Tulburare de panica.

28-04-2021
mihai50
Nu este medic/terapeut
mihai50
Buna ziua, am 49 de ani si sunt diagnosticat de medicul psihiatru cu tulburare de panica. Am inceput cu atacurile de panica acum cateva luni, inainte erau cam 2 pe luna, acum am ajuns la cateva pe saptamana. Din fericire am invatat sa le mai controlez cu respiratia, si cu afirmatii pozitive de genul "sunt calm si linistit, ma eliberez de teama, trece, trece..". Reusesc astfel sa trec mai usor peste ele. Problema deranjanta este ca am ramas cu un tremur permanent mai intens sau mai putin pentru care am primit medicatie (Gabaran) dar ma ajuta destul de putin. In sfarsit, medicul mi-a dat sa iau Serlift 50 mg pe zi si de cca 2 sapt de cand il iau imi e si mai rau, tremur si mai puternic, insomnii (ma trezesc pe la 2 noaptea si nu mai adorm), stare de agitatie, parca atacurile s-au inmultit de cand il iau. As dori sa renunt la el dar voi intreba mai intai medicul. Intrebarea mea pentru cei care au experienta in asa ceva este daca exista tratament naturist eficient pentru a scapa de aceste atacuri de panica, nu as vrea sa mai iau medicamente psihotrope. Am luat o vreme Neuro Optimizer si Distonoplant si functionau binisor dar parca nu suficient, aveam in continuare o stare de slabiciune musculara si tremur. Mentionez ca am inceput si sedintele de psihoterapie (am facut cateva) si ma ajuta intr-o oarecare masura. Multumesc pentru raspunsuri!
3 comentarii
0
28-04-2021, ora 20:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Este normal ca simptomele sa se accentueze in prima luna de tratament, pana cand se obisnuieste organismul cu pastila. Mai aveti rabdare doua saptamani sa scapati de efectele secundare si sa ramaneti pe efectele pozitive.
0
28-04-2021, ora 21:22
mihai50
Nu este medic/terapeut
mihai50
Stiu ca efectele pozitive se instaleaza mai tarziu, insa imi e atat de rau dimineata (tremur aproape epileptic, ca atunci cand iti este foarte frig) incat nu stiu daca mai pot astepta. Seara sunt epuizat de acest tremurat si nu mai am nici o putere. De aceea ma interesa sa aflu daca exista si vreun tratament naturist sau homeopat. Multumesc
0
28-04-2021, ora 22:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tratamentele naturiste sunt foarte slabe si pentru anxietate...
Daca credeti ca nu mai rezistati doua saptamani, ori cereti medicului o benzodiazepina care sa va ajute sa rezistati si apoi se renunta la ea, ori treceti pe alt antidepresiv. Dar trebuie sa o luati de la capat si cu acela. Minim 4-5 saptamani.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  •