Tulburare de panica.
Buna ziua, am 49 de ani si sunt diagnosticat de medicul psihiatru cu tulburare de panica. Am inceput cu atacurile de panica acum cateva luni, inainte erau cam 2 pe luna, acum am ajuns la cateva pe saptamana. Din fericire am invatat sa le mai controlez cu respiratia, si cu afirmatii pozitive de genul "sunt calm si linistit, ma eliberez de teama, trece, trece..". Reusesc astfel sa trec mai usor peste ele. Problema deranjanta este ca am ramas cu un tremur permanent mai intens sau mai putin pentru care am primit medicatie (Gabaran) dar ma ajuta destul de putin. In sfarsit, medicul mi-a dat sa iau Serlift 50 mg pe zi si de cca 2 sapt de cand il iau imi e si mai rau, tremur si mai puternic, insomnii (ma trezesc pe la 2 noaptea si nu mai adorm), stare de agitatie, parca atacurile s-au inmultit de cand il iau. As dori sa renunt la el dar voi intreba mai intai medicul. Intrebarea mea pentru cei care au experienta in asa ceva este daca exista tratament naturist eficient pentru a scapa de aceste atacuri de panica, nu as vrea sa mai iau medicamente psihotrope. Am luat o vreme Neuro Optimizer si Distonoplant si functionau binisor dar parca nu suficient, aveam in continuare o stare de slabiciune musculara si tremur. Mentionez ca am inceput si sedintele de psihoterapie (am facut cateva) si ma ajuta intr-o oarecare masura. Multumesc pentru raspunsuri!
3 comentarii
Este normal ca simptomele sa se accentueze in prima luna de tratament, pana cand se obisnuieste organismul cu pastila. Mai aveti rabdare doua saptamani sa scapati de efectele secundare si sa ramaneti pe efectele pozitive.
Stiu ca efectele pozitive se instaleaza mai tarziu, insa imi e atat de rau dimineata (tremur aproape epileptic, ca atunci cand iti este foarte frig) incat nu stiu daca mai pot astepta. Seara sunt epuizat de acest tremurat si nu mai am nici o putere. De aceea ma interesa sa aflu daca exista si vreun tratament naturist sau homeopat. Multumesc
Tratamentele naturiste sunt foarte slabe si pentru anxietate...
Daca credeti ca nu mai rezistati doua saptamani, ori cereti medicului o benzodiazepina care sa va ajute sa rezistati si apoi se renunta la ea, ori treceti pe alt antidepresiv. Dar trebuie sa o luati de la capat si cu acela. Minim 4-5 saptamani.
Daca credeti ca nu mai rezistati doua saptamani, ori cereti medicului o benzodiazepina care sa va ajute sa rezistati si apoi se renunta la ea, ori treceti pe alt antidepresiv. Dar trebuie sa o luati de la capat si cu acela. Minim 4-5 saptamani.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2am avut atacuri de panica si am luat orfiril si vit b6 si am aflat ca sunt insarcinata
- 24o schema de tratament pentru un episod antipsihotic
- 16ganduri obsesive
- 419tulburare de panica-atacuri de panica
- 14Distonie neurovegetativa; anxietate; atacuri de panica?
- 3atacuri de panica
- 5Atacuri de panica la operatie ORL!
- 9Simt ca o iau razna!
- 4Mai poate fi anxietate?
- 3Atac de panica sau Anxietatea
- 10atacuri de panica si fobii?
- 5am ameteli si nu ma pot tine pe picioare
- 5va rog din suflet sa ma ajutati cu sfaturi utile, ca sunt singur in straini si nu stiu incotro sa o
- 2amorteala in cap
- 5Lipsa de aer si stare de neliniste
- 11Batai slabe ale inimii, senzatia de oprire a inimii, nu imi simt pulsul uneori
- 7atacuri de panica
- 5Buna seara! De 10 ani sufar de atacuri de panica
- 2Atac de panica.
- 10Mai are cineva simptomele acestea?
Mai multe informații despre: Tulburarea de panica Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: