as dori sa aflu knd se face pauza si kt timp
as dori sa aflu dupa cate luni de administrare de anticonceptionale este recomandat sa iei pauza si kt timp...eu iau 6 lunii si o luna fac pauza.este corect asa sau nu? as vrea sa aflu o parere de la un medic
4 comentarii
Inainte se recomandau asemenea pauze in administrare, in ideea ca anumite efecte adverse pe termen lung ale anticonceptionalelor (in speical instalarea sterilitatii) ar aparea mai putin frecvent in cazul curei discontinue. De aceea, unii medici mai in varsta mai recomanda si azi cura discontinua. Dar studii ulterioare au aratat ca reactiile adverse sunt independente de existenta sau nu a pauzelor in adminsitrare si dependente numai de numarul total de luni de expunere la hormoni. In schimb, unele mici neplcarei care pot aparea la inceputul administrarii apar si la reluarea ei.
In concluzie, parerea mea este ca, daca tot sunteti hotarata sa luati hormoni, este mai putin rau daca nu faceti pauze in administrare.
In concluzie, parerea mea este ca, daca tot sunteti hotarata sa luati hormoni, este mai putin rau daca nu faceti pauze in administrare.
V-A ROG SA-MI RASPUNDETI!!!Buna Ziua!am si eu o nelamurile.Am fost la medic si mi-a prescris melleva35 asta fiind pentru reglarea ciclului.am inceput sa le iau azi si peste 9 zile, am facut dragoste cu prietenul meu si i-am zis sa termine inauntru.Acum 2 seri le-am terminat pastilele medicul zicandu-mi ca la terminarea pasilelor o sa-mi vina ciclu.Inca nu mi-a venit!!!!Trebuie sa ma ingrijorez????Ca deja am intrat in panica:|:|:(
1. Erati sub protectie.
2. Sangerarea vine de obicei in pauza de 7 zile dintre doua folii. Cel mai frecvent (42 %) vine in ziua a 4-a de pauza. Urmeaza, in ordinea frecventei (33 %) ziua a 3-a de pauza.
3. Anticonceptionalele nu regleaza ciclul, ci falsifica ciclul.
2. Sangerarea vine de obicei in pauza de 7 zile dintre doua folii. Cel mai frecvent (42 %) vine in ziua a 4-a de pauza. Urmeaza, in ordinea frecventei (33 %) ziua a 3-a de pauza.
3. Anticonceptionalele nu regleaza ciclul, ci falsifica ciclul.
nu mai sunt asa indicate pauzele ca iti zapacesti corpul cu socuri hormonale intrerupte.
daca vreti sa-ti protejezti ficatul mai bine foloseste nuvaring ca ala evite primul pasaj hepatic.
alt motiv nu vad sa faci pauze.
daca vreti sa-ti protejezti ficatul mai bine foloseste nuvaring ca ala evite primul pasaj hepatic.
alt motiv nu vad sa faci pauze.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3protectie in cele 7 zile de pauza
- 2e recomandat sa fac pauza de la anticonceptionale?
- 4Yasmine - pauza de 7 zile si o sangerare usoara
- 5in cele 7 zile de pauza daca ai contacte sexuale poti ramane insarcinata?
- 5intrerupere de anticonceptionale
- 3anticonceptionale karissa... pauza
- 1Ma ingras daca fac pauza de la Marvelon?
- 5este posibil sa raman insarcinata daca intrerup anticonceptionalele o zi?
- 4Menstruatie intarziata dupa pauza la anticonceptionale
- 5Sarcina sau nu ?!
- 4cand ar trebui sa fac pauza?
- 5anticonceptionale + antiinflamatoarele.. sarcina?
- 2pauza anticonceptionale 4 zile
- 2Pauza de 6 zile in loc de 7 la anticonceptionale
- 11Mi-e frica! Sa fac sau nu pauza la Karissa?
- 06 zile pauza in loc de 7
- 1anticonceptionale si contraceptia de urgenta
- 2Interupere anticonceptionale
- 0Întrebare pauza anticonceptionale
- 0Pauza anticoncepționale.
Mai multe informații despre: pauza la anticonceptionale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: