Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT | Forumul Medical ROmedic

Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12650 comentarii 1 2 ..... 105106107 ..... 421 422 ÃŽnainte ›
0
01-04-2014, ora 09:33
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
buna santi.da, intradevar cazurile noastre sunt similare.prin ce treci tu am trecut si eu si sigur o sa mai trec.la mine a debutat acum un an si 3 luni.la inceput am stat acasa nestiind despre ce e vb..adica am fost la psihiatru in ianuarie 2013 si mi s-a spus ca am tulburare anxioasa.prin aprilie 2013 am inceput sa merg la psiholog si sa fac terapie bowen.de atunci starile de rau pe care le exprimentezi tu(cu toate ganurile, cu stomacul strans, cu lipsa de concentare) au inceput sa se rareasca.De la 2 zile bune pe saptamana am ajuns la 2 zile rele pe saptamana.Si progresiv incepeau sa scada si in intensitate.prin septembrie anul trecut deja aveam cate 2-3 saptamani in care nu mai aveam nici.asta nu inseamna ca nu ma mai gandeam ca am ajuns sa am anxietate, ca nu stiu cand o sa fiu 100% ca inainte dar nu ma mai panicam.Apoi din octombriepana in decembrie la fel nu am mai avut nici o stare rea dar fiindca de revelion am fost foarte racita iar am avut un atac de panica urat dar a trecut si ala.Acum am 2 luni de cand nu m-au mai incercat starile rele dar stiu ca daca vin or sa si plece.Nu stiu cat timp o sa fiu bine dar ma bucur de fiecare zi.Trebuie sa ai rabdare...stiu, e greu dar poti sa incerci iar cu ceai, capsule de valeriana ptr somn, niste vitamine ca tot vad victime ale asteniei de primavara plus meditatie, exercitii de respiratie.Eu asa faceam...cand ma simteam bine nu mai faceam tot ce ma invatase dr.psiholog dar cand ma simteam rau imediat le reluam si intr-un fel ma incurajam singura ptr ca stiam ca o sa-mi revin.O sa fie bine.nu esti singura, ne ai pe NOI :)
0
01-04-2014, ora 14:55
mircea u
Nu este medic/terapeut
mircea u
salut!de azi am inceput sa iau si eu spirulina!ieri m a u necajit din nou, durerile din dreptul inimii si vederea periferica incetosata rau cateva ore dimineata, dar sear nu m-am lasat pana nu am iesit la alergat, aproape o ora si astazi sunt mai vioi!sa vedem ce facem cu spirulina!
0
01-04-2014, ora 17:50
geluromanu
Nu este medic/terapeut
geluromanu
Popik, o sa continui cu spirulina chiar si mai mult de o luna, sunt convins de-acum ca imi face bine, ma simt absolut normal, nu am nici o reactie adversa chiar daca dimineata iau o pastila pe stomacul gol si doar dupa o jumatate de ora iau micul dejun!
0
01-04-2014, ora 20:30
mada2007
Nu este medic/terapeut
mada2007
Fratilor,
iau si eu spirulina de azi. va tin la curent!!!
0
01-04-2014, ora 21:29
santi
Nu este medic/terapeut
santi
multumesc mult pt sustinere ronicolle
azi am fost mai bine, mi am desfasurat toate activitatile plus o ora de aerobic
astept ziua aia cand o sa uit de anxietate
0
01-04-2014, ora 22:24
popik
Nu este medic/terapeut
popik
Buna seara, astazi am luat examenul de sala pentru categoria E, a fost floare la ureche. Sunt programat la traseu abia pe 28 aprilie. In rest, ma simt excelent si ma bucur de viata, am mult de lucru pe la stupi. Cand ma gandesc cum eram in urma cu 2 luni, ma apuca groaza. Acum toate au trecut ca un vis urat. Nu va descurajati, mergeti inainte...toate trec intr-o zi.
Seara buna va doresc.
0
02-04-2014, ora 08:18
mada2007
Nu este medic/terapeut
mada2007
Bravo, popik!!! Felicitari! tine-o tot asa!

Santi, sunt sigura ca o sa ai zile din ce in ce mai bune. incearca sa nu te mai focalizezi pe starile de rau, ai sa le amplifici. toti am avut stari de rau puternice de credeam ca o sa murim. de anxietate nu se moare!! doavada sunt cei care scriu ca au anxietate de o viata, numai ca daca nu invatam sa traim altfel, mai relaxati, o sa ne imbolnavim cu adevarat pt ca stresul provoaca o gramada de boli. ai puterea sa treci peste anxietate, adu-ti aminte cum ai inceput si cum ai luptat. ce a fost mai greu a trecut. de acum vei vedea doar imbunatatiri de la o zi la alta. revenirea se face cu pasi mici, remember? tu spuneai ca acum ai zile mai bune, nu?

sa auzim numai de bine!!!
0
02-04-2014, ora 10:03
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Felicitari popik...si eu am traseul ptr B pe 29 aprilie :D.am niste emotii groaznice.e cam greu la noi in oras sa iei permisul si mai ales ca fata.
IN rest...am ajuns pe la 3 dimineata cu ambulanta la spital :).prima data cand chem si eu ambulanta.NU, nu a fost din cauza anxietatii...si culmea ca ma asteptam sa apara dar nu prea a venit.M-am trezit si mi-am adus aminte ca am uitat lumina aprinsa la acvariu (am niste pestisori foarte frumosi plus o pisica) si m-am ridicat cam brusc din pat..am ajuns pana in sufragerie, am stins becul dar pana la dormitor nu am mai ajuns...m-am oprit la baie ca ma luase o ameteala groaznica, aveam o senzatie de greata, caldura, am transpirat in cateva secunde de praca erau 50 de grade, si m-a gasit sotul pe jos...bineinteles ca cei de la ambulanta mi-au luat tensiunea si mi-au zis ca am avut o hipocalcemie.dar la spital m-a consultat un doctor si mi-a zis ca stau bine cu calciu si am avut doar o sincopa vaso-vagala (ca atunci cand te ridici brusc din pat si vezi negru in fata ochilor.Miau dat o pastila de remotiv si un calciu si m-au trimis acasa.dupa ce mi-a trecut senzatia de caldura imi era foarte frig, tremuram din toate incheieturile.am stat la spital vreo 2 ore..era groaznic acolo.si cam asta fost.ma gandeam ca o sa am un atac de panica dar nu.mi-a fost putin teama si imteam cum vin tot feluri de ganduri dar am ajuns acasa si am dormit pana la ora 9, asa ca sunt mai linistita.Intr-un fel ma bucur ca am trecut prin asta, in asa fel m-am verificat sa vad daca apare anxietatea sau nu cand imi este rau.lA urma umrei nu am sa fiu sanatoasa toata viata, mai sunt momente in care corpul cedeaza asta nu inseamna ca trebuie sa ma panichez de fiecare data, sa fac atacuri de panica, sa intru iar intr-o stare de depresie.Trebuie sa accept si astfel de momente in viata si sa trec peste.
Acum ai inteleg pe cei care au ameteli, sunt groznice.M-am stropit cu apa, am baut apa rece, am luat zahar crezand ca imi revin dar degeaba.Am facut si eu primul ekg din viata mea si e ok.
Mi-a zis si mie o asistnta ce sa fac cand mai ametesc..poate va ajuta si pe voi.stai in fund (scuzati expresia) cu picioarele departate si te apleci cu capul intre picioare, tii ochi inchisi si incerci sa fixezi privirea in fata.Sper sa va ajute in lupta cu ametelile :)
0
02-04-2014, ora 10:32
mogdyyy
Nu este medic/terapeut
mogdyyy
Multumesc de sfat, Ronicolle...Eu am 3 luni de cand ma confrunt cu ameteala, , , nu pot iesi nicaieri.Se intampla sa am 10 min bune, uneori poate o ora, si din senin ma loveste iarasi ameteala, care ma trimite la pat...Nu am inteles daca inchizi ochii, cum sa fixezi privirea in fata? O zi buna, tuturor!
0
02-04-2014, ora 10:48
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
@mogdyyy...nu prea am inteles nici eu cum e faza cu ochii.probabil sa incerci sa fixezi un punct sa nu mai misti globii oculari.eu mi-am mai revenit cat am stat intinsa in pat fara perna.important e sa vina sangele spre creier.Asta e problema la ameteala, cum simti ca ametesti lasa capul in jos ca de asta lesina lumea, nu se mai iriga crierul cu sange.si neaparat trebuie sa te asezi imediat ce simti ca te ia ameteala.eu m-am intins ca rama pe jos prin baie.nu de alta dar mai cadeam Doamne fereste cu capul de gresie sau eu stiu, dadeam cu capul de ceva acolo ramaneam.
0
02-04-2014, ora 10:49
santi
Nu este medic/terapeut
santi
buna ronicolle
imi pare rau ca ai trecut prin asta

ceva similar mi s a intamplat si mie ieri dimineata.
m-am trezit la 7 sa plec la serviiu, am mers la baie si in timp ce ma spalam pe dinti am simtit cum ma cuprinde o stare de rau, am transpirat instant si simteam ca o sa pic din picioare, am mers la bucatarie, m am aseazat si am baut 2 cani cu apa minerala, mi am revenit, cred ca a fost o cadere de tensiune, eu sunt hipotensiva, 10 cu 6 este tensiunea mea obisnuita

m am trezit foarte bine azi, sper ca asa sa contiune si ziua
multumesc pt sfaturi mada

mogdyy, eu in locul tau as incerca sa infrunt ameteala, daca cauza este una anxioasa nu are ce rau sa ti faca, cand esti ametita nu te aseza in pat, incerca sa faci sport, munca activa sa vezi ce se intampla

eu aseara aveam un cap greu de abia il duceam dar si asa, am mers sa alerg in parc si dupa 2 ture ma simteam mai bine, cand am ajuns acasa deja se riicase greutatea de pe cap si uite ca azi nu o mai simt

o zi buna tuturor
0
02-04-2014, ora 10:55
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
cei de la ambulanta mi-au luat tensiunea si o aveam 13 cu 6...deci se exclude, cu calciu nu am probleme asa mi-a zis doctorul de la spital, am baut si apa, m-am stropit cu apa rece, am luat o lingurita de zahar dar degeaba.pana nu m-am intins in pat nu mi-am revenit.
Acum sunt si eu cat de cat ok, tot sunt putin ameita dar probabil si din cauza ca am dormit in reprize, sutn si putin deshidratata dar pana la 4 trb sa fiu ok ca am conducere.
Ma bucur santi ca esti mai bine...si eu sunt incantata ca nu a aparut si anxietatea azi noapte.De obicei cand imi era rau hop..atacul de panica dar vad ca nu...:)
o zi buna tuturor
0
02-04-2014, ora 10:58
Blixa
Nu este medic/terapeut
Blixa
Deci da, dupa cum se vede, ameteala este cam cea mai urata manifestare a anxietatii cronice. Daca am gasi o solutie la problema asta!
0
02-04-2014, ora 11:43
mogdyyy
Nu este medic/terapeut
mogdyyy
Santi, multumesc de sfaturi. Am incercat sa fac sport, sa alerg, probabil e o stare de bine de moment, insa cum intru in casa, parca ar fi ca un magnet...ameteala ma cuprinde, tremurul picioarelor, incordare..merg ca o ratza pt a-mi mentine echilibrul. Vine un vertij puternic cate odata, ca si ronicolle, trebuie sa ma intind repede, de teama sa nu cad... E o stare de nedescris ! Am si capul greu, parca ar fi un bolovan, uneori si intinsa ma i-a acest vertij de-mi tin capul cu mainile avand senzatia ca si din pat as cadea...Uneori ma si panichez din aceasta cauza, ma iau caldurile, uneori si palpitatii dar imi spun in minte ca-mi va trece, ma rog...Iau si cate o juma de lexotan cand mi-e foarte rau, ma simt putin mai bine, doar 2-3 ore, dupa care aceleasi senzatii...
Blixa, tot asa, cu aceste stari esti? sa incerc si eu spirulina, o fi bebefica si pt aceste ameteli? Va multumesc pt sfaturi, conteaza enorm o vb buna, o incurajare ! O zi buna, tuturor !
0
02-04-2014, ora 12:04
Blixa
Nu este medic/terapeut
Blixa
Mogdyyy, eu sunt la fel. Ii dau inainte cu Tanakan solutie (2 doze pe zi) + 1 Anxiar (impartit in doua, luat dimineata si dupa'amiaza, seara nu am nevoie) dar mari schimbari nu sunt. Ma gandesc sa incep din nou cu Piracetam de 400, de 2 ori pe zi.

Doamna psiholog la care ma duc mi-a spus clar ca ameteala ESTE un simptom al anxietatii si depresiei cronice, dar eu tot nu cred. Adica tind sa cred ca ar fi altceva la mijloc, normal.

Si in casa sunt ametit dar problema e cand vreau sa ma duc la un magazin sau la cumparaturi, o la la, sentimentul de lesin, de pierderea echilibrului este la ea acasa.

Zilele astea sunt niste zile onomastice la care trebuie sa ma duc. Iti dai seama ce panica pe capul meu, cum sa ma duc, cum sa stau la masa, cum sa mananc, cum sa zambesc si ma simt bine cand abia ma tin pe picioare.

E un cerc super vicios in care ne invartim si il mentinem.

Apropos, tu ai probleme si cu vederea? Ca eu am inceput sa vad cam incetosat, nu mai vad prea bine la distanta. Vad, nu e problema dar nu mai vad la fel de bine ca acum 3-4 luni de exemplu.

NU cred ca asa o sa ne ducem viata pana la sfarsit, o solutie o sa apara la un moment dat, cand ne asteptam cel mai putin. Pana atunci, chinueala :))
0
02-04-2014, ora 12:16
mircea u
Nu este medic/terapeut
mircea u
eu cred ca sunt simptome diferite, in functie de gravitatea anxietatii!spre exemplu, eu am probleme cateodata cu vederea periferica, se intetoseaza, simt cum se infunda urechile, eliberare de gaze pe gura, dureri in piept, ba in stanga, ba in dreapta..ciudata rau de tot
0
02-04-2014, ora 12:33
crazigirl
Nu este medic/terapeut
crazigirl
salutare tuturor, de scris nu v-m mi scris demult, dr v-m citit in fiecare zi postrile, eu sunt k, de cateva zile am inceput sa savurez cate 1-2 cani ceai de ghimbir, si asta pt ca am citit tot aici parca pos.lui ronicolle, parca ea zicea ceva de ghimbir si nucsoara, asa ca mi-am luat ceai si mi se pare destul de reeelaxant, oricum eu de la inceputul anului nu am mai avut probleme cu starile anxietatii dar mai am zile in care ma simt mai agitata sau am o stare de a sta toata ziua asa degeaba fara chef de nimic in rest nu mai ma confrunt cu nimic slava domnului, ma gandeam totusi sa incercati si cu n ceai de ghimbir, inteapa usor la limba dar e bun, relaxant, nu stiu e parerea mea, eu asta beau acum, in fiecare zi si nu va pierdeti speranta, aveti rabdare, aveti vointa si multa putere pt a merge mai departe, trebuie ca voi sa dominati anxietatea nu ea pe voi, este un drum greu dar se poate garantat, eu am putut fara medicamente sau ajutor de specialitate, aveti incredere in voi ca se poate, si ce daca aveti o zi doua mai naspa treceti peste, maine veti avea o zi mai buna cu siguranta, Va pup si o zi buna si linistita in continuare va doresc
0
02-04-2014, ora 12:34
mogdyyy
Nu este medic/terapeut
mogdyyy
Blixa, coincidenta sau nu, am si eu niste aniversari a unor prieteni, nici nu pot merge sa cumpar o floare, dar sa merg la ei?Nu stiu ce voi face...Macar tu ai o confirmare de la psiholog ca ar fi ameteala de la anxietate, dar eu nu am psihologi in oras, si chiar de-o fi vreo unul, doar sa pape banii...Si eu ma tot gandesc ca ar putea fi altceva, mult mai grav pt ca sunt atatea afectiuni care pot da astfel de stari, eu mai am si niste "impunsaturi" prin cap, asa ca niste cutite candt in crestet cand in laterale si asta nu stiu daca tine de anxietate... Cat despre vedere, mi-am facut control oftalmo.mi-am descoperit un astigmatism si mi-a dat ochelari doar pt citi, cusut, calculator.Dar iti confirm ca am si vederea, uneori, mai incetosata imi si lacrimeaza ochii...Si urechea stanga cred ca am ceva probleme, desi am facut control orl, mi-a zis ca e ok, insa o simt infundata, desi nu e, uneori si o usoara durere, nu mai zic ca ma dor toate cate odata... Da, chinuiala !Spui ca exista o solutie si pt noi, dar nu cred ca va veni asa din senin..trebuie sa facem ceva, dar ce???
0
02-04-2014, ora 13:01
crazigirl
Nu este medic/terapeut
crazigirl
scuze ca intervin blixa si mogdyyy, duceti-va la petrecerile de care vb, o sa va convingeti ca nu se va intampla nimic, o sa va distrati si o sa uitati de anxietate si de starile astea groaznice, nu o sa mai le bagati in seama si o sa va focalizati gandurile si manifestarile doar asupra petrecerii, o sa vedeti ce bine va fii, sa va zic pe scurt de ce va dau astfel de sfat, inainte de craciun si revelion, si eu ca si voi cu toate starile astea naspa pe cap, ma gandean cu groaza la aceste sarbatori minunate, bun, a venit craciunul sotul meu a invitat la noi prieteni care nu imi stiau problemele, iau eu a trebuit sa joc teatru ca sa zic asa, stiti cum e cu musafirii, fa cafele, serveste la masa, muzica, dans, glume etc asa s-a intamplat si de revelion, casa plina, galacie, cafele, dansuri etc si surpriza nu am avut absolut nimic, nu palpitatii, nu ameteala, nu tremur, nu urechi infundate, nu nod in gat s.a.m.d, deci m-am concetrat decat la fazele petrecerii si la ce se intampla acolo si am uitat de celelalte probleme ale mele si nu le-am mai simtit sau nu au mai existat ele, nu stiu ce sa zic, doar ca m-am simtit super k m-am distrat am dansat si eu am ras si am uitat de toate relelesi asa am tinut-o de atunci, daca ma mai supara ceva imediat imi venea in minte petrecerile pe care le-am avut si nu sa intamplat nimic, si asa usor usor am putut trece peste.Sper ca nu v-am plictisit prea mult.
0
02-04-2014, ora 13:03
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
mogdyyy..ai incercat sa mergi la un neurolog?mie mi-au zis azi noapte la spital ca daca se mai repeta un episod ca acesta sau apar alte simptome sa ma duc la un neurolog.Eu stiu ca nu o sa mai am probleme pentru ca s-a mai intamplat sa vad negru in fata ochilor cand ma ridic brusc din pat dar niciodata nu mi-a fost asa de rau ca aseara.Mi-a explicat medicul ca unele persoane au un nerv vagal mai "sensibil" si ca nu e o problema organica, nu trebuie tratament.trebuie sa fiu atenta cum ma ridic din pat :)
@crazigirl...de cand nu ne-am mai auzit :)...sau citit :D Intradevar, daca ai sa cauti pe net despre ghimbir si despre nucsoara ai sa gasesti despre efectele lor asupra anxietatii.Cum imi fac eu ceaiul:tai 2-3 feliute subtiri de ghimbir, o felie de lamaie si le dau drumul in apa clocotita (cam 250 ml), mai dau in doua clocote si opresc.las la infuzat si indulcesc cu miere sau zahar ce am la indemana.Poti sa faci si limonada cu ghmbir dar sa nu pui mult si trebuie dat prin razatoarea fina.Il folosesc si la mancare.am facut un soi de mancare chinezeasca si sotul meu a fost foarte incantat.Iar de nucsoara..e super.Am facut un orez fiert si am pus un praf de nucsoara..a iesit asa de bun ca imi venea sa-l mananc gol.
Eu am exact 2 luni de cand nu am mai avut probleme iar ameteala de aseara credeam ca o sa ma panicheze si iar o sa cad intr-o stare nasoala dar se pare ca nu :)
Regret azi ca s-a cam dus soarele ca aveam in plan sa-mi pun niste seminte de flori in pamant dar cred ca o las pe maine :)
0
02-04-2014, ora 13:25
crazigirl
Nu este medic/terapeut
crazigirl
buna ronicolle, asa imi ac si eu ceaiul dar eu il beau simplu fara zahar sau miere si ara lamaie, nu beau decat de 3 zile dar mie imi place si ma calmeaza si relaxeaza cel putin pe my, nucsoara nu am luat si nici nu am folosit niciodata dar sa stii ca o sa incerc si nucsoara, da am citit pe net imediat dupa ce ai postat tu de ghimbir si nucsoara, tocmai din cauza asta m-am hotarat sa incerc sa mai fac asa o pauza de cafea, am cam luat-o razna cu cafeaua ce-i drept si m-am dat pe ceai e foarte bun, pisca un pic dar merita incercat zic eu.
0
02-04-2014, ora 13:46
mogdyyy
Nu este medic/terapeut
mogdyyy
Buna, Crazigirl. Nu plictisesti deloc ! Am mai spus-o si ma repet, orice incurajare, sfat, povestea fiecaruia, mai ales atunci cand sunt pozitive,
nu aduc decat putin optimism, o raza de speranta...Nu stiu ce sa-ti spun,
poate voi merge la aniversari, sper sa am si eu iarasi acele zile bune
cum erau in trecut...MULTUMESC, pt sfaturi !
0
02-04-2014, ora 13:52
mogdyyy
Nu este medic/terapeut
mogdyyy
Ronicolle, am de foarte mult timp in gand sa merg la un neurolog, insa, asa cum am scris si in primele mele postari aici, la mine in oras e doar unul si acela mi-a dat acel lexotan acum 2 ani, spunandu-mi ca o sa innebunesc...Deci, trebuie sa gasesc in alt oras, un neurolog. M-am interesat, acum mai trebuie sa am curaj sa ma programez si sa merg, pt ca mi-e teama de un rezultat...
0
02-04-2014, ora 14:11
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
ca sa nu mai piste pui mai putin sau adaugi zahar sau miere...dar daca iti place asa avureaza-l cu placere.Mai tz imi fac si eu un ceai ca mi-ai facut pofta.si eu am inceput sa beau cafea cam una pe zi, dar o fac mai slaba si mai pun si lapte.oricum mie imi face bine sa imi reaiu activitatile mele de dinainte.bautul cafelei dimineata era ca un ritual inainte :)).
Si eu le recomand lui mogdyyy si blixta sa se duca la petreceri...e greu primele minut dar daca esti intr-o companie buna pur si simplu uiti de probleme.Si la urma umrei e o petrecere, daca ti s face rau si chiar nu mai rezisti pleci si gata.Eu aveam anxietate inainte de nunta.si ce puteam sa fac, sa nu ma mai casatoresc, sa nu ma mai bucur de cea mai frumoasa zi din viata mea ca daca mi se face rau.Si chiar daca mi se facea rau tot nu puteam sa plec de la propria nunta :D.
Am fost la o nunta in vara, inainte de nunta mea si a doua zi m-a luat atacul de panica din senin, dar imi aminteam fragmente din seara respectiva si uitam si iar ma lua teama si tot asa pana mi-a trecut.
Iesiti, interactionati, incercati sa va distrati, indepliniti-va sarcinile zilnice pentru ca daca stam asa si trec ani de zile si tot ne vaitam o sa regretam ca a trecut timpul si noi nu am facut nimic.
0
02-04-2014, ora 15:04
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
mogdyy...neurologul e diferit de psihiatru.dar daca el ti-a dat si tratament mai bine te duci in alt oras, care iti este mai aproape si ceri o a doua parere.si eu am trecut prin multe cu doctorii...dr de familie mi-a zis ca sunt cu capul, odata am ajuns la urgente cu durere de stomac si doctorita de acolo ma intreaba calma :"si ce asteptari aveti de la noi?".si multe altele.
nu-ti fie teama...macar stii despre ce e vorba si asa te linistesti.hai curaj ca totul o sa fie bine.
0
02-04-2014, ora 19:35
Blixa
Nu este medic/terapeut
Blixa
Nonsens, Mogdyy. Asa eram si eu inainte sa fac tomografia. Numai ca eu aproape ca speram sa am ceva la cap, sa stiu o treaba! Sa stiu de unde o iau si ce trebuie sa fac. Nu mi-au gasit nimic la cap, nici tumoare, nici chist, doar o zona "hipodensa nu stiu cum" de 1 mm, care e un punct de grasime or something. Am aratat tomografia la 3 neurologi: "Dom' doctor, ce e treaba asta? Trebuie sa ma operez? De la zona asta hipodensa am ameteli?" Raspunsul celor trei a fost categoric: "nu ai nimic, stai linistit". Deci, take heart si fa tomografia.
0
02-04-2014, ora 20:15
mogdyyy
Nu este medic/terapeut
mogdyyy
Pai daca stii ca nu ai nicio afectiune la cap, Blixa, esti fericit. Eu traiesc cu incertitudinea aceasta, pt ca asa cum am scris si in postarile de mai sus, mi-e teama sa merg la un neurolog, mi-e teama de un diagnostic, mi-e teama de tot. Desi am trecut prin momente grele, eu avand o operatie de hernie de disc cervicala, destul de riscanta, mi-e teama sa nu am iar ceva acolo, sau sa fi genearat alte afectiuni de la operatie, ma gandesc doar la rau...Mi-am facut RMN acum 2 ani, sa vad daca e ceva in neregula, insa nu erau modificari insa gandul meu stat tot acolo. Sunt constienta ca in urma operatiei am ramas cu traume majore pe sistem nervos, m-am speriat foarte tare atunci, cazurile pe care le vezi in salonul de spital, muribunzi, mi se dadeau sanse de reusita a operatiei 50-50...apoi recuperarea...am renuntat la serviciu, si toate cele familiale inerente in orice familie, au dus la starea mea de azi.As accepta tot, insa sa-mi dispara aceasta ameteala !
Cum te-a ajutat piracetamul?erau schimbari majore?
0
02-04-2014, ora 20:33
Blixa
Nu este medic/terapeut
Blixa
Pai eu asta vreau sa iti spun; ca mai bine faci tomografia si vezi ce ai, daca ai (mai rau de cum te simti acum nu o sa te simti dupa!) decat sa stai cu incertitudinea asta, care doar rau o sa iti faca, bine sigur nu. Tinand cont de simptome, de manifestari, etc, eu pun pariu pe ce vrei tu ca nu ai nimic la cap. Fa-ti tomografia si o sa vezi ce boost de energie si optimism o sa iti dea. Imi pare rau ca nu iti pot fi de mai mare ajutor :(

Piracetamul a facut minuni la mine, de fapt chiar este recomandat pentru irigari slabe ale sistemului nervos, creier, vertij, etc. Rau nu iti face. Astia prin afara il iau ca pe mancare, sa se distreze, iti da o oarecare euforie (pe care eu nu am simtit-o niciodata desi am bagat un tren de Piracetam in mine). De fiecare data cand aveam ameteli severe luam Piracetam si ma rezolva. Mai continuam o saptamana sa iau si totul era OK. Acum la mine nu mai are efect. Vorbeste cu un doctor si intreaba de Piracetam.
0
02-04-2014, ora 20:46
mogdyyy
Nu este medic/terapeut
mogdyyy
Imi esti de ajutor cu sfaturi si incurajari, si pt asta, iti multumesc !Sper Ca eu sa nu stresez cu fel de fel de intrebari, dar cu cei apropiati(familia)ori nu inteleg prin ce trec, ori sau saturat de starile mele, nu prea pot comunica cu ei, si pt mine, VOI, sunteti capabili sa intelegeti starile prin care trec pt ca toti cei de aici au cate o problema...
O SEARA BUNA !
0
02-04-2014, ora 23:05
popik
Nu este medic/terapeut
popik
Blixa si Mogdyyy, va spun cu certitudine ca, pe langa tulburarile de anxietate pe care le aveti, in rest nu aveti nimic grav. V-am citit cu atentie postarile, am inteles cu ce simptome va confruntati, concluzia este, nu va mai panicati ca nu aveti ceva grav. Eu unul zic sa nu mai cheltuiti bani si timp pe doctori si medicamente. Luati eventual ceva vitamine si minerale pentru tonificarea sistemului nervos si incercati sa fiti cat mai linistite. Cu cat va ganditi mai mult la simptomele voastre cu atat mai mult ele va vor hartui. Sunteti intrate intru-un cerc vicios din care doar voi puteti alege cand sa iesiti.Incepeti simplu din a face cate ceva, sport, ceva activitati placute, plimbari in natura, ajutati pe cineva sau orice alt lucru care sa va tina mintea ocupata cu altceva. Daca vorbiti numai despre starile de rau, ele vor continua mereu.
Mergeti la onomastici, la petreceri si o sa vedeti ca nu vi se va intampla nimic rau. Totul este in mintea voastra. Si eu am indurat multe, dar acum sunt foarte bine. Recunosc ca imi era frica sa fac o multime de lucruri dar cu puterea vointei am trecut peste toate si acum pot spune ca sunt mult mai tare decat inaintea anxietatii. Deci curaj...totul este posibil. Veti ramane uimite de cate lucruri puteti realiza. Capul sus.
Adaugă un comentariu / răspuns
12650 comentarii 1 2 ..... 105106107 ..... 421 422 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul