Părinți toxici

16-03-2023
ViviAna2
Nu este medic/terapeut
ViviAna2
Am 36 de ani, locuiesc cu părinții în apartamentul meu, acesta fiind de mine cumpărat, părinții necontribuind cu 10 bani.
Partea tristă este că am cunoscut un băiat, părinții nefiind de acord cu el pe motiv că are aceeași înălțime ca mine( 1, 65), aducandu i mereu cuvinte jignitoare, că nu i place munca..., că nu este mine, că eu nu știu să fac alegerile bune în viață.
Tata a fost primul care s a opus spunând că pur și simplu nu i place lui, și că atâta timp cât el sta in apartamentul meu sa nu i pomenesc nici măcar numele.
Mi a interzis să l apelez telefonic, să trimit și să primesc mesaje, sta noaptea la ușa camerei mă pândește daca folosesc telefonul mobil.
M a amenințat că mă dă la poliție, procuratură și televiziune.
La băiat se duce la locul său de muncă, îl caută pe șeful lui, spunandu i că nenorocitul acesta îi distruge casa lui, ii sparge familia.
Încet încet a întors o total la 180 de grade și pe mama împotriva mea, amenințând o că el pleacă, vinde casa la tara care este doar pe numele lui dar pe mama nu o ia cu el.Ea să rămână cu mine și cu piticul( prietenul meu).
Mama plânge și îmi spune că ea decât să stea cu mine și cu piticul mai bine își pune capăt zilelor.
Băiatul a fost o sg dată în casa mea, invitandu la eu că să îl cunoască și să mă lase să ne vedem
Din aceeași zi, viața mea a devenit un calvar, plină de certuri de amenințări., Plansete.
Eu lucrez in străinătate o lună cu o lună, mama trimitandu i mesaj public băiatului pe fb, găsind parola de la contul meu de fb și scriindu i că doar peste cadavrul ei o să fim împreună, că dacă eu sunt proastă nu e și ea, că ea e Mama n cârpă.
Apoi scriindu mi mie pe WhatsApp că îmi rupe dinții din gură, că îmi arată mie că are dreptul să mi comande și să nu fiu scroafa sa i dau parola de la fb că mă ia dracul, cu ea sa nu mă pun că e o iau când vin acasă.
Mă amenința că se duce ea la politie și declară că unde îl prinde ii dă în bot, și îl înjunghie in inimă, că de ea nu scapă.
I am explicat frumos că am aproape 37 de an, am un apartament pe numele meu, am bani pusi deoparte și un loc de muncă, unde câștig destul de bine.
Ba da, îți demonstrez că pot să ți comand, îți arăt eu că pot, îmi răspunde mama.
Mă face in toate felurile, că sunt o ușuratică, nu pot sa scriu ceea ce îmi scrie.
Apoi câteva zile nu i am mai scris, a început din nou să mi scrie, dar revenind la fostele idei, eu trebuie să mă las de piticu, trebuie.
Ei nu sunt rușinea orașului, dacă sunt eu proastă nu sunt și ei, îmi arată ei mie.
Așa au procedat cu toți prietenii mei. Niciunul nu a fost bun.Mama mă ameninta că se aruncă în fântână, și îmi reproșează că tata cade din picioare de raul meu, că ei de râul meu mor.ii bag cu zile în pământ.
Mama nu are pensie, a fost casnica și tata are pensia minimă.
I am rugat sa se duca la țară la casă, să mă lase în pace, nuuu spunandu mi mama ei nu pleacă să vina piticul la mine
Același comportament la au avut și cu toate prietenele fratelui meu, dar el fiind mai rece s a rupt de ei, s a căsătorit are 3 copii, și locuiește în Italia neavând niciun contact.
Doar cu mine, îmi arată in foto copilașii și ne vorbim la telefon.
Am hotărât să ne mutăm împreună, eu și prietenul meu, la o casa de a părinților lui la o distanta de 35 de km de orașul meu și al lui, Ambii fiind din același oraș și locuind la câteva blocuri depărtare, el locuind cu sora sa nepoata lui.
