Sintome și dureri la nivelul corpului

08-12-2021
AlinCim
Nu este medic/terapeut
AlinCim
Bună ziua! Numele meu este Alin.

La începutul lunii septembrie am avut o răceală/gripa care a ținut cca 5 zile, am avut sintome asemănătoare gripei, nu aveam pofta de mâncare, eram epuizat, aveam corpul rece și transpirația tot rece, aveam tuse seaca și îmi curgea nasul. După 5 zile de stat în casa am început sa îmi revin și am ieșit sa fac mișcare, eu as mai fi stat în pat dar ma dureau toti mușchi. Văzând ca starea de sănătate nu se inbunatateste am luat legătura cu medicul de familie sai explic situația.
Aveam dureri musculare și între timp mia dispărut și mirosul. Dl Doctor mia prescris o rețetă și am luat 2 săptămâni medicamentele recomandate. După ce am terminat tratamentul, starea mea de sănătate se îmbunătățire dar tot aveam dureri în piept (durere musculară cred) sinteam ca ma sufoc din cauza dureri, și aveam respirația scurta (doar când aveam durerea în piept) a doua zi urma sa ma duc la medicul de familie. În aceea seara înainte de culcare am simțit durere în piept sâcâitoare și am decis sa iau doua pastile de algocalmin (ca terminasem în aceea zi tratamentul dat de dr Doctor) si nu aveam alte pastile. Dupa 10 minute mia venit rău și l-am sunat pe tata sa ma ajute. A venit cu un aparat de măsurat tensiune și un oximeter. Tensiunea o aveam bună (12 cu 6) doar ca bătăile inimi erau 120-135 și oxigenarea sângelui scădea sub 80%. Am alertat situația la 112, a venit ambulanță. Sinteam cum îmi bătea inima, și aveam vocea lui tremurata. Și se instala din ce în ce mai mult senzațiie groaznica. Îmi era frica sa nu mor. A ajuns ambulanță, asistenta mia zis sa nu mai stau în pat și sa încerc sa iau o linguriță de zahar. Apoi ma urcat în ambulanță și miau facut testul covid (eram negativ). Am acceptat să mă ducă la spital deși starea mea era mai buna. Ajuns la spital mia mai făcut încă un test covid care a iesit tot negativ ca primul. Mia făcut unele analize medicale și mau trimis la boli infecțioase ca doctorul de acolo sa decidă ce am din rezultatele făcute la spitalul de urgente. Ajuns la boli infecțioase și văzându-mă ma certat ca de ce am venit. "e 12 noaptea și tu crezi ca sunt spitalele goale"... Cu vocea tremurata explicându-i trauma prin care am trecut mia prescris o rețetă și ma asigurat ca voi face o forma ușoară de covid. (deoarece eu eram suspect de covid și eram în izolare). Mia prescris sa sau algocalmin fiole în caz de febra și un supliment alinetar (septogal plus lactoferina). Mau adus înapoi cu salvarea acasă. (01.20) si la ora 5 dimineața răpus de oboseala am adormit câteva ore. Când mam trezit (cc 9:00) aveam senzația de ragait, dar îmi tremura corpul și îmi simțeam bătăile inimi. În tot corpul, chiar și în pupile. Nu puteam sa fac mult efort, slăbire oboseam repede. Ma deranja sunetele ascuțite, caldura, dar ma inervam instant din orice. viata mea sa schimbat drastic. Între timp m-am pus pe picioare treptat. După ce am ieșit din carantina (24 Oct, aproape 2 luni de la prima răceală). Am revenit la medicul meu de familie și iam explicat în viteza o parte din sintome. A urmat mai multe vizite spunându-i ca nu ma simt bine și într-un final mia prescris alprazolam 0.25 și magnerot 500 și Extravera la nevoie. După o luna de tratament starea mea se inbunatatise dar tot îmi simțeam pulsatiile și seara eram foarte agitat. Am observat ca și vremea de afara ma influenta în starea de sanatate. A urmat o noua vizita la medicul de familia, prietenii spunându-mi sa îmi fac anumite analize. Analizele au ieșit la limitele normalului. Mia recomandat sa ma duc la un cardiolog sa ma investigheze de ce am bătăliile inimi anormale. Urmez acelas tratament ca lel menționat mai sus și astăzi (8 Dec) din când în când îmi simt pulsatiile inimi și am o stare de sănătate proasta în special seara. Sim nevoia sa vorbesc cu cineva tot timpul. Sunt auditat, dar ma agita orice veste proasta, dar orice imagine cu un anumit impact emoțional îmi face rău. Dacă am o mica durere se instalează groaza în corp pentru câteva secunde. Orice pastila noua pe care o iau ptr prima data ma agita și îmi creează o stare de neliniște timp de o ora. Tot timpul simt nevoia sa fac mișcare ca asa sunt mai liniștit și adorm mai repede noaptea. În tot acest timp, dar de la sfârșitul luni august pana în prezent am consumat zilnic siropuri și ceaiuri pentru calmare. De mic copil am hipoacuzie neuro senzoriala bilaterala și am miopie (-13) in trecut am avut ajutor de handicap dar în prezent nu miam mai renoit dosarul, ne având bani pentru o grămadă de controale. Asa ca nu am niciun venit și nu sunt asigurat, orice control medical ma costat mulți bani.

Am ajuns aici deoarece nu mia mai ramas alta soluție decât sa îndur. Va rog să mă sfătuiți... ce ar trebui sa fac? Va rog să-mi scuzați limbajul. Va mulțumesc!
1 comentarii
0
08-12-2021, ora 20:23
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Sa mergi la un psihiatru si acesta te va trata si indruma.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.