Parinti si copii

11-09-2016
Plusica
Nu este medic/terapeut
Plusica
Povestea mea a inceput acum 1 an... Iesisem dintr-o relatie de 3 ani, o relatie plina de minciuni si tradare, o relatie care m-a zdruncinat complet. Am cunoscut un baiat, am iesit cu el, apoi el nu m-a mai cautat. M-am indragostit de el de la prima vedere, m-a durut enorm indiferenta lui. Dupa o perioada de cateva luni (in care eu am iesit cu altcineva), m-a cautat iarasi si am reinceput sa iesim impreuna. Am avut certuri mari la inceput, lui fiindu-i teama ca il insel, intrucat a considerat o tradare faptul ca eu am incercat sa fiu cu cineva, in perioada in care nu stiam nimic de el. Toata situatia asta a fost accentuata de parintii mei, care nu l-au acceptat sub nicio forma, considerand ca imi este inferior profesional, m-au bombardat cu mesaje jignitoare la adresa lui si a mea. Noi am mers mai departe, cu scandal aproape zilnic, intrucat el considera mereu ca il mint, ca il tradez, ca vb cu parintii mei pe ascuns. In plus, incepuse sa bea peste masura, sa vorbeasca urat, iar ai mei continuau cu mesajele la adresa lui, ma durea ingrozitor. Am refuzat orice comunicare cu ei, m-am inchis complet in mine. Vreau sa specific, ca il iubeam si il iubesc enorm, asa ca in pofida tuturor lucrurilor ne-am casatorit, parintii mei nevenind la nunta, la fel si surorile mele. Eram in biserica singura, uitandu-ma in spate si sperand ca ii voi vedea, ca vor veni. Nu au facut-o. Dupa mult scandal, sotul meu a constientizat intr-un final cat greseste si a incheiat cu alcoolul, cu injuratul, cu scandalul. Din pacate, parintii mei continua cu injuriile si jignirile la adresa lui. Va spun sincer, ma epuizeaza. Ma intreb, nu constientizeaza cat rau imi fac? Sotul meu ajunsese sa bea zilnic, din cauza suferintei ca nu e acceptat, iar eu la un pas de nebunie. Imi spun ca ma iubesc, ca ii intereseaza de mine, dar cand imi scriu ceva, nu ma intreaba cum imi e, ci doar ca m-am ratat casatorindu-ma cu acest om. Nu stiu ce vor, dar sincer nu stiu ce sa fac. Am 34 de ani, nu depind de nimeni, suntem doar noi 2 si ne descurcam foarte bine. Nu mai pot sa vad cum e jignit, nu mai stiu ce sa fac. Le-am spus in toate felurile ca pe el il aleg, ca il iubesc. Uneori, as vrea sa dispar, sa nu mai stie nimeni nimic de mine. Multumesc!
11 comentarii
0
11-09-2016, ora 17:23
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Psihologie, Constanta
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Imi pare nespus de rau de disconfortul prin care treceti, va sugerez cateva sedinte la psiholog pentru a depasi mai usor aceasta perioada din viata dv.
0
11-09-2016, ora 19:20
Plusica
Nu este medic/terapeut
Plusica
Problema mea principala este suferinta creata de parinti si de mesajeleblor. E greu de acceptat ca un copil are propria viata?
0
11-09-2016, ora 21:17
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Dumneavoastra cum v-ati comporta daca fiica dumneavoastra ar avea o relatie ca cea pe care ati avut-o initial? V-ar fi atat de usor sa aveti incredere in barbatul respectiv?
Mai exista si o alta perspectiva. Chiar credeti ca cineva se poate schimba atat de mult?...
0
11-09-2016, ora 22:07
Plusica
Nu este medic/terapeut
Plusica
Stiti ce ma macina cel mai mult? Ca pe sotul meu nu au acceptat sub nicio forma sa il cunoasca.
0
11-09-2016, ora 22:08
Plusica
Nu este medic/terapeut
Plusica
La ce va referiti cu ultima intrebare?
0
12-09-2016, ora 13:47
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna ziua,
parintii isi doresc ca propriilor copii sa le fie bine, sa ii stie fericiti, in siguranta. Vazandu-l pe partenerul dvs au considerat ca nu este persoana potrivita deoarece alaturi de el suferiti. Un barbat care este alcoolic, agresiv verbal nu are cum sa inspire incredere parintilor. Pt a le schimba parerea in legatura cu alegerea facuta, aratati-le ca sunteti fericita alaturi de sotul dvs., ca intr-adevar este persoana potrivita. Dar sunteti implinita, multumita de alegerea facuta? Pt ca daca dvs nu sunteti sigura de acest lucru, nu cred ca puteti convinge alte persoane.
0
12-09-2016, ora 14:16
Plusica
Nu este medic/terapeut
Plusica
Sotul meu a incepit sa bea in momentul in care a fost respins si jignit, a mizat pe acest refugiu.
0
12-09-2016, ora 14:39
Plusica
Nu este medic/terapeut
Plusica
Iar jignirile au inceput tot in acel moment, cand toata lumea il acuza de cele mai abominabile lucruri.
0
12-09-2016, ora 14:52
Psihologie, Bucuresti
Ultima mea intrebare tocmai la asta se referea: credeti ca refugiul in bautura si scandaluri/jigniri este solutia cea mai buna de a face fata unor probleme? Daca sotul Dumneavoastra are acest "sistem" de aparare s-ar putea ca si in viitor, la o situatie similara, sa reactioneze la fel...
Va recomand atentie mare pana sa aveti un copil; verificati inainte cu adevarat daca aceasta relatie este ce va trebuie.
0
05-10-2016, ora 14:37
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Poate ca ar fi util ca sotul dvs sa apeleze mai intai la un sprijin psihoterapeutic, pentru a depasi cat de cat refugierea in bautura atunci cand se afla in fata unui obstacol emotional. Odata ce e atins un oarecare echilibru emotional, situatia poate fi abordata sistemic, in sesiuni de psihoterapie care sa va implice simultan atat pe voi doi ca si cuplu cat si pe parintii tai (sesiune in 4).

Dr Rares Ignat
psihoterapeut de cuplu-psihosexolog
0
09-10-2016, ora 15:04
Plusica
Nu este medic/terapeut
Plusica
Multumesc pentru sfaturi, dar nu cred ca pot fi puse in practica. Mai nou, nu am dreptul sa imi ajut parintii in probleme medicale, iar faptul ca eu am niste probleme cardiologice, care necesita o interventie chirurgicala, este nesemnificativ. Problema este pusa astfel, "pt ca refuzi sa o ajuti pe mama, sa te ajute jegurile de parinti ai tai", sau " nu ma apropii de tine, pt ca vorbesti cu parintii tai".
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul monitorizării parentale asupra comportamentelor și experiențelor adolescenților
  • O relație apropiată între copil și părinte este benefică pentru sănătatea mentală și relațiile sociale ale copilului la maturitate
  •