Frică mea este că băiatul trebuie să vină la serviciu in oraș lucrând la stat și în ture de noapte, sincer mă tem pt el, părinții mei fiind foarte posesivi, dușmănoși, amenintandu la că din mâinile mamei nu scapă, se jura că l omoară
Da, pare de necrezut dar adevărat.
Am casa mea, unde stau și părinții cu mine, bani adunati de mine din munca mea și un serviciu, nu depind de ei.
Părinții pot spune că nu s ar descurca fara mine
La un venit de 1100 lei.
Doamnelor și domnilor pshihologisi nu numai dați mi un sfat.
Nu pot renunța la toți prietenii că părinții nu le vor, că lu tata nu i place lui.
S Mama că amenința că ne arată ea nouă, chiar și la vârsta asta iau bătaie cum nu am luat până aproape 37 de ani.
Că ei sunt părinți, nu proști, dacă piticul m a prostit pe mine pe ea nu o poate prostii.
Băiatul știe despre tot acest circ, spunandu mi că atâta timp cât noi ținem unul la altul și ne iubim nu avem treabă cu nimeni, că o să i înfruntăm, că noi doi ne întemeiem o familie, nu el cu mama și cu tata.
Va mulțumesc mult
6 comentarii
0
16-03-2023, ora 11:02
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
La vârsta asta este normal să luați singură decizii privind viața dvs. Dacă nu înțeleg lucrul acesta de vorbă bună, e cazul să vă separați de ei și să vă vedeți de viața dvs. Ceea ce fac ei se cheamă șantaj emoțional și încercați să puneți limite în a vă cere drepturile, pentru că e normal să aveți dreptul de a vă gestiona viața.
0
16-03-2023, ora 12:01
ViviAna2
Nu este medic/terapeut
ViviAna2
Mulțumesc mult pentru răspuns.
0
16-03-2023, ora 16:18
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Nu e corect acest șantaj, sunt familii cu soțul mai mic cu un cap decât sotia, dacă va iubiți ce va mai trebue. Cred ca trebue sa.i lăsați în pace și sa va mutați împreună, aveți o virsta, vreți copii, cind o sa.i faceți, la 45 de ani ? Lasa.tii în limita lor.
0
12-10-2023, ora 21:33
ViviAna2
Nu este medic/terapeut
ViviAna2
Bună seara! A trecut ceva timp.m am mutat cu prietenul, stăm doar noi doi, dar se pare că părinții mei nu pot sa se împace cu ideea.M au căutat, am reluat legătura cu ei dar îmi spun că trebuie să renunț la el, să fie noi trei ( eu și părinții) o familie cum am fost înainte.Ca prietenul meu ne a distrus familia.Ca eu trebuie să înțeleg că ii bag în pământ și că tata nu L acceptă, nu L vrea, dar eu sunt proasta și nu i ascult că îi voi lua pe conștiință.
Trebuie sa i sun, mă urmărește când sunt online pe WhatsApp, etc...că ei îl vor omorî, că abia așteaptă să pună mâna pe el...
Pur și simplu nu mai știu, mă termină psihic.
Multumesc pentru timpul acordat și astept răspuns de la doamnele / domnii psihologi și nu numai.
0
13-10-2023, ora 09:44
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă nu vei ceda șantajului sentimental până la urmă vor înțelege că trebuie să vă lase în pace. Vorbește cu ei cu calm, spunându-le că-i respecți că sunt părinții tăi, dar dacă nu-și schimbă comportamentul întrerupi orice legătură cu ei. Poți să nu le mai răspunzi o perioadă la telefon, spunându-le că le răspunzi doar atunci când vor avea ceva frumos de spus. Fii categorică, pentru că dacă tot oscilezi văd că au câștig de cauză, iar prietenul tău își va pierde încrederea în tine și o să-l pierzi și pe el.
0
13-10-2023, ora 10:13
ViviAna2
Nu este medic/terapeut
ViviAna2
Mulțumesc, pentru răspuns.
Da, așa voi face.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul monitorizării parentale asupra comportamentelor și experiențelor adolescenților
  • O relație apropiată între copil și părinte este benefică pentru sănătatea mentală și relațiile sociale ale copilului la maturitate
  •