Pauza de 6 zile in loc de 7 la anticonceptionale

03-01-2014
Andreea03
Nu este medic/terapeut
Andreea03
Buna ziua,

De vreo 4 ani iau pilule contraceptive si nu mi s-a mai intamplat sa le incurc pana acum, cand din greseala am inceput blisterul de pilule cu o zi mai devreme, practic am inceput in a 7/a zi si nu a 8/a cand ar fi trebuit...avand senzatia ca e joi..am inceput miercuri. As vrea sa stiu cum procedez de acum cu urmatoarea folie, mi-as dori sa-mi pastrez si zilele sa termin miercuri si sa incep joi..insa nu stiu daca nu/mi dereglez ciclul..nu as vrea nici lucrul asta. Ce ma sfatuiti? sa continui cu folia si sa mai iau o pastila la final, astfel vor fi 22+7 ca sa incep tot joi( cat de daunator imi va fi?), sau sa termin normal si sa fac pauza cu o zi mai mult 21+ 8 sa incep in a 9/a zi si sa suplimentez contraceptia jumatate de luna?..sau sa uit de zilele cu care eram obisnuita si sa termin cele 21 de zile +7, schimband in marti si miercuri reinceperea.?..care e varianta cea mai sigura si mai putin daunatoarea organismului fara dereglari de ciclu mari. Multumesc mult! Astept raspuns!
2 comentarii
0
13-01-2014, ora 21:17
alexandra_9051
Nu este medic/terapeut
alexandra_9051
Buna ziua! As vrea sa va intreb ceva legat despre Artizia. Daca in ultima saptamana de anticonceptionale am luat pilulele in fiecare zi, dar la ore diferite (diferenta de 5 ore, in mod repetat) se poate intampla ca in pauza de 7 zile sa am ovulatie care sa nu modifice data menstruatiei?
0
15-01-2014, ora 21:27
elenabeatrice
Nu este medic/terapeut
elenabeatrice
Buna Andreea03, nu este nicio problema ca ai inceput blisterul cu o zi inainte decat ar fi fost norma,
Nu se intampla nimic grav si nici nu vei avea nicio dereglare a ciclului menstrual daca prelunngesti folia cu inca o pastila adica sa iei 22 de pastile, apoi pauza de 7 zile si sa incepi din nou in a8a zi cu blister nou (21 tablete) continuand normal.

Varianta cu pauza de 8 zile, si sa iei dintr-a noua zi blister nou nu este deloc buna deoarece nu vei fii protejata. asadar cu o pastiluta in plus pe langa cele 21 de tablete apoi pauza obligatorie de 7 zile este cea mai ok, si pot sa iti zic din proprie experienta ca nu vei avea nicio dereglare. Eu o data am luat 2 blistere la rand deoarece nu vroiam sa facu pauza dupa primul blister.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pauza la anticoncepționale și riscul apariției simptomelor psihiatrice
  •