Anxietatea îmi strică toate..
Buna ziua tuturor. Sunt nou pe acest forumsi as vrea sa va spun și eu problemele mele. Începând de duminică am avut puțina febra. Deja au început gândurile. Că dacă am Covid. Daca mor, etc. Luni am mers la doctorul de familie m-a consultat și a zis că am ceva puroi la amigdalite. Mi-a dat antibiotic și paracetamol sii-am revenit în o zi jumate. Nu mai am febră nu mai am nimic.DAR !!! Ieri dimineață stand în pat bucuros că nu mai am nimic, am simțit o stare de amețeală și gata am fost. A început agitația și chiar un mic atac de panică. M-au ținut stările de agitație până după amiază. Eu sunt cu probleme de anxietate de vreo 10 ani. Azi de dimineață același lucru. Stare de lipsa de aer, de amețeală și agitație cat cuprinde. Iau xanax și îmi mai revin. Dar destul de greu. Nu vrea sa dispară agitația. Tot timpul îmi stă capul că dacă mor, sau daca fac Covid și ajung în spital cu stările mele sigur o sa pățesc ceva. Încep să o iar razna puțin. Nu am chef de nimic, nu pot sa fac nimic. Nu ies din curte. Mi-e frica sa nu pățesc ceva.. Daca poate cineva sa îmi de-a ceva sfaturi, cine mai trece prin așa ceva.Poate mă ajută.
5 comentarii
De fapt cred ca situatia sta altfel. Situatia cu Covid a declansat ceva ce se afla inauntrul dumneavoastra (a fost picatura care a umplut paharul si l0a facxut sa dea pe dinafara).
E foarte probabil sa e ceva produs de anxietate si ar fi recomandat sa mergeti la un psiholog clinician cu experienta pentr evaluare corecta. El va indica si solutiile de abordare a situatiei (medicatie. psihoterapie etc.)
E foarte probabil sa e ceva produs de anxietate si ar fi recomandat sa mergeti la un psiholog clinician cu experienta pentr evaluare corecta. El va indica si solutiile de abordare a situatiei (medicatie. psihoterapie etc.)
Mulțumesc frumos pt răspuns. Am un medic psihiatru de câțiva ani. Chiar de azi am început un tratament cu Asentra de 50 mg. Da, eu am probleme cugandurile la boli. Mi-e frica de orice boala sa nu o iau. Sunt f atent tot timpul la pulsul meu, sa nu crească, la respirație. La orice detaliu. De exemplu azi iar făcut o ușoară febră :37.6. Deja m-am agitat pt că ieri nu am mai avut și azi e a treia zi de antibiotic am făcut iar febră. Greșeala mea poate a fost că de ieri nu am mai luat paracetamol, crezând că dacă nu mai am febră am scăpat. Dar se pare că nu a fost așa.
Tratamentul rezolvă anxietatea pe moment, dar dacă nu faceți si evaluare psihologică să aflati adevăratele cauze, ori de câte otî veți intâlni o situație dificilă tulburarea revine. De aceea v- spus cilegul meu să mergèți la un psiholog clînician.
Buna ziua din nou. Am o problema care mă distruge. Nu mai pot sa dorm deloc, nici ziua nici noaptea. Când ațipesc mă ia o panică și un tremur în corp și gata, nu mai pot sa dorm. Asta se întâmplă deja a doua oară în aceasta săptămână. Daca i-au un xanax reușesc să adorm, dar mă trezesc din jumate in jumate de oră și tot mă uit la ceas. Am un stres imens. Mâine trebuie sa fac testul ăla de Covid. De o săpt am tot febră in fiecare zi. Sunt f agitat din cauza asta. Doctorul de familie mi-a dat sa iau seara o tableta de Stilnox pt somn. Mi-a fost frica să îl iau. Dar cred că în seara asta iau macar o jumătate de tableta, pt că nu mai rezist. Sunt că zombi toată ziua. Nu reușesc nici măcar ziua sa ațipesc 30 de minute. Cel mult 2-3 minute după care sar in sus. A mai pățit cineva așa ceva? Mă poate ajuta cineva cu un sfat?
E bine ca faci testul pentru ca s- ar putea teama să- ti marească valorile anxietătii si de aici tulburarea de somn. Ia tratamentul dat de medic, pentru că tulburarile de somn scad imunitatea si daca esti obost si organismul lupta mai greu cu infectia. Teama nu te ajută, gândește- te că nu ai nimic de câștigat perpetuând- o.
Sănatate!
Sănatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Frica de boala
- 1Este nevoie de vaccinare?
- 58Inceput de schizofrenie?
- 14Psihoterapeu/Psiholog sau Psihiatru
- 6Frica de lesin
- 2Va rog sa ma ajutati atacuri de panica sau am probleme cu inima
- 4Este grav sau... usoara se cap in spate(zona cefei) si de nas
- 4Anxietate si atacuri de panica de ceva timp
- 6Anxietate severa?
- 3Anxietate sau probleme?
- 7Anxietate sau altceva?
- 7Nu știu ce am!!!! Nu mai am chef de nimic...ma gândesc NON stop ca am vreo boala.
- 5Tiroida sau anxietate?
- 3Ipohondrie si somatizari
- 42Va rog ajutor! Simt incontinuu o frica intensa in tot corpul si senzatia ca se va intampla ceva rau
- 9De câteva zile am o problema! stare nasoala, parca e un leșin din capul pieptului
- 3Disconfort în zona inimi
- 1Fac mereu atac de panică atunci când vreau să merg la medic
Mai multe informații despre: anxietatea de boala
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: