiu...absolut orice.Lasa-ti pesimismul, nu face bine deloc.
..hai curaj si va trece repede..
...la toti, aceeasi problema, lipsa rabdarii.Anxietatea depinde si de individ dar se trateaza in timp foarte indelungat.Parerea mea si doar a mea acum dupa cativa ani de panica si anxietate.Tratati-o cu orice fel de tratament inca de la inceput.O sa va simtiti foarte rau o perioada, dar aveti rabdare.
..Psihoterapia se plateste.Dar nu stiu daca cineva iti scoate vreo masea, sau iti face freza fara sa platesti.Psihoterapeutul nu este prietenul tau.El isi face treaba cum a invatat la scoala.Va aplica ceea ce stie, insa tu esti cel care trebuie sa bage la cap, tot ceea ce te va invata.E ca si un profesor din scoala generala sau liceu care incerca sa te invete o materie, insa tu te plictiseai si nu-ti prea placea la scoala.N-ai cum sa te tratezi ca la medicul stomatolog, ca nu-ti pune o plomba si gata.De fapt e vb de invatarea mintii sa fie iar fericita si implinita.Cumva anxietatea iti fura starea de liniste si bucurie si tu trebuie sa o "cultivi" din nou si sa o cresti pana ajunge mare.Premiza de la care plecati marea majoritate ca absolut nimic nu ajuta te face sa crezi numai anxietatea.De fapt tot ajuta.Orice sfat, orice actiune te ajuta.Asta-i gandirea noua de care ai nevoie acum.
..hai sa va invat cateva trucuri.
1.ti-e frica sa intri intr-un magazin.Ok.Respira adanc, insipra de cateva ori.Incepe a te uita imprejurul tau si cauta frumusetea in tot ceea ce te inconjoara.Fiecare gard, copac, masina, om, fiecare ti se pare un tablou frumos, ceva placut.Ca si cum ai descoperit lumea acum.Intri in magazin, poti sa iei o gura de apa, daca ai de unde.Acolo in magazin, priveste in detaliu fiecare culoare, fiecare produs sa ti se para ceva nou, fantastic.Focalizeaza-ti privirea spre lucruri, spre culori care parca te incanta, te linistesc.Daca ai casti la telefon, da pe un post sau o muzica care iti place.Simte-te ca acasa.Destinde-te.
2.exercitii de respiratie zilnic unde ai si posibilitatea sa te si intinzi putin sau macar sa stai cat de cat comod.Incepe prin a relaxa pleoapele.Le relaxezi atat de tare cu imaginatia subconsienta incat sa ti se para ca nu le poti deschide atat de grele si relaxate sunt.Daca ai relaxat pleoapele complet sa nu le poti deschide, continua prin a relaxa tot in acelasi fel capul si mai apoi cobori la corp pe care sa il simti, dar sa nu poti sa te misti..ca la hipnoza.http://www.youtube.com/watch?v=1hdFSvwx9B8.
3.in orice stare de relaxare, maxima, cand va simtiti f bine, induceti subconsientului vostru repetand in continuu...de azi ma simt tot mai bine, timp de cateva luni, dar numai cand sunte-ti relaxati complet si cand reusiti sa va relaxati total.Numai atunci subconstientul va asculta, absolut orice ii ve-ti transmite.Nu exagerati cu ideea de ma simt bine decat cateva ori pe zi si ma repet, numai in relaxare totala.Degeaba iti spui ca ti-e bine cand esti incordat si ti-e f rau.
4.simtiti ca va paste starea de rau.O simtiti ca vine.Lasati-o sa vina nu va opune-ti.Opunerea si lupta cu aceasta da si mai mare anxietate.O primiti, o lasa-ti sa va cuprinda total, ajuta-ti raul sa ajunga la o valoare maxima.Nu va opune-ti.Stati si acceptati raul, ca dupa rau vine bine vb cantecului.Va ganditi simplu.Lasa sa isi faca de cap si dupa voi fi bine intreaga zi.
5.tot ceea ce relaxaeaza simturile, miros, gust, atentia distributiva, ganduri, trebuie sa fie din cele mai bune.Mancati in secundele alea de panica o bucatica de ceva ce va place enorm, sau beti ceva care la fel, va incanta maxim gustul.Mirosurile cele mai preferate, sa domneasca in casa voastra, imprejurul vostru.Muzica pe care o ascultati sa fie una foarte placuta, dar eu am observat la mine, sa nu fie una melancolica, sub nici o forma, de preferat ceva dance, club, ceva ritmat.Gandurile, cele care ne-au si adus aici trebuie schimbate radical cu fiecare zi ce trece.Optimism.E f greu de facut asta, in primele zile, dar cu zi ce trece trebuie inlocuite cele rele cu cele traite si care ti-au adus sau iti pot aduce linistire.
.ma repet, ca sa ma fac inteles.RELAXAREA e cheia tratatarii anxietatii.De ce marea majoritate iau si ani de zile benzoadiazepide.Pentru starea de tranchilizare care o dau acestea.Insa creierul trebuie invatat, sa renunte la pastile treptat(nu deodata) pe masura ce creste linistirea si impacarea personala a fiecarui individ.Pe masura ce toate exercitiile si toate armele care vor anihila anxietatea isi vor atinge scopul.
...nu mai consumati excitante nervoase.Va termina si va intoarce-ti cu fiecare tigara, cafea, pahar de alcool in plus de unde ati plecat.Somnul trebuie respectat ca pe Dumnezeu.Fiecare noapte trebuie odihna.E f bine si in timpul zilei pentru cei care au posibilitatea.Odihna e alta cheie la fel de importanta ca si diversele tratamente si terapii.Nu va mai uita-ti la stiri la tv.Sunt zeci de posturi care va pot relaxa.Evitati situatiile anxioase total.Evitati persoanele pesimiste..total.
...nu stati cu mana in san si cu passiflora in buzunar daca nu trece in 2 luni.Se va instala o depresie care va creste cu fiecare zi.Depresia ascunde si alte tulburari ale mintii si le va activa daca nu e tratata rapid.Tulburarea obsesiv compulsiva, meteodependenta, anxietea sociala, anxietatea anticipationala, diverse fobii.Merge-ti la specilaisti si aveti incredere in ei.Ei au mai vazut ca voi si stiu ce e de facut.Nu va lasa-ti cu una cu doua, ca spune unul ca nu ajuta.Orice ajuta in depresie, orice ajutor, orice vorba, orice tratament, orice exercitiu...absolut orice.Lasa-ti pesimismul, nu face bine deloc.
..hai curaj si va trece repede..
![mada2007](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Ronicolle,
iti tin pumnii sa iti fie bine! distractie frumoasa si casa de piatra!!!!!! sa te bucuri de fiecare moment al nuntii tale si sa ne povestesti in detaliu!!!!!!
A incercat cineva acupunctura sau presopunctura?
iti tin pumnii sa iti fie bine! distractie frumoasa si casa de piatra!!!!!! sa te bucuri de fiecare moment al nuntii tale si sa ne povestesti in detaliu!!!!!!
A incercat cineva acupunctura sau presopunctura?
![maria406](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
noaptea trecuta a fost oribil.am crezut ca innebunesc de-a dreptul.stateam in pat si tot corpul mi-era moale, mainile mi le simteam foarte ciudate, simteam ca mintea mea o ia razna, nici nu mai inteleg ce simt, am visat foarte nasol, dimineata m-am trezit cu niste stari oribile, nu ma mai simt in lumea mea, ma simt terminata, iau tratament de aproape 3 sapt dar nu ma ajuta,
vorbesc cu oamenii din jur, sunt activa, da o alta parte din mine sufera cumplit, simt ca innebunesc, acum cand scriu, toata lumea mi se pare ciudata, mainile, mele parca nu le vad cu adevarat, parca e doar o iluzie, sentimentele greoaie pe care le am ma termina de-a dreptul, ce-i cu mine?ieri eram cat de cat ok...azi sunt altcineva...mi-e teama ca voi ajunge o nebuna.ma doare sufletul.
vorbesc cu oamenii din jur, sunt activa, da o alta parte din mine sufera cumplit, simt ca innebunesc, acum cand scriu, toata lumea mi se pare ciudata, mainile, mele parca nu le vad cu adevarat, parca e doar o iluzie, sentimentele greoaie pe care le am ma termina de-a dreptul, ce-i cu mine?ieri eram cat de cat ok...azi sunt altcineva...mi-e teama ca voi ajunge o nebuna.ma doare sufletul.
![Ela777](/arata_img.php?img=cont_133151.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Salut pe toata lumea!
mada2007 eu am facut cu 2 ani in urma acupunctura si nu m-a ajutat cu nimic.Am dat bani multi pe sedinte pt ca ma dusesem la un mare specialist (tipul era de culoare...adica negrotei sa-i spun direct) crezand ca...gata...dau un ban dar o sa-mi fie bine.Aiurea!
valer 2007 esti f documentat, imi place cum gandesti si ce spui, ai perfecta dreptate...Ceea ce spui tu cu ce trebuie sa facem, eu chiar am pus in practica acum 2 ani, tot ceea ce ne informezi tu punct cu punct nu mi-a scapat nimic atunci...la inceput mi-a f f greu sa ma concentrez asupra atator lucruri de distragere atentiei...dar apoi m-am obisnuit si mi-a f exceptional.Plus ca de 2 ani eu nu ma mai uit la stiri pt ca nu afli de cat nenorociri fel de fel, stiu ca fac parte din realitatile vietii, dar noi cei deja cu "suferinta sufletului in pioneze" trebuie sa evitam pe cat posibil pt ca ne influenteaza emotional.Mai bine sa ne uitam la comedii care relaxeaza...rasul face bine (terapia rasului). Din pacate, acum, pt ca acest :personaj invizibil-(panica, anxietate) si-a facut din nou aparitia de 2 ori anul acesta si acum sunt sub influenta ei...pun in practica acele tehnici bine cunoscute si prezentate mai sus, dar simt ca nu mai au putere, parca le fac degeaba ca parca nu dau rezultate si chestia asta ma dezamageste.
maria...fii optimista...ietete ce optimism avem in noi...
Va doresc o duminica relaxanta si sa auzim de bine!
mada2007 eu am facut cu 2 ani in urma acupunctura si nu m-a ajutat cu nimic.Am dat bani multi pe sedinte pt ca ma dusesem la un mare specialist (tipul era de culoare...adica negrotei sa-i spun direct) crezand ca...gata...dau un ban dar o sa-mi fie bine.Aiurea!
valer 2007 esti f documentat, imi place cum gandesti si ce spui, ai perfecta dreptate...Ceea ce spui tu cu ce trebuie sa facem, eu chiar am pus in practica acum 2 ani, tot ceea ce ne informezi tu punct cu punct nu mi-a scapat nimic atunci...la inceput mi-a f f greu sa ma concentrez asupra atator lucruri de distragere atentiei...dar apoi m-am obisnuit si mi-a f exceptional.Plus ca de 2 ani eu nu ma mai uit la stiri pt ca nu afli de cat nenorociri fel de fel, stiu ca fac parte din realitatile vietii, dar noi cei deja cu "suferinta sufletului in pioneze" trebuie sa evitam pe cat posibil pt ca ne influenteaza emotional.Mai bine sa ne uitam la comedii care relaxeaza...rasul face bine (terapia rasului). Din pacate, acum, pt ca acest :personaj invizibil-(panica, anxietate) si-a facut din nou aparitia de 2 ori anul acesta si acum sunt sub influenta ei...pun in practica acele tehnici bine cunoscute si prezentate mai sus, dar simt ca nu mai au putere, parca le fac degeaba ca parca nu dau rezultate si chestia asta ma dezamageste.
maria...fii optimista...ietete ce optimism avem in noi...
Va doresc o duminica relaxanta si sa auzim de bine!
![daria10](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
VALER doresc sa te intreb ceva si mai ales pe cei care au trecut prin aas ceva cum sa scap de frica de boala datorita fricii de boala imi declansez singura anxietatea si atcuri de panica (mai rar)pur si simplu nu exista zi sa nu am ceva dar zi de zi am cate ceva ma doare in stanga jos am avut 4 luni obsesie cu apnedicele ma doare capul sigur am ceva la cap ma doare spatele tusesc sigur am ceva la planmani grav ma doare stomacul am ulcer ametesc sigur o sa lesin ma inteapa inima sigur o sa fac infarct ma dor rinichi sigur am facut blocaj renal si tot asa ma doare putin gatul gata sunt praf sigur fac puroi etc mi am facut zeci de ecografii din 2 in 2 luni mi am facut analize de sange radiografii la plmani o data pe an 100% radiografie cu bariu radiografie sinusuala ecograf tiroida tot ce e posibil si NIMIC in afar de lipsa de calciu pe care o am de la 5 ani cand faceaam crize urate de spasmofile cu inclestarea grurii etc si o mica bronsita pt ca fumez de 8 ani am 25 de ani doar si uite sunt obsedata de boala.Anul trecut prin septembrie a inceput totul am fost praf 6 luni simteam ca inebvunesc ca numai sunt eu faceam cate 6-7 atacuri pe zi anxietate la maxim imi era frica sa ies din acas sa ma trezesc sa ma ridic din pat credeam ca sigur voi inebuni am slabit mult atunci nu aveam chef de nimic ma agndeam ca am o boala grava si nimeni nu stie iar apoi prin februarie martie am avut un soc cu mama mea a fost bolnava si atunci m am trezit la realitate si mi ma dat seama ce inseamna cu adevarat sa fi bolnav sa stai prin spitale si in martie am simtit mai grav pe propia piele UN AVORT sarcina oprita din evolutie si asa cat de cat starile erau foarte rare si gandeam realist numai prea am atacuri de panica o data la 2 -3 saptamani sa zic dar frica de boala e zi de zi si normal ca atunci intervine si anxietatea am facut si psihoterapie cateva sedinte bune vreo 10 si m au ajutat mult dar nu scap de ipohondrie vad ac tu ai multe cunostinte esti documnetat ajuta ma
IONELA CUM TE MAI SIMTI NU AI MAI SCRIS DE MULT.
MARIA nu vei inebuni iti spun sigur si eu am trecut prin ce treci tu acum e foarte nasol dar av trece insa doar tu te poti ajuta asa am iesit si eu din colivia anxietatati pur sis implu intr o dimineata m am trezit si am zis gata ce o fi o fi si nu mi am mai analizat starile le ma lasat sa curga de la sine si inca ceva foarte important merita sa ne traim viata nu suntem bolnavi eu am simtit asta pe piele mea si asa am inceput sa imi revin cand am fost cu mama la medic prin februarie si primul diagnostic a afost cancer atunci m am trezit la realitate si mi am dat seama ca pur si simplu imi bat joc de viata si sanatatea mea si de fapt mama mea era bine nu avea nimic acum eu numai am acele stari si imi doresc sa nu le ami am niciodata dar ma ramas cu frica mare de boala zi de zi am agndesc ac am cate ceva
![ionela83](/arata_img.php?img=cont_134846.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
daria, ce pot spune, in mare parte ma simpt exact ca inainte, cand nu stiam nimik de anxietate, am ajuns la concluzia ca trebuia sa gasim adevaratul motiv ptr care avem aceasta anxietate, la mine sa dovedit a fi adevaratul motiv, viata mea sedentara si alimentatia in exces cu dulciuri, numai spun ingrasatul si incet am ajuns sa ma izolez de lume din cauza asta, am respins din vina mea pe toata lumea si sg mi-am bagat in cap ca nu pot face un lucru, ptr ca deja ma gandeam ca sigur mi se va face rau.uite ca acum mananc sanatos, miscare fac, am inceput sa alerg si prin jurul blocului, beau apa multa, de dormit nu pot spune ca ma culc devreme, mi-am fixat un program inainte de culcare si ma tine treaza cam mult timp, da oricum sunt zile cand recuperez orele nedormite de cu o seara inainte.daria, dureri mai am si eu, ce crezi ca daca numai am anxietate numai am dureri?de unde atata bucurie!!!ieri ma luat niste intepaturi in piept si junghiuri, ca abia respiram, da stiam ca nu e de la inima ca durerea se agrava mai tare cand respiram, si de la atatea prostii citite pe net, acum unele ma ajuta.Ma doare ink mana stanga, da sigur am reumatism, ma doare si osul cand apas, durerile de cap de asta cred ca numai scap de ele niciodata, da ma invat ce sa fac din cauza lor am unele zile cu stari de ameteala, greata, moleseala, dar ma multumesc si asa, ptr ca asa eram si inainte, numai ca inainte cand ma intepa sau ma durea ceva nu ma speriam asa tare.Numai cand ma simpt agitata ca trebuie sa fac ceva repede, sa plec undeva, ma apuk o usoara stare de anxietate cu o respiratie grea si sincer nu ma mai simpt in stare sa ast sa treaca de la sine, park numai am putere, asa ca apelez la un Calmogen.Mi-am luat zilele astea tensiunea linistita, fara sa fac vreun atac de panik, aveam atat tens cat si pulsul foarte bun, mai imi masor cateodata si oxigenul din sange, glicemia, am ajuns sa fiu o buna doctorita ptr mine., acum ma preocup mai rar de sanatatea mea.
![maria406](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
RONICOLE...CASA DE PIATRA, SA AI PARTE DOAR DE IMPLINIRI!
Daria...sper sincer sa fie asa, dar tu ce problema ai, tot anxietate?:
Daria...sper sincer sa fie asa, dar tu ce problema ai, tot anxietate?:
RONICOLE iti doresc si eu CASA DE PIATRA, sa fie ca un "scut"care sa te apere de toate relele.Va doresc o noapte linistita la toti!
![Leoni28](/arata_img.php?img=cont_147931.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
elisa m-ai intrebat ce medicamente iau. Mie mi-a prescris doctorul Asentra de 50 si xanax.Sincer la inceput m-am simtit oribil.poate chiar mai rau decat pana nu am luat nimic.Acum insa sunt mai bine, ma simt mai relaxat.Mai am si eu cate o zi cu palpitatii dar trec si icerc sa nu le bag in seama.
buna
...durerile de burta mai ales, sunt date de anxietate si se numeste colon iritabil.E o ciudatenie, cumva se tin incordati muschii colonului din cauza lipsei relaxarii.Marea majoritate au acest discomfort.Durerea aceea continua se propaga in stinga in dreapta, spre stomac.Ti se pare ca ai nush ce boli, dar e doar colon iritabil.Am citit ca e f buna passiflora pentru relaxarea musculara, cica ar mai domoli discomfortul.
.multi confunda supararea cu furia.De fapt furia e cea care da si anxietate.Furia se naste din neacceptare.A situatiei sociale, a celei familiare si a celei individuale.Individul tinde totdeauna spre mai bine si mai bine.Daca el nu se multumeste cu situatia de fapt a lucrurilor, face ca in subconstient sa se nasca si sa creasca nevoit FURIA.Cheia tratarii e ACCEPTAREA.Nu conteaza ce fac si cum sunt ceilalti.Nu conteaza cum si ce traiesti.Trebuie fortat la inceput creierul sa accepte situatia de fapt.Asa esti, acolo te-ai nascut, asta e de fapt viatza ta.Multumeste-te cu absolut orice.Viata e o suita de urcusuri si coborashuri.Nu exista numai rau sau numai bine.De multe ori a dramatiza raul si a-l transforma intr-un stil de viatza iti dauneaza numai tie.
..nu recomand nimanui eu vreun tratament insa ganditiva ca de ce trece timpul, starea aceasta de neliniste, lipsa bucuriei se tot instaleaza tot mai confortabil in mintea voastra si va fi mai apasatoare.De ce refuza toata lumea voit sa apeleze la specialisti.Sunt mii de persoane care dupa ce au abordat o terapie, ajutati si de propriul efect placebo au scapat de depresie, intr-o perioada foarte scurta de timp si fara recurenta.Nu vreau eu sa pun diagnostice, nu vreau eu sa va imping sa luati nush ce pastile, dar nu mai stati si suferitzi degeaba.Nu asteptati ca va veti trata de la sine.Fara ceva concret, fara ceva care sa va stimuleze mintea cum si in ce fel sa va puteti ajuta singuri, greu sa va treaca.
..traim intr-o lume moderna si care are solutii la orice.Spune pe toate caile posibile ca depresia este tratabila, dar numai de catre persoane specializate.Marea majoritate a acestor persoane stiu cu ce se confrunta depresivul si stiu si modalitati de aplicare si invatare a unor terapii la indemana oricui care dau rezultate, ce-i drept nu a doua zi, dar pana la urma trateaza..
..fiti mai curajosi...delasarea e tot o consecinta a anxietatii.
...durerile de burta mai ales, sunt date de anxietate si se numeste colon iritabil.E o ciudatenie, cumva se tin incordati muschii colonului din cauza lipsei relaxarii.Marea majoritate au acest discomfort.Durerea aceea continua se propaga in stinga in dreapta, spre stomac.Ti se pare ca ai nush ce boli, dar e doar colon iritabil.Am citit ca e f buna passiflora pentru relaxarea musculara, cica ar mai domoli discomfortul.
.multi confunda supararea cu furia.De fapt furia e cea care da si anxietate.Furia se naste din neacceptare.A situatiei sociale, a celei familiare si a celei individuale.Individul tinde totdeauna spre mai bine si mai bine.Daca el nu se multumeste cu situatia de fapt a lucrurilor, face ca in subconstient sa se nasca si sa creasca nevoit FURIA.Cheia tratarii e ACCEPTAREA.Nu conteaza ce fac si cum sunt ceilalti.Nu conteaza cum si ce traiesti.Trebuie fortat la inceput creierul sa accepte situatia de fapt.Asa esti, acolo te-ai nascut, asta e de fapt viatza ta.Multumeste-te cu absolut orice.Viata e o suita de urcusuri si coborashuri.Nu exista numai rau sau numai bine.De multe ori a dramatiza raul si a-l transforma intr-un stil de viatza iti dauneaza numai tie.
..nu recomand nimanui eu vreun tratament insa ganditiva ca de ce trece timpul, starea aceasta de neliniste, lipsa bucuriei se tot instaleaza tot mai confortabil in mintea voastra si va fi mai apasatoare.De ce refuza toata lumea voit sa apeleze la specialisti.Sunt mii de persoane care dupa ce au abordat o terapie, ajutati si de propriul efect placebo au scapat de depresie, intr-o perioada foarte scurta de timp si fara recurenta.Nu vreau eu sa pun diagnostice, nu vreau eu sa va imping sa luati nush ce pastile, dar nu mai stati si suferitzi degeaba.Nu asteptati ca va veti trata de la sine.Fara ceva concret, fara ceva care sa va stimuleze mintea cum si in ce fel sa va puteti ajuta singuri, greu sa va treaca.
..traim intr-o lume moderna si care are solutii la orice.Spune pe toate caile posibile ca depresia este tratabila, dar numai de catre persoane specializate.Marea majoritate a acestor persoane stiu cu ce se confrunta depresivul si stiu si modalitati de aplicare si invatare a unor terapii la indemana oricui care dau rezultate, ce-i drept nu a doua zi, dar pana la urma trateaza..
..fiti mai curajosi...delasarea e tot o consecinta a anxietatii.
@valer, ti am lasat un mesaj privat daca nu te superi :) merci
bunaaa..multumesc pentru urarile de bine.si-au facut efectul :) Am avut o nunta de neuitat, m-am distrat de minune si am avut numai emotii constructive si pozitive.Nici nu visam sa ma simt asa de bine.Imi era frica, ca a doua zi o sa ma simt rau dar nu a fost asa..de obicei imi era greata, ma durea stomacul, ma lua o stare de depresie, acum nu am avut nimic, in contra m-am simtit perfect si in seara urmatoare am continuat distractia cu prietenii. Si va mai zic ceva..nu am luat decat o jumatate mai mica de alprazolam de 0.25...adica o cantitate infima doar sa cred eu ca mi-ar face bine, dar nu m-am lasat in baza ei.Am baut si un calciu efervescent si atat...in rest am gustat si din martini si putin vin alb si putina sampanie, am mancat foarte bine si am dansat incat nu-mi simt picioarele nici acum.Momentan nu ma afecteaza nici anxietatea nici depresia..sper sa dispara incetul cu incetul mai ales ca am scapat si de minunata raceala.sanatate tuturor si incercati sa fiti fericiti
![ddb](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
@Ronicolle
Casa de piatra si sanatate cat cuprinde !!!
Vreau sa va zic ca si eu ma simt muuult mai bine, mi-am infruntat frica si caut mereu sa imi fac de lucru si sa ma gandesc la lucruri frumoase ! Am renuntat la sedatif pc si imi mai fac din cand in cand cate un ceai de sunatoare fara sa ma gandesc ca ma linisteste, ci doar sa mai beau si ceva mai natural :D. Ati avut mare dreptate, totul vine din mintea noastra, cred ca stresul s-a dus cam 70% (in cazul meu).
Fiti tari ca o sa invingeti totul !
Casa de piatra si sanatate cat cuprinde !!!
Vreau sa va zic ca si eu ma simt muuult mai bine, mi-am infruntat frica si caut mereu sa imi fac de lucru si sa ma gandesc la lucruri frumoase ! Am renuntat la sedatif pc si imi mai fac din cand in cand cate un ceai de sunatoare fara sa ma gandesc ca ma linisteste, ci doar sa mai beau si ceva mai natural :D. Ati avut mare dreptate, totul vine din mintea noastra, cred ca stresul s-a dus cam 70% (in cazul meu).
Fiti tari ca o sa invingeti totul !
@ ronicole!!! ma bucur enorm pt tine! casa de piatra! sa fii fericita! speram sa te simti bine de acum inainte!
buna
..hai ca citind invatam.Asadar azi am mai inteles o situatie.Astfel:
-oricarei situatii de viatza intalnite, oricarei situatii ii corespunde un gand instantaneu emis de catre creier.In cazul celor cu anxietate aceste ganduri "raspuns'" imediate si nepremeditate sunt de obicei panicoase, de frica, nerationale.Ei in terapiile celor care au studiat acest fenomen acestia incearca prin psihoterapii sa ajute individul sa rationeze.Hai sa vorbim si mai concret pe intelesul tuturor.
Te trezesti de dimineatza, realizezi ca e ziua si va trebui sa mergi la servici.Mintea ta incepe sa lucreze.Plec de acasa, mai mult ca sigur ma ia iar frica aceea sociala.Ma urc intr-un mijloc de transport, ala merge cu viteza, lume multa care povesteste de meciul de aseara.Sigur nu suport si ma ia vreun atac de panica sau alte stari incontrolabile.Ce fac?..ce ma fac?
Aici intervine psihoterapia care te invata simplu.Ok.Te-ai trezit.Va trebui sa mergi la servici sau altundeva.Ma urc intr-un mijloc de transport.Asa si?..de ce sa imi fie rau?..merg cu masina de cand eram mic, sau cu autobuzul, autocarul.Nu are cum sa imi fie rau, pentru ca organismul meu functioneaza bine.Lumea multa vorbeste mult.Asta inseamna ca atentia mea distributiva e prea receptiva.Daca vreau sa nu mai aud nimic imi voi pune castile de la telefon si voi da pe radio.Voi privi pe geam si voi cauta in tot ceea ce vad frumusetea.A cerului, a constructiilor, a copacilor de pe marginea drumului.Ma voi gandi numai ce ma asteapta frumos la ziua de azi.Poate mai vine unul altul cu o gluma buna, daca nu voi cauta eu una sa le-o spun colegilor.Ma voi gandi, ce am de facut azi, cu calm cu responsabilitate dar mai ales rational.
Toate gandurile care apar instant, ca raspuns al diverselor situatii am invatat ca sunt "irationale".Nimic din ce cred ca se va intampla negativ de fapt nu s-a intamplat vreodata.Si orice lucruri au sa se intample nu trebuie eu sa le constizez eu negativ pe toate.Am gasit o cheie, un raspuns ca de aici si de azi trebuie sa pornesc, indreptarea gandirii mele irationale care ganduri imediat cum par, eu calm imi voi raspunde singur in minte cu formulari noi rationale, pentru fiecare gand in parte.
...daca se va intampla ceva, eu voi face asa.Fiecare stie ce va face.Trebuie dat raspunsul clar, evaziv, fara a sta pe ganduri si neaparat rational.Se va schimba zilnic modul de gandire, pas cu pas, fara obsesie.Nu trebuie grabit acest proces.Ma repet pas cu pas zi de zi.
..multi vorbesc de operatii sau mai stiu eu ce alte interventii chirurgicale.Ok.Ma voi duce la operatie.Mai mult ca sigur ma va anestezia si dupa ma va opera.Nu voi simti nimic ca ma va adormi.Dupa operatie, va urma refacerea, vor veni toti cei dragi sa ma vada.Ma voi alinta in bratele celor dragi.Cum ma refac nu voi mai avea probleme de sanatate ca de aceea am venit la operatie.Deci raul si frica operatiei se va transforma in bucuria ca dupa acesta interventie voi fi sanatos.Raul se va transforma in bine doar cu ajutorul gandurilor, carora le raspund, imediat cum apar si sunt negative cu rationament.Toate povestile se termina cu happy end.Viata pe pamant e o bucurie.Ganditi-va cat de norocosi sunteti, cat de bine aratati, cat sunteti de inteligenti pana la urma, ca depresie fac numai oamenii care gandesc.
Terapiile cognitive, au fost elaborate ca atare abia incepand cu anii "â„¢60, de catre doi psihiatri americani, Albert Ellis si Aaron Beck.Pe astia sa ii cautati si sa ii cititi.Nu tampenii scrise de nush ce ciudati de ziaristi.nu mai credeti ca un tampit de ziar sau un cronicar are ceva de spus de anxietate.Sunt experti care au habar si care au scris clar si concis cum se va scapa de depresie.Pe baza scrierilor lor se bazeaza azi psihoterapia.
...fiti voi insiva de dinainte de depresie.e simplu..ganditi rational.
..hai ca citind invatam.Asadar azi am mai inteles o situatie.Astfel:
-oricarei situatii de viatza intalnite, oricarei situatii ii corespunde un gand instantaneu emis de catre creier.In cazul celor cu anxietate aceste ganduri "raspuns'" imediate si nepremeditate sunt de obicei panicoase, de frica, nerationale.Ei in terapiile celor care au studiat acest fenomen acestia incearca prin psihoterapii sa ajute individul sa rationeze.Hai sa vorbim si mai concret pe intelesul tuturor.
Te trezesti de dimineatza, realizezi ca e ziua si va trebui sa mergi la servici.Mintea ta incepe sa lucreze.Plec de acasa, mai mult ca sigur ma ia iar frica aceea sociala.Ma urc intr-un mijloc de transport, ala merge cu viteza, lume multa care povesteste de meciul de aseara.Sigur nu suport si ma ia vreun atac de panica sau alte stari incontrolabile.Ce fac?..ce ma fac?
Aici intervine psihoterapia care te invata simplu.Ok.Te-ai trezit.Va trebui sa mergi la servici sau altundeva.Ma urc intr-un mijloc de transport.Asa si?..de ce sa imi fie rau?..merg cu masina de cand eram mic, sau cu autobuzul, autocarul.Nu are cum sa imi fie rau, pentru ca organismul meu functioneaza bine.Lumea multa vorbeste mult.Asta inseamna ca atentia mea distributiva e prea receptiva.Daca vreau sa nu mai aud nimic imi voi pune castile de la telefon si voi da pe radio.Voi privi pe geam si voi cauta in tot ceea ce vad frumusetea.A cerului, a constructiilor, a copacilor de pe marginea drumului.Ma voi gandi numai ce ma asteapta frumos la ziua de azi.Poate mai vine unul altul cu o gluma buna, daca nu voi cauta eu una sa le-o spun colegilor.Ma voi gandi, ce am de facut azi, cu calm cu responsabilitate dar mai ales rational.
Toate gandurile care apar instant, ca raspuns al diverselor situatii am invatat ca sunt "irationale".Nimic din ce cred ca se va intampla negativ de fapt nu s-a intamplat vreodata.Si orice lucruri au sa se intample nu trebuie eu sa le constizez eu negativ pe toate.Am gasit o cheie, un raspuns ca de aici si de azi trebuie sa pornesc, indreptarea gandirii mele irationale care ganduri imediat cum par, eu calm imi voi raspunde singur in minte cu formulari noi rationale, pentru fiecare gand in parte.
...daca se va intampla ceva, eu voi face asa.Fiecare stie ce va face.Trebuie dat raspunsul clar, evaziv, fara a sta pe ganduri si neaparat rational.Se va schimba zilnic modul de gandire, pas cu pas, fara obsesie.Nu trebuie grabit acest proces.Ma repet pas cu pas zi de zi.
..multi vorbesc de operatii sau mai stiu eu ce alte interventii chirurgicale.Ok.Ma voi duce la operatie.Mai mult ca sigur ma va anestezia si dupa ma va opera.Nu voi simti nimic ca ma va adormi.Dupa operatie, va urma refacerea, vor veni toti cei dragi sa ma vada.Ma voi alinta in bratele celor dragi.Cum ma refac nu voi mai avea probleme de sanatate ca de aceea am venit la operatie.Deci raul si frica operatiei se va transforma in bucuria ca dupa acesta interventie voi fi sanatos.Raul se va transforma in bine doar cu ajutorul gandurilor, carora le raspund, imediat cum apar si sunt negative cu rationament.Toate povestile se termina cu happy end.Viata pe pamant e o bucurie.Ganditi-va cat de norocosi sunteti, cat de bine aratati, cat sunteti de inteligenti pana la urma, ca depresie fac numai oamenii care gandesc.
Terapiile cognitive, au fost elaborate ca atare abia incepand cu anii "â„¢60, de catre doi psihiatri americani, Albert Ellis si Aaron Beck.Pe astia sa ii cautati si sa ii cititi.Nu tampenii scrise de nush ce ciudati de ziaristi.nu mai credeti ca un tampit de ziar sau un cronicar are ceva de spus de anxietate.Sunt experti care au habar si care au scris clar si concis cum se va scapa de depresie.Pe baza scrierilor lor se bazeaza azi psihoterapia.
...fiti voi insiva de dinainte de depresie.e simplu..ganditi rational.
pentru daria..si eu la fel am teama de boala..mi-e teama sa-mi fie rau.de cand am avut crizele de stomac si am stat cu saptamanile cu rau, fara pofta de mancare, stateam atenta sa vad ce simt la stomac, daca ma oare, daca mi-e greata, daca nu am pofta de mancare si imediat ma panicam.Acum parca m-am mai linistit dar tot am obiceiul de a ma analiza, daca mi se pare mie ca nu am mancat prea bine, sau am mancat ceva care mi-ar dauna au orice alta senzatie de la burta sau stomac imediat ma panichez dar reusesc sa ma controlez.Sper sa ajung sa nu mai dau importanta sau daca se intampla sa-mi fie rau cu adevarat sa stau calma, sa reactionez in mod realist.
Acum sunt si mai fericita pentru ca am fost la control si la raza s-a vazut ca nu mai am nimic la plamani...a fost doar o pneumonie atipica si mi-am dovedit ca pot trec peste orice situatie oricat de dificila ar fi si haideti sa fim realisti.daca avem o boala oricare ar fi ea exista doctori, exista tratamente si cu ajutorul lor trecem peste acel moment dificil.La fel si cu depresia, anxietatea, atacurile de panica..sunt mai multe variante de tratament, depinde fiecare pe care il alege, dar trebuie sa fim convinsi ca o sa ne facem bine.Trebuie sa ne gandim la viitor si la momentele frumoase ce ne asteapta.
Va repet din nou prin ce am trecut in ultima perioada...cu doua saptamani inainte am fost internata la spitalul tbc suspecta de tbc.Va dati seama ca am fost distrusa.Am facut analize, tomografie, am incercat cam 5 antibiotice, pur si simplu eram distrusa.Dar mi-am zis ca orice ar fi este tratabil si am inceput sa ma gandesc doar la nunta mea, abia asteptam momentul si chiar daca eram in spital incercam sa ma implic cat mai mult in pregatiri.Cand am observat sa trataemtnul incepe sa dea rezultate am inceput sa fiu mai optimista si tot asa pana cand cu vreo 4 zile inainte de nunta tusea mea a disparut complet si am inceput sa ma simt foarte bine.Asa a trecut si nunta care a iesit perfect, m-am simtit foarte bine, am avut credinta in Dumnezeu si azi am primit raspunsul la rugaciuni.Trebuie sa credeti ca orice problema ati avea exista o solutie.
.
Acum sunt si mai fericita pentru ca am fost la control si la raza s-a vazut ca nu mai am nimic la plamani...a fost doar o pneumonie atipica si mi-am dovedit ca pot trec peste orice situatie oricat de dificila ar fi si haideti sa fim realisti.daca avem o boala oricare ar fi ea exista doctori, exista tratamente si cu ajutorul lor trecem peste acel moment dificil.La fel si cu depresia, anxietatea, atacurile de panica..sunt mai multe variante de tratament, depinde fiecare pe care il alege, dar trebuie sa fim convinsi ca o sa ne facem bine.Trebuie sa ne gandim la viitor si la momentele frumoase ce ne asteapta.
Va repet din nou prin ce am trecut in ultima perioada...cu doua saptamani inainte am fost internata la spitalul tbc suspecta de tbc.Va dati seama ca am fost distrusa.Am facut analize, tomografie, am incercat cam 5 antibiotice, pur si simplu eram distrusa.Dar mi-am zis ca orice ar fi este tratabil si am inceput sa ma gandesc doar la nunta mea, abia asteptam momentul si chiar daca eram in spital incercam sa ma implic cat mai mult in pregatiri.Cand am observat sa trataemtnul incepe sa dea rezultate am inceput sa fiu mai optimista si tot asa pana cand cu vreo 4 zile inainte de nunta tusea mea a disparut complet si am inceput sa ma simt foarte bine.Asa a trecut si nunta care a iesit perfect, m-am simtit foarte bine, am avut credinta in Dumnezeu si azi am primit raspunsul la rugaciuni.Trebuie sa credeti ca orice problema ati avea exista o solutie.
.
buna
..hai sa va mai dau cateva exercitii foarte bune si care relazeaza..cititi cu atentie si nu face-ti lucrul asta excesiv.Spune si acolo, nu mai mult de 20 de minute sedinta maxim parca trei sedinte...
http://www.infopsihologia.ro/2011/05/antrenamentul-autogen/
Repet cititi cu atentie...scrie a se face inainte de masa, nu neglijati pozitia corpului, nu exagerati cu exercitiile..
..hai sa va mai dau cateva exercitii foarte bune si care relazeaza..cititi cu atentie si nu face-ti lucrul asta excesiv.Spune si acolo, nu mai mult de 20 de minute sedinta maxim parca trei sedinte...
http://www.infopsihologia.ro/2011/05/antrenamentul-autogen/
Repet cititi cu atentie...scrie a se face inainte de masa, nu neglijati pozitia corpului, nu exagerati cu exercitiile..
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11anxietate, distonie neurovegetativa
- 5atac de panica si anxietate.. cum se poate vindeca?
- 3ingrijorator??
- 11Dupa o cearta violenta cu bona copilului meu am facut un prim atac de pania
- 8Dupa un atac de panica, am ramas cu ideea ca mi se poate opri inima, ca mor
- 5Insomnie de peste 15 ani
- 4Frica intensa... Mi-e frica sa nu mor :(
- 3am des atacuri de panica, stare de panica,.mai mult stari de frica cand plec undeva
- 3cum scap de o obsesie care mi-a provocat anxietate si depresie?
- 22cine ma poate ajuta cu un sfat?
- 215Grup de suport pentru depresie, anxietate
- 7De ce ne e frica de medicamente?
- 4va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu un diagnostic
- 5anxietate si dureri de cap
- 1Grup de suport pentru anxietate si fobii 'Serile de alergat frici'
- 7Luna trecuta am facut soc anafilactic si nu scap de anumite simptom nici acum.
- 4Depresie severa situatie disperata!
- 11Cineva care reușește să țină frâu anxietății?!?
- 4Bolile psihice sunt precum cancerul?
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica tulburarile psihice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: