Pauza Logest

09-09-2011
siri
Nu este medic/terapeut
siri
Iau Logest de aprx 2 ani si as dori sa renunt la ele, pentru ca nu mi mai sunt necesare si pentru a-mi dezintoxica organismul.Renunt pur si simplu sau trebuie sa ma duc la control inainte?O sa am reactii adverse gen lipsa menstruatie, cosuri, ingrasare?Apoi, daca o sa mai am nevoie sa le reiau, pot sa le reiau oricand sau trebuie sa fac o puaza de minin x luni?
As fi foarte recunoscatoare daca mi ati raspunde, fie un medic, fie alte fete care au mai trecut prin situatii similare.Multumesc!
3 comentarii
0
09-09-2011, ora 09:54
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Renuntati pur si simplu, avand grija ca acest lucru sa se intample la sfarisitul foliei. Deci, odata inceputa, folia trebuie terminata, apoi nu mai incepeti alta.
2. Nu este necesar un control pentru a opri anticonceptionalele, ci numai la initierea lor.
3. Intarzierea menstruatiei este o manifestare relativ frecventa la oprirea anticonceptionalelor, a carei frecventa si durata depinde de cat timp ati luat anticonceptionale. Sintagma populara "ovarele sunt blocate" este foarte sugestiva. O masina tinuta in garaj poate sa porneasca mai greu. Asa se intampla si cu ovarele, dupa atata vreme in care nu au avut activitate ciclica.
Cosurile pot aparea la persoane care au avut cosuri inainte de anticonceptionale.
Ingrasarea apare la luarea anticonceptionalelor, nu la oprirea lor.
0
09-09-2011, ora 10:07
siri
Nu este medic/terapeut
siri
Dar este indicat sa fac o pauza, din cate am citi cica ar face mai mult rau organismului decat bine?eu probleme nu am cu pastilele, decat ca mi a scazut menstruatia de la 4 la 3 zile i ultimele luni si imi resimt si ficatul un pic deranjat.Chiar nu stiu ce sa fac, sunt intr-o dilema.
0
09-09-2011, ora 23:13
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Cel mai bine este să nu luaţi anticoncepţionale, având în vedere reacţiile adverse numeroase, unele grave, care pot apărea. Împrejurarea că, având probabil un organism foarte robust, le-aţi tolerat bine până acum nu este un indiciu că le veţi tolera bine şi de acum încolo. Si deputata PNL Liana Dumitrescu era, probabil, mulţumită de cât de bine le tolerează. Dar, din păcate nu mai este printre noi: accidentul embolic, una dintre reacţiile adverse de temut ale anticoncepţionalelor, a răpus-o.

2. Dacă, totuşi, deşi sunteţi informată asupra acestor pericole, preferaţi să luaţi anticoncepţionale, atunci este mai bine să NU faceţi pauză, fiindcă pauzele nu s-a dovedit că aduc vreun beneficiu (aşa cum se presupunea în urmă cu mai mulţi ani), în schimb pot apărea mici neplăceri de fiecare dată când anticoncepţionalele sunt reluate: cel mai adesea este vorba de sângerări neregulate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pauza la anticoncepționale și riscul apariției simptomelor psihiatrice
  •