Infertilitate - utrogestan - clomid

28-01-2010
Oxana N
Nu este medic/terapeut
Oxana N
Buna ziua!

Am 26 de ani si incerc de 6-7 luni sa raman insarcinata fara success. Acum 6-7 ani am fost diagnosticata cu Tiroidita autoimuna din cauza unor cicluri menstruale foarte neregulate, am facut tratament cu Levothyroxine si Euthyrox . In 2006 am abandonat tratamentul si am revenit la doctor la inceputul anului 2009, cu analizele pt hormoni tiroidieni, care au fost in limite normale. D-na doctor a spus ca nu mai am probleme cu tiroida si pentru ciclurile neregulate mi-a prescris Duphaston si un set de analize pt preconceptie. Cu analizele de preconceptie m-am prezentat la ginecolog. A reiesit ca am Progesteron scazut de 0.33 nh/ml (ziua 22 a CM), valori normale: 3.28 - 38.63 ng/ml pentru faza luteala. D-na ginecolog mi-a prescris Prementrid pt 3 luni si dupa 3 luni, Utrogestan, intravaginal (in loc de Duphaston). In final am urmat Prementrid (3 luni) si Utrogestan (7 luni). Ciclurile sunt regulate odata cu Utrogestanul (27-34 zile). De curand am plecat din Romania si d-na doctor de aici mi-a sugerat sa iau Clomid (Clomiphene) pt o luna, intrucat nu se accepta la clinica de fertilitate decat persoane care au incercat minim 2.5 ani. Sa astept inca 1 an si jumatate ar fi prea mare presiunea. Am facut si teste de ovulatie si conform testelor am ovulat un ciclu z.12, altul z. 14. Va rog sa ma indrumati ce sa fac, pentru ca nu vreau sa-mi dereglez si mai tare organismul. Va multumesc.
5 comentarii
0
28-01-2010, ora 18:05
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Daca nu cumva este prea tarziu dupa experimentele facute pe dvoastra pana acum, va sugerez sa luati gandul ca medicamentele chimice va pot ajuta cu ceva la aceasta problema si sa treceti consecvent pe o alimentatie sanataosa si remedii naturiste pt. curatirea sangelui si a ficatului si sa faceti si un tratament homeopat in paralel atat dvoastra cat si sotul.
In plus pt. a face copii (sanatosi) mai ales in astfel de cazuri trebuie incercata fecundarea numai de 3-4 ori pe an cel mult, in timp ce in restul timpului se mentine abstinenta sexuala din partea la amandoi.
0
28-01-2010, ora 20:06
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
ati putea încerca contact sexual în ziua ovulaţiei- calculată clar fie prin teste de ovulaţie, fie prin metoda temperaturii bazale- vă luaţi in fiecare zi temperatura, în ziua în care este crescută este ovulaţia- şi atunci contact sexual, de preferinţă după câteva zile de repaus sexual- mai ales din partea soţului- ca să crească cantitatea de spermatozoizi. şi oricum ar trebui testat şi soţul- spermogramă etc..
0
28-01-2010, ora 20:44
Oxana N
Nu este medic/terapeut
Oxana N
Va multumesc mult. Am avut contact in ziua ovulatiei. Pana acum am am depistat ovulatia cu testele de ovulatie. Masurarea temperaturii bazale nu am incercat-o, dar o voi face. La fel voi cere ca sotului sa i se faca o spermograma. Pana acum am tins sa cred ca doar la mine e problema.

Totusi, sa incerc o luna de clomid/clomifene sau sa mai astept sa se intample de la sine? Sunt 6 luni deja si nu stiu cat as mai putea sa rezist psihic. Incerc sa fiu optimista si sa incurajez. E foarte greu in condittiile in care ti-l doresti cat mai curand.
0
28-01-2010, ora 21:20
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
mai încercaţi şi de la sine, măcar o vreme
0
02-02-2010, ora 22:55
bradatan
Nu este medic/terapeut
bradatan
buna sunt nicol sunt noua pe forum si pot sa va spun ca locuies inportugalia si la fel eu am ovare polichistice si menstruatie neregulata ma chinui de 6 ani sa fac un bebe dar daca cineva se confrunta cu aceiasi probleme eu am un tratament iau momentan onagra 1000 si unha de gato capsule-*

(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mituri legate de infertilitate
  • Cauze de infertilitate la femei
  • Cauze hormonale de infertilitate la femei
  • Cauze pelviene ale infertilitatii la femei
  • Cauze cervicale ale infertilitatii la femei
  • Cauze ovariene de infertilitate
  • Cauze uterine de infertilitate: endometrioza si fibromul
  •