Olanzapina si Topiramat

25-04-2021
Emimaaa
Nu este medic/terapeut
Emimaaa
Mi a recomandat medicul topiramat si olanzapina si imi amorteste fata si mainile. Din ce cauza am aceste simptome ? Nu este indicat aceste tratamente impreuna ? Ar fi un atipsihotic mult mai bun fata de olanzapina si care sa nu ingrase ?
14 comentarii
1
25-04-2021, ora 16:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Abilify.
1
26-04-2021, ora 16:24
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Discutați cu medicul și poate vă umblă la schema de tratament, nu înlocuiți fără avizul lui.
1
26-04-2021, ora 18:57
Emimaaa
Nu este medic/terapeut
Emimaaa
Nu ma bag la tratament... doar am intrebat sa stiu pentru mine...
1
02-05-2021, ora 15:29
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Cel mai indicat este sa discutați cu medicul dv curant pt ca dansul stie de ce le a dat in urma consultului!
1
15-05-2021, ora 22:36
Emimaaa
Nu este medic/terapeut
Emimaaa
Sigur asa voi face... dar am o intrebare pentru dumneavoastra domnule doctor Matusa... care antipsihotic nu ingrasa ?? Momentan sunt pe tratament cu olanzapina dar imi provoaca o foame mare... mananc inconstient apoi ma tin de colon... Cu ce alt antipsihotic s ar putea inlocui dar sa nu ingrase... de exemplu mi a fost recomandat olanzapina pentru ca imi obosea creierul vorbeam de una singura radeam de una singura si gandeam mereu negativ raspunsurile fiind mereu cu cuvantul nu.. care un alt antipsihotic ar fi indicat simptomelor mele dar sa nu ma ingrase sau sa nu ma fac un om viu dar mort.. pentru ca imi doresc o viata activa ca si viata dumneavoastra
0
17-05-2021, ora 17:42
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Încercati Xeplion injectie sau Invega pastile. Conțin aceeași substanță: paliperidona. Sănătate!
1
17-05-2021, ora 19:21
Emimaaa
Nu este medic/terapeut
Emimaaa
Ingrasa ?
1
17-05-2021, ora 19:23
Emimaaa
Nu este medic/terapeut
Emimaaa
Doamne Isuse ! ce naiba sunt schizofrenica ?? Aici spune ca se administreaza skizofreniei...
0
17-05-2021, ora 22:08
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Da, Paliperidona se administrează în schizofrenie, însă, cum nu ați precizat pentru ce luați tratament, ci doar ați cerut o alternativa de tratament, eu am găsit de cuviință să va recomand ce iau eu.
Eu am schizofrenie și iau Xeplion injectie. Iau de aproape 4 ani, dar nu ma îngraș de la paliperidona. Eu eram grasă și înainte sa încep tratamentul și ma mențin la aceeași greutate. Deci nu mă îngraș de la Xeplion.
Pentru ce diagnostic vi s-a recomandat tratamentul mai exact?
1
17-05-2021, ora 22:17
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Ați precizat ca râdeati și vorbeați singură, gândeați negativ și aveați creierul obosit. Acestea sunt simptome de psihoza, de tulburare psihotica. Dacă aveți sau nu debut de schizofrenie, asta numai medicul dvs. poate constata. Va urez sănătate și numai bine! :)
1
18-05-2021, ora 07:45
Emimaaa
Nu este medic/terapeut
Emimaaa
Ok o sa intreb medicul daca imi poate administra simptomelor mele... dar cat e la tratamentul daca nu esti asigurat ? Te ajunge mult pe luna ?
1
18-05-2021, ora 07:46
Emimaaa
Nu este medic/terapeut
Emimaaa
Stiti poate de ce in tulburarea psihotica oboseste creierul ?
0
18-05-2021, ora 13:47
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Pai va puteți plăti asigurarea pe luna, care costă 100 de lei/luna, din câte știu eu.
Xeplionul de 100 mg costa 1500 de lei(15 milioane bani vechi), iar cel de 150 mg( doza maxima) 2000 de lei(20 de milioane), depinde cum creste euro.
Eu îl iau gratuit pentru că am pensie de boala si am, așadar, asigurare.
Xeplionul e cel mai scump medicament la momentul actual, pentru că e de ultima generație.
Insa vorbiți cu medicul dvs. despre alegerea medicației potrivite, el va cunoaște cel mai bine simptomele.
Nu știu de ce obosește creierul în tulburarea psihotica, cred ca așa e de la boală. Si omul care are o boala fizica obosește trupește, deci cred ca si boala psihica obosește creierul. Si eu ma simt la fel la partea asta. Cei ca noi sunt vulnerabili la stres si la oboseală.
Numai bine! :)
1
18-05-2021, ora 23:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Asigurarea medicala e 240 lei pe luna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: