Nu simt placere în timpul actului sexual.

14-11-2016
Beeaa
Nu este medic/terapeut
Beeaa
Am 18 ani și mi-am început viata sexuala în luna octombrie, cu un băiat pe care îl iubesc și cu care am o relație stabila. Prima data am fost de acord sa îmi pierd virginitatea la începutul lunii dar, din cauza ca am fost foarte speriata, penetrarea nu a putut avea loc (eram prea încordată). Țin sa menționez ca eram excitanta si ca starea de stres a apărut înaintea penetrarii(pur și simplu ideea ma stresase).
A doua oara am decis sa încercăm cam pe la mijlocul lunii după ce îmi trecuse menstruația. Aceeași poveste pana la un moment dat când amândoi ne-am liniștit și am vorbit calm, el fiind foarte grijuliu (noi ne aflam in pozitia misionarului in tot acest timp).la un moment dat penetrarea fiind posibila. M-a durut dar nu exagerat de tare.Am suportat (prietenul mau a fost conștient și a avut grija)...pana cand el a ejaculat.
Pana aici nu cred ca e nimic deosebit.
Problema este următoarea : Nu simt nimic plăcut în timpul actului sexual ! Am mai întreținut relații sexuale de încă 10 ori (10 nopți, de 2 ori pe noapte), și de fiecare data am simțit durere la penetrare (cu toate ca eram excitanta și simțeam ca vreau mai mult).În prima instanta am crezut ca e normal.Dar nu inteleg de ce nu simt nimic plăcut sau ok (îl simt pe prietenul meu în mine, ca sa zic asa dar, nimic mai mult) ba chiar simt un oarecare disconfort sau de multe ori nimic. Este posibil sa greșesc ceva ?.am cumpărat și lubrifiant.am "primit" și oral și sunt sigura ca am avut acel orgasm nevaginal(nu știu denumirea, dar am citit undeva), pana si sa suport durere mai mult timp am încercat - in ideea ca se va transforma in placere.Cam asta e ideea.vreau sa știu ce nu e bine cu mine(pentru ca prietenul meu se comporta normal din punct de vedere sexual), chiar daca sunt la început și poate suna absurd.Chestia e ca am încercat sa ma bucur de fiecare data de experienta pentru ca este ceva deosebit intre mine și iubitul meu (asa ca nu cred ca e o chestie mentala).
Ultima data când ne-am văzut am facut-o de 4 ori (am stat 2 zile la el )...tot aceeași poveste, cu excepția penultimei dați, când nu am simțit durere, dar nici plăcere.(doar o senzație de căldură ).
Va rog sa îmi explicați și sa ma sfatuiti !! Ce as putea face ? E prea devreme sa simt placere?(eu nu cred)Se poate sa fie cauze medicale ? Va mulțumesc anticipat !
2 comentarii
1
14-11-2016, ora 18:27
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Situatia pe care o descrieti este destul de des intalnita la inceputul vietii sexuale, atunci cand organismul nu s-a obisnuit cu acest tip de stimulare.
Ceea ce se intampla poate avea mai multe cauze:
- lipsa autocunoasterii: din ce scrieti cam reiese ca nu v-ati masturbat, ca nu va cunoasteti corpul si ce va poate el oferi. Este important sa va ganditi la asta caci autosatisfacerea va ajuta sa va descoperiti, sa aflati ce va place, unde si cum, si respectiv sa va relaxati si sa va bucurati de actul sexual. Altfel asteptati cumva ca partenerul sa va faca sa descoperiti ce va place si ce va trebuie ca sa ajungeti la orgasm, ceea ce nu este in regula.
- incordarea, teama, emotiile puternice, stresul sau oboseala sunt incompatibile cu excitatia si placerea. Teama si incordarea de care vorbiti sunt respnsabile si de durerile resimtite in timpul actului sexual, la care este probabil sa se adage si o lubrifiere insuficienta
- un element important in actul sexual il joaca preludiul, acel timp petrecut impreuna cu partenerul, care va pregateste pe amandoi pentru actul sexual. Actul sexual nu inseamna doar penetrare in sine ci si sarutari, mangaieri, sunete, mirosuri si gusturi.
Faptul ca incercati de mai multe ori asteptand un alt rezultat nu este cea mai buna metoda. Cititi cu atentie cele scrise si incercati sa puneti accentul pe calitate si nu pe cantitate.
Un alt element important este educatia sexuala. Informati-va temeinic despre bolile cu transmitere sexuala, despre masurile contraceptive si pregatiti-va ca atare. Poate ca teama si incordarea sa fie in legatura cu o teama inconstienta de sarcina sau de boala...
Daca totusi lucrurile nu se schimba puteti incerca sa stati de vorba cu un sexolog pentru informatii si ajutor.
0
10-01-2018, ora 16:51
AiRdr0p
Nu este medic/terapeut
AiRdr0p
Poate nu ești așa futscioasa, dar cu siguranță dacă vei găsi partenerul potrivit cu o mătărânga pe măsură și cu o limba de penetraj îți va satisface toate poftele. Pe măsură ce capeți experiență și îți place și mai mult p**a, pe atât vei dori mai multa cantitate, calitate și să ți-o ia razna kilometrajul. Relaxează-te in timp ce faci sex, nu mai fi așa incordata, că normal că nu îi intra nici lui cum îi trebuie sabia în teacă daca tu înguste și pereții tecii prin contracție!! Sănătate!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.