Nu rămân însărcinată

27-03-2020
LauraArd
Nu este medic/terapeut
LauraArd
Bună ziua!
Am nevoie de sfaturile voastre.
Incercam sa facem un copil de mai bine de 1 an jumătate și nu se întâmplă... Am fost la medic și dansul spune ca totul pare ok atât la mine cât și la soț. Am tot luat vitamine cu acid folic in tot acest timp.. Dar fără succes.
Am menstruații regulate de obicei o data la 27/ 28 de zile dar am observat ca în ultimele doua luni după ovulație am o mica scurgere(care bănuiesc eu ca ar fi de nidatie) dar totuși după aceste scurgeri mici îmi vine menstruația. A mai trecut cineva prin asta? Sunt destul de agitată și stresată pentru ca ne dorim foarte mult un copil. Mulțumesc anticipat
6 comentarii
0
27-03-2020, ora 22:17
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara

Afirmatia facuta de medic : "Totul pare ok" a fost bazata pe analize specifice (hormonale, eco, spermograma etc.) si la unul si la altul?
1
29-03-2020, ora 10:52
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E nevoie să faceți investigații la ambii parteneri. Dacă soțul nu are o problemă, găsiți-vă un ginecolog bun care să vă facă investigații amănunțite și dacă e nevoie un tratament de susținere care să vă ajute la fixarea și susținerea sarcinii.
0
29-03-2020, ora 11:08
LauraArd
Nu este medic/terapeut
LauraArd
Da, bineînțeles. Am facut toate investigațiile posibile.. Din păcate sunt în Anglia iar aici medicii sunt superficiali. Mi-au spus ca următorul pas este fertilizarea în vitro fără sa îmi dea prea multe detalii
2
29-03-2020, ora 12:29
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Lasă să treacă perioada asta, pentru că o sarcină în aceste conditii ti- ar da multe emotii și in perioada sarcinii nu e bine sa faci viroze. Dacă tot a trecut un an și jumătate, după ce depăsim această situatie mai consultă și un ginecolog din România ca să poți avea un diagnostic sigur. Apoi în cunostință de cauză poțî lua cea mai bună decizie.
0
30-03-2020, ora 19:16
LauraArd
Nu este medic/terapeut
LauraArd
Da, aveți dreptate. Mulțumesc frumos pentru toate sfaturile.
0
14-04-2020, ora 14:06
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Exista cam 10% sanse de reusita pentru o inseminare artificiala. Cum de obicei procedura se repeta, se considera ca procentul cumulat de reusita e de maximum 50%. Cu alte cuvinte, asemanator cu cel al ‘aruncari unei monede in aer’. Nu este un aspect incurajator si adesea cuplurile isi pot pierde treptat entuziasmul initial. Daca inseminarea artificiala esueaza, se apeleaza la fertilizarea in vitro, cu sanse de reusita intre 30-50%.

Se mai intampla ca prima fertilizare in vitro sa nu dea rezultate. Dezamagirea poate incepe sa deterioreze relatia de cuplu…sau afecteaza si mai mult o relatie de cuplu ce avea de la bun inceput tensiunile ei. In cabinetul de psihoterapie, nu rareori poti sa simti prezenta tensiunii din cuplu. Lacrimile nu sunt rare. Alteori, lacrimile nu exista, insa pot sa apara variate suferinte corporale. E urmarea interiorizarii durerii resimtite si a deficitului de comunicare in cuplu. Uneori astfel de simptome, ce nu tin de infertilitate, pot fi o protectie, un scut in calea unor invinovatiri.

Conflictele psihice pot fi un obstacol important in calea unei sarcini. Echilibrul emotional in cuplu are legatura atat cu ovulatia, cu calitatea spermei dar si cu alte aspecte ce tin de probabilitatea de a avea o sarcina. Cauzele medicale ale infertilitatii nu pot explica aproape trei din zece cazuri de sterilitate in cuplu. Motivele medicale ale infertilitatii tin in proportii relative egale de femeie si de barbat (30%-30%) restul de 40% fiind cauze mixte. E posibil ca aceste procente sa fie similare si in cazul in care infertilitatea are si origini psihologice.

Ca atare Laura, daca oricum in perioada asta nu va straduiti atat de mult, ca urmare a contextului viral, poate nu ar strica sa evaluati alaturi de un terapeut de cuplu. care e impactul acestei dorinte asupra relatiei dintre voi. Terapia de cuplu poate facilita aparitia copilului mult dorit in special prin reducerea suferintei asociate variatiilor emotionale ce au loc in asteptarea sarcinii. Cercetarile arata ca 15-20% dintre cuplurile ce urmeaza un tratament pentru infertilitate ajung la un moment dat sa aiba un nivel foarte ridicat al suferintei emotionale. E dovedit ca nivelul stresului intr-un astfel de cuplu e asemanator cu cel produs de diagnosticarea unei afectiuni medicale grave, cum ar fi cancerul. Mai e cunoscut ca aceasta presiune psihologica poate duce la modificari semnificative ale nivelului hormonilor ce sunt implicati in buna functionare a organelor reproductive (cortisol, prolactina, LH, FSH, estrogen), fiind afectat inclusiv numarul ovocitelor.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mituri legate de infertilitate
  • Cauze de infertilitate la femei
  • Cauze hormonale de infertilitate la femei
  • Cauze pelviene ale infertilitatii la femei
  • Cauze cervicale ale infertilitatii la femei
  • Cauze ovariene de infertilitate
  • Cauze uterine de infertilitate: endometrioza si fibromul
  